- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Brave_86 #2984 üzenetére
Rákérdeztem e-mailben és most kaptam választ a kincstártól:
Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25) Korm.rendelet alapján. Az Ön által leírt tevékenység a Rendelet 6. § l) pontja alapján támogatható építési tevékenységek közé tartozik. Ezúton felhívjuk szíves figyelmét, hogy a támogatás igényléséhez a Korm. rendelet által meghatározott valamennyi feltételnek együttesen kell megfelelni. A támogatás igénylésével kapcsolatos folyamatosan frissülő részletes tájékoztató a Kincstár honlapján elérhető.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Brave_86 #2988 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors segítség!
Azért kérdezem, mert a cég mintájában pl. nincs benne az anyag/munkadíj bontás stb. Ezért már az elején kértem őket, hogy a MÁK minta szerződését töltsük ki, mert azt tuti befogadja a MÁK. Na ez meg is lett, úgy, hogy az ő szerződésüket is kitöltöttük meg a MÁK-ét is... Ragaszkodnak az övék kitöltéséhez is. Nem tudom ez mennyire legális, hogy két szerződés van?
Aztán a számlába beleírták, hogy előleg számla a 2022XYZ szerződés alapján. Ami persze, hogy az ő szerződésük sorszáma... Nem tudom mennyire köt bele ebbe a MÁK, hogy a számlán hivatkoznak egy szerződés számot. Fene vinné el, hogy nem gondolkoznak.
-
LanyUs
senior tag
-
tothbe
addikt
válasz
Brave_86 #1817 üzenetére
nos, én a helyedben legalább három szakitól kérnék akkor ajánlatot és nem csak ettől az egytől, mert ez így nagyon bekorlátoz a lehetőségekben. Persze olyan kell, aki később, ha bármi gond adódna, jön szerelni is a cuccost.
De ahogy már írták, valóban a hőigényhez kell alakítani a kazánt és emiatt lehet, hogy a projekten kéne egyet csavarni és előbb a szigetelés meg a nyílászárók felé menni, hogy csökkenjen a hőigény jelentősen. Utána a már csökkent igényre jóval kedvezőbb áron lehet majd kazánt is találni, mert sokkal kisebb is elég lesz.
A vegyest megtartani lehetséges, de a másik kényelemfaktora mellett, ha az ára is olyan lesz (egy kondenzációssal), akkor senki sem akarja majd a vegyest használni, csak ha valamiért muszáj lesz (elromlik a másik, nincs gáz, stb). -
axioma
veterán
válasz
Brave_86 #1817 üzenetére
Hat szerintem szanjatok ra a dijat es kerjetek energetikus szakvelemenyt. Majdnem biztos hogy ugyanebbol a penzbol nem kazant kene cserelni, me'g ha tobbet is hasznalnak (esetleg ha nyilt egesteru akkor fix falatfurassal levegot biztositani neki, az fontos, a hatasfok az nem, ha mar turbos eleve es nem kehes akkor hasznaljak es kozben hoszigetelni legalabb a teto fele, ablakot meg ha a keret jo akkor tospur.hu uvegcsere de altalaban nem az szokott a gond lenni hanem a keret sajna... igaz ott is lehet kicsit ugyeskedni, szeleles, hohidak megszuntetese hogy ne huzzon annyira). Van epuletgepeszet itt a forumon is, de valoban indexen is sok info.
-
axioma
veterán
válasz
Brave_86 #1811 üzenetére
Kombi kazan standardja a 24kW (tudtommal a ket csaprol egyidejuleg kozepes intenzitassal melegviz-vetelhez ez a teljesitmeny kell hogy a halozati hidegvizbol atfolyosban szabvany meleget tudjon csinalni).
A haz hoigenyenek HMV eloallitasa nelkul nagyon nem szabad 10kW felett lenni (tervezesi kulso homerseklet mellett a belso homerseklet megtartasahoz szukseges futesi teljesitmeny), ha me'gis ugy lenne, akkor (azon felul hogy megnezni, hogyan jott ki, remelhetoleg nem legkobmeter szorozva okolszabaly 30+ ev tavlatabol) minden mas helyett azonnal felmeretni es hoszigetelni. -
senki68
senior tag
válasz
Brave_86 #1800 üzenetére
Kb tudni kellene a ház hőigényét.
26Kw az egy hodálynak kell.Inkább arra kellene rámenni, mibol legyen a hőcserélő? Alumínium vagy inox? Mennyire tud lemodulálni, mennyi a minimum teljesítmény?
Kombi vagy fűtő? HMV mivel lesz? Átfolyós vagy indirekt tároló?
Hajdú, Vaillant, Ariston, Westen
Az biztos, hogy a Hajdú Westent kilőném. Én Ariston párti vagyok, de sokan a Bosch Immergas vonalat részesítik előnyben.Van ennek egy nagyon jó topicja.
[link] -
tothbe
addikt
válasz
Brave_86 #131 üzenetére
Ennél kicsit tágabban fogalmaz a rendelet. Sem te sem közeli hozzátartozód nem lehet érinett a kivitelezést végző cégben. Ergo nem lehet a tiétek, nem lehettek alkalmazottak Viszont a közeli hozzátartozó az a házastárs, a le és felmenők (nagymama, nagypapa, unoka, gyerek, szülő) és örökbe fogadás esetén az igazi és az örökbe fogadó szülők is közeli hozzátartozónak számítanak.
De pl. unokatestvért, nagybácsit nem zár ki a rendelet.
Amúgy pontosan így szól az ide vonatkozó rész:
A felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat végző vállalkozó által kiállított számla csak akkor fogadható el, ha a vállalkozó az igénylőnek nem közeli hozzátartozója vagy élettársa, vagy gazdálkodó szervezet esetében az igénylő vagy az igénylő közeli hozzátartozója vagy élettársa annak nem tagja, munkavállalója vagy
vezető tisztségviselője. Együttes igénylés esetén e bekezdés rendelkezéseit mindkét igénylőnek teljesíteni kell. -
tothbe
addikt
60 napra sem kell közben figyelni. Csak akkor mikor kész vagy és le akarod adni. Akkor az utolsó számla után 60 napon belül le kell adnod a teljes pakkot különben nem fogadják be.
a példáidat viszont nem nagyon értem, mi az A meg a B meg melyik összeg a kifizetett és melyik a támogatás. Mindenesetre a vége az egyiknél sem látszik stimmelni.
ha valaki példát akar akkor használja inkább a tényleges anyagköltség, munkadíj, kifizetett összeg, visszatérítés szavakat mint ezeket a matekos rövidítéseket ha azokban pont a lényeg veszik el. Úgy sokkal könnyebb lesz válaszolni. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest