Hirdetés
- domkripto01: csatlakoz 🎁. Code : GRO_20338_V2V5H
- domkripto01: csatlakozz!🎁kod: domini59hk
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
A miértekre nagyon hosszú a válasz, ha nincs műszaki előképzettséged.
Az 1:25-ös perverziót pontosan én sem tudom miért írják rá, sejtésem van.
Egyszerű találós kérdés:
Adott egy márkás ( Stihl, Husqvarna) gép. A gyártója 1:50 keverési arányt ad meg.
Adott egy kínai gép, ahol 1:25-öt, de már egyre inkább!! 1:40-et.
Van olyan eredeti ( S-H) gép, amit full utángyártott alkatrészekkel ( kínai) újítanak fel, és megy tovább 1:50-el.
Kérdésem:
Ha más bőr van az alkatrészeken, miért jó neki az 1:50-es keverék?
Hidd el, az 1:40 és egy jobb ( JASO FD) olaj bőségesen elég.
Jó olaj kell, nem sok. A Jó 2T olaj viszkozitási indexe ( olaj műszaki adatlapján) - ma már- 130 feletti. Egy magas viszkozitás indexű és ha főleg magas a kinamatikai viszkozitása is az olajnak, bőven elég 1:40-ben.
Csak segíteni akartam.
-
Kolty
aktív tag
"Hidd el, az 1:25-el, 1:30-al hosszú távon csak rosszat teszel."
Elképzelhető....
Azt nem tudom, h miért írják a használati papírokba, hogy 25.ös keveréket használjunk.
Bennem kettő dolog is motoszkál, h miért használjak sűrűbb keveréket.
Az olajak se kennek úgy, ki tudja melyik, hogyan, mennyire ken.
Hiába mondja azt Jóska, h ezt használd ez tuti jó, Pista pedig egy másikat dícsér, Jóska félét szidja....
Illetve a véletlen folytán tavaly összehasonlítottam két, három olajos doboz mércéjét, az összes mást mutatott
Ezek a mércék alapból nem jönnek be nekem, mert ha az ember alaposan ki akarja folyatni belölle az olajat, akkor már jön a csőből is.
Így rendszeresítettem egy talán mosógél adagolót, ami viszonylag annyi, amennyi. Azt ki is tudom öblíteni ugye. Így biztos, hogy az az olaj bele is kerül a benzinbe ami kimérek. -
csiga8
senior tag
Hidd el, az 1:25-el, 1:30-al hosszú távon csak rosszat teszel.
Az egykori gépek hajtórúd felső szeménél bronzperselyesek voltak. Azokhoz kellet ez a keverési arány.
Amikor elkezdtek tűgőrgökre váltani, átálltak az 1:40 arányra. A mai JÓ olajok ( Ismertebb márka, Full szint, és tudja a JASO FD és/vagy ISO-L-EGD előrírást) BŐVEN elegendőek 1:40 arányban.
Sőt, tovább megyek. Amennyiben úgy van beállítva a gép, hogy a gyári végfordulat alá ( mint ahogyan azt gyakorlottabbak szokták állítani) 300-500 rpm-el, ( a miértek, ha érdekel elmondom) akkor elegendő az 1:50 arány is.
Az Elfet évekig használtam, még most is van belőle ( 1:45-ben) előtte évekig a Castrol Power1 Racinget, (1:40-ben) most a Motul 800 Factory Line off road [link] van próba alatt, de ő már 1:50-ben.
Az Elf moto 2t tech [link] ár/teljesítméyben verhetetlen. a Motul már ínyenceknek való, az már a Husi XP olajától is jobb.
A JÓL karburált belsőégésű 2T motor esetén az elméleti alsó határ az 1:35 keverési arány, ahol még a JÓ 2T olaj maradéktalanul el tud égni, nem okoz lerakódást.
Az olaj dobozán az 1:50 jelölés azt jelenti, hogy az az elméleti felső határ, ahol a kenendő helyeken még összefüggő filmréteget tud alkotni az olaj, az nem szakad meg.
Sok éve saját részre vásárolt Husi 343R kaszát egy hentestől vettem, a gép nem volt sok üzemórás, ő "gondos" gazdaként rendesen kevert neki olajat. ( Igaz, piros Stihl olajat).
A gép jól üzemelt, én ithon szétkaptam, kitakarítottam EZÉRT:
Ezt teszi a sok és a nem jó olaj. Az FD minősítés a lerakódás szempontjából a legjobb.
1:40, 1:45 arányban ilyenek a dugóim, hirtelen ezeket a képeket takáltam:
Husi 272XP, vele még sokat jártam ki erdőre, Castrol, 1:40:
Olajra igen kényes 560XP, Elf, kb 1:45
Ez egy kínai ( Fuxtec 6150, már eladtam) Elf kb 1:45
Szerintem laikus szemmel is látható a különbség.
Nem, nem hittéríteni akarok, csak segíteni.
-
Kolty
aktív tag
Be van állítva. Igaz csak fülre ahogy a többi fűrészem is. Nézegetem ezeket az olcsó berendelt majd árult fordulatszám mérőket, de ki tudja egyáltalán mennyre mutatnak hitelesen.
Én 25.ösre keverek a kínaiakba. Ryodel egykezes papírja is azt írja amit újonnan vettem.
Valamint a 281. XP. is inkább 30.asat kap mint negyveneset. Füstölni abszolút nem füstölnek így se. Olajat pedig elvileg full szintetikusat használok, de nem a 8.000.ft.os liter árasat, hanem valami olcsóbbat amit valaki valahol dicsér. Persze lehet, h valaki épp leszólja amit más dícsér.... -
csiga8
senior tag
válasz
dellfanboy #4191 üzenetére
Tehát még sosem rendeltél tőlük, sosem láttál ilyen gépet, de ipari hulladékozol, cigányozod őket. Értem, na!
Azt se tudod miről van szó, de véleményed van. Legyen, szabad ország vagyunk.Nem, nem vicceltem. Egy ( olcsó) lehetőséget kínáltam.
Részemről nem offolok tovább, értelmesebben is el tudom tölteni az időm.
További jó cigányozást! -
Thunder23
csendes tag
Ha nem váltunk gáz tüzelésű kazánra a nyáron... Nem nagyon szereltem eddig a fűrészeim. Így nem biztos hogy nekem megérné az alternatíva megoldás.
Ezen a télen kettő helyen kellett darabolnom a tüzelőt. Már most is lehetne egy kicsit maszekolni. Mert nem egy ismerős váltott gázról. A felét vissza hozná egy szezon alatt. -
dellfanboy
őstag
ez egy új termék. viccelsz ugye, hogy azért vegyek egy ilyen új cuccott, hogy kicsit szerelgessem?? főleg garis gépnél, hogy rögtön ugorjon a gari?
meg mert ócccsó? az ipari hulladék gyártást én nem szponzorálom. főleg ilyen cgány román webshoptól.
hosszabb távon megéri minőségi szerszámot venni.
-
csiga8
senior tag
válasz
dellfanboy #4188 üzenetére
Ez annak szól, aki pl nem riad vissza egy kis szereléstől.
Itt is van egy ilyen, de ez G660 [link] kb 26.54-től.
Igaz, ez egy kicsit moddolva van, de igen jót megy.
Keress rá a youtube-on a Holzfforma névre, vagy a G660-ra.
Meglepő, de USA-ban kifejezetten szeretik. Vannak "típushibái", de nem egetverő.
Akinek nem gond a pénz, és/vagy nem tud minimálisan szerelgetni, az vegyen eredetit.
Végül azért megjegyezném, hogy nekem még nem volt velük gondom.
Te hányszor rendelték tőlük? -
csiga8
senior tag
Igen, jóval többet, még akkor is, ha be van állítva. ( általában 11.800-12.000 rpm környéke jó szokott lenni, gyárilag 11.000-ra vannak álltva)
Be van állítva? Ha nincs, állítsátok be.
Az 1:25-ös keveréket meg felejtsd el! Az 1:40 bőségesen! elég. Nem sok, hanem jó olaj kell.
Merem ajánlani pl az Elf 2T moto2 techet [link]Husqvarnák, Stihlek, fűrészek, kaszák, ( kínai gépek is), amatőr krosszozók motorjaiba, és a Simson versenyszakosztály is használja. Nincs vele gond.
-
Thunder23
csendes tag
A héten össze vágom az utolsó szál fát is. És szerintem elrakom a kis zümit. Lehet hogy vissza váltok Husqvarnára.
Van egy 455- ös amit oda adtam öcsémnek. Vettem egy Stihl MS 231- est. De túl sok a difi erőben. Jócskán megérezni. Jó kis pörgős gép,keveset fogyaszt. De nem az igazi. A nyáron lehet upgradelem egy ms 462-re. Picit magasabb most az ára ennek is. Hátha lesz olcsóbb. -
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Jól veszem észre, hogy a kínai fűrészek dupla annyi üzemanyagot fogyasztanak mint pl. a Husqvarna vagy a Stihl? Azért is használok kínait, hogy ne kopjanak, amortizálódjanak a jobb fűrészeim, de nem győzöm tankolni őket. Van egy régebbi tipikus straus forma, ütött, kopott már a nevét se lehet leolvasni és van egy Flinke, de ezeket nem győzöm benzinnel. PLáne, h 25.ös keverékkel használom őket.
-
Butcher82
senior tag
válasz
tzsolesz #4178 üzenetére
Szia,
általában, ezekre a kínaiakra a 72 szemes 3/8-os 1.5-ös lánc megy. De ugye ez nem 100%, az eredeti lánca valószínűleg oregon márkájú, nézd meg az egyik szemnek azt a részét, ami a vezetőben "halad", nincs rajta, hogy 3/8? De a legjobb megoldás, ha bemész az egyik szaküzletbe és megmutatod. Ha javasolhatom vegyél rá husqvarna márkájút, de van stihlben is. (Oregon is jó persze.)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
dellfanboy #4177 üzenetére
Nincs meg sajnos, és neten sem találtam.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Láncot szeretnék venni fűrészemre, de nem akarom elcseszni.
Cross X Tools CGC1800 a fűrész típusa.
Milyen láncot kell rá vennem?
Előre is köszi. -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv ismét! Adott egy Stihl 029, aminek a komplett házat kicseréltem egy MS390-esre. Eddig minden oké, viszont indítás után nyomja ki magából a benzint a tanksapkán. A sapka vadonat új. 3-al is próbáltam, de ugyan az a szitu. A tanknak nincs külsérelmi nyoma. Ez már a gyors záras sapkás
-
bootforce
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, nem tudok rájönni mi lehet a gond.
Hq 268/272, falsot szív a karburátor és a szívócső találkozásánál.
Eddigi próbálkozások:
- tömítés gyári, új
- szívócső gyári, új
-vágtam klingeritből tömítést
- a tömítést próbáltam szárazon, olajjal, zsírozva, tömítőpasztávalBiztos hogy ott szív falsot, a féktisztítós teszt igazolta. A karburátor nam gyári, valami utánzat kínai.
Köszi az ötleteket.
-
Butcher82
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4171 üzenetére
Az, hogy a GS mennyire "olasz" még, nem tudom, az Emak-nak két gyára van Olaszországban és kettő kínában. Többek között övé az Oleo Mac márkanév is.
Egyet viszont tudok, ötödik éve használok egy GSH560-ast (Efco MTH5600) és idén is felkuglizta a 10m3 akácot minden gond nélkül, gagyi kínai ide gagyi kínai oda. -
Butcher82
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4169 üzenetére
Szia,
a GSH510 és GSH560 az a régi japánról (Zenoah) való koppintás, ha erre gondolsz. A GSH400 szerintem saját kreálmány.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy az Oleo Mac GSH láncfűrész sorozata mind kínai? -
mzso
veterán
Helló!
Gondolom egy ilyen helyett:
Nem működne egy ilyen:Mivel nem ugyanakkora a fogak közötti távolság. (Ha ugyanolyan lenne a fogazás akkor gondolom menne és nagyobb sebességgel forogna a lánc)
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4166 üzenetére
Na. Szerencsére az egyik havernak volt egy komplett háza. Igaz, hogy MS390-é, de ugyan az a kettő. Tegnap késő délután neki is álltam átrakni az egész cuccot. Háromnegyedig sikerült is, csak már utána abba hagytam
-
dellfanboy
őstag
válasz
BLUE TORNADO #4165 üzenetére
en szetszedném a gépet, megnézném hogy1 helyen lyukas-e a benzintank, aztan megfeleloen zsirtalanitanam, ragasztanam es hagynam hogy kosson akar 1 hetig is szobahőm.korulmenyek kozott
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4164 üzenetére
Erre én is gondoltam, de hogyan oldjam meg, hogy pont oda kerüljön, ahová kell? Vagy kenjem meg vele vastagon a csavar végét?
-
dellfanboy
őstag
válasz
BLUE TORNADO #4163 üzenetére
2komp ragaszto?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Stihl 029 Super fűrészem.
Sajna az előző tulaj kicserélte a berántót egy utángyártottra és a hülyéje egy hosszabb csavart tett bele alul és így sikeresen átfúródott a helye a benzintankba, így most erősen szivárog belőle a benya. Jelenleg egy gumis alátéttel van orvosolva. Cserélni nem igazán szeretném a komplett házat, mert a bontott gyári még használtan is drága. Valakinek lenne valami értelmes ötlete a javítására? -
perge666
veterán
válasz
janisjoplin1 #4161 üzenetére
Ilyenem nekem is van,ezt is kell szokni,meg nagyobb csorbát ezzel nem az igazi............
-
csiga8
senior tag
válasz
janisjoplin1 #4159 üzenetére
Élezést mivel, hogyan csinálod?
( Sablon, lapra szerelhető sablon, sima körreszelő, gépi)
-
csiga8
senior tag
Egy másik fórumon aktívabb vagyok, olajból néhányat próbálgattam, próbálok most is.
Évekig a Castrol Power1 Racinget használtam , később évekig az Elf moto2Tech [link] volt a befutó ( 1:40, 1:45 körüli arány) a kiváló ár/teljesítmény aránya miatt, szépen színezett, nem volt büdös.
Mostanában ( mások tapasztalatait megvárva) próbálom a Motul 800 Factory Line [link] olajat és csak jót tudok mondani róla. ( 1:50 arány)
/ vigyázat, a Motul 800-ból van Racing is, azt már nem iztos, hogy maradéktalanul elégeti a motoros fűrész/A Stihl HP ultra is észter bázisú olaj, mint a Motul, abból is elég lesz ( későbbiekben) az 1:50-es keverék, különben előfordulhat, hogy olaj csöpög majd a kipun, tehát nem égeti el rendesen. Az olajos kipuból a dzsuva visza tud folyni, ezzel extra kopást okoz)
( Majd meglátod, kitapasztalod)A 261-es - ilyen felhasználás mellett amit írtál- kb örök élet lesz!
-
csiga8
senior tag
válasz
janisjoplin1 #4156 üzenetére
Legyen benne sok örömöd!
Gondolom 2T olajból jót vettél és a láncélezés sem lesz gond.
-
janisjoplin1
tag
Elnézést kérek,de el vagyok havazva nagyon.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Használtat nem akartam,mert nem értek hozzá.
Próbáltam telefonálgatni,hátha van a közelben,de
nem sikerült.Meguntam és rendeltem egy 231-est
az öregfűrésztől.Ma meg is jött.Remélem jó lesz.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Janis Joplin -
Kaci84
őstag
A napokban megvettem Stihl MS 261 típusú motoros láncfűrészet. Fűrészből is hiàny van megyekszékhelyünkön két boltba se volt a közeli faluba mentem érte.
Vettem mellé egy tartalék Stihl láncot 1 dl Stihl HP Ultra motorolajat 1250-ért hozzá 4l 100-as benzint és 1 L Stihl lánckenő olajat 1350 Ft-ért.
Amire vettem: Jelenleg 10m3 keményfa van az udvar közepén. Ezt szeretnék eltüntetni.
Gondoltam szalagfűrészest hívni de az is ki tudja mennyi pénzért vágná fel. Na meg a fa nagy részét meg se lehet mozdítani. Kínszenvedés lenne két embernek is pakolgatni. Ettől függetlenül is enyhe túlzás ilyen gép ilyen felhasználasra. Viszont a folyamatos áremelkedés miatt ha mégse kell eladhatom ennyiért vagy drágábban is mint ahogy vettem. Meg sose tudni lehet pár év múlva megint a fa lesz a legolcsóbb fűtésre.
Na meg erős a nosztalgia faktor is. Erdész suliba jártam Ásotthalomra úgy 20 évvel ezelőtt és természetesen az iskolának csak Stihl gépei voltak meg egy Hus, de aki ezt megszokta nem szívesen lép vissza még ha viszonylag kevés munkára használja. -
perge666
veterán
válasz
janisjoplin1 #4147 üzenetére
Öreg fűrész weboldalt tudom ajánlani,tavaly énis onnan rendeltem az MS251-et.
-
Kaci84
őstag
válasz
Nem vennék hobbi kategóriás gépet még darabolásra sem. Pláne nem a nagy nevektől. Pénteken vettem meg én is a Stihl 261-et ugyanarra a munkára mint te is használnád. El nem avul értéke növekszik. Meg a nagyobb Stihlek talán most javult az ár érték arányuk, mert a többi gép árát emelték a Stihl-t meg nem lehet. 271-et venném ha van rá keret.
Ha mégis 231 kell akkor tudom ajánlani a boltot ahol én is voltam pénteken. Korrekt a tulaj/eladó és az oldal szerint van is nekik.
Ha nem Stihl meg Hus akkor itt okosabbak fognak ajánlani. Mcculock, Oleo-Mac stb. -
csiga8
senior tag
válasz
Mennyi pénzt szánsz rá? Új, használt?
-
janisjoplin1
tag
válasz
dellfanboy #4148 üzenetére
Sajnos lefullad.Volt szervízben,/3-5 ezer forint/de kis idő után mindíg előjön.Olyan mint ha nem lenne benne erő.Egyik nap fasza,másnap meg fullad..
-
dellfanboy
őstag
válasz
mibaja a 181nek?miért nem azt használod?
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok!
Sthil Ms 181 láncfűrészem van,/kb 10 éves/.
Most szeretnék venni egy másikat,de
már nagyobbat.Otthoni felhasználásra.
Évi max 10 köbméter fát vágok vele.
Kinéztem a 231-est,de sajnos nincs
sehol a környékünkön.Akkor a 251-est,
de szintén nincs.Feljebb már szerintem
felesleges mennem,/271 lett volna az
üzletben/.Ja és van 231 C-BE.Erről a
C-BE tipusról azt olvastam,hogy nem jók.
Nézegetem a neten őket,de nem tudom merjek
e neten rendelni.
Minden tanácsot megköszönnék,esetleg ha
valaki tud megbízható üzletet a neten.
Köszönöm szépen..
Janis Joplin -
csiga8
senior tag
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon olcsó pénzen kellene egy láncfűrész otthoni körülményekhez az éves 10 köb méterfa felvágásához.
Elektromos szóba jöhet? Vagy a méterfához mindenképp benzines kell? Mi a legalja, ami még megvásárolható? -
myk02
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Husqvarna 340 fűrészem amin csillagkereket kellene cseréljek.Még a gyári fix 325'-7 csillagkerék van rajta.
Szeretnék betétest venni bele, ezeket néztem ki:
Oregon
WindsorAz oregon katalógus a 108215X-re azt írja, hogy nincs olajpumpa meghajtás.
A gyári kerék oregon megfelelője a 108308X lenne a katalógus szerint.
Bizonytalan vagyok az olajpumpa meghajtásban, ezért nem merem megvenni a betétest!
A kérdésem az lenne, hogy használható az oregon vagy windsor betétes vagy csak a fix kerék?
Köszönöm!
Üdv. Miki -
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Talon AC3101-35 fűrészem, letört a kuplungja elől egy kör alakú lemez, gondolom ez valami porvédő lehet, használhatom nélküle vagy kellene rá tenni másikat hogy ne hordja bele a piszkot? Köszönöm.
Kép -
Kaci84
őstag
csiga8, Butcher82, szokeherceg köszi a véleményeket.
Ebben az összeállításban lehet Stihl lesz. Azt is mondják az okosok, hogy pl a középkategória pl 291 vagy 545 nem sokkal rosszabb. Pl. a 291-hez képest a 261 47e Ft-al drágább és teszem azt nem sokkal tartósabb csak jobb a kW/kg aránya 0.3LE erősebb meg talán 1-2 apróság. A gépen belül miben más azt nehéz kinyomozni. Tudtok ezekről valamit?
-
szokeherceg
tag
Szia! Nekem van egy 261, szinte mindig erdőben használom, hibátlan. Merem ajánlani! Fülvédőt mindenképp vegyél hozzá, brutális hangja van.
Más! Van egy 572xp-m, beindul, alapjáraton ketyeg, de amint ráhúzok a gázra lefullad. Fals levegőt kaphat valahol? Van ötlete valakinek?
-
Butcher82
senior tag
Szia,
nekem ilyen drága gépekkel nincs tapasztalatom, de tüzifát darabolok egy Efco MTH 5600-al.
Ha választanom kellene (mindenféle szakmaiságot mellőzve) a Sthilt venném. Mellé egy liter Stihl HP Ultra olajat egy kanna 100-as benzint plusz egy szett láncot és hadd szóljon.
U.I. Azért kicsit "szakmaizva", nem hiszem, hogy bármelyiknek megkottyana az otthoni tüzifa darabolás, hosszú hosszú évekig remek szerszámok maradnak.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Nekem van 550Xp-m, használtan vettem. Most fogom átcsapágyazni, széthullott benne a kuplung oldali csapágy műanyag kosara. Pont ugyanezt csinálta az 560XP-m is.
Újként nem lesz(lenne) ilyen bajod, de sajnos ezeknek ez típushibája. 300 üzemóra után ( termelésben) várható a csapágy hiba. Egyébként qrva jó gép.
A 261 kiforrottabb, gondtalanabb. Én azt venném. Mondom úgy, hogy van vagy 10 db Husqvarnám.
Bármelyiket veszed is, a 2T olajra nagyon figyelj oda, csak full szint olajat vegyél hozzá.
Nem kell feltétlenül a drága Stihl-Husi olajait megvenned, elég egy Elf moto2 Tech, ( évekig használtam olajra kényes Husqvarnákba) de ha ínyenc vagy akkor pl egy Motul 800 Factory Line. Nálam most van próba alatt, mások megelégedéssel használják ( termelésben is) .
-
Kaci84
őstag
Üdv, gépet vennék tűzifa darabolásra egyenlőre. Stihl és Husqvarna gépeit részesítem előnyben és a "profi" kategória alját céloznám meg. Nem, nem fogom kihasználni valószínűleg viszont nem akarok nagyon hurka gépet másrészt némi befektetésnek fogom fel a dolgot. Minden pénzem nem akarom bankba tenni és jobb mint ha KP-ba áll a fiókba.
MS 261 3.0kW - 294e
550XP Mark II 3.0kW - 270e5 éve vettem egy középkategóriás Husit, csak hát az Apumnál ragadt. Erdész suliba jártam nálunk 1-2 kivétellel csak Stihl volt, ez már 20 éve még a 026-os éra. Olvasmányos emlékeim és tapasztalatom alapján úgy tűnt, hogy összességében nem rosszabb a Husq, sőt egy adott pénzért lehet többet is kapsz.
Mi a véleményetek akár a márka megítélésétől akár az adott típusokról esetleg más típust is ajánlhattok. Köszi -
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Erre a csodára "kuplung harang, csésze, fogaskoszorú" ki minek nevezi lenne szükségem illetve ennek a cseréjére a kis Husiban 236-os. Kuplungot levenni mivel tudom csak spéci fogóval? Sajnos azt cisnálja a képen látható darab ( nyilván nem ez )hogy lötyög mozog fel le kb 1.5-2mm és a lánc becsúszik a fogak mögé így nem hajtja meg csak éppen mennyire a szorulás miatt tudja ergo nincs vágóerő és csak tönkrecsesződik a szimering védő takaró stb. Vagy jobban járok, ha megveszem és beviszem a szomszéd kisvárosba a stihl szervízbe, hogy cseréljék már ki nekem?
-
perge666
veterán
válasz
Thunder23 #4126 üzenetére
A 251 helyett nekem is jobb lett volna legalább egy 261,csak nagyon sokkal lett volna drágább.
Jó a 251 is nagyon amúgy,sőt a 231 se sokkal marad el,de az a picike többlet erő pont jó lenne ami a 261-be van,videók alapján sokkal de sokkal erősebb,pedig papíron tényleg nem sokkal bikább!
Ha ennek vásárlás előtt nézek utána,akkor biztosan rászántam volna még azt a + 70-80 ezret. -
perge666
veterán
-
Thunder23
csendes tag
válasz
perge666 #4122 üzenetére
A probléma okozója a maga a vezető volt, egy Timbersports Limited Edition kiadásút rendeltem a fűrészel.
Nem megfelelő az olajozó furat helye, ezáltal nincs olajozás. Vagyis minimális. A helyi szaküzletben mondták hogy fordítsam meg a lapot. Ez megoldotta a problémát.
Eddig nagyon nem jó a benyomásom a sthil termékekkel. Az új reszelő 2-szer tört el.A Husqarna reszelőim 5 év alatt egyszer sem.
-
Thunder23
csendes tag
válasz
halhatatlan #4121 üzenetére
Nem ezt többször is ellenőriztem. A régi Husqvarna 455-ös ezt nem produkálta laza láncnál sem.
-
Thunder23
csendes tag
Üdv.
Adott egy új ms 231-es. A vezető orr nyereg rész pár másodperc alatt megtelik fűrész porral. Mi okozhatja ezt? Várom a tippeket. Előre is köszönöm. -
comodo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
372xp gyári hengere nincs valakinek elfekvőben?Nem X-Torq. -
dcszene
friss újonc
Üdv!
Mi lehet az oka annak, ha a Husqvarna láncfűrész behúzója bármiféle előzmény nélkul akadozva húz? Úgy kell elképzelni, hogy egy araszt tudom húzni, utánna nehezen, utánna megint egy araszt könnyen. Gyakorlatilag emiatt nem tudom most beindítani, nem lehet egyből akkorát húzni rajta.
Ha leszerelem a lehúzót, megy simán teljes hosszában gond nélkül, de visszatéve megint csak araszolva, akadozva lehet kihúzni. -
Juhász Imi
újonc
Igen, megszüntethető. Elég körülményes a javítása, a gumigyűrű cseréje. Aztán vagy jó lesz, vagy nem. Dugózd le, és kész! Csak annyit csinál, hogy gázadáskor egy kis üzemanyagot befecskendez a főfuvókán keresztül. Nem fogod észrevenni a különbséget.
-
Keszi86
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy bármely klónnal van valakinek hosszú távú tapasztalata?
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Ragasztott, falazott már be valaki gyorsító fuvókát?
Arra a kis dugattyúra gondolok ami van pl. a Stihl ms 171.es karburátorában.
Ez tényleg megszüntethető?
Köszönöm. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4107 üzenetére
De amúgy a kínaitól se kell félni.
Csak minél olcsóbban kell venni.
Normális szimering, főtengelycsapágy, beragasztod az olajzócsövet, normális lánc (ha szar a vezetője akkor még az is, vagy ha nagyon gagyi henger van rajta akkor mehet rá egy jobb) és had szóljon.
Csak tudni kell a helyén kezelni. Ha ésszel használja az ember, meg munka után szépen eltakarítja az ember ahogy kell, akkor sokáig elmegy. Nyilván nem lehet tartósságban, kényelemben egy márkással összehasonlítani, de az ára sem annyi. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4107 üzenetére
Azt hittem a lánc tart vissza.
Ha újszerű az oleo, 50et adhatsz érte bármelyik típus.
Lánckenőből csak ásványit használj, a bio az egy rohadt dolog. Ha jó árba van az oregon akkor veheted. Én SL55 használok teljesen jó
Kétütemű olajból viszont minimum a félszintetikust.
Mol dynamic garden 2t, vagy amit a fórumokon nagy ajánlanak az Elf Moto 2t.
Ezen az egyen nem szabad spórolni. -
Acheron
őstag
válasz
Btamas81 #4104 üzenetére
Nyilván nem a láncon fog elmenni.
Várok még egy visszajelzést egy Oleo-Mac ről, ami 50k körül lenne, de nem tudni, hogy 510 vagy 560. A hirdetője nem válaszolt még. Ami instant lenne, az a fenti CS380.
Btw. Tudom, nem szaküzlet, de beugrottam a családnak pár apróságért az Auchanba, és ha már itt voltam, megnéztem a fűrészeket. Oregon ásványi lánckenő olajat, és valamilyen Hardtoil márkájú, Super2T nevű motorolajat (a doboz szerimt láncfűrészekhez és fűkaszákhoz). Ezek közül használható bármelyik, vagy ördögtől való rájuk nézni is?
Nem kívántam rá, csak megjegyzem, kínálgatnak itt most egy 50 ccm 3Le Hyundai -t is 42 -ért (OBI -ban ugyanez most 32k...), de ezekről azt olvastam, elég kínaiak, és nem feltétlenül a jobb fajtából. -
Btamas81
csendes tag
válasz
Acheron #4103 üzenetére
Na most nehogy már a lánc tartson vissza. Az kopóalkatrész. Amúgy is a husi lánc nem egy nagy durranás.
Alkudj a gépből egy 5öst, hazafelé menet meg ugorj be egy boltba és vegyél rá egy stihl láncot. Elleszel vele egy darabig.
Nekem ilyen a jonsered amiről feljebb írtam. Nem rossz, könnyű, karcsúbb mint a régebbiek (amiket ajánlottam neked). Cserébe kicsit gyengébb.
Ha ez nem jönne össze, nézhetsz cs340et is, azon is 38ccm henger van. -
Acheron
őstag
válasz
Butcher82 #4102 üzenetére
Köszönöm az ajánlást neked is!
Valahonnan innen, a McCulloch -tól indultam gondolkodásban (benzinesben). Persze könnyű rákapni a kicsit jobbra és a kicsit még jobbra, de így hamar eljut az ember egy magasabb árkategóriához. És akkor meg kell nézni megint, hogy mire is kell, mielőtt ágyúval lövök verébre. Most előreláthatóan puhafa gallyazás, kb 20 cm -ig, illetve 3 - 5 m3 téli tüzelő (keményfa, 2 - 30 cm) felvágása néz ki. Egy - egy nagyobb rönk lehet, hogy becsúszik néha, de szerintem ez lesz a ritkább. A kenyerem nem ezzel fogom keresniSzóval lehet, hogy egy ~2 Le -s gép is elég lehet.
Én azért annyira nem félek a használttól, a fűnyírómat is így vettem, egyszer kellett felújítani (magamnak szedtem szét és raktam össze), azzal együtt sem került annyiba, mint újonnan, és remekül teszi a dolgát. Persze egy nagyon lelakott eszközt nyilván én is kerülnék.
A minap raktak fel itt a környékünkön egy CS380 -at, ezt még lehet megnézem, nem tűnik túl lepusztítottnak, a műanyagba préselt jelzés szerint 2019 szeptemberi, talán kicsi még alkudható is belőle. Vagy ahogy mondod ott az új, garanciával, biztosan jó lánccal.
(Azután majd majd jön a kisördög, hogy jó - jó, de hetvenből már nagyobb használt is lehetett volnaNo meg ott a másik, hogy jó - jó, - de minek?
)
Nem könnyű a(z alkalmi) favágók élete -
Butcher82
senior tag
válasz
Acheron #4101 üzenetére
Próbálnék én is valamit ajánlani, de tényleg annyira drága lett minden, hogy az borzasztó. Anno én a Mcculloch CS340-et 38.900-ért vettem a közeli Husqvarna kereskedésben. Az eladó azt mondta, hogy ennyi pénzért nem egy nagy szám, vegyek Husi 135-öst (akkor volt kb. 70 ezer). Nem vettem meg, inkább a CS340-et. Majd eladtam egy idős bácsinak 30-ért, kb. rá egy évre. Azóta is gallyazza és darabolja vele a gyümölcsfáit. Használt fűrészt én nem vennék, max. magamtól.
Ha tudsz az 50k mellé rakni egy kicsit, ott a Mcculloch CS35 vagy az Obiban van CS380 online rendeléssel 69.900-ért, azzal már ellennél. Hecht nekem annyira nem jön be, azért nem ajánlom, nekem az nagyon kínai.Persze, ha nem lenne most minden ennyire drága, egészen más gépeket tudnék mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3343
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest