Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tsaba-
tag
válasz
Zoli-bácsi #109354 üzenetére
Nálunk itt a cégnél vettek ilyesmi 90e-s párátlanítót (trotec), de valóban sokat kell kiürítgetni, meg elég lassan ment le a pára tartalom. Max akkor vennék ilyet, ha rá tudsz nézni pár óránként, vagy inkább tényleg megéri valami ipari, amit esetleg lefolyóba is tudsz vezetni (ha van ilyen opciója)...
-
válasz
Zoli-bácsi #109345 üzenetére
Szia!
Ha a talajból folyamatosan kap vizet, akkor semmivel sem fogod tudni kiszárítani. Max a külső 1-2 centit, belül ugyanúgy vizes marad a habarcs. Ha nem tudod megszüntetni a vizesedést, felesleges is erre időt és energiát pazarolni. Ajánlom az lb knauf eurosan száírtóvakolatát, ez egy időre megoldja a dolgot. Ezen kívül Winner_hun kolléga ajánlott nekem/nekünk egy másik esztétikus megoldást.
-
biker
nagyúr
Kérdés: akril kád, alja már ropog, 9 éves, ki kéne bontani az ytong oldalát, és vagy javítani, vagy az egészet cserélni
Kérdés: megtartani az ytongot, vagy mindent elbontani és saját oldalafalas kád? -
csemberlen
őstag
válasz
Zoli-bácsi #109354 üzenetére
Nem fog megbirkozni ekkora feladattal. Bérelj inkább ipari gépet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Ha a vízesedés oka el van hárítva, akkor bérelj egy rendes gépet. A linkeltnek van egy tartálya, amit ürítgethetsz. Eleinte kijöhet 40 liter is, öntheted ki 3 óránként...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
tothjozsi96 #109356 üzenetére
Nem.
-
A Zéé
addikt
válasz
tothjozsi96 #109356 üzenetére
Sima építőipari takarófólia tökéletesen megfelel.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Betonfödém szigetelésénél nagy gond ha párazáró fóliát teszek és nem hőtükröst?
30 centi Rockwool menne rá.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
runner 125 #109328 üzenetére
Én is oszlopbelsőre tervezem mindenképp.
Nem tudom, hogy mekkora zártszelvényt szokás rakni, de számolj úgy, mint a tieddel, mivel ugyanazon anyagok lesznek(csak ugye a szín nem olyan lesz). Nem tudom, hogy az milyen vastag lehet összesen..
25-ös a léc, a zártszelvény mondjuk 30-as?
Akkor az 55 mm.
Ha 67-re nézzük a forgáspont közepét, mínusz ugye a 30 fele, mert ráül a kapu az alsó karra, akkor 52 marad, ebből lejön a maradék 15 meg a 25-ös léc, akkor kb. 1.2 cm marad rés. Anélkül, hogy ugye XPS-el meg kimarással vacakolnék.Az mondjuk teljesen jó. Csak ugye ez már lehet, hogy kicsi is, mert a forgás rádiusza miatt lehet letarolja így is a sarkot.
Találtam közben ilyen kapukat, és végre találtam besüllyesztett forgáspontot, meg amire én nem is gondoltam, hogy a kapu tetején van a forgáspont.
Felső forgáspont, ez is ötletes. Csak ugye itt megint marad a rés, és nincs meg a térbeli hatás, hogy az oszlop mögött eltűnik a kapuItt meg a beépített forgáspont.
Ez meg ahogy először terveztem, oszlop köz, de eltolva, és hátraültetni a kaput.
Belülről:Namindegy, elvileg utánanéznek a Rogernél, hogy tanítható-e, aztán utána meg kell számolni, hogy merre hány cm lóghat meg mekkora zártszelvény szokás ennek.
Amúgy oldalt nem gáz, ha párhuzamosan belátni, balra 30 cm múlva kerítés már derékszögben megy. Jobbra meg az előkert van semmi más.
Te voltál amúgy Gödöllőn a Korkernél?
Érdemes megnézni élőben? -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
justmemory #109347 üzenetére
Pedig bizony így szokták/kell szárítani a falakat. Nyilván az okát kell megszüntetni, de utána a már vizes falat is vízteleníteni kell. Most nem igazán lehet leverni a vakolatot, szóval marad ez a megoldás.
A kérdés inkább az lett volna, hogy ez a gép megfelelő lehet-e.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Motion_Blur #109352 üzenetére
Így van, csak oldalról kenték meg. Nyilván ott ami amúgy is a földbe / kavicsba esik. Tehát nem látsz belőle semmi. A látható részeknél ugyanúgy ment bele a homok.
-
válasz
runner 125 #109339 üzenetére
Attól nem lett foltos térkő, vagy hogyan?
-
lemmy71
őstag
válasz
Exodion #109344 üzenetére
Megmondom őszintén így képről nagyon nehéz megmondani a "tutit" én valószínűleg áthúznám telibe az egészet, a fém élvédőket mi néha megkenjük wallkyddal és nagyon finoman megcsiszoljuk.
Ha te most szépen átgletteled és lecsiszolod akkor egy színezett alapozót adj neki, az már selyemfényű hatást ad és akkor a hibák is előjönnek ha vannak. De ha utána belenyúlsz "színes glettel stb." akkor azt újra kell alapozni mert foltos lesz.- egy ket helyen nagyobb, melyebb karcolas
- illetve van azthiszem 7 pukli (mint a gyurott textil)
ezek azért vannak mert nem volt jól megkeverve a glett, vagy valami szemét került bele -
justmemory
senior tag
válasz
Szia,
vannak itt nálam okosabbak, ők majd kijavítanak, de: a vizesedés okát kellene megszüntetni első körben. A páramentesítő a szoba páratartalmának csökkentésére szolgál, nem a falak nedvességtartalmának csökkentésére szerintem...
Én anno úgy szárítottam ki, hogy levertem a vakolatot tégláig és állt egy hónapot nyáron... -
lemmy71
őstag
válasz
Morris #109343 üzenetére
Igen, a kőbalzsam az valamivel jobb választás de árban eléggé húzós. Nem igazán tudok ajánlani egyet sem, sok fajta van a piacon de nagyon nagy csodát ne várj tőle. Mészkőlapokat szoktunk ilyesmivel lekezelni. Vegyél egy literes kiszerelésűt és próba szerencse, de majd csak tavasszal, most már ne foglalkozz vele.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
felvizesedett falak kiszárítását páramentesítő gépekkel lehet a leggyorsabb elérni?
Ha igen, ez az Aldis gép jó lehet?
Ha rossz helyre írtam bocs, nem találtam jobbat.
-
Exodion
senior tag
válasz
lemmy71 #109326 üzenetére
Akkor aztmondod huzzam at megegyszer utannuk biztos ami biztos? Itt most ugye ket fuggetlen 20eve iparban levo festo is ugyanazt mondta. A nagyobb hibakat javitani egyertelmu, utanna fessem le egy reteg festekkel. Ha megszaradt, megfogom a kis lampam, a gletthez keverek a festekbol, ahol puklis onnan csiszolok ahol karc maradt oda huzok a festekes glettbol (ha megszaradt ujra csiszolom). Ha elegedett vagyok az eredmennyel 2. reteg festeket megkapja es kesz.
Vannak benne durvabb mellelepesek:
- nem glettelte be a feles elvedo perforalt reszet (oszinten csodalom hogy ottmaradt)
- nem csiszolt meg egy fuggoleges oldalt
- van egy 4-5mm homoru kitartasa a glettelesnek 40cm hosszon, azt ott ki kell huzza egyenesre
- egy ket helyen nagyobb, melyebb karcolas
- illetve van azthiszem 7 pukli (mint a gyurott textil)Igazabol ennyit talaltam de ehhez is kellett a korabban javasolt 20W -os LED reflektor
. Illetve hat ugye 1helyseg az kuka, semmi, teljesen vissza kellett szedni a beglettelt led alu profilt, azt holnap bevagom gerbe rendesen opal buraval egyutt aztan du. jon a kartonos hogy rendesen megcsinalja ott a kartont. Na ahhoz mar nem hivom vissza oket azt megglettelem en magam, nem nagy terulet 1.5x2.5m "tele" mennyezet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Motion_Blur #109340 üzenetére
Addig örülj, amíg csak befejezni kell, nekem a falak és a tető kivételével kompletten mindent újra kellett csinálni utánuk, mert mindenből a legolcsóbb cuccokat vették és ha volt rá lehetőség, azt is a legkóklerebb emberekkel csináltatták meg.
-
lemmy71
őstag
válasz
Morris #109337 üzenetére
Már azzal is kísérleteztem
Olyan "selyemfényű" hatást ad neki és kicsit érdes lesz tőle a felület.
Egyszer csináltam egy olyan részt amit nem ér a nap, rugalmas színtelen trinát lakkal hengereztem át. Na az gyönyörű lett és tartós is. De azt csak szigorúan árnyékos helyre lehet használni, mert a nap pár hónap alatt leégeti. -
Motion_Blur
félisten
válasz
runner 125 #109339 üzenetére
Ez így igaz, sokat elmond hogy a besöprés is elmaradt.. mivel az előző tulaj már az építkezés utolsó fázisában tudta hogy el fogja adni a házát, jóvanazúgy lett belőle. Szal 2 év után most nekem kell befejezni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Motion_Blur #109334 üzenetére
Ez a kivitelező hanyagsága... nálam az összes ilyen illesztést a seprőhomok + cement + kicsi mészhidrát (és értelemszerűen víz) keverékével végig kikenték söprés előtt.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Motion_Blur #109334 üzenetére
Én egy kis neutrális szilikont nyomtam be. Nálunk is 2-3 hete lett kész a térkövezés.
-
lemmy71
őstag
válasz
Morris #109333 üzenetére
Mert gyenge a szemcse pigmentálása, bár nálad nem a színnel hanem a fénnyel van a baj. A gyárilag túl híg lábazati anyagoknál fordul ez elő, nagyon beszívja a műgyantát ezért fakul meg idő előtt. De lehet kapni kőbalzsamot amivel átkened és "visszakapja" a fényét, sok fajta létezik a piacon. Eléggé drágák és sok belőle csak selyemfényű hatású.
Én kísérletezgetek ennek a lemattulásnak a végleges javításával, kisebb nagyobb sikerrel, de ha összejön akkor nagyot szakitok majd vele -
lemmy71
őstag
válasz
Morris #109327 üzenetére
"Kizárt" hát akkor gyakorolj még egy kicsit
Harminc valahány évvel ezelőtt amikor inas voltam, közel egy évig csak gletteltünk, új építésű vakolt falakat kétrétegben. Ráadásul úgy kellett lehúzni a második réteget hogy az tükör sima legyen, csiszolás nélkülSzóval van egy kis tapasztalatom benne elhiheted. Itt látszik hogy aki nem tanulta nem gyakorolta elégszer, az nemesvakolni sem tud igazán szépen. A lábazati szemcsés műgyantás anyag felviteléről nem is beszélve, mert ott sem az anyaggal van a baj mint azt itt páran állítják, hanem azzal aki húzza
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #109328 üzenetére
Jah és a felső forgáspontot megoldani már a legkevesebb. Arra ezer mód van. De ennél a süllyesztett motornál zárt kerítésnél/kapunál a jó elhelyezés / kerítésoszlop - kapu kapcsolata sokkal fontosabb szerintem.
-
justmemory
senior tag
-
runner 125
nagyúr
válasz
Atomgeszi #109294 üzenetére
Ok, most már ahogy beraktad a rajzot a 2. opciós beépítésről, lehet rakni 90 fokkal elforgatva is, kerítés mögé. Tehát a motor valószínű ugyanolyan "öntanuló" elven működik, mint a hagyományos nyitó kapumotorok. Végállástól, végállásig megy, és a végállások előtt kicsit megfékezi a kapuszárnyakat.
Az biztos, h én a rajzon lévő alsó beépítésben gondolkodnék, ha az a cél, h ne legyen nagy hézag / ne lehessen belátni szemből. Viszont ugye ettől még a kerítéseddel párhuzamosan mindkét irányba be fognak látni. A rajzon gyorsan felvázoltam egy opciót, esetleg ha a kerítés ezen részére raksz mondjuk 4-5cm-es XPS-t (elég csak a két olszopbelsőre, és az XPS vastagságát is nyilván úgy kell számolni, h figyelembe kell venni mekkora zártszelvényből lesz a kapud és a rákerülő alu pofilok milyen szélesek), akkor ez a távolság is leszűkül 1 néhány cm-re. Ami már tökéletes.
Itt egy dologra kell csupán figyelni, h a motor hozzáférhetősége, szerelhetősége miatt nem szabad rálógatni koppra a motor házára. Valamennyit nyilván el kell hagyni, h a motor fedele probléma esetén könnyen eltávolítható legyen.
Piros a zártszelvény, kék az alu profilod (ebben az esetben NE lógattasd túl a nyitószerkezet forgáspontján, nincs értelme, sőt, a rádiusz miatt minél "hamarabb" érjen véget a forgáspont tengelyvonala után a kapuszerkezet). Narancs az XPS szigetelés - falbelsőnél vasatagabb, h a keletkező rés le legyen szűkítve.
Remélem érthető, h mikre gondoltam.VAGY, még az alábbi építési opció működhet:
Itt a lényeg, h az egész oszlop felülnézetben egy L keresztmetszetben épülne meg, így gyakorlatilag közvetlenül ebbe a sarokba berakható a süllyesztett motor. Ezesetben nem kell trükközni az XPS borítással sem, h meddig érjen le, hisz kikerüli az egész nyitószerkezet fedelet. Illetve, nyilván a legfontosabb, h ebben a formában hiába maradna 4-5 cm résed ahol oldal irányba, a kerítéssel / kapuval páruhzamosan be lehetne látni, a kiugrás eltakarná.Szerintem ez a 2. beépítési opció a legkönnyebben kivitelezhető és a legesztétikusabb.
Egyébként megjegyzem, a mi kapunkra sem merőleges a bejáró. Az egyik szárnyunk emiatt csak 60-70 fok körül nyílik, a másik viszont tuti nyílik 110 fokot és [ilyen] "Titan" nevű, legerősebb kivitelű 600-as, hagyományos nyíló olasz motorokkal van szerelve...
-
Morris
veterán
válasz
lemmy71 #109326 üzenetére
Kizárt. Ahhoz hogy olyan legyen amiről itt beszéltek, legalább 3 glett/csiszolás duó kell. És nem lennék meglepve ha még azután is találnék hibát lámpával.
Hidd el tudom miről beszélek. Éppen csak papírom nincs ezekről a skillekről. Apám mellett tanultam évekig.
Minden arc nélkül, elég jól glettelek. -
lemmy71
őstag
válasz
Exodion #109310 üzenetére
Nagy így már jobban kivehető, ha egy kicsit poros a fal akkor a fénykép nagyot csal
Látok benne hibákat de javítható, az hogy az élekről lecsiszolta glettet hát az megesik de az sem annyira vészes, az sem jó ha nagyon sok a glett az élvédőn, mert ha valamit nekiütsz akkor nagyon csúnyán sérül. Ezt az egész munkát egy sor glett már gyönyörűen elviszi
#109324 Morris
2 sor glettel egy normálisan frissen vakolt falat, tükörsimára lehet varázsolni -
törölt tag
Sziasztok!
Idióta elosztású konyhába (170*200cm) hol lehetne értelmes, nem horror áron bútort szerezni?
IKEA kilőve, drága lenne, amiket néztem és egy tervezőre egy időpont is 10k. -
Exodion
senior tag
válasz
Because #109322 üzenetére
Hat, lehivtam a hazfelugyelo ferjet, o is festo mondom nezze mar meg es mondja el az oszinte velemenyet. Annyira nem tartja rossznak, van meg par dolog amit bejeloltunk ceruzaval hogy ki kell javitani (gorbe az elvedo, nincs megcsiszolva, nincs glettelve?!?!?!) holnap.
Egyszer lefestem, az kihozza az osszes hibat es lehet stekkelni(?) aztan ha onnan tetszik az eredmeny akkor 2. reteg festek es ott a vege. Holnap meg jon vissza a kartonos normalisan megcsinalni a kivagast a led szalag profiljanak, nem 7cm hezagot hagyni a 4.5cm-es profilnak.Na majd meglatjuk mi sul ki belole... Haladnek mar az aljzatkiegyenlitovel is, az is szaradni fog majd tizen-x napig 20mm vastagon 1-2 helyen. Amugy azert hivtam festot glettelni mert nekem nem 1het lett volna hanem legalabb 3 munka mellett, gondoltam megsporolom eleg nekem a falakat glettelni. Hat... ja... ez van.
-
Morris
veterán
válasz
Exodion #109320 üzenetére
Azt simán be lehet rakni.
Mi a gond vele?Mondom, lehet csinálni hetekig, hogy tökéletes legyen a glettelésed, de az pénzbe kerül. Sokba.
Valamiért te is szakit hívtál. Vagy azért mert nem tudod megcsinálni, vagy azért mert nincs időd vagy azért mert egyedül kevés vagy hozzá.
Én csak olyan dologhoz kértem segítséget amihez kevés voltam.
Anno az ács faszául le is gombolt. Ha tudtam volna, hogy a kollégámmal együtt 3-an különb munkát végzünk 10-ed annyiért (ami ki is derült a melléképület hátralévő részénél), akkor soha nem hívtam volna az ácsot. De kellett mert sürgős volt. Ez van. Szopikáltam jó drágán.
Küldd el a szakikat, javítsd ki annyira hogy neked megfeleljen, aztán élvezd a látványt. -
Exodion
senior tag
válasz
Morris #109317 üzenetére
Nem feher lesz hanem szurkes (Dulux Ezust Jeg) a fuggoleges reszek, az alja pedig (Dulux Alabastrom Szelence). Nem szorozesnek csinaltam a kepet, csak valahogy le kellett kapni. Elso reteg festek utan ugyis stekkelni kell.
Az igazan fajo pont hogy a 28eFt -os RECESSED-8 sullyesztett led szalag profilnak reszelteka kartonossal meg egymasra mutogatnak hogy ki fizesse ki mert egyik se akarja.
Most megjeloltem egy jopar nagyobb hibat azt most javitgatjak szoval legalabb valamit elismer. -
Morris
veterán
válasz
Szerintem ezzel semmi gond nincs. Ha pepecs és hibátlan melót kell csinálni az jóval több idő és munka. Ergo drágább is.
Ha fehér lesz, akkor kb teljesen jó.
Ha súrló fényt fog kapni, akkor lehet glettelni 5x és 150-es papírral folyamatosan csiszolni fény mellett.Én adnék neki egy réteg festéket aztán majd látni, hogy mi lett belőle. Utána is lehet javítgatni.
Mi lesz ez, hogy tökéletesnek kell lennie?
Ha mennyezet, akkor kb senki nem fogja nézni. Csak az összképet.A tökéletes glettelést is lehet úgy fényképezni, hogy hiba legyen rajta.
-
Exodion
senior tag
-
justmemory
senior tag
válasz
Nem akarok én sem ezen lovagolni, de... én nemrég fejeztem be 3 helyiség felújítását saját kezűleg, laikusként; glettelés előtt volt ilyen a fal... basszus... van a családban szobafestő-mázoló, láttam milyen az, amikor rendesen meg van csinálva (pl. sajátja
)... ez nincs...
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Exodion #109306 üzenetére
na, az ilyen esetek miatt töltöm a szabadságaim nagy részét felújítással. anyagilag jobban jövök ki, normálisan meg van csinálva, de ha nincs is, legalább akkor is tudom, hogy én kúrtam el, nem egy olyan ember, akinek odaadtam egy párnapos szarul elvégzett melóért többheti fizetésemet.
-
Exodion
senior tag
válasz
Fr3eWar #109300 üzenetére
Elszaladok a praktikerbe szerzek egyet. Ok egy 100W-os izzoval mutogattak hogy milyen fasza es ha valahol valami nem klappol akkor ott... na ezt most idezem:
"az elso reteg festes utan ha valami nem jo, akkor ott a festekbe keverek egy kis gipszet es azzal javitom, vagy csiszolok belole. Utanna 2. reteg festek es minden fasza lesz."
A feles elvedok teli oldalat is van ahol begletteltek van ahol szabadon van, befogja a falfestek cimszoval. Hat kozel jarok hozza hogy megkoszonjem az eddigi "munkat" aztan csinaljam magamnak ami megmaradt.Because: Ez kovetkezik megyek hozom a led reflektort
-
mamboo
tag
koszi
-
mamboo
tag
hali, ezzel a loctite pillanatragasztóval lehet egy apró kis nemesacel alkatrészt egymashoz ragasztani?
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest