- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Építő/felújító topik
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
Akrill lakkal szokták fújni, azt elvileg nem bántja. De erre is igaz, mint mindenre: kell csinálni egy próbát olyan felületen, ami nincs szem előtt.
-
Szevam
senior tag
Volt exem, aki fogamzásgátló mellett is megkövetelte az óvszer használatát. Nem az volt a kérdés, hogy kell-e védőszemüveg, hanem hogy lehet karcmentesíteni? Lehet, a pajzsot akarja polírozni. Lehet, a pajzs adta védelemmel nem elégedett és valljuk be, lehet, hogy a szemüveg erősebb behatások ellen adhat védelmet, csak kisebb területet véd.
Ejj te sem olvasol…

-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Szilikoneltávolító. A szaniterről biztosan lejön, a festett, lakkozott MDF-et legfeljebb a ronggyal tudod összekarcolni, de mikroszálassal nehezebben. A greslap ha porózus, akkor nehezebb, nekem szépen lejött.
Sniccerrel levágtam a nagyját, a szilikoneltávolítóval beecseteltem és ronggyal ledörgöltem.
Az MDF lakkot tuti nem fogja bántani?
-
Szevam
senior tag
Ezt jó hogy mondod!!!
Inkább a 400-assal vagy 2500-assal lenne célszerű? Fűnyírás közben nem látok rendesen
. -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Mivel lehet a szilót eltávolítani sérülés mentesen az alábbi felületekről:
- greslap
- szaniter (kerámia)
- festett, lakkozott MDFA segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Függöny kapcsán vagy valakinek tapasztalata, hogy melyik típust nem eszi annyira az UV? Tudom ,hogy mindent Kínában gyártanak, de esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mi az ami a jó minőséget (nem rojtolódik, mosható, nem eszi az UV, nem fakul, stb.) képviseli? Hol lehet beszerezni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Bútorlapból Eggeren kívül még milyen márkát lenne érdemes megnézni?
(Valami bambuszos bútorlapban gondolkozok, de sehol nem találok.
) -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Murva leszórása előtt érdemes-e geotextiliát lerakni?
Milyen murva ajánlott? Fehér vagy inkább bazalt? -
Szevam
senior tag
Szerintem az ideális a lágy víz (NK 5-7), mivel a desztvíz a radiátor belső falát megkezdheti (nem gyorsan, csak idővel). A kicsit meszes víz egy réteget képez belül a cső falára, így ha áramlik is benne a víz nem rakódik ki sok belőle.
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Bútorokat (ágy, étkező asztal) hol érdemes nézni, ami jó minőségű, de árban sem jár rózasszín felhők között Bp környékén?Vidéken pl, Veszprém, Szekszárd, Esztergom, Győr környékén vajon vérdemes lenne keresni, ha jó árban szeretnék minőséget venni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Melyik webshop ajánlott bojler vásárláshoz? Melyiket kerüljem?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Konyhai elszívókkal akpcsolatban szeretném redndszerezni a tudásom. Egyrészt érdekelne, hogy milyenek léteznek, mi az ami ajánlott, illetve 1-2 tesztet is szeretnék megnézni. Van-e esetleg valahol összefoglaló róluk?Másik kérdésem, hogy Ti használtátok-e már a tudatosvasarlo.hu oldalt, ha igen mennyire van értelme, tényleg relevánask-e a tesztek?
-
Szevam
senior tag
Ezt a színt különbséget mivel oldjam meg? 2cm a legmélyebb részén
Tudom, ezzel kellett volna kezdeni, de most már ezen kár gondolkodni

-
Szevam
senior tag
Szaisztok!
Inox/koracél mosogató tálcából, (ami munkalapra helyezhető) milyen márka ajánlott?
Eddig Blanco vagy TEKA került elő, van-e esetleg pro-kontra érvetek, esetleg más márka? anyagvastagság, strapabírás érdekelne.
(A megedncéből legalább 40x40-es lenne jó és mellé egy csepegtető tálca.) -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Érden családi házban küzdünk a csatorna szaggal, mióta itt lakunk kb 1 éve, főleg esős időben van elviselhetetlen pöce szag van, de nem esős időben is van egy minimális csatorna szag ami hol gyenge hol erős, de az esős idők a durvák. Ház két szintes, emeleten mosdó + wc, földszinten konyha, külön wc és külön fürdő
Több hibát találtam, eddig az alábbiakat tettem meg, de javulás 0.
Emelen az összes golyós bűzzárat kitakarítottam, ami rossz volt kicseréltem, kondenzációs gázkazán kondenzvíz elvezetésére is tettem megfelelő szifont, emeletre tettem 50mm légbeszívó szelepet. Pincében folynak össze a dolgok, a földszinti strangösszefolyóba is tettem 50mm légbeszívó szelepet (pincébe), vízlágyító elvezetésébe is tettem 32mm légbeszívó szelepet. Kertben a tisztítónyilásba fúrtam lyukakat, illetve a ház mellett akna tetejét 5cm szélességben eltoltam, hogy itt is tudjon szellőzni. Az összes tákolt lefolyó vezetéket a pincében és a mosdók alatt cseréltem megfelelő tokos PVC-re / rendes lefolyó csövekre, mindenhol hattyú nyak van. De a szag semmit sem javult. Következő lépés, hogy át lesz mosva az egész rendszer, ehhez tettem be a pincébe Y ágakat, hogy lehessen mosni a szakaszokat. Ami fura számomra, hogy ha a vakdugót kiszedem, akkor a pincében lévő csatornacsőből süvit a levegő. Ez normális? Ezt a túlnyomást ki kell nekem csöveznem a szabadba? Most hogy szakad az eső megnéztem, nem áll az esővíz a kertben lévő kivezetésnél.Légyszíves adjatok tippet, mit lehetne még megcsinálni. Köszönöm
Telken kívül nincs valami dugulás? Esetleg az utcában levő csatorna fedelet ha elhúzód erzed-e ugyanazt a szagot? Nagy nyomással (slaggal
) a telken belüli tisztítónyílásokon keresztül a csatorna csöveket ki tudod pucolni? -
Szevam
senior tag
Hölgyek/urak!
A képen látható Electrolux porszívó csövében elakadt valami, úgy sejtem pont az L alakú műanyag fogantyúban, ahol nem férek hozzá a nyitott vége felől. Ezt a műanyag alkatrészt valahogy le tudom pattintani, hogy a másik végéről is meg tudjam nézni?
Ezen a részen próbáltam, de nem akartam nagyon feszegetni. Ha kell pontos típus, elküldöm azt is.Hajlékonyabb dróttal belenyúlni, esetleg megpiszkálni?

-
Szevam
senior tag
Érdekes, én csak kőművestől és az idősebb korosztálytól hallottam ezt a jelzőt arra a betonra, amely kicsit kékes lesz száradás után. Pl esztricnél is volt olyan, hogy 1 m2-en otthagytunk egy vizes rongyot letakarva fóliával (több mint egy hétre) és észrevehető volt, hogy az a rész máshogy száradt (kikékesedett egy picit). A kémiájába nem mentem bele, tényleg csak szemre néztem a különbséget.

-
Szevam
senior tag
Nedvesen tartáshoz javaslok nedves szövetet leteríteni, amire még fóliát húznék. Időnként érdemes ránézni, és ha gyorsan szárad kicsit utána locsolni (a szövetet). Én 4-5 napig tartottam "dunszt"-ban. Külső betonnál ugyanezt 1-2 hétig ("Lila beton" lesz az eredmény
). -
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Index kútfúrós topik halott, hátha itt is tudtok segíteni
Pécelen a tőzegtavaknál veszünk egy hétvégi házat. Itt mindenkinek a kis horgászházánál van egy fúrt kút, pozitív mellesleg, amiből folyamatosan jön a víz
Nem tudom, ilyeneknél kell-e aggódni, hogy egyszer majd nem jön belőle a víz? Ez egy tó mellett pár méterre lévő kút sorozat
Több házat is néztünk itt míg keresgéltünk, mindenhol szép sugárban jött fel a víz, és van aki haltartó aknának használja, van ahol mint a képen, van egy "puffer" tartály, amibe folyik a kút vize, és a tetején egy túlfolyóból szép sugárban folyik ki a felesleg, a kútgyűrűbe, onnan a tóba vissza. a PVC csövön jön fel a víz, a bugyolált szigetelt csövön megy be a házba, házi vízmű szívja.
Annyit mondtak, hogy nincs benne visszacsapó (láb?) szelep, így néha vissza tud folyni a víz, tegyünk majd bele ha nem akarjuk töltögetni a szívó ágat. De gondolom ha túl sokat vételezünk és kifogy ez a puffer, és levegőt szív, akkor is ez lesz a helyzet.
Pécelre rengetegen költöztek a COVID alatt. A vízfelhasználás megnőtt, így korábban is sokszor volt apadás.
-
Szevam
senior tag
Mert nincs meg a megfelelő Mg2+ és Ca2+ ion* mennyiség benne, így az idegrendszer működését pl nem támogatja a szűrt víz.
Mivel a kismamában fejlődő szervezet van, ezért még fontosabb ezeknek az elemeknek a megléte. 
* A vízben nem ionként lehető fel, hanem egy karbonátos formában. MgCO3, CaCO3.
Nem ivásra lenne használva a lágyított víz, félreértés ne essen.

#1589766030D: Egyelőre az az irány igen. Köszönöm!
Állítólag az új BWT-k már nem annyira jók mint régen. -
Szevam
senior tag
Sógoroméknál talán BWT van, 2 felnőtt, 5 gyerek, a teljes háztartást ellátja. A konyhában van egy másodlagos csap a hálózati szűretlen víznek, az asszony azt szereti inni, minden más a lágy vízzel megy.
Munkahelyen csak egy kis kapacitású van a konyhában, max 40 liter/nap. Mióta megvan, nem kellett vízkőoldózni a fém vízforralót, kávéfőzőt. Ennek már 8 éve. -
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Én meghajszárítóznám. Mindig legyen meleg az a rész, amit éppen leszednél.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Vízlágyító berendezéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Honnan érdemes venni, illetve mi az ami ajánlott?
A segítségeteket előre is köszönöm
-
Szevam
senior tag
Én műanyagot nem is tennék fel. Nálam az alu és a gurtni páros nyert. Ne akarok később vesződni a motor garanciális vagy azon kívüli problémáival. A gurtnit csak cserélni kell, ha kell....
-
Szevam
senior tag
A fehér a nyári hónapokra való tekinettel igen előnyös. Ha nem hideg és virító fehér, akkor pedig azért jó mert nem vakít, ha telibe süti a nap
. -
Szevam
senior tag
(Vizezéshez ajánlom a spricnit. Én úgy csináltam, hogy jól bespricceltem, picit vártam aztán megint. Így nem fröcsög össze vissza.)
-
Szevam
senior tag
Sziasztok,
furt kuttal kapcsolatban erdeklodnek. Mire kell figyelni, es melyik fazisaban az epitkezesnek erdemes megcsinaltatni? Van esetleg tapasztalat szumma koltseggel kapcsolatban? Engedelyeztetni is kell igaz?
a terkovezest is emgedelyeztetni kell ugye? Telken belul meg az utcan is lenne.Szomszédoktól vagy településen belül kérdezz rá, hogy hány méterre fúratták a kutat. Hívj fel a környékeden néhány kútfúrót, hogy mennyiért csináljak (van aki sávosan csinálja). Csak építkezés miatt szerintem már nem éri meg. Engedélyeztetni biztosan kell.
-
Szevam
senior tag
Jó reggelt, pesten melyik üzletben a legnagyobb a burkolóanyag választék?
Csempepont esetleg?
Budaörsön van, de talán nem esik ki annyira
-
Szevam
senior tag
azt is kell nezni mi van alatta, nem minden szerkezet orul egy elore nem tervezett teglafal terhelesenek.
Ez valóban így van, de egyelőre nekem még nem esett le hogy hova tenné a válaszfalat

-
Szevam
senior tag
Akkor simán 2+2 rtg karton közte 100-as közetgyapot. Világbajnok. Ha nagyon jó hangszigetelést akarsz, akkor a hanggátló karton mehet, vagy imregnált. Mind a kettő nehéz mint a dög, de az kell a léghang gátláshoz. A profilokra mindenképpen ragaszd fel a rezgéscsillapítókat.
üdv, föccer
Na igen hanggátlásra ez a tuti.
Egyébként kőzetgyapot vagy üveggyapot lenne a jobb? -
Szevam
senior tag
Én inkább kerámia tégláznék. 12 cm-est tennék.
A GK-t nem javaslom. A zajszigetelés miatt lehet még jobb az Yong, mint a kerámia, a gk-nál többet ér. Nyilván nem olcsóbb. De ez csak szerintem van így.
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Padlopon, csak ne legyen gipszes, hanem inkább cement alapú.
Pl Baumit Nivello 30.
A 3-4 cm az már elég sok, ez is csak max 3 cm-ig ajánlott.
-
Szevam
senior tag
Erre én is kìváncsi vagyok...
Rá kéne fúrni a gipszkartont a falra? -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Vegyi dübellel kapcsolatosan kérdeznék:
Adott egy 12 cm tömör tégla, amelyben a menetes csavart (konyhabútort rögzítő sín kerülne rá) lenne becsavarva (sajnos az előzőbe beleszakadt -valószínűleg, jobban meghúztam a kelleténél a csavart..- a csavar, így dübelestől kellett kiszednem.
A “tipli” alternatívájaként használnék vegyi dűbelt, tegnap próbáltam egy Ceresit CF850-et, viszont a csavar nem maradt benne (valószínűleg lejárt, após adta a garázsból).Szembe jött a Fischernek a FIS VL 300T típusa, de inkább hagyatkoznék azokra, akik próbáltak vegyi dűbelt és megvannak elégedve vele (konyhaszekrényt kell elbírnia). Továbbá, milyen kinyomópisztolyt ajánlanátok?
Köszönöm a segítségeteket!
Én eddig rawlplug-ot használtam. Nincs minden boltban, de eddig bevált.
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Gurtnit cserélnék.
A már említett VG-Trade üzletben van méterre több fajta is.
Köszönöm a választ!
Igen, ezt szeretném elkerülni
.
Ennél jobb megoldást én sem találtam, csak a kivitelezés kacifántos eléggé. Így ha valakinek mégis volna ötlete várom.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Redőny gurtnira rákerült egy kis (véleményem szerint) lazúr festék. Mire észrevettem, addigra rászáradt (hónapok óta ott lehetett), így az alábbi kemikáliák segítségével próbáltam eltávolítani, mert sima vízzel nem jött le:
- Nitrohígító
- Sebbenzin
- Általános tisztítószer
Sajnos semmi sem hatott, még a dörzsölés sem.
Van valakinek tapasztalata, ötlette, hogy mivel lehetne kiszedni a gurtniból a foltot? Oldja egyáltalán valami a száraz lazúrt? -
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Minőségi lámpákat, csillárokat hol érdemes nézni Bp-en és aglomerációjában?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Klikkes vagy sima parafa melegburkolattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mennyire karcolódik, mennyire nyomódik be, hosszú távon mennyire érdemes gondolkodni benne?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Szia! Mindkettő gyártó terméke jó. Most már nem igazán van olyan hogy XPS-hez nem jó a ragasztó. Régebben a DuoContact volt ilyen ha jól emlékszem, tudom.. kb mindenki ragasztott vele XPS-t, de rá volt írva hogy csak EPS-hez jó.
Köszönöm! Ez mondjuk azért jó hír.
Most egyárban van a 2 ajánlatom, és ha lehet a minőségibbet választanám.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
EPS és XPS ragasztó esetében melyiket lenne jobb használni? (melyik a tartósabb, melyikben van több anyag?)
Sakret
WeberA segítségeteket előre is köszönöm!

-
Szevam
senior tag
Köszi!Ezen hőszigetelők közül melyikkel lenne érdemes foglalkozni? Gondolom Austrothermmel mindenképpen, de a többi vajon milyen szinten lehet hozzáképest?
Stirotop
Carboland
Premio insulation
Meton
Austrotherm
Telimpex -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Valaki hallott már a Meton EPS hőszigetelőről és ragasztójáról?
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy pl mennyire lehet dolgozni vele normálisan?A seítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Bányajáradék?
Biztos érthető..csak olyan... érdekes...
Akkor legalább nyomtassanak ásványos/zárványos/kristályos csempéket is plíz
. -
Szevam
senior tag
Igen...
A mostani árak eléggé húzósak.@macilaci78: Neked milyen tapasztalataid vannak, mi az ami manapság árban sem annyira húzós, de azért ad egy normális minőséget? Manapság azt hallom, hogy a lengyel, a spanyol és az olasz, amik a legnormálisabbak (árban így is növekszenek). Ezeken kívül van még más alternatíva, ami még jó lehet?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Burkolóanyag kapcsán szeretnék egy kis segtséget kérni (hideg/meleg burkolat: csempe, járólap). Mi az a márka/széria, ami ajánlott? Eddig a Zalakerámiát néztem, de említették már azt is, hogy Szlovákiában is kapható sokminden olcsón. Érdeklődök, hogy kinek milyen tapasztalata van akár az itthon kapható, akár a külföldi burlólapokkal? Mi az amit érdemes megvenni, de nem csillagászati ára van? Mi az amire figyelni kell burkolólap választás során?
A segíteségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Esetleg erre van valakinek valami infója.
Előre is köszönöm a segístéget
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Burkolóanyag kapcsán szeretnék egy kis segtséget kérni (hideg/meleg burkolat: csempe, járólap). Mi az a márka/széria, ami ajánlott? Eddig a Zalakerámiát néztem, de említették már azt is, hogy Szlovákiában is kapható sokminden olcsón. Érdeklődök, hogy kinek milyen tapasztalata van akár az itthon kapható, akár a külföldi burlólapokkal? Mi az amit érdemes megvenni, de nem csillagászati ára van? Mi az amire figyelni kell burkolólap választás során?
A segíteségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg építkezésbe fogunk vágni. Van megbízható olvasmány a különböző falazóanyagokról?
Most elkezdtem olvasni az első szembejövőt. Leírja, hogy az Ytong válaszfalba jó lehet, mert pl. téglafalhoz képest lényegesen jobb hangszigetelő.
Második oldal ami szembejött velem pedig azt írja az Ytong hátrányainál: Hangszigetelő képessége kifejezetten rossz.
Szívesen utána olvasok, csak jó lenne valami megbízható olvasmány

Én azt hallottam (tervező ismerőstől) és el is fogadom, hogy minél nagyobb tömegű a falazó anyag annál jobb a zaj és hő szigetelése. Ilyen szemponból a kerámia tégla talán jobb lehet.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
EPS tekintetében, az hogy miylen a gyártó fontos-e egyáltalán? Esetleg tudtok valami érvet ellenérvet a Telimpex és az Austrotherm között?
-
Szevam
senior tag
Munkahelyemen tettünk fel, klíma nélkül kevésbé melegszik fel a helyiség, illetve 2-3 év alatt visszahozta az árát a villanyszámlán. Az utcafronton kb 60 m2 üvegkirakatunk van, csak az épület tartóoszlopai szakítják meg az üvegportálokat.
Kétrégetű üveg, csak arra a részre került, ahol nem volt fa., kb a fele. A másik fél előtt öreg fák vannak, nem tűzi a nap pirkadattól 13 óráig. Viszont az üveg belső felét, ahol a fólia van, nem fogom meg kézzel, olyan forró.
Egy lakásnál, ahol a homlokzatnak csak kis része üveg, nem tudom, mennyit ér. Feleségem nem pártolta, hogy otthonra is megcsináltassuk. Mondjuk, az tény, hogy a fóliás oldalt nem lehet pengével vakargatni, ha takarítani akarod. Festés után, vagy például a tűzhely, mosogató fölötti ablakot is tisztán kell tudni tartani.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Hővédő fóliával kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Valóban jól hőszigetel? A gyakorlatban mennyire bírja? Nem megy tönkre? Hólyagosdik egyáltalán, ha igen, milyen gyorsan?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben új házba költöztünk ahol a kedves illetékesek nem szedték le a bejárati ajtóról a gyári fóliát és rágyógyult. Már mindefél házi tisztítóval próbálkoztam, de nem sok sikerrel...
Van valakinek ötlete, hogy mivel menjek neki, annak érdekében, hogy megszabaduljak a ráégett gyári fóliától?
Előre is köszi ha van valakinek ötlete!
Sebbenzin
. Gyógyszertárból 1 üveg elég max 500. -
Szevam
senior tag
Ilbruck, Fischer, Soudal, Tytan... De igazából nagy különbség nincs köztük. A Stavmat saját márkás STLine is tudja azt, amire szánva van. Az Ilbruck a "fancy" felénk, de egyszeri felhasználónál nem jönnek ki azok az apróságok, ami vannak köztük (szebben, könnyebben jön ki, kiszámíthatóbban dagad, kicsit hamarabb szárad)
Venni pedig valamelyik tüzepen, festék boltban, barkács boltban. Praktiker-Obi, ahol drágább szokott lenni, de a többi helyen van max. 2-300 Ft különbség köztük, nem éri meg nagyon messzire el enni csak ezért valahova.Köszönöm szépen mind a kettőtöknek az infókat és a segítséget!
Lejárt purhab mennyire használható? Ha lejárt gonolom pár évig még használható, nem olyan mint az étel, ugye?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Purhab ügyben érdeklődök. Kinek milyen tapasztalata van, milyet érdemes használni, esetleg van- olyan amit mindenképpen el kell kerülni?
Esetleg tud valaki olyan helyet Budapesten, vagy Tatabánya és Budapest között, ahol olcsón lehetne venni 2-3 flakonnal?

-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam jobb topicot hozzá
Ma éjjel arra ébredtem, hogy iszonyatosan rohangál valami az álmennyezet feletti padlásterünkben. Iszonyat gyorsan mozgott, mert mindig más helyiségben hallottam a mennyezetnél, úgyhogy erős a gyanum hogy nyest lehetett.
Hajnali 3 volt, felmenni nem akartam
, úgyhogy nyitogattam a padlásajtót, meg bekapcsoltam a szellőzőrendszert. Ez után még hallgatóztam egy óráig, de már semmi. Vagy megrémült és lenyugodott vagy reményeim szerint kiszabadult.
5 éves házról van szó, korszerű tetőszerkezettel, nincs se ház se fa a közelünkben, szóval egyszerű dolga nem lehetett. Kivülről reggel ellenőríztem, nincs tetőcserép sem félrecsúszva, akkor mégis hol jött be? Többször úgy éreztem, hogy igazából nem is a padláson jár, hanem közvetlen az álmennyezeten (a padlástérben is járható a padló)Volt már valakinek ilyen? Ilyenkor azonnal írtót kell hívni csapdázni vagy valami vagy van ilyen, hogy csak betéved?
Egyszer raktunk ki nyest csapdát az autó miatt, de macskát fogtunk vele
. Azóta, ha meglátja páromat az utcán szalad el a francba a kis zoknis... (Én a nyest csapdát nem feltétlenül ajánlom.)Egy másik helyen szintén hangos kaparászás és rohangászás volt hallható a tároló tetején (minden nap). Később pedig egy döglött, hátsó lábak nélküli egeret találtunk a kertkapu előtt, amit követően semmilyen hang nem hallatszott már a tárolóban. Egy cica szerintem elintézte. (Biztos, hogy nyestetek van?)
Szomszéd mesélte, hogy nyest akkor van, ha gurgulászik is valamivel (dió, tojás ilyesmi). Ekkor raktároz nehezebb időszakokra. (Tuti nyesttel rendelkeztek?
) -
Szevam
senior tag
Szia! Tetőtér beépítésre. Most próbálom kideríteni, hogy milyen hőszigetelés lenne a legcélszerűbb. Eddig az a mondás, hogy kőzetgyapot lenne célszerű, mivel a nagyobb tömege miatt a zajcsillapítás jobb (pl. a pirhabnál vagy a cellulóznál is). Az hogy kőzetgyapoton belül milyen van még és mi lenne a jó nem tudom. Eddig az ECOSE-ról hallottam csak, de csak annyit, hogy természetesebb anyagból van. Ebből nem tudom eldönteni hogy használata célszerűbbe-e jobb-e, hatékonyabb-e költés és energia szempontjából. Van esetleg tapasztalat ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Kőzetgyapotokkal kinek milyen tapasztalata van? Az ECOSE gyapot mennyivel jobb vagy rossszabb mint a standard?
Mi az amire oda kell figyelni kőzetgyapotoknál?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődők, hogy mi a véleményetek a friss beton kezelésével kapcsolatban (födém)? Úgy hallottam hogy célszerű egy ki párolgás gátló réteggel lelocsolni. Ez mennyivel jobb, mint a folyamatos locsolás? Pontosan hogyan és miként kellene alkalmazni ezt a kipárolgás gátlót? Kinek milyen tapasztalata van? Kellene locsolni miután ezzel van kenve, vagy esetleg előtte kellene meg egyet locsolni? Ha szerintetek is célszerű használni a kipárolgás gátlót, akkor milyen márkájú ajánlott?
-
Szevam
senior tag
Köszönöm! Végül találtam jó áron R-KER II-t.
-
Szevam
senior tag
Én az R kem II-t használom, a fagyállósat.
Eddig semmi rosszat nem rudok rá mondani, évek alatt ez vált be.
Ács vagyok, szóval szelemen csavart ragasztok vele, mindenbe is.+ #133079A Zéé
Régi és új födém összetüskézésére lenne, betonba fi 16-os vasak kerülnének, amiket meg kellene ragasztani. Eddig ami infót összeszedtem, hogy az R-KEM poliészter alapú, az R-KER pedig vinyl észter alapú. Utóbbit elvileg nem szabad víz érje kötés közben. Ha ez igaz, akkor az eső miatt sajnos kiesik az R-KEM.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Alap és födém betonvasak rögzítéséhez keresek betonvas ragasztót. Néztem ezt a RAWL R-KER II (drágább) és Rawl R-KEM II (olcsóbb) családot. Ahogy látom elég nagy az árkülönbség, de kérdésem, hogy a valóságban (anyagát tekintve) mekkora a különbség? Az R-KEM-et mennyire lehetne erre a célra alkalmazni? Van valakinek tapasztalat ezekkel a termékekkel?

-
Szevam
senior tag
Én ezt és innen vettem, teljesen megvagyok elégedve vele. [link] Most raktam szombaton ebben a 5 fok körüli időben és bőven jól tapadt. Könnyű volt elkenni, sokáig (2 óra) használható bekeverés után.
Sakret volt a másik amivel idén dolgoztam még, de ez a masterplast egy picivel jobbnak tűnt.De neked csak XPS-hez az olcsóbb verzió is elég. [link] Nekem azért kellett a prémium, mert grafitosat tettem fel.
Köszi szépen! -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
XPS ragasztó tekintetében (nagy mennyiségre van szükség - 25 kg-os zsákok) kinek mi a tapasztalata? Bőven elég a legolcsóbbat megvenni, vagy van különbség márkák között? Amennyiben igen, mi lenne az, és mi az amit érdemes lenne megvenni?
A segtíségeteket előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Egy Azzuro márkájú betoncserép mennyivel tud kevesebbet vagy többet, mint egy Bramac vagy Lindab betoncserép? Van valakinek tapasztalata ezzel?A segítséget előre is köszönöm
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Egyik kollégának volt egy hozzászólása egy másik topicban miszerint a tüzépek hörcsögöt játszanak', és ezért nagyon drága az építő anyag. Ezt megtudjátok erősíteni?
Esetleg látszik már valami építőanyagár csökkenés?
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Jövő tavasszal el lehetne kezdeni a térkő bejárót csinálni.
Viszont nem akarok telibe sem terkovezni, egyrészt drága, másrészt felesleges, harmadrészt így is kevés lesz a zöld felület.
Itt nagyjából 4 méter hely van, középen gondoltam a térkő sávot, összesen szegéllyel együtt 270, cm. Elég?Na és akkor itt van a probléma, hogy marad jobbról balról egy sáv. Azzal nem tudom mit kéne kezdeni. A kerítés mellé kavicságy menne, annak lenne elválasztó szegélye, a térkő bejáró meg a kavicságy között maradna kb 30-40 cm sáv. Oda mit lenne érdemes tenni? A jobb oldalon van az a friss asas, ott van a szennyvíz tisztító idom. Az bőven a bejáró mellé kerülne, viszont a kavicságytol már kijjebb van. Térkő szélén ugye szegély, kavicságy mellett szegély. Tehát szegély szegély hátán, és 30-40 cm sávok.
Füvet gondoltam, de ilyen kis sávon rendbe tartani még úgyis nehéz, ha megoldom, hogy ne szívja el a föld nedvességet a beton. Egy másik topicba írtam véleményt.
A szélére kavics helyet szárazságtűrő virágokat raknék, vagy bokrot
. Nagyon meleg lesz az udvarotok, ha telibe van kövezve
. -
Szevam
senior tag
Szasztok!
Segítséget szeretnék kérni tégla ügyben: Kérdésem, hogy mi a különbség az alábbi márkák közül? Az alany sima B 30-as tégla lenne.
Bakonytherm
Wienerberger
LeierVan-e bármilyen különbség, vagy ajánlás, hogy melyiknek a megválasztása lenne célszerű?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Olcsó (legolcsóbb), ideiglenes kerítésre van valamilyen megoldásotok? A melléképületek bontását követően eléggé nyílt lesz, és szomszédunk nincs aról az oldalról, így bárki bejöhetne
.A segítséget előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Melléképület/tető bontáshoz keresek segítséget. Esetleg tud valaki megbízható szakembert Zsámbék környékén?
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok! Van egy konyha, ahol 4 járólap össze van törve. Nincs cseredarab, kapni sem lehet, hasonlót se.
Az jutott eszembe, hogy a konyhabutor alatti részről fel lehetne bontani 4 darabot és azoknak a helyére lerakni más színűt.
A kerdesem: hogyan lehetne kibontani azt a 4 darabot ami kellene, sérülésmentesen?
Koszi előre is.
Jófogás, marketplace, egyéb facebook oldalon is nézted, hátha van valakinek eladó? Vagy tegyél fel hirdetést, hogy keresel ilyet.
-
Szevam
senior tag
én totál megszoktam a lecsapódás mentes ülőkét, anyámékhoz átmegyek már mindig lecsapom reflexből kong a fürdő
szerintem jó egyébként.Szevam:
Eldöntöd milyen öblítést akartok: mélyöblítés a legnépszerűbb, de ha szereted, hogy nem csobban cserébe kicsit takarítani kell ha nem kolbászt gyártottál akkor alacsony öblítésű
Ez teljesen egyéni preferencia.
Gondolom ha ennyi opció van építkezés előtt vagytok. Amit mindenképpen ajánlok az a Geberit elszívó csöves tartály. 40es PVC-vel kivezeted a homlokzatra, ott egy bővítő idom 125-re és egy kis csőventilátor bele. Nekünk így lett megoldva és annyira prémium ez a relatív olcsó elszívás, hogy nem tudom hogy tudtam eddig élni nélküle. Nulla sz*rszag.
Ugye a csészében negatív nyomás van az elszívás miatt, semmi nem tud elszökni, még az alacsony öblítésűből sem ami jobban "büdösödik" ha sokat fórumozol a budin
A márkák között nagy különbség van! Gondolnád, hogy kerámia-kerámia de nagy a kerámiák között a különbség. Egy laufen vagy geberit wc-n sokkal sokkal később keletkezik sárga lerakódás mint egy alföldin, sokkal könnyebb tisztán tartani. Jobb a wc geometriája, az egész tervezése. Ez saját tapasztalat, nekem volt mindhárom márka. Most laufen-t vettünk, dárga, 90k egy wc, de egyrészt nem kifizethetetlen, másrészt nem egy évre veszed.
A geberit laufen villeroy stb drágább wc-knél már nem kérdés az ülőke mert nem a praktikerben veszed hanem a wc-hez tartozó ülőkét.Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen wc-t használ? Van valakinek tapasztalata esetleg Geberit vagy Alföldi wc-kkel?
Ki mit ajánl? Fali vagy talpas wc ajánlott?A segítséget előre is köszönöm!
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
A hőszivattyún is elgondolkoztam, de ha a falak könnyűszerkezetesek, és nem nyelik el a hőt, akkor a hőszivattyú mennyire fogja tudni melegen tartani a házat mondjuk "extrém hideg" (-15 -20°C esetében) esetben?
-
Szevam
senior tag
Ez így igaz.
Ismerősöm épített egy könnyűszerkezetes házat.
Azt mesélte, hogy pillanatok alatt felfűti a gázkazán + radiátor kombinációja.
Ugyanakkor panaszkodott is, hogy kb 2 óránként bekapcsol a kazán ...mert nincs a falaknak, födémnek tömege ami az elnyelt hőt vissza , kisugározná magából.....tehát hamar kihűl az épület.Valamit valamiért.....
+ (#104049) macilaci78
Köszönöm a válaszokat!
Így viszont elgondolkozok, hogy elég-e az a norvég paneles okosság. -
Szevam
senior tag
Sziasztok,
Acélvázas könnyűszerkezetes házzal (akár az építse szempontjából akár benne élve) kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Mi a véleményetek, érdemes-e belevágni?
Szerintetek egy ilyen acélvázas könnyűszerkezetes ház kifűtéséhez mennyire lenne célszerű elektromos fűtést használni (norvég paneles elektromos fűtés)? Vajon ki tud-e fűteni rendesen egy 100-120 nm-es házat?A segítséget előre is köszönöm
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Ha egy ház zsaluzott piros salakból épült az jelent-e veszélyt a benne lakók számára vagy sem?
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Ki mit hallott a durisol anyagból épült házakról?
-
Szevam
senior tag
Hát azért nem örülnék ha a fülem tövénél duruzsolna egy 50kv-os madzag.
A párom annak idején le is beszélt egy házról mely felett volt némi pókháló, azt mondta rákkeltő, vagy keltető mittudomén, de a családi béke mindenek előtt szóval nem forszíroztam a kérdést.Wow, én a
kisebbik nagyfeszreközépfeszültségre (közben okosodok) gondoltam (ami előrébb van). Ott az marha nagyfesz, azt kerülném (ami hátul van)!Itt egy cikk, ettől megijedtem.

-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Ki mit tud a magas feszültségről? Menniyre vészes magas feszültség melletti házban lakni? Megnéztem néhány házat de kb. mindegyik mellett magasfeszültség húzódik. Sokmindent lehet olvasni erről, hogy nem okoz semmilyen problémát, meg azt is, hogy rákot okoz. Kinek milyen tapasztalata, ismerete van erről?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Építő/felújító topik
- (kiemelt téma)
- Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Mi csak nyerhetünk a fokozódó űrinternet versenyben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tápos kibeszélő offtopik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Lian Li HydroShift II LCD-C 360N (Fanless) vízhűtés, fehér
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Philips 223V5LHSB2/00 22 75Hz FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A szemüveg mellett még fülvédőm és hajvédőm is van

)

Biztos érthető..csak olyan... érdekes...
, úgyhogy nyitogattam a padlásajtót, meg bekapcsoltam a szellőzőrendszert. Ez után még hallgatóztam egy óráig, de már semmi. Vagy megrémült és lenyugodott vagy reményeim szerint kiszabadult.
Met