Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
DonDennis
senior tag
Nem ikea-s de semmi extra meg még csillár sincs
a legtöbb lámpák EGLO meg tk lighting és társai, kint meg philips. De akkor megnyugodtam, hogy csak le akartak húzni, szóval köszi a segítséget! Ha van bevált villanyszerelő Bp-n akkor privátba, nyugodtan jöhet elérhetőség.
-
A Zéé
addikt
válasz
lemmy71 #110991 üzenetére
mondom, lámpától is függ. Nem tudtam, hogy a 3000 Ft-os ikea spot lámpáról, vagy a Buckingham palota kristály csillárjáról van szó, azért írtam ilyen óvatosan. Sztem írtam már, hogy annó mi zsonglőrködtünk a millió forintos lámpával a sokmillióforintos gránit konyhasziget felett 3-an, egy napig, a bérelt állványon 3000+áfa fizetségért
-
DonDennis
senior tag
válasz
A Zéé #110989 üzenetére
Beszéltem ismerőssel akinél fél éve rakták föl szintén új építésű és ő is azt mondta sok. Nekem azt mondták: 12500Ft+áfa a kinti lámpák 10500Ft+áfa a benti lámpák - ezek sima egyszerű mennyezeti lámpák - 2db nehezebb lépcsőházi van azokra 13000+áfa árat kaptam. De akkor elengedem ezt a villanyszerelőt korrekt volt de kb. ahogy számoltam +100.000-at nem ér meg nekem.
-
DonDennis
senior tag
Bocsi csak egy gyors kérdés, hogy ma kaptam villanyszerelési árat: összesen 5db kültéri és 17db beltéri lámpa felrakására - 310.000Ft (áfával) csak kérdezem ez mennyire reális? Elsőre dobtam egy hátast de nem ismerem a piaci árakat szóval nem tudom reális-e, mert lehet ennek ennyi az ára. Köszönöm aki segít. (Diósd, tehát kb. Budapest - új építésű ház)
-
mezis
félisten
válasz
Veron #110973 üzenetére
Nekem FÉG átfolyós vízmelegítőm van, lángmodulációval.
Egyszerre egy csapról szoktuk használni. A víz akkor a legforróbb, amikor annyira csökkentem a vízáramlást, hogy még nem kapcsolja ki a gázégőt. Nyitva a csapot, a víz hőmérséklete csökken (nem sokat, de érezhetően), bár a gázláng közben nő. -
Veron
addikt
válasz
fogtunder #110976 üzenetére
ha jól értem, akkor akármekkora (indirekt) tárolóm is lenne, a hőmérséklet állandó lenne, de a nyomás ugyanúgy csökkenne. hiszen adott keresztmetszeten többfelé oszlik el az átfolyó vízmennyiség - józan paraszti ésszel így gondolom.
milyen megoldást eszközölhetek utólag, kis bojler a mosogatóhoz, termosztatikus csaptelep a zuhanyzóba? indirekt tároló nem fér el a kazán alatt sajnos. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #96348 üzenetére
Na, már több mint 1 éve húzódik a dolog, de úgy néz ki megvan a burkoló szakemberünk aki megcsinálja a folyosót.
40 éve került le ez a szép szürke linóleum gyárilag, ami ránézésre bomba biztos.
Burkoló ezt értelemszerűen nem fogja felvakarászni, így ezt nekünk kell megoldani, de azon kívül, hogy hőpisztollyal centiről centire haladunk a 30 méter hosszú folyosón más ötletem nincs.Mivel szokás ezt felszedni? A linóleum remélem feltéphető, de még nem próbáltam, viszont a ragasztó maradványt hogy lehet felszedni a lehető legegyszerűbben?
-
Veron
addikt
Normális, ha két vízvételi hely együttes használata esetén a nyomás és a melegvíz hőmérséklete is csökken? Elvileg XL kapacitással rendelkezik a kazán (Immergas Victrix Zeus 24kW ) és 2 vízvételi pontot is ki tud szolgálni 45 l-es tárolóval.
-
lemmy71
őstag
válasz
Tarill #110968 üzenetére
A szülői háznál nálunk is előjött anno egy két zöldülés a forrasztásoknál a fürdőszobában kazánházban és a konyhában. Én is arra gyanakodtam hogy szivároghat de nem, csak a folyató szer marta meg és azért zöldült a levegő páratartalmától. Letisztítottam szappanos szivaccsal olyan lett mint amit felpolíroztak, utána lefújtam ezzel a színtelen lakkal.
-
Tarill
őstag
-
Tarill
őstag
üdv! réz fűtéscsöveknél, 1-2 helyen zöldes korrózió okozhat gondot hosszútávon? egy enyhe vizkőoldós törölgetés és a csövek lefestése megoldhatja a dolgot? még natúrak a csövek egy éve kb
-
Peterhappy
őstag
válasz
macilaci78 #110935 üzenetére
Köszönöm szépen
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
macilaci78 #110961 üzenetére
Köszönöm!
-
Novics
senior tag
válasz
baluka6 #110943 üzenetére
És mennyire zavaró, mennyire néz ki "hülyén"?
A számokkal nagyjából tisztában vagyok, hogy mekkora üvegfelület marad kb. Jelenleg az a régi típusú spájz/fürdő ablak van, annak is kb ekkora a hasznos üvegfelülete - széltében.A kérdés továbbiakban is áll, hogy mennyire lehet kivinni a sarokba az ablakot.
A főfal és egy válaszfal sarkáról van szó. A főfal 42-es és értelemszerűen megy tovább egyenesen, a válaszfalnak pedig nincs tartó szerepe, a gerendák fölötte mennek, nem fekszenek rá. Mi is szeretnénk minél nagyobb ablakokat, de azért a ház se dőljön össze.
-
(ex)Cat
senior tag
Ilyen pár mm vastag műanyag konyhaii hátfalat mivel érdemes méretre szabni?
-
lemmy71
őstag
Az egy mezei farostlemezzel borított beltéri ajtó soha nem volt faerezett
Akkor látszódna benne valami ha rétegelt lemezzel lenne borítva de nem hiszem hogy az lenne. A rétegelt borítású könnyű, amit te fotóztál valami nehéz dög, a három zsanérból megítélve.
Finoman csiszold át, utána egy réteg trinát mesteralapozó egy finom csiszolás és mehet rá a trinát mester matt zománcfesték. A falcokat ecsettel a lapot mázoló és lakkozó hengerrel csináld. Ha javítani kell az ajtólapot vagy a tokot akkor alapozás előtt trinát mestertapasszal csináld.
Lehet faerezni flóderozni is, ha érzed magadban az elszántságot, akkor ez a mostani elsárgult szín tökéletes alapnak. A videóban van egy két hiba anyagban és a kivitelezésben, de egy ötletnek jó. -
fogtunder
nagyúr
van nekem két fix üveges műanyag ablakom, 145*80cm-esek, állítva voltak bent, a szomszéd kibontotta, ingyen voltak. jövőre építek egy irodát a kertbe, oda szeretném beépíteni, de fekvő helyzetben.
mennyire kivetelezhető ez? mármint berakni nyilván be tudom, de jó lesz ez így, vagy új keret kellene, vagy egyáltalán hagyjam a francba az egészet? -
Mivel érdemes átfesteni a régi, panel lakásban lévő ajtókat, amik így néznek ki, mint a képen? Az lenne a cél, hogy szép matt fehér legyen, esetleg látszódjon az erezete is (ha van egyáltalán neki olyan). Hogyan lehet előkészíteni a festéshez?
Be van sárgulva, ilyen fényes nem tudom milyen festékkel van lekenve. Láthatóan nem lett már egy ideje hozzányúlva. Barátnőmmel nagy felújításban vagyunk, próbáljuk megoldani saját kezűleg a legtöbb dolgot és hát ezek az ajtók eléggé lelombozóan néznek ki -
válasz
Stylewars_kp #110873 üzenetére
Szerintem a lamellákkal lesz a baj, de ráhagytam, mert nem ezzel akartam az egész hétvégét tölteni.
#110874 föccer: köszi. nagyjából sikerült is ezt megcsinálni, mert szépen letekeredett az egész. Viszont felhúzni továbbra sem tudtam, elakadt már rögtön az első lamellánál. ElengedtemKöszi mindkettőtöknek.
-
Ezekiell
veterán
válasz
AxBattler #110947 üzenetére
Simán kalapáccsal
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bacusuz #110944 üzenetére
Ennek előtte állok én is. A szomszéd Fischer központban 10×60-as méretet javasoltak TV-hez, konyha felsőszekrényhez 7-9 mm vastag csavarral.
Lesz még falisínes kamrapolc is kb 30 dübellel, meg még amit ki se találtam.
Szerintem veszek egy 100-as dobozza, nem baj, ha lesz. -
Bacusuz
őstag
Sziasztok
10cm vastag ítongba kéne tennem tiplit, tv konzol felfogatására.
csak a drága beütőst vagy esetleg mást is ajánlotok? -
Wajk
addikt
válasz
csemberlen #110941 üzenetére
ezt hittem ezek e "molly"-k. nagyon értek hozzá
egy link jól jönne melyik való két réteg gipszkartonhoz.... köszi
-
válasz
macilaci78 #110939 üzenetére
Ez azért nem akkora felület... szerintem nem lesz gép.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
AxBattler #110937 üzenetére
A laminált padló felülete gyakorlatilag vízálló. Az a melanin/műgyanta/poliuretán védőréteg ezt adja. Viszont ez az egész el van vágva a lap széleinél és itt pöndörik fel a dekorréteg, ez az első jele annak, ha a laminált padló sok vizet kap.
Lerakás előtt, vagy lerakás után is lehet az illesztésekre menni, de lusta ember nagy felületen a tárcsás géppel megy rá. Nyilván ez több anyagot vesz fel, gyakorlatilag egy flakont maga a pad is felvesz. -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Konyhaszekrény felsőszekrényének a felfogatásához milyen tipli ajánlott? Beton-tégla fal.
-
válasz
macilaci78 #110932 üzenetére
No, várjunk csak, a leírását olvasva nem egyértelmű: a laminált lapok illesztéseinél kell beledörgölni spatulával, vagy telibe az egész lapot, aztán mehet rá az "egytárcsás berendezés"?
Egyébként jónak tűnik, köszi ismételten a tippet!
-
Wajk
addikt
két réteg gipszkartonra kellene TV konzolt feltenni. A híres Fischer dübellel szeretném, de egyszerűen nem jövök ki a típusokból, hogy melyik lenne jó a két réteghez. Hivatalos oldalon olasmi volt, hogy S-esek egy réteghez az L-esek meg a két réteghez, de L-eseket nem találok.
A TV konzollal együtt 20 kg, de persze felülszeretném lőni.
Praktiker ?
Obi ?
Jó lenne valami offline áruház, hogy ne kelljen rendelgetnem.update: Ezt a mérettáblázatot találtam még, akkor mégis csak jó lehet S-es típus is, de jó lenne megerősítés. táblázat alapján ezekre gondoltam:
5x65 SK ?
vagy
6x71 ?Előre is köszönet!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Peterhappy #110934 üzenetére
Az impregnálószert időről időre illik megismételni, legalábbis a lamináltnál. Ugye, kopik is a felületről és a lamináltat tapossák, néha fel is mossák... Padlónál ez 6-24 hónapot jelent.
A pult alja, korpusz vélhetően kevesebb törődést igényel.Én magamnak amúgy a pult élfóliázott széleit kínáltam meg vele, illetve egy helyen szögbe van vágva és toldva. A mosogató mellett 4 centivel vége a pultnak, itt tud vizet kapni, látszik is fényben, hogy már hullámos, utána kentem le, nem lett rosszabb. A szögbe vágott illesztés pedig a pult azon része, ahol egyáltalán helyünk van a pulton dolgozni, így ez is kapja rendesen. Az indukciós főzőlap mellett meg alig egy ujjnyival van vége a pultnak, de ennek sincs baja.
Anno a korpuszt úgy csináltattuk, hogy gyakorlatilag pult nélkül is megtartaná a főzőlapot, annyira szűkre van véve. Szó szerint minden miliméter számított és így is szélesebb lett bő fél centivel, minthogy az ajtótol beférjen, de ezt sikerült elcsalni. Ezt az elemet 1,5 centivel rövidebbre terveztük, az ajtó felől hátratoltuk a tokig, másik oldalt felfekszik a szomszédos elemre, a pult szintén csak a tokig van tolva és a vízvetőt még sikerült úgy felcsavarozni, hogy a pult és fal közti kb ujjnyi rést is elfedje, nem folyik mögé a tűzhelyről semmi. -
Peterhappy
őstag
válasz
macilaci78 #110932 üzenetére
Köszönöm Főnök
Te voltál az első ötletem, csak nem akartalak privátban zargatni az überhülyeségeimmel.
Sajnos a pult alja is kapott már egy kicsit a jóból, szerencsére kezelhető szint, de azért nem őszinte a mosolyom.
Felírtam magamnak, hétvégén nekiesek, nagyon szépen köszönöm
-
runner 125
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Peterhappy #110931 üzenetére
Dr Schutz Clik Sealer, laminált padlók impregnálására használják, hogy a felmosásnál ne dagadjon fel a lap széle. A bútorlap is hasonló anyagokból, rétegekből áll, be kell dörgölni az éleket, illesztéseket.
A linkelt pálca helyett meg vegyél egy tekercs alumínium ragasztószalagot: 5 cm széles és 50 méter van 1 tekercsen, egyetlen folytonos csíkban ragaszd végig a pult alját, de én levenném a pultot és a korpusz felső részét is impregnálnám.
A pára mindenképp lecsapódik, a cucc lényege, hogy a kicsapódó nedvességet a pult alja ne vegye fel. De ez ugye találkozik a korpusszal, amit ha nem végesz le... És a korpusz elülső függőleges síkja mellett van egy felső vízszintes sík, jó eséllyel élzárás nélkül, mert minek? A pult úgyis rátakar.Nálam a sütő alatti fiókelőlapot kezdte meg a pára, ami a sütő nyitásakor az üvegről lefolyt. Pedig fel lett rakva a sütőhöz kapott "vízvető", de középre összefelé lejtett és ott folyt be a korpusz elejére, majd be a fiókba... 3-4 sütés alatt kb 2 mm-t dagadt a front közepe befelé.
Alulról hajtottam be egy csavart a korpusz élébe, ez támaszta a vízvetőt és most két oldalra lejt. Annyi folyadék nem gyűlik össze, hogy a padlóra jusson, felszárítja a sütő, de a fiókba sincs már legalább.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Már-már kínos ilyen kis aprósággal betévedni ebbe a topikba, de hátha nem néztek ki ezért
IKEA METOD konyhánk van, a pultba épített sütő melletti szekrények előlapja és a munkalap a sütő felett a kicsapódó gőz hatására minimálisan döglésnek indult.
A bútor előlapokat garanciában cserélik, de nem szeretném háromévente cseréltetni (és környezetbarátnak sem kimondottan mondanám ezt a megoldást)ILYEN nedvességgátló cuccot javasoltak és csak annyi lenne a kérdésem, hol máshol lehetne hasonló cuccot vásárolni - ha jól sejtem, töredék áron.
Nem csak magunknak vásárolnék, még legalább két vagy három háztartás számára és 10-12 darabnál azért már nem mindegy, hogy 1500 forint egy ekkora csík, vagy pl. 300.Előre is köszönöm a segítséget
-
macilaci78
nagyúr
-
kurion
senior tag
válasz
macilaci78 #110927 üzenetére
És ha a felszedett parketta alá aláfóliázok és 3cm vastagon estrich betont öntök ki vasalattal vagy a nélkül?
-
kurion
senior tag
válasz
macilaci78 #110923 üzenetére
Köszönöm, ez a megoldás amit írtál elég szinpatikus, ilyenre nem is gondoltam, valahogy csak a betonozásban láttam a lehetőséget.
Annyi hogy a parketta utáni rész az rendes beton és a hidegburkolat ott folytatódna, itt nem lehet azzal gond hogy néhány alatt fa van a többi alatt pedig beton/aljzategyenlítő?
-
Novics
senior tag
válasz
runner 125 #110920 üzenetére
Jó ez az ablakos téma, most nálunk is téma.
A konyhában úgy néz ki, hogy 2 keskeny ablak lenne a legjobb. Van valakinek tapasztalata 60 cm széles ablakokkal? Mennyire lőrés az üveg?
Illetve mennyire lehet kimenni a sarokba az ablakkal? A főfal és egy belső, semmit nem tartó fal - sarkához kellene elég közel vinni az ablakot - főleg ha 2x5cm kávaszigetelést is rakunk. Tehát akkor ugye 70-es falnyílás kell. Redőny nem lesz. -
mezis
félisten
válasz
podcast #110898 üzenetére
Egy hasonló multimeter-el egyesével tesztelheted a diódákat (vagy 5V és 40 - 60Ω).
Én olyan szereléssel találkoztam, amikor nem csak a két vége (+-) van beforrasztva, hanem alól, nagy felületen (hűtés). Csak forrasztó pákával reménytelen a javítás.
Legfeljebb rövidre zárod a hibásakat, a többit meg arányosan kisebb feszültséggel használod. Már ha ez megoldható a meghajtó elektronikával, amit bizonyára ráépítettek. -
macilaci78
nagyúr
válasz
kurion #110922 üzenetére
A parketta nem salakon van. A párnafa, vakpadló van salakon, ezen van a parketta.
Ha a parketta a hagyományos 20-22 mm vastag, akkor akár rezgővágóval felülről kivágod a hexagon formát a parkettából, a parkettát felfeszegeted a párnafáról, majd bevágsz a helyére 8 mm vastag rétegelt lemezt. A hidegburkolat gondolom, 10 mm vastag, szóval lesz helyed a csemperagasztó számára is. Érdemes hidegburkolati L-profilt rakni a parketta és a kő közé, egyrészt nem fogja felvenni a parketta bütü oldala a csemperagasztóból és a bő vízzel visszamosott fugából a vizet, másrészt a fém és kő között szebben is tudsz fugázni és a fém, parketta közé mehet rugalmas tömítőanyag.
Rétegelt lemezből van vízálló, hőálló, lefúrod a párnafához, esetleg vala gyantás alapozóval megkínálod, hogy a csemperagasztó fogjon.A dolog szépséghibája, hogy ökölszabályként ahol az aljzatban dilatáció van, ott a burkolatban is. A fa alépítmény máshogy mozog, mint a fal vonalában az alap, vagy a kő alatti beton. Ha alá is betonoznál a parketta helyére kerülő betonnak, akkor is azt a betondarabot jó lenne bevasalni a meglévőhöz, hogy a falnyílásban ne legyen később sem baj.
-
kurion
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy régi parkettám ami alatt kb 10cm salak van. Csempével szeretném összehozni (hexagon) így a parkettát kivágnám olyan részben ahová a hidegburkolat kerül.
Itt az eltávolított parketta részre, fel kell szedni a salakot és úgy alá betonozni vagy mi a helyes megoldás? -
Tütüm
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tütüm #110914 üzenetére
A külső falsíkra építéssel segítesz a hőhíd / penész kockázatát csökkenteni, de ha a kávát nem rakjátok ki legalább 5-6cm vastag XPS-sel, akkor még ez a technológia sem 100%-os hőhídmentes beépítés:
A 100%-os megoldás, ha gyakorlatilag a nikecell síkjába kerül az ablak kiemelőkerettel:
Így nincs szükség plusz XPS keretre és 100%-osan hőhídmentes lesz a nyílás-záró körüli falszakasz is. Persze ez leginkább passzívházakra jellemző kivitelezés, ahol kerül rá 25-30cm hőszigetelés, hogy optikailag se legyen furcsa a kis mélységű külső párkány..
Nyilván amennyiben nem rögtön kerül fel a hungarocell, akkor muszáj minimum 5-6cm vastag XPS-t alkalmazni a kávák körül MINDENHOL. Ha az megvan, akkor tök mind1, h hova kerül beépítésre a nyílás-záró, de célszerű akkor is inkább kintebb tolni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Tütüm #110916 üzenetére
A lényeg, hogy a fal és a szigetelés síkja közt mindenhol legyen meg egy minimális kb 10 cm szigetelés, különben jön a hőhíd.
Az ablaknyílások kitikus pontok ilyen szempontból, ezért kell befordulni a szigeteléssel. Ha nem fordul be, vagy külső síkra teszed az ablakot és nem tud, csak vagy 5 centit rátakarni a szigeteléssel a téglán túl (amiből kb 2 cm a PUR-hab), akkor ott lehet hőhidad.
Ha most ablakozol és a belátható jövőben tervezel homlokzatot szigetelni, akkor a kávát már most iibélelném EPS-sel és úgy raknám az ablakot. Ezzel együtt persze a falnyílás és az ablak kérete kisebb lesz sajnos. -
Tütüm
aktív tag
-
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Régi tégla kockaház ablakcseréje előtt vagyunk és kérdésként felmerült a falközépre vagy külső falsíkba beépítés. Ablakos hagyná középen de később 15 centi EPS menne a házra, ezért én külső falsíkra gondoltam rakatni hogy rávezessük a szigetelést. Jól gondolom?
Másik, hogy ha nem szeretnénk redőnyt, így is kell toktoldás vagy anélkül se nézne ki hülyén ha a szigetelés ráér a keretre?Vagy toktoldó helyett XPS menne körben és arra lenne rávezetve a külső szigetelés? -
fuze
őstag
válasz
lemmy71 #110904 üzenetére
Ja, a rámpa kell valószínű. Felverve míg én itt lakom nem lesz az is biztos
Alapvetően ez a lakás tele volt falakkal én meg mindent elpusztítottam. Egy tér az egész. Most az, hogy ajtó helyett egy rámpám van nekem teljesen oké. Persze ha a sok szenvedés a szakikkal, a várakozással és a csalódással nem lett volna jelen akkor lehet én is felszadem a metlakit, meg a parkettát, hogy beton legyen az alap, majd visszahelyezem a 70 éves parkettát úgy, hogy a padlókiegyenlítővel és a ráburkolt kővel síkba kerüljön... na szóval érted
. Örülök ha szép lesz és lakható mert már teljesen kivagyok az egésztől
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Flowtation #110907 üzenetére
Ha van tanúsítvány, ami számszerűen megmondja, hogy az adott termék mennyire engedi át a hőt, illetve mennyire szigetel, akkor van értelme válogatni.
Ez olyan, mint amikor egy randin azt mondod a csajnak, hogy jó vagy az ágyban, ő meg cinikusan csak annyit mond, aha...
Nem mondom, hogy a linkelt alátét rossz hőszigetelő, csak azt, hogy 0,17 m2K/W alatt szabvány szerint minden megfelel padlófűtésre.Hidegburkolatra mehet simán a laminált, ha nem elállásos.
Lamináltat lamináltra már neccesebb. Eleve mozog valamennyire, mert van alatta egy rugalmas alátét. Másrészt a meglévő irányára merőlegesen kellene rakni, mert így a két réteg mozgásával kevésbé terheli a klikket. -
Exodion
senior tag
Sziasztok,
Valakinek nincs egy jó tippje GK lap falhoz "igazítására":
Adott egy 2.6x1.5 m alapterületű helység. A falak annyira görbék hogy amikor a gk lapot beigazítom a sarokba, a fal közepén a gk lap széle még az UD profilt sem éri el. Már megpróbáltam a karton szélétől a falig mérni a távolságot és úgy levágni, de annyira görbe hogy úgy is kéne 1.5cm gipsz 1-2 részen....
Hogy tudom a konkrét fal vonalát átrajzolni a kartonra?
-
Flowtation
őstag
válasz
macilaci78 #110865 üzenetére
Na, akkor ezt vegyük az olcsó megoldásnak. Melyik a jó? A szigetelőt lehet helyettesíteni, 1-2 cmes xps-el is?
Ja és az első kérdés mindenkinek is: Mennyire jó megoldás a régi csempére, illetve a régi lamináltra burkolni? Természetesen mindkettő rendben van, nem lötyög, porzik, ilyesmi.
-
zoli03
őstag
válasz
macilaci78 #110897 üzenetére
Tudom, ezért írtam, hogy két konnektor lenne külön kábellel és külön kismegszakítóval.
-
lemmy71
őstag
válasz
runner 125 #110901 üzenetére
Oda nem jó a bolti ívelt burkolatváltó, nagyon bután fog kinézni a nagy szintkülönbség miatt. Azt csak egyedi gyártásban lehet kulturáltan megoldani. Nekem is volt egy hasonló 1,5 centis szintkülönbségem a folyosón és én is egyedileg keményfából csináltattam egy "rámpa" szerű burkolatváltót. Köztes megoldásnak jó volt, de egy pár év múlva mindent felvertem és vízszintbe betonoztam mindent.
-
fuze
őstag
válasz
runner 125 #110901 üzenetére
Nem fog senki elbukni, mert úgymond valamilyen lejtős megoldást szeretnék nem padkát
Nekem sem a kedvenc megoldásom, de a 70 éves metlakit egyszerűen semmi értelme nem lett volna felverni mert sehogy nem lennék szintben. A parkettához meg ragaszkodtam, nem akartam lamináltat rátenni ahogy a szomszédok csinálták.
Sajnos nem hidalja át amit küldtél. Nekem olyat javasoltak még, hogy vegyek alu élvédőt, abból a legszélesebbet. Ragasszam le montage fix-szel. Így már áthidalom a plusz 3 centit majd erre már rá tudok tenni egy az élvédővel színazonos asszimmetrikus burkolatváltót.
A másik pedig az asztalos megoldás lehetne. Azon is gondolkodtam. Lényeg, hogy a robotporszívó át tudjon menni, akkor én sem botlok el
Meg legyen szép
-
runner 125
nagyúr
Fu, az ilyen megoldásoktól én kivagyok, sorry.
Nyilván nem az a baj, h nincs rá megoldás, hanem az, h egy életen át esni kelni, botladozni fog az ember / gyerek / vendég egy ekkora küszöbben. Ezt csak azért írom le, h aki ilyen munkafolyamat előtt áll, az könyörgöm verje fel a sokadik lerakott burkolatot és max fél centi végleges szintkülönbség legyen a 2 sík között.
A lemmy által javasolt megoldás is működhet, de egyébként létezik 8 cm széles íves burkolatváltó is: [link]
Szerintem az már áthidalná ezt a távolságot így fotó alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest