- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Arra a lencsére gondoltam én is, amit közvetlen a lámpa elé szoktak tenni. De, én kísérletezgettem az itthon lévő lencsékkel, és hiába tologattam előre hátra a fényt, hiába növeltem a távolságokat, nem lett jobb.
A lényeg ez volt, a fresnelt beállítottam egy fiksz pontra a fal előtt, mögé tettem a fényforrást ( esetemben gyergyát) megkerestem azt a pontot, amikor a falra vetülő fényfolt nagyjából megegyezik a fresnel méretéve. Oda tettem a gyergyát, mert ugye az a fókuszpontja a fresnelnek. Mögé tertva a tükröt, addig mozgattam, míg a falon lévő fényfoltra egy másik fényfolt került, de már sokkal világosabb lett. Így megtaláltam a tökör megfelelő helyét is. Bevettem a kísérletbe a kondenz lencsét is, az addigi fényfolt nagyon-nagyon picivel lett világosabb - szinte, semmivel sem - viszont a szögletes fényfolt körre változott. Ezért nem látom értelmét szenvedni vele.
Vagy valamit rosszul csinálok/gondolok?
j.bravo: A párhuzamos fényt a fresnel is elő tudja állítani, és mivel ő is gyűjtő lencse, mit több, elméletileg síkdomború, azaz plánkonvex, így meg is van erre a szerepre az ''ember''.De, mint írtad is, neki is a pontszerű fény a legideálisabb.
Mi az igazság, vagy odaát van?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest