- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
ma volt itt a kazán karbantartás, adott a csóka olyan ötletet, egyből töröm is rajta a fejem
kicsik a radiátorok, magas a visszatérő, nem elég jó a kondenzáció, ez az alap hiba 8nem hiba, csak nem elég jó így a hatásfok)Azt mondja, máshol is csináltak ilyet, indirekt kicsi tároló a visszatérő fő ágról be a hőcserélőbe, az indirektben lévő víz meg a hálózati bemenő víz a kazánba
így előmelegíti az indirekten a bemenő vizetnyerek mert csökken a visszatérő hőfoka
nyerek mert magasabb a melegvíz bemenő hőfoka, kevesebbet eszik a kazán HMV esetén
most jár az agyam ezerrel
-
Buster17
addikt
Hali!
Milyen elektromos radiátort vegyek a lakásba? Svéd meg Finn gyártót találtam. Az egyik az adax másik most nem jut az eszembe.Melyiket vegyem a kettő közül? Vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani?
-
sanzi89
addikt
válasz
Jovanny2 #15751 üzenetére
Most is sok helyen valami ilyesmi megoldás van, de van, hogy attól kiszakad a falból, hogy kb ránézek. Konkrétan most majd egy szegőlécet kell visszarakni, az egész nincs 1kg, 3 csavar tartotta a fa tiplis megoldással. Alig értem hozzá, és a kezemben maradt.
Gondoltam megkérdezem, mi a 'hivatalos" eljárás, mert eddig bármikor kellett rögzíteni valamit mindig csak kókányolással lett megcsinálva, mert igazából se a normál tipli, se ez a fa tiplis megoldás nem jó.
Szerintem elmegyek, veszek pár fajtát, aztán rászánok pár órát a furkálásra, és majd kiderül melyik a legjobb.@mdk01
És ilyen gázbetondübel? Ebből a legnagyobb már 7cm hosszú. -
mdk01
addikt
válasz
sanzi89 #15745 üzenetére
Azt a gázdűbelt nem bírod beverni majd mert ahhoz túl kemény a vályog. A GK tiplik megint nem jó mert rövidek.
Ami az egyik legjobb megoldás a fatipli amit Dluinet is írt, hogy fúrsz egy min.10mm-es lyukat és beleversz egy ennél kicsivel(3-4mm) nagyobb átmérőjű fatiplit amit úgy faragsz ki egy darab fából. Minél hosszabb legyen de a csavarhossz +2-3cm sztem jó. A faragott fa hosszát és az átmérőjét is a vályog milyenségéhez igazítsd.
-
sanzi89
addikt
válasz
föccer #15744 üzenetére
Jó, de ha csak egy kis szegőlécet vagy karnist akarok feltenni? Ne kelljen már átfúrnom 40-50cm falat.
Arra jutottam neten keresgélés után, hogy ilyen gázbetondübel egy hosszabb facsavarral, ami pár centit még túlnyúlik a fúrt lyukon.
-
sanzi89
addikt
Vályog falba mivel lehetne rendesen rögzíteni? Nem villanybojlert meg ilyeneket, csak takaró léceket, polcokat, könyvesszekrényt (max 30-50kg)? Téglába tolom bele a tiplit, de vályogba csak szenvedés, és csak sokadszorra megy a dolog.
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Miele TRIFLEX HX2 CAT&DOG akkus kéziporszívó - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest