Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
CMC tapétaragasztó mennyire környezetkáros? Hová lehet kidobni? Most találtam itthon egy fél zacskónyit, ami már vagy 10 éves, és megszabadulnék tőle.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
csemberlen #116148 üzenetére
Igényes linkelés.
-
betyarr
veterán
szilikon fugát hogyan lehet eltávolítani a legegyszerűbben és leghatékonyabban?flex meg társai nem játszanak.oldószer vagy valami hasonló létezik ehhez?vagy marad a kínlódás a sniccerrel?
-
Salex1
őstag
Van valami ötletetek, hogy lehetne olyan kinti csapot csinálni a ház falába, amiből télen és lehet vizet engedni? Gondoltam, hogy bent lenne egy leeresztős gömbcsap, aminek a karját kivezetem, és ha nincs vízvétel akkor üres a cső... De félek, hogy az üres cső is bevezeti a hideget és penészedni fog mellette.
-
Stylewars_kp
őstag
Nincs benne szerves anyag ami bomlásnak indulna. Akkor van baj, ha víz éri és a vízben lévő bacik elkezdenek dolgozni. Diszperzitet ezen okból szoktam desztillált vízzel hígítani, nem romlik meg és el tudom rakni javító festéknek. 5 éves festékkel kifestettem a lakást amikor eladtam. Ugyan azzal a festékkel festettem, amivel a lakás vásárlásakkor festettem.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #116142 üzenetére
Mert akkor mind a 4 oldala fog látszódni, ragasztóval együtt legalább 1,5 cm eláll a faltól. Míg, ha síkban lenne, jobban lenne védve az eső ellen is, és nem nézne ki bumszfordin.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #116140 üzenetére
Ha besüllyesztem, mármint kivágom ott a szigetelést, akkor ott közvetlen a zsalukővel fog érintkezni.
Csak hát akkor ott a következő probléma, hogy maga a kőlap 1.2 cm vastag, plusz ragasztó se mehet rá centis.
Mert hát a 2 cm xps + háló + vakolat rajta simán megvan 2.5 cm. -
Atomgeszi
nagyúr
Burkolásban jártas emberek segítségét kérném, hogy adott a 80 cm széles zsaluköves oszlop, rajta 2 cm XPS meg háló, ahogy kell.
A terv, hogy a lámpa vonalában 30 cm magasan, és a 80 cm oszlop nem széléig, hanem oldalt elhagyva 5-5 cm , tehát összesen 70 cm szélesen ilyen travertin csíkokat ragasztanék fel. Viszont úgy szeretném, hogy legyen besüllyesztve a falba a kőlap. Maga a kőlap 1.2 cm.
Hogy lehetne ezt megoldani?
Kb 7 cm magas csíkokat tennék kötésbe, és fugázva.. Vagy pedig 4 sor 70 cm hosszú csíkot, és köztük inox csíkot.
Gondoltam, hogy flexel kivágni a helyét a szigetelésben, de nem gond, hogy az egybehálózott felület így megtörik? Mert amúgy lehetne akkor ragasztani közvetlen a betonzsalukőre.. csak hát több, mint 2 cm kéne kiemelkednie, hogy szintben legyen magával a vakolt felülettel.
-
fogtunder
nagyúr
-
LOTR
addikt
találtam 2 éve egy 5 literes Lasselsberger-Knauf márkájú mélyalapozót egy nyugati fekvésű, ajtó nélküli, lépcső alatti, külső tárolóban, tehát még a nap is végig sütötte
1999-es volt, ami pont 20 év, gondoltam kipróbálom (obiban vettem frisset is még előtte, mert nem tudtam, hogy ez van), semmi baja nem volt, még azt is megkockáztatom, hogy jobb volt, mint az obiból való, az alja nagyon kicsit darabkás volt már - ennyi negatívumot tapasztaltam -
macilaci78
nagyúr
válasz
MrZed001 #116131 üzenetére
Kell valami az aljzatbeton és a szerelőbeton közé, ami meggátolja a hang terjedését. A töltőanyag, amit írtam, erre is megfelel. Ha nincs, akkor kell a gumiréteg természetesen.
Ha simán rábetonoztak a szerelőbetonra, akkor annak már mindegy. A padlóburkolat alá rakott bármilyen alátét annyit ér, mint halott seggére a meleg puszi. -
-Tsaba-
tag
Nos kicsit módosítanám amit mondtam, most kifejezetten figyeltem a vízmelegítést.
Szóval az első jó pár másodpercben valóban felmegy a víz 50-60 fokig, majd fokozatosan áll be az általam beállított hőmérsékletre (nálam 47, + - pár fok), meg ha hideget vízet is állítgatom akkor megint hintázik a hőmérséklet... -
MrZed001
tag
válasz
macilaci78 #116120 üzenetére
Hagyományos párnafásat láttam 4 emeletes panelben.
- parketta 22mm
- vakpadló 20mm
- párnafa 20mm (semmi kitöltés)
- gumi alátétlapok párnafa alatt
És nem véletlen csinálták így. Ez jó, ez működik.Sokan felszedték (majd 7 cm) és a betonra 1-2mm kopogásgátló, majd rá a legolcsóbb, legvékonyabb (0,7-1,3mm) laminált padlót.
Az eredmény sokkoló lett (a szomszédok számára). Hangszigetelés közel megszűnt. Szomszéd beszélgetése áthallatszik, érthető. Lépészaj felerősödve, laminált kb mint dob tetején a hártya felerősítve továbbítja falakba.
Lépésálló hungarocellt téve alá lépészaj nem tompul. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Geberit 110 külső WC tartályomat próbálom szétszedni (tömítéscsere), de az alsó öblítőszelet nem tudom hogy kell kiszedni. A merülőegység egy csőszerű vezetőben mozog, ezt a csövet nem tudom hogy csavarni vagy pattintani kell?
-
LOTR
addikt
sziasztok
ötletek, tippek gyűjtése miatt bedobnám ide is a kérdéseket
ismerős családi házat szeretne felújítani, ami folyamatban van, nem sürgős a dolog, mondhatni a következő ~5 évben kellene elkészülnie legkésőbb, addig nem nagyon lesz lakva sem (esetleg évente néhány hetet), utána költöznének be nyugdíjas szülők - aztán a többi még messze van, hogy mi lesz addigács már nézte a tetőt, azt mondta, hogy maga a szerkezet rendben van, a kérdés, hogy cserép vagy cserepeslemez tető legyen (egyszintes ház, a tető betonfödémen van - az esetleges zaj miatt említem)?
a másik nagyon fontos kérdés a fűtés, jelenleg vegyes tüzelésű kazán van, ami mellé kellene valami más is (kb 100 m2, 3 szoba, nappali, fürdőszoba, konyha)
ráadásul a teljes radiátoros rendszert is cserélni kellene, mert vannak gondok, a gázvezetékezést is újra ki kellene építeni, ahogy kémény is kellene a gázkazánnak, meg persze kellene gázkazán is
itt jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elektromos fűtés lenne klímákkal (hiszen még évekig nem lesz lakva, így a fagyveszély is kisebb) valamint ha eljön az ideje majd napelemezni is lehetne abból a pénzből, ami esetleg a gázfűtés kiépítésére ment volna
(elektromos hálózatot is fel kell újítani, ahogy a mérőórát is szabványosítani kell majd, tehát ezek amúgy is meg lesznek csinálva)összegezve ez a kettő fő kérdés lenne, tető + fűtés
előre is köszi a tippeket, tapasztalatokat -
szaszlaci
addikt
válasz
macilaci78 #116124 üzenetére
Pedig arra gondoltam, hálából a segítségedért, átengedem neked a bonobit felszedésének testet-lelket felfrissítő lehetőségét!
Kisebb, picit hullámos szoba alját egyenesítettem már ki flexszel, csempézés előtt. Hát nem a legjobb meló, de valahogy ezeket is meg kell csinálni. Jobb, mint a lejönni nem akaró tapétát vakarni.
Azt hiszem, be is fogok ruházni egy olcsóbb falcsiszoló gépbe. Jól használhatónak tűnik, szerintem a bonobittal is sokkal gyorsabban megbírkózna. Csak egy kicsit erős az áruk. Talán sikerül szerezni egy Parkside-dot.
-
Met
Topikgazda
Dulux mélyalapozó meddig áll el felbontás után?
Most kinyitnám próbafestéshez és faljavításhoz, nyáron meg festés előtt használnám el a maradékot.
Szerintem ennyit kibír de ahhoz drága ha még sem😃 -
szaszlaci
addikt
válasz
macilaci78 #116120 üzenetére
"Na, ezekre a régi ragasztókra a gyógyír, hogy lehetőleg a betonig fel kell marni."
Gondolom ez az a móka, hogy a flexbe drótkorong vagy betonmaró tárcsa. Aztán boldogítsuk vele még tovább a háztömböt.
Jön azért az szépen, rosszabbra számítottam. Mondjuk én simán szuroknak néztem volna.
Ha jól sejtem, ilyenkor mehet a szobákba is csempe, hiszen a két beton közt ott a hangszigetelés. Már amennyire jó egy panel ilyen szempontból... -
macilaci78
nagyúr
válasz
szaszlaci #116119 üzenetére
Elképzelhetőnek tartod... - mindent és annak az ellenkezőjét is. Nálam pár lap el van repedve az előszobában, így vettük a lakást a 15 éve lerakott lappal 8-9 éve. Azóta a repedések nőttek, de újabb lap nem repedt meg.
Minden padlóburkolat a szélén, a kapcsolódási rendszernél a legsérülékenyebb. Ott a legvékonyabb, vagy ott nem tartja 1-2 irányból semmi, csak az alatta lévő rétegek.
És nem 1 mosógép + 4 talp lesz a mérvadó, hanem az 1 ember a létrán a kiégett villanykörtével a kezében, mert az egységnyi felületre jutó nyomás magasabb.
Az építőiparban biztosra szokás menni, sok esetben nem fér bele a "ha állva marad, fal, ha elborul, járda"...Egy hagyományos párnafás rendszer így épült fel régen:
parketta - 22 mm vastag csaphornyos, vagy 10 mm vastag lamella/mozaik, mínusz a csiszolások
vakpadló - 20 mm vastag fenyő deszkák
párnafa - 20 mm-től felfelé, de 40-60 mm volt az elterjedt, közte, alatta töltőanyag: kohósalak, építési törmelék, kvarchomok, ami volt.
szerelő beton - erre fúrta fel az alsó szomszéd a csillárját.A fa mozog, sérül, korhad, vetemedik, viszont ma már lehet venni légszáraz anyagokat, gombamentesítőt, gyalult, rétegelt anyagot, ami stabil. Ismerek olyat, aki a csaphornyost felszedte, a párnafát, vakpadlót megigazította, szintezte és polifoam alátétre lerakta a lamináltat. Nem tökéletes, de hálószobában elmegy és erre volt pénze.
Megteheted, hogy kilapátolsz mindent, lépésálló szigetelés, esztrich beton, és burkolod igény szerint (2 mm ragasztós vinyl-től a 22 mm csaphornyosig bármivel). Súlyban is ott leszel, ahol most.
A másik lehetőség, hogy feljön a parketta, megigazítod, ami alatta van, 10-15 mm vastag csapnútos rétegelt lemez/OSB és erre klikkes laminált, persze alátéttel.Egy betonra ragasztott parketta régen:
parketta - 22 mm vastag csaphornyos, vagy 10 mm vastag lamella/mozaik, mínusz a csiszolások
ragasztó - szurok, bonobit, vagy éppen mi
aljzatbeton
lépésálló szigetelés (hő, hang)
szerelő betonEzek a régi betonok még nem találkoztak aljzatkiegyenlítővel és hát a síkot sem ismerik. De ez a régi parkettával nem volt gond, ugyanis lerakást követően mindenképp csiszolni kellett.
Na, a ezekre a régi ragasztókra a gyógyír, hogy lehetőleg a betonig fel kell marni. Vagy kiszáradt és porlik, vagy még nem száradt ki, de a mai ragasztók már nem tapadnak hozzá. És ugye a sík miatt kell aljzatkiegyenlítő.
Ha hidegburkolat, az 8-10 mm vastag, a szükséges mennyiségű ragasztó 3 mm, a 22 mm vastag parketta helyére. -
szaszlaci
addikt
válasz
macilaci78 #116112 üzenetére
"Amúgy nem tudom, miért jönne ki 6 centi a parketta bontásból?"
Hát én sem tudom, de ilyesmiket írtak netszerte. Ha épp párnafás, vakpadlós rendszer van, akkor azért, és ezt csak a panel meglepetéscsomag felbontásakor tudom meg. Annyit költök rá, amennyit szükséges, de a megoldás mikéntjét előre szeretném ismerni. A parketta megtartása egy olcsóbb opció lehetett volna, de ha a javítása ésszerűtlen és még lakkot is kell venni meg munka is, akkor ez kiesik.Ja meg hát ronda is.
Ha egyből a betonra bonobitozott parketta van, az még a legjobb opció, valahogy felkaparom amennyire szükséges, és lerakom laminálttal az egészet. De ha nagy a mélység az előszobában vagy szobában, akkor azt meg kell emelni.Elképzelhetőnek tartod, ha két ember behoz pl. egy
száz literes söröshordótmosógépet, akkor a járólap alatti könnyűbeton összeroppan? -
betyarr
veterán
válasz
Stylewars_kp #116113 üzenetére
köszi,átrágom magam rajta
-
Novics
senior tag
válasz
Nekem is a gépész ajánlotta a kazán típusát, mégpedig azért, mert - szerinte, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom - a környéken - jelenleg - ennek a márkának van a legjobb szervizháttere, márpedig ha télen ledöglik, akkor nem mindegy, hogy mikorra tudják megjavítani.
Amúgy nekünk Viessmann Vitodens 100-w-s fűtő kazánunk lesz, 100l-es Hajdu indirekt tárolóval. -
lemmy71
őstag
válasz
"Kazánok Mercedese..." inkább hullócsillagnak nevezném
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
betyarr #116111 üzenetére
Kazánok Mercedese: [link]. Valójában ezt nem tudom sem megerősíteni sem megcáfolni, néhány szaki emlegeti így.
Itt sokat írnak a kazánokról, sok az elfogult fórumtárs is, meg megy a veszekedés, hogy melyik a jobb, de sok minden leszűrhető belőle: [link]
Én végül Ariston Genus one kazánt választottam. Annyian mondtak annyi mindent, de a gépészem ezt javasolta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
szaszlaci #116110 üzenetére
A nyikorgás a parketta mozgásából fakad. Ilyen szempontból mindegy, hogy szögelve van-e, vagy az 50+ éves ragasztó engedett el.
A bonobit egy átok, ha előre tudod, hogy nem akarsz rá költeni, engedd el. Nem lehet javítani, felszedni munkaigényes és még utána is csak drága alapozóval lehet a helyén dolgozni. A parkettát átrakáshoz nem találsz embert, aki épkézláb áron megtisztítja utána.Az előszobával nem cicóznék, minden ott megy be a lakásba, ami nehéz, az is. Mi történhet? Megreped a fuga, megreped a lap, stb. Egy statikus általában humott szemmel annyit mond, hogy a kitermelt tömegtől 10%-ban térhet el a visszatermelt tömeg.
Amúgy nem tudom, miért jönne ki 6 centi a parketta bontásból? -
betyarr
veterán
nézegettem ezeket az immergas kazánokat,de sajnos olvastam itt a topikban,hogy a tado okostermosztátokkal nem barátkozik,csak relé módban
pedig én ragaszkodnék a tado-hoz,nagyon megkedveltem.csak sajna így eléggé meg vagyok lőve kazán téren,mert a vaillant bár megbízható,de drága az alkatrész,a bosch meg talán a szervíz terén nincs annyira toppon.jól fel van adva a lecke...márpedig jó lenne egy megbízható működésű,nem túlárazott,jó szervizes hátterű kazán,ami még a tado-val is együtt tud normálisan működni.
esetleg valami tipp?tudom,nem egyszerű... -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, panel lakást vásárolok saját részre, de van egy rész, amit mindenképp szeretnék előre tudni.
Ha a szobákban parketta van, és nyikorog, akkor ez a nyikorgás kijavítható általam, épeszű munkával és költséggel? Ha jól gondolom, valami gumiszerűség van alatta, és bonobit. Egyáltalán nyikoroghat ez a megoldás, vagy az csak a szögelt párnafás rendszer jellemzője? Mert ha jól tudom, olyan megoldás is lehet panelban.
Illetve ez csaphornyos tömörfa parketta, vagy ezt is lakása válogatja? A felcsiszolhatóság miatt ugye. (Esélyes, hogy 1965, Kelenföld.)Másik kérdésem az előszoba, mert van, hogy az is parketta, de ott az nem maradhat.
Gondolom ha kiszedem, ~6 centivel mélyebben vagyok.
Arra gondoltam, hogy 200 – 500 kg/m3 körüli könnyűbetont (leginkább perlitbetont) teszek oda. Mert ugye nem csak fel kell hordani, de a födém teherbírása se végtelen.
Viszont azt írják, hogy erre legalább 3 – 4 centi rendes beton kell rakni burkolás előtt. Illetve itt csak annyit, hogy burkolás előtt koptatóréteg készítése ajánlott. Tulajdonképpen miért szükséges ez? Mi van, ha a könnyűbetonra egy kellősítés után egyből ráragasztom a 30+ centis járólapokat? Esetleg végső esetben laminált padló, amit egyből ráteszek egy fólia + szivacs alátéttel?
Vagy mi van, ha a könnyűbetonra teszek mondjuk egy centi speciálisabb valamit, mondjuk aljzatkiegyenlítőt, mielőtt csempézném?
Nem repülőgép leszállópályát készítek, hanem egy panel előszobát, nem értem, mi ez a nagy cirkusz itt. Az 500 kilós perlitbeton nyomószilárdsága >0.8 N/mm2...Felmerült még, hogy Ytong-gal töltöm fel, ami eléggé gányolás és munkaigényes is, így elvetettem.
Jah, XPS-re rakott OSB lapokkal se szívesen kínlódnék egy panel előszobája miatt. Az legfeljebb a szobákba, ha a parkettának mindenképp mennie kell, és akkor laminált padló.
Igen, jó pár kérdés felmerült, köszönöm, ha egy hozzáértő megválaszolja ezeket.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
estikornel #116104 üzenetére
Én most vettem hasonló szettet Ali EU raktárból 8200-ért, kuponnal. Ez az a cucc.
(Van néha 35-10$ kupon, azt keresd.)
Várhatóan nem tud ennyit, a tokmánya csak 10mm, de a 2 akksi, 21V (erről később*), brushless motor stimmel, és nagyon jók az értékelései.
Az Ali-s Workpro cuccokkal a személyes tapasztalatom is nagyon jó.*21V-al reklámozni kicsit szenya ám, igazából csak 18, mert 5db korrekt 18650 van benne, ami csak 4,2V mellett jön ki, 3,7V közép feszen 18V lesz az, de ezen nem veszünk össze.
Bárhogy is, alig több szintén két akksival, mint a Lidl szett árának negyede.Szerk: látom az értékelések között most, hogy Makita kompatibilis az akku ill a csatlakozás, ha valakinek lenne olyanja...
-
daninet
veterán
válasz
estikornel #116104 üzenetére
nekem ilyenem van, de nem szettben vettem hanem külön-külön még fél éve.
Teljesen jó kis gép hobbi célra. Csavarozáshoz kellően erős, a határ kb fába egy 8 centis csavart már nem tud behajtani, az utolsó egy centinél megszorul. Ahhoz ütvecsavarozó kell. Akku üzemidő ezzel a nagyobb akkuval teljesen rendben van, tippre 2-300 kisebb facsavart be tudsz hajtani vele
Szóval ha tudod a határait akkor jó gép jó áron.Én hamarosan elpártolok a lidl akkus szerszámoktól, szeretnék Ryobi-ra váltani és egy akku típussal sokkal többféle szerszámot használni, akár forrasztópákát stb.
A fő gondom az a lidl-el, hogy várni kell hónapokat, ha pl szükséged van egy akkus flexre vagy bármire ami épp nincs kínálatban. Az az 5-10ezer forint különbség egy brandelt szerszámhoz képest pedig nem sok, ezeket hosszú távra veszi az ember.
De persze ez már csak saját döntésem. Idáig megelégedéssel használtam ezeket. -
A Zéé
addikt
válasz
csemberlen #116105 üzenetére
nem, nem lett kötelező végül, kijavították a rendeletet, és már nem minden új épületre vonatkoznak az előírások, hanem minden új gépi szellőztetéssel ellátott épületre.
Apró változás, de mégis jelentős -
betyarr
veterán
válasz
csemberlen #116105 üzenetére
a vizes blokkokban van,de sztem a kolléga az egész házra gondolt.
-
estikornel
tag
Szombattól lesz ismét parkside fúró a lidl-ben 30-ért két akkuval és fúrószárakkal, típust nem ír pontosan, de ez a fajta megéri így szettben vagy ennyiért már inkább külön jobbat is kapni?
Olvastam már itt korábban, hogy a parkside-os fúrószárak elég bénák, nekem az egész pakk csak itthonra hobbicélra, "hogy legyen itthon fúró" kéne. Ilyenre gondolok, hogy fürdőszobában csempére zuhanyrózsa tartó felszerelés, tv tartó fali állvány stb. Ennél többet nem szánok rá, olcsóbb is jó lenne mint pl. ez a kisebb fajta: [link]
-
betyarr
veterán
válasz
Eagl3 #116100 üzenetére
Egy mai új építés háznál, ha szakszerűen van megtervezve és főként kivitelezve, nem fogsz többet fizetni mint most, szerintem még kevesebb lesz a fűtésszámlád.
így legyen!ámen!a mostani 2007-es.mármint akkor fejezték be.valamilyen hőszigetelt téglából lett felhúzva,már nem emlékszem pontosan milyen,de szigetelés nincsen pluszban.utána változott valami törvény,hogy már kötelező volt valami szigetelést is feltenni,ha minden igaz,de mi erről lemaradtunk sajna.ablak asszem háromrétegű és műanyag.a baj inkább az,hogy a lakás falának jelentős része északi.ezért gondolom egy picit több a fűtésszámla.amúgy elégedettek vagyunk vele,mert jó a beosztása.csak hát egyrészt kinőttük,másrészt meg vágyunk kertesre.
a szellőztetőrendszer valóban jó ötlet,már gondolkodtam is rajta.meglátom mennyire fog beleférni a büdzsébe.sajna így is lesznek az eredetitől eltérő változtatások és pluszok.
-
A Zéé
addikt
válasz
Victoryus #116101 üzenetére
igen, a plombát csak a gázszolgáltató nyithatja fel, és neki dokumentálnia is kell azt. Gázóra kilépő elzárójáig a szolgáltatóé a rendszer, szóval azt a részt nem lehet csak úgy odébb pakolgatni (és igazából a mögötte levőt sem). Kell keresni valaki tervezőt, aki megmondja mit lehet, mit nem.
-
Azt mondja a gépész úr, hogy vetessem le a gázórát, mert úgy is új gázterv lesz, meg csövezés. Jól mondja,ezt csak a gázos cég szerelheti le? A nyomáscsökkentő izét, ami a külső falon van, azt ezután már arrébb lehet tenni?
Most azt gondoltuk ki, hogy ha úgy is lesz 15 cm szigetelés, akkor ki kéne tenni az utcafrontra a gázórát egy dobozba, ami alig lógna ki, és oda mehetne a reduktor is.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Külpolitika
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- OLED monitor topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest