- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
(nem engem kérdeztél, én is kíváncsi vagyok Ian kolléga mint mond, de azér' csak belepofázok
)
A kondenzor lencse szerepe elvben a párhuzamos fénynyaláb előállítása 8jó esetben pontszerű fényforrásból.
Erre a célra alkalmazhatsz egy darab gyűjtőlencsét (akár egy sima üveglencse, akár fresnel), vagy lencserendszert. Gyakran használnak két szembefordított síkdomború (idegenül plánkonvex) lencsét.
De akár egy szál fresnel is elég lehet (szerintem).
Hogy minél kevesebb fény menjen veszendőbe, persze lehet kombinálni és egy plánkonvex párt együtt használni egy fresnellel - de itt vagy sokat kell számolni, vagy ki kell kísérletezgetni hogy milyen elrendezésben adja a legtöbb fény az lcd-re (egyenletesen, párhuzamosan, ahogy kell).
Szerintem
Before: lehet hogy nem látom át teljesen, de szerintem nem kell h megegyezzen a fókusztávolságuk. Ha megegyezik, akkor az a helyzet áll elő hogy a kollimátor és a fresnel között a pontszerű (virtuális) fényforrás épp középen lenne. De ha a fresnel gyutávja ennél nagyobb, akkor egyszerűen odébb teszem a fresnelt, hogy párhuzamos nyaláb jöjjön ki belőle... gondolom én.
[Szerkesztve] -
Before
csendes tag
A kollimátor lencse - legalább is szerintem arra gondolt - az a lencse, amit közvetlenül a lámpa elé szoktak tenni, hogy pontszerű legyen a fény, a fresnel gyújtópontjában. Gondolom - bár ennek még nem olvastam utána - nem árt, ha ennek a fókusztávolsága megegyezik a frenselével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Xiaomi Smart Band 9 Pro // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest