Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
robesz87
tag
Sziasztok!
Régen írtam már. Kinek mi a helyzet a fényszórás, fényudvar, starburst, halo és egyéb szinonimái mellékhatásokkal?
-
hdekakas
senior tag
válasz
Orsi_VM #3868 üzenetére
Szia!
Na, az jó akkor.
Nem. Mindig csak azt mondják, hogy majd javul... És 1,5 perc alatt lerendeznek egy "kontrollt", mert már jön a következő. De majd 27-én nem hagyom magam most már, hogy mi lett vele.
Mert eddig itt ph-n is mindenki mondta, hogy de, majd jobb lesz az, fél év a gyógyulási idő... De hát mondtam én, hogy a gyógyulási időn belül is kellene hogy jobb legyen, nem pedig 5,99 hónapig sz@r, és az utolsó napon javul 20%-ot.
Vagy inkább 70%-ot, mert ugye eddig 150% ment szemüveggel, és azt mondták, olyan lesz. De én már a 100-nak is nagyon örülnék. Bár szerintük 100% ez ígyis. Ha a 90%-os szinten harmadjára találom el a 4 lehetőség közül hogy merre áll a villa az teljesen tökéletes. -
Orsi_VM
újonc
válasz
hdekakas #3867 üzenetére
Szia!
Simán ment az 1.0-ás sor erölködés nélkül. Az alatta lévőből kettőt tudtam elolvasni aztán feladtam, de azzal biztattak engem is hogy, lehet hogy a következő vizsgálatkor menni fog az is, bár engem az se zavar ha így marad, így is elégedett vagyok.
Láttam a te történetedet is. Szurkolok, hogy javuljon a szemed! Az már kiderült, hogy miért nem lehet lencsével sem korrigálni?
-
hdekakas
senior tag
válasz
Orsi_VM #3866 üzenetére
100% úgy, hogy ránézel a számra és azonnal tűélesen látod, vagy a gondolkozós tippelős 100%?
Én május 27én megyek fél éves kontrollra, a jobb szemem azóta se változott semmit, 80%-os, immár lencsével is korrigálhatatlan lett. Az első hetesen és a negyedévesen is ennyi volt, mindig azt mondták, hogy "lesz ez még jobb". Nem lett. -
Orsi_VM
újonc
Sziasztok!
Megvolt az első kontroll 1 nap után mindkét szem 100%-os és állítólag még javulni fog
Elégedett vagyok
-
Orsi_VM
újonc
Sziasztok!
Tegnap 15:00 óra körül megtörtént a Visumax műtétem a Focus Medicalban.
Ma megyek első napos kontrollra 11:30-ra.A műtét előtt nagyon izgultam ( de nem kell !!)
Először elvégzték újra a vizsgálatokat és felírták a papíromra hogy milyen lézerbeállítások kellenek. Aztán kaptam egy xanaxot (0,25-ös semmit nem ér). Pár perc múlva szólítottak és a műtét előkészítőben egy nagyon kedves hölgy beöltöztetett ( sapka, lábbugyi, köpeny) Kaptam érzéstelenítő szemcseppet és antibiotikum cseppet, majd becsukva kellett tartani, mert jóddal körbekenték mindkét szemem és körülötte is. Amint megszáradt a jód a szememen már mehettünk is a műtőbe. Ott hárman vártak mint a legtöbb helyen is le van írva. Az asszisztens adott még egy-egy csepp érzéstelenítőt, betették a szemterpeszt ( egyáltalán nem érzed , nem kellemetlen, nem fáj, tuti!!) aztán fölémtolták az első lézert nagyon közel a szememhez és egy zöld pöttyöt kellett nézni. Ezután ez elkészíti a lebenyt. Ebből semmit nem lehet észrevenni.
Majd mondják hogy áttolnak a másik lézerhez. Ott a doktornő ezt a lebenyt felhajtja ( szintén semmit nem érzni, csak mintha egy plexin keresztül a szemem felett matatna valaki) Aztán nézni kell a piros homályos foltot. ( itt annyiból tudod, hogy történik a szemeddel valami, hogy pörzsölt disznó szőr szagot lehet érezni)
Amikor ez megtörténik a doktornő visszahajta a lebenyt és valamiféle kis ecsettel meg is simogatja, hogy teljesen a helyén legyen. Ezt a másik szemen is megismétlik és kész is is az egész.
Utána amikor felültem velem nem nézettek órát, hogy jéé csoda történt .Kicsit fátyolos volt minden és folyt a könny a szememből.
Kikésértek ismét a műtét előkészítőbe. Ott lemosták a könnyet és a jódot az arcomról és kiküldtek pihenni a váróba. Ott 20 percig becsukva kellett tartanom a szemem és úgy várni. Aztán a doktornő szólított , megnézte géppel ( éles fénnnyel belevilágított a szemembe). Majd közölte, hogy szép a lebeny, visszakerült a helyére. Ellátott jótanácsokkal, hogy vegyek corneregélt, illetve hogyha hazaértem pihenjek le és az előírtak szerint félóránként műkönny, óránként tobradex.Amikor kiértem a parkolóba a fátyol mögött már ugyanúgy tudtam olvasni a rendszámtáblákat, mint anno szemüveggel. Mire hazaértem (+ 1.5 óra) már nem volt fátyolosság sem.
Nem fáj, nem szúr, nem éget, nem viszket. Picit száraznak érzem de a műkönny ezen 100%-ban segít.Egyéni véleményem, hogy talán a jobb szememmel picit élesebben látok jelenleg mint a ballal. Nem tudom hány %-osak lehetnek a szememim, de kb ugyanugy látok 18 órával a műtét után, mint szemüvegben.
A doktornő szerint a cilinderes szemeket nehezebb műteni, de ha esetleg maradt talán fél dioptria rajta egy apró korrekciós műtéttel ez is eltávolítható.
Délben kiderül hány %-os lettem
Ja és nem nehéz fókuszálni a monitorra sem
Hajrá mindenkinek
-
-
Orsi_VM
újonc
Sziasztok!
Ma lesz a Visumax műtétem a Focus Medicalban 13:45-kor.
Sokat olvasgattam itt mielőtt döntöttem
Pár nap múlva jövök a beszámolóval. Nagyon izgulok -
gabamanci
újonc
Íme a sztorim: ) leírom, hátha valakinek segít
. Pesten vagyok egyetemista, nem természettudományi szakon
, 20 és 30 között félúton. Amióta az eszemet tudom szemüveg az életem utálatos része volt (jobb -3,25, bal -2,75), néha megbolondítva kontaktlencsés időszakokkal, melyeknek általában gyulladásos vége lett. Többször újrakezdtem a lencsékkel, hogy szemüvegtelenítsem az életem, annyira gyűlöltem a pápaszemet, mert a gyerekkoromba eléggé belerondított. A lézeres szemműtétről évek óta olvasgatok, gondolkodok, de igazán az lökött ki a passzivitásból, amikoris két barátnőmet is megműtötték tavaly ősszel.
Ezek után április elején végül engem is megműtöttek Sasszem-femtoval és azóta 125%-n pörög mind a két szemem és márt eltelt egy hónap! Az sztorim talán azért érdekes, mert a két barátnőm nem ugyanannál a klinikánál műttette meg magát, így élőben néztem a trónok harcát.
Mindkettővel elég jóban vagyok ezért néha már-már zavarba jöttem, hogy akkor most én melyik klinikát, eljárást satöbbit válasszam. “Szerencsére” a végén volt egy kis hiszti az egyikkel és ezért sima ügy volt a másikhoz menni.
A két klinika a Sasszem és a Budai volt, Sasszemes befutóval.
Egyébként viszonylag hasonló benyomásokat szereztem barátnőim beszámolóiból, kivéve azt, hogy az eléggé kidomborodott, hogy a Sasszem a tapasztaltabb klinika. Az a barátnőm, aki ott műtette magát főként arról számolt be, hogy mindenki milyen profin, gördülékenyen tette a dolgát, kedvesen, készségesen. Tudni kell róla, hogy eleve kicsit befelé forduló típus, nem olyan mint én, aki mindent posztolok, megosztok, kommentelek. Betartotta az orvosi utasításokat, csepegtetett, amikor kellett, járt kontrollra, szóval mindent az előírások szerint tett és nem is volt semmi gondja. Velem is közvetlenek voltak, ugyanakkor meghagyták azt a kis teret, amire az embernek szüksége van, mikor éppen birizgálják a szemét. A másik helyen pont a pácienskezeléssel voltak gondok, pedig annak a barátnőmnek nagyon bejött a doki a Budaiból, többször is mondta, hogy milyen sármos
. Viszont a műtét után voltak apró (akkor nagyobbra fújt) problémái, mert fájt, könnyezett a szeme, de úgy vette le, hogy csak lerázzák, mert hívogatta őket és mindig csak annyit közöltek vele, hogy ez természetes, majd javul, csepegtessen. Az az érzés alakult ki benne, hogy a műtétig volt fontos, utána már inkább teher. Így a végén már nem is ajánlotta őket, bár egy kis szárazságtól eltekintve neki is rendben van a szeme. Szóval most én is sasszemű vagyok, és remélem, hogy a következő 25 évem szemüvegtelenül telik, mert nagyon nagyon élveztem ezt az utóbbi egy hónapot.
A következő epizódban a személyes tapasztalataimat írom le, remélem nem untattam senkit.
-
gabamanci
újonc
Sziasztok, tök jó, hogy megtaláltalak benneteket, bár már túl vagyok mindenen. Jó olvasni sorstársak írásait, ha lesz egy kis időm én is leírom a sztorimat, tiszta trónok harca
-
-FreaK-
veterán
válasz
enginev3.0 #3839 üzenetére
Szia!
Nem mai hsz. de gondolom írok, mert pont a múlt héten kérdeztem rá a Sasszemnél emailben, meg ez hátha érdekes másnak is. A weblapon ugye nem írják az egyes eljárások hátrányait, csak az előnyeit (marketing..), így az alapján nehéz dönteni. Előtte szimpatikus volt nekem a NoTouch eljárás, de így már nem, inkább a Visumaxot fogom választani, bár a hullámfrontelemzés és topográfiai elemzés alapján történő Visumax HD már 350e Ft/szem, ami azért elég húzós.Kérdés:
Tisztelt Sasszemklinika!
Ősszel tervezek részt venni önöknél lézeres látásjavító szemműtéten, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, amelyre nem találtam meg a választ a weboldalon.
Honlapjukon olvastam, hogy tavaly óta rendelkeznek PERAMIS aberrométerrel, és ez képest átadni az adatokat a Schwind Amaris lézernek.
- Ez az egyénre szabott mérés elérhető a No-Touch lézeres kezelés esetében is?
- Amennyiben igen, akkor ha jól sejtem a No-Touch kezeléssel is elérhető a 100 % feletti látásélesség javulás?
- Ezen kezelés típus esetén milyen gyógyulási idővel kell számolni?
- Szemcsepp használatára mennyi ideig van szükség a műtét után?
- A műtét után mennyi időbe telik míg a szem eléri a végleges látásélességet?Válasz:
Köszönjük érdeklődését.
A PRK és No-touch PRK kezelések is egyénre szabottan történnek, így
ezzel az eljárással is elérhető 100% feletti látásélesség, de PERAMIS
vizsgálat alapján történő kezelést jelenleg csak FEMTO kezelés esetén
végzünk.No-touch PRK kezelést követően az első hét végére éri el a látás azt a
szintet, ami az egyedüli közlekedéshez, munkavégzéshez szükséges. Ez még
nem a végleges látásélesség, a szem ilyenkor még fáradékonyabb. A látás
stabilizálódása általában 3-4 hét, de az első 6 hónapban kisebb
változások előfordulhatnak. 6 hónapig szükséges szemcseppet használni és
100% UV szűrős napszemüveget viselni a szabadban, napsütésben. -
hdekakas
senior tag
Akkor jó régen volt utoljára kontrollod.
Itt nincs garancia, ráadásul már lencsékkel sem korrigálható jobbra a 80%-os szemem, pedig műtét előtt 150% volt szemcsivel.
És ahogy szokott lenni mindenhol, nekem is addig kellett mondani az ammon-villát (van rá 25% esélyem hogy eltaláljam), hogy harmadjára eltaláltam, szóval ez 100%.Igaz, a monitoron az órát sem látom felkarnyi távolságból...
-
CAJ69I
csendes tag
-
CAJ69I
csendes tag
válasz
filonyag #3852 üzenetére
Szia!
A Sasszemnél csináltam a FEMTO-t én is. Ha visszakeresel a nevemre, elég részletesen kifejtettem mindent. Nem lustaságból nem akarom most újra leírni, hanem mert szerintem sok mindent kihagynék. Tényleg, kicsit talán megszépítette az idő az élményeket, de hát egy életre szól az eredmény, a kellemetlen dolgok meg csak hetekig/hónapokig tartottak.
-
CAJ69I
csendes tag
Sziasztok!
Megvolt a féléves kontroll
Minden rendben ment. 125%-125% mindkét szemem, ami javulás az előző kontrollhoz képest, ahol csak 110-110% volt. Kettő együtt 150Éjszaka még zavaróak az erős fények, pl autók fényszórója, de ez még mindig normális.
Összességében elégedett vagyok.
-
andrisss8
csendes tag
válasz
enginev3.0 #3842 üzenetére
Valóban ideális korban vagy, várhatóan már csak a bővel negyven feletti olvasószemüveg probléma érinthet... Ideális időszak
Egy kicsit öregebb visumaxos
-
-
bajusz15
senior tag
Sziasztok!
Nemrég voltam féléves VISUMax kontrollon, minden rendben a szememmel. ( bár a -0.25 és -0.50 cilinder annyira nem tetszett, dokinő szerint viszont minden remekül sikerült, szépen begyógyult minden, na m1 )
A kérdésem az lenne, hogy kinek meddig voltak - ha egyáltalán volt - kötőhártya gyulladásra hasonlító pirosodások a szemeiben? Mert nekem a belső - orrtól jobbra és balra található - "szemrészemben" a műtét óta ott vannak és egész nagyok. Van amikor be is gyullad, akkor rendesen sűrűbb, picikét pirosabb is mint szokott lenni, de ezek általában el is múlnak pár nap alatt, viszont az említett piros érhálózat folyamatosan ott van műtét óta. Nem szóltam az első pár hónapban, a mostani fél éves kontrollon meg szinte átpörgettek engem, mire eszembe jutott volna akármit is kérdezni már kint voltam az épületből. Persze ez az én hibám is, hogy nem kérdeztem rá a dolgokra, szóval mielőtt visszamennék itt kérdezek rá, azok közül akik tapasztaltak és ugyanúgy átestek műtéten, hogy ez normális-e, vagy ez már időhatáron túl van és nézessem meg?
Leginkább [link] ehhez tudnám hasonlítani kinézetre. Nekem is ugyanígy, a belső feleken vannak jelen és ha előre nézek akkora annyira nem, de ha jobbra vagy balra mozdítom a szemem és látszik ugyanígy a belső rész akkor nagyon feltűnő és esztétikailag nem éppen a legvonzóbb.
Előre is köszi! -
válasz
enginev3.0 #3844 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés, és nem hiszem, hogy van olyan ember aki egynél többet is felkeresett
Én Focus-nál voltam, nem panaszkodok, az első fél évben azonnal rendelkezésre állnak, kontrollok időpontra gyorsak, pontosak. Margitszigeten vannak vagy hol. De rég volt... Miután leketyeg a "gari" nem érdemes oda járkálni, csak ha valami szövődmény van.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Plazmacucci #3843 üzenetére
Melyik klinikán?
-
válasz
enginev3.0 #3842 üzenetére
Én is kb akkor csináltattam. 26 vagy 27. Hajrá, én a femto-t választanám.
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
Nekem is csak 1,5 dioptriám volt, én megműttettem. 4 hónapja volt a No-touch PRK műtétem, a bal szemem 120%-os lett, de a jobb csak 70-80%-os. Előtte mindkét szemem szemüveggel 150%-os volt. Most már szemüveggel sem korrigálhatóak a 120 és a 80%-nál jobbra a szemeim.
Ezt is mérlegeld... -
válasz
Általában akkor javasolják a műtétet, mikor már nem változik az ember látása, és még nem is kezdett el korából kifolyólag romlani. Tehát nagyon fiataloknak nem ajánlott.
Nekem femto volt, nem volt vele soha gondom, két nap múlva már dolgoztam. Monitor előtt ülök sajna, nagyon kifárad a szemem, de ez már az én bajom -
enginev3.0
félisten
válasz
Plazmacucci #3838 üzenetére
Akkor már tudom mi a különbség
Azért itt most elég sok rosszat is olvastam
Akiknek voltak gondjaik a műtét után vagy akár fél/1 évvel utána azoknak mennyire volt tragikus a látásuk? Vagy volt egyéb szem gondjuk is?
Nekem tényleg csak a monitor rontotta el a szememet, de már fele annyit sem gepezek, és ez segítene még jobban távol tartani a géptől
Családban sem volt soha senkinek semmilyen gondja a szemével, tehát így nagyobb eséllyel indulok a QHD látás felé gondok nélkül?
-
válasz
enginev3.0 #3837 üzenetére
Femto nem fáj és hamar gyógyul, no touch az prk alapú, utána baromi kellemetlen és vagy egy hétig fáj.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Jó szemű gyerek voltam, de a 8 évig gép előtt töltött idő -1.5re rontotta mind a két szemem
Szeretném megműttetni
Nem voltam még vizsgálaton, Sasszem klinikát néztem elsősorban
Sasszem FEMTO Smart kétlézeres kezelés
De ott van a jóval olcsóbb
Sasszem NO-Touch egylézeres kezelés
18-65 év közöttieknek
A GAZDASÁGOS MEGOLDÁS ÉRINTÉS NÉLKÜLIgazából nem látom a különbséget
Nem szeretnék sokáig kellemetlen érzést műtét után, ezért is inkább fizetném meg az árát
Ráadásul szabadban dolgozok, így a minél rövidebb napszemüveges időszak is fontos lenneEzen kívül még a budai szemészet
DiamondFEMTO „lézerszemű” beavatkozásMűtétet néztem, ez is jó áron van, de ez egyelőre még nem túl szimpatikus, csak az ára miatt tetszik
-
-
venom8888
őstag
Koszi sracok, meg fontolom a mutetet,mert epp most vettem szemuveget es hat 130 ezer ft volt, abbol a velnyitas,es a lencse kb 90 ezer. 50% os lencse veknyitassal,es kicsit sokallom.
-
Moleman
addikt
válasz
venom8888 #3832 üzenetére
Nincs kényszer, ki van peckelve a szemed, de annyit engedi mozogni az arcizmaid, hogy nincs hiányérzeted. Ha pislogni akarsz, megmozdulnak az izmok, és boldog vagy. A szemeddel meg úgyis mindig csinálnak valamit, nem szárad ki.
Én úgy mentem oda, hogy csak Femto kell, megmondták, hogy örülhetek, ha PRK lehet, fél év múlva menjek vissza egy újabb vizsgálatra. Onnantól pár hétre volt a műtét, a fél év elég volt elhatározni, hogy jólesz a PRK is.
-
andrisss8
csendes tag
válasz
venom8888 #3831 üzenetére
1. A műtét előtt két órával a xanax a barátod.
2. Nézni kell kifele a fejedből arra a pontra, amit mondanak, tényleg két perc szementként.
3. Nincs vákuum, nem éreztem nyomást, igazából semmit sem éreztem, a lézer pattogását lehet hallani.
4. No para. Én csak 2 évig érleltem a döntést
Könnyű így utólag, bavallom.
Kisérő mindenképp legyen.
Hajrá. -
venom8888
őstag
válasz
Chesterfield #3830 üzenetére
Ezt a vissza nem forro lebenyt nem igazan tudom micsoda. Es neked milyen volt, fajdalmat ereztel,mikor piszkaltak a szemed ,vagy kenyszer hogy beakarod csukni es nem tudod ugyebar. ?!
Ez most komolyan 4 perces muvelet szemenkent?? ugy mint a videon?
-
andrisss8
csendes tag
válasz
venom8888 #3824 üzenetére
Én spec a Focus Medicalnál voltam visumaxon, az most a legkíméletesebb, legmodernebb eljárás. Minden tiszteletem a debreceni orvosok és klinikák felé, de én is azt mondom, hogy inkább gyere pestre, mert itt 40.000-s, 100.000-s műtétszámok, tapasztalatok vannak és a legújabb technika. Itt egy orvos kis túlzással egy
év alatt műt annyit, mint vidéken 5 vagy 10 év alatt. Plusz nincs rajtuk a műtéskényszer, mert tele vannak. Viszont érdemes itt aludni pesten és a másnapi kontrollt így intézni. -
venom8888
őstag
válasz
Chesterfield #3827 üzenetére
Es melyik a leg profibb eljaras ami nem faj,vagy nem kellemetlen? Meselnel kicsit a te mutetedrol?
-
venom8888
őstag
válasz
Chesterfield #3825 üzenetére
Miert, Debrecenben nincs lezeres szemmutet? Ott vannak a legjobb orvosok allitolag.
-
-
szilcsa44
újonc
Május végén megyek visumaxra. A vékony szaruhártya-eredményeim miatt döntöttem a Focus mellett. Előtte a Budaiban is megvizsgáltak. Utánakérdeztem és azt mondták, hogy a vékony szaruhártyával inkább menjek a Focusba a visumaxra. Kérdésem, hogy vannak itt olyanok, akiknek szintén vékony a szaruhártyájuk? Mekkora para?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Erosen gondolkodok a lezeres szemmuteten, csak az a baj hogy szemtengejferdulesem is van. A bal szemem +4.5 a jobb +6 . Ahogy nezegettem a muteteket az IntraLASIK tunik a leg profibbnak. A latasom megjavulna tokeletesre? Menyibe kerulne? Valamint a szemtengely ferduleses mutet az hogy zajlik, az is fel millio a 2 szemre?
-
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #3817 üzenetére
Oké, csak az egy hetes kontrollon se volt jó, akkor ilyen pici lyukon keresztül kellett néznem, úgy láttam szépen, mondták hogy na jó, akkor így fogok látni. Kérdeztem hogy oké, de mikor? Azt mondták, hogy "hamarosan, nagyon hamarosan". Azóta több mint 3 hónap telt el, és pontosan ugyanúgy látok, semmi változás.
És most is mondom, mind az asszisztens, mind az orvos csak nézte hogy mi az hogy nem megy a 80%, hát a 150%-nak is KELLENE! Ha meg rakta a lencséket szinte én éreztem magam kellemetlenül, hogy mindegyikre azt mondtam, hogy "ugyanolyan". Szóval rajtuk is látszott, hogy ez nem egy természetes jelenség, hogy 3 hónap alatt változatlan a helyzet. A monitor sarkában nem látom az órát és dátumot, fél karnyújtásnyi távolságból. Ez lenne a 100%?
És igen, elvileg 4-ig vannak, nekem 3/4 4-re volt időpontom, de utánam is még sorban álltak. Szóval nem sok perccel kalkulálnak alapból sem.Párhuzamosan, az asszisztens leolvastatja a táblát, felírja hogy 100%, odaadja a dokinak aki közben végzett az előző pácienssel, és elmondja hogy minden oké, mikor kell jönni legközelebb, és viszont lágytojás.
(Akinek volt itt a fórumban negatív tapasztalata meg elégedetlen volt, mindenki tudta mondani, hogy miért, azt mondták neki hogy még nem jó a hegesedés, még van egy kis homály, még maradt egy kis dioptria vagy bármi. Nekem meg azt mondták hogy "minden tökéletes, úgy meggyógyult hogy már csak speciális eszközzel lehetne megmondani hogy műtve volt. De majd még lesz ez a homályos 80% egy tűéles 150% is. Aha... )
-
andrisss8
csendes tag
válasz
hdekakas #3810 üzenetére
Már ne haragudj, de engem az is meglep, hogy ennyire kevés időt szántak a kontrollodra. Az ember azt várná, hogy Szegeden mondjuk több idő jut az emberekre.... Másrészről viszont a prk-nál tényleg fél év a vízválasztó, szóval még bőven csak fél úton vagy. Az, hogy másoknál hogy ment az rád nem vonatkozik, az nagyjából felejtős.
Ezt most nem azért írom, hogy nyugtassalak, hanem mert tényleg ez az az időmennyiség, amennyire minimum szüksége van a szemednek prk után. -
Chesterfield
őstag
-
Ancika
újonc
válasz
hdekakas #3813 üzenetére
Szia! Lehet, hogy nem pontos a link (mobilról küldtem), ill. nem pont itt találod, de a cím alapján talán megleled a neten. Minden egészségügyi beavatkozásnak van szakmai protokollja, így ennek is, ha mindnyájan elolvasnánk ezt, alaposabban meggondoltuk volna hogy a megműttesük-e a szemünk. Ami neked lehet az a haze azaz corneahomály. Szerintem még javulhat. A szeroidos csepp segíthet feltisztítani. Ha nagyon nyugtalan vagy emiatt érdemes a Mária utcai szemklinikán a corneaambulanciát felkeresni. https://docplayer.hu/6078264-Az-egeszsegugyi-miniszterium-szakmai-protokollja-a-szaruhartya-fotorefraktiv-es-fototerapias-celu-excimer-laser-kezelese.html
-
hdekakas
senior tag
Nem romlott vissza, mert a műtét után már soha nem volt jó, lencsével sem. Volt egy 1 hetes kontroll, ott 70% volt mindkét szem, majd rá kábé egy héttel a bal ugrászszerűen feljavult, a jobb meg egy picikét javult. Ennyi. Soha nem volt a jobb szemem jó egy pillanatra sem azóta. Az 1 hetes kontrollon lencsével 90%-ra hozták fel a látásélességet, azóta is ez maradt, csak már lencse nélkül, mert mint említettem, semmilyen lencsével sem lett jobb. Azóta meg nem volt több kontroll 3 hónapja. Szóval műtét előtt 150% volt szemüveggel, azóta meg akármit csinálnak, max ez a 90% körüli.
-
CAJ69I
csendes tag
válasz
hdekakas #3810 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség amit írok, de nem lehet, hogy csak még nem szokta meg a szemed a változást és elveszti a fókuszt? Így fél évvel a FEMTO után még nekem is előfordul főleg este, ráadásul ha lencsével sem lett jobb, én erre tippelnék. Ha visszaromlott a szemed egy fix értékre, akkor a lencsével látnod kellene élesen mindent. A gyógyulást szerintem arra értette, hogy nincs heg, azaz nem tud elmozdulni.
Változás még nekem is volt bőven később. Pl éjszaka nagyon szar volt a kontraszt (talán ezzel tudom szemléltetni, sokig csak annyira láttam kontrasztosan éjszaka, mint itt a felső kép: https://nebenbei.info/en/misc/oneplus3_hdr.html )
Szerintem olvass vissza pár oldalt, hogy volt-e másnak is ilyen, hogy lencsével sem látott élesen. Ha visszaromlott a látásod, szerintem lencsével legalább 100%-osan látnod kellene.
-
hdekakas
senior tag
No-touch PRK 3 hónap+1hét kontroll:
Kezelt dioptria: jobb: 1, bal: 1,5, mindkettőn még egy kevés cilinder.
Kábé műtét után 2 héttel beállt a látásom, azóta nem tapasztaltam változást, sokszor itt is írtam fórumon, hogy a jobb nagyon nem jó.A kontroll kb 2 perc volt össz-vissz, azt is lényegében az asszisztens csinálta, csak olvasni kellett az ammon-villákat, ha meg nem ment akkor addig kellett tippelni, míg el nem találtam. (25% esély van, még annyira sem reális mint a betűs táblán.)
Bal szemmel ment tisztán a 100%, utána a táblán csak 150% a következő lépcső, abból már semmi sem ment.
Jobb szemmel 80%-ig ment, bár már ott nem könnyen, a 90%-ost másodjára "eltaláltam", gyorsan tovább is mentünk, a 100%-osat meg három sorból kettőt másodjára, egyet meg sehanyadjára, szóval ez a szemem is 100% lett a papíron.
Mondom, ha sima kétjegyű számok lettek volna, akkor a 80%-nál tuti nem jutok tovább, mert gondolom az egész abc-t azért nem mondatják fel velem, csak hogy végre eltaláljam.Na aztán próbálgatta lencsékkel, bármit tett elém, semmivel se lett jobb!
Akkor szólt a dokinak, hogy hát ő nem érti, rakosgatja a dioptriákat, de nem jobb. Az odajött, ő is bepróbált kettőt, mondtam hogy semmi változás, és mondta, hogy hát akkor ennyi, jól van.
Mondtam neki, hogy nem vagyok elégedett, főleg a jobb szememmel. Azt mondta, hogy mindkettőn megvan a 100%. Mondom műtét előtt szemüveggel mindkettőn megvolt a 150%, most meg már szemüveggel se lenne jobb 100% (valós 80%) értéknél?!
Azt mondta, majd még javul. És jött a következő páciens, ennyi volt. 3 hónap múlva menjek újra.
Ja, annyit ráírt hogy haze: 0, és mondta, hogy nagyon szépen begyógyult, már meg se lehet mondani, hogy műtve volt. (Kérdem én, ha már ennyire meggyógyult, akkor még mi miatt javulna a látásom, ha eddig se javult 3 hónapja?)
Na ehhez mit szóltok? Én amiatt vagyok elkeseredve, hogy semmi lencsével se lett jobb a szemem! Nem lehet, hogy 3 hónap alatt mivel ennyire le volt maradva a jobb szemem, máris tompalátó lett? Vagy mi lett a szememmel, hogy már lencsével se látok tűélesen?
-
CAJ69I
csendes tag
Sziasztok!
Sasszemnél a fél éves kontrollra kérni kell időpontot, vagy majd hívnak ők? Úgy emlékszek, hogy azt mondták, majd hívnak, de holnap lesz fél éve, hogy letelt a 6 hónap, úgyhogy már nagyon ideje lenne...
-
robesz87
tag
[Étrendkiegészítők, fehérjeporok és vitaminok szedése lézeres szemműtét után]
Legújabb hivatalos vélemény a népszerű témában. Érdekes, hogy minden klinika mást mond.
-
andrisss8
csendes tag
válasz
jasonvorhees #3802 üzenetére
A tendendcia az lesz, hogy javulni fog folyamatosan, de lehet, lesznek bukkanók. Ez van.
-
CAJ69I
csendes tag
válasz
jasonvorhees #3800 üzenetére
Nekem pont azután kezdett még egy kicsit javulni, hogy abbahagyhattam a gyógyszeres cseppeket.
-
Napról napra egyre fáradtabb a szemem, úgy érzem. Van amikor reggel úgy ébredek mintha izomláza lenne a szememnek. Délutánra általában fáj már nézni.
Tapasztaltatok már hasonlót? Ha külön külön nézek a szemeimmel, jónak tűnik a látásom. Nem tudom mit tegyek. -
jasonvorhees
újonc
válasz
Moleman #3801 üzenetére
tényleg jobb lett sokkal, de azt a másfél napot, amíg folyamatosan szúrt az egyik szemem, szívesen elcseréltem volna egy rákóczi túrósra.
nem állt vissza teljesen a látásélesség még, de olyan, mintha minden nap javulna egy nagyon picit. nekem most már csak az esti vezetés maradt, és igazából abból is csak az zavar igazán, amikor közvilágítás sincs, a városban egészen tűrhető.
-
Moleman
addikt
válasz
jasonvorhees #3800 üzenetére
Igen, ilyen az elvonási tünete a cseppnek, én is tapasztaltam. Nekem nem szúrt, viszont sokkal homályosabban láttam kb 1 hétig (az adag csökkentésekor is, és a teljes elhagyáskor is). Ne aggódj, stabilizálódni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest