Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
30 évesen már nem romlott a szeme jóideje valószínűleg. Nekem is kb. 23-24 éves koromban állt meg a romlás. Grafikus vagyok, októberben volt egy éve, hogy műtöttek (intralasik), nem romlott hála istennek, pedig nekem aztán kell monitort meg pixeleket bámulnom eleget.
Azért a fél millás műtétet nézed, ennyit kb. 5-6 év alatt költesz el a legdrágább lencsére is...Ja, Margisziget = Focusmedical
-
Egyet mondok: marketing....
Hogyne romlana vissza??? Akkor nem romlik vissza, ha a szemed nem romlott már előtte sem. De nem a műtét miatt nem romlik, hanem a szemed genetikájától függően...
Befolyásolja, hogy mit dolgozol, mennyit használod, minden.
Sokat kell még utána olvasnod -
Ariadne
őstag
Konkrétan a műtét előtti beleegyező nyilatkozatban nem egészen így írják, múlt héten olvastam el, amit barátom írt alá épp náluk. Nem tudják garantálni, hogy nem fog visszaromlani, annyira vállalnak csak garanciát, hogy kezdő dioptriától vagy egyéb okoktól függően -1, -1,5 feletti eredménynél ingyen újraműtik, ha a szaruhártya vastagsága megengedi.
Szerintem próbálj egyelőre lencséket, többféle márkát, lényeg, hogy minél nagyobb legyen az oxigénáteresztő képessége. A "bennealvósak" elvileg jók kell hogy legyenek, és még mindig lehet nem benne aludni, én így csinálom. Érdemes szemorvossal is megvizsgáltatni a szemed, hogy biztos minden rendben van-e, és hogy biztos jó lencsét kapj.
-
Úgy van, ahogy Ariadne mondta... a szemműtét nem garancia arra, hogy nem romlik utána a szemed, mert az az egyéntől függ, nem a műtéttől..
Most komolyan, 21 éves létedre így gondolkodsz?
Van csomó kontaktlencse, ami jobb a szemednek, mint a mostani, nem beszélve arról, hogy használj szemcseppet, van olyan is, ami kontaktlencséhez jó. -
Ariadne
őstag
Vegyél olyan kontaklencsét, ami kiterjesztett hordási idejű, valamelyik éjjel-nappal hordható változatot, és ha szárad a szemed, használj műkönnyet. Hidd el, lencsével tökéletesen lehet élni, csak jót kell venni. (pl. Ciba Night&Day nekem bejött, aludni is lehet benne, azt elvileg csak beteszed, és 30 nap múlva kiveszed, ha így akarod)
Szemrontásra pedig nem vagyok hajlandó tippeket adni, örülj, hogy csak ennyi...
mod: Egyébként szemműtét után is ugyanúgy romlik a szem. Akié előtte romlott az tovább fog romlani ugyanúgy, akinek pedig nem, 40 éves kor fölött annak is valószínű, hogy szemüveget/lencsét kell hordania, a korral jár.
-
Ariadne
őstag
Ekkora dioptriára nem csinálnak sehol sem, a műtét végeredményének hibahatárán belül van ( -2,5-ről műtétnél is -1 dioptriáig vállalnak garanciát, ennél pontosabbat nem tudnak garantálni). Egy jó kontaklencsével vagy szemüveggel boldogan lehet élni vele, ha ezekkel is homályosan látsz, akkor valami más gond is lehet ott.
mod: Na lekéstem.
De -7,5-nél nekem sem lesz vesztenivalóm, nálam pl. már csak -1,5 dioptriát tudnak garantálni.
-
Minden úgy van, ahogy leírtad...
Ha még romlik a szemed, nem érdemes, mert visszaromolhat. Ha már megállt 2-3 éve, akkor lehet.
Ilyen kicsi dioptrián nem csinálják meg, felesleges is. Sőt, még 1,5D-nél is lebeszélnek.
Nekem pl -5,75 volt a szemem, hülye lettem volna megműttetni, ha 0,75-ös lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest