- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thoty
senior tag
válasz
Grande Ale #2702 üzenetére
A lakcímkártyán szereplő címnek kell rajta lennie, úgyhogy igen, kell az emelet, ajtó is.
-
Thoty
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2678 üzenetére
Készpénzes számlánál nem kell igazolás.
A másik is jó egy számlán, egy szerződésben, csak ahogy írod, szerepeljen külön tételként.
-
Thoty
senior tag
válasz
Gabesz87 #2547 üzenetére
Vagyis mindkét eset fent áll, ha a tulajdoni lapot nézzük akkor az van amit az előbb írtam, ha a lakcímkártyát, akkor ha jól értem októberben lesz meg az egy év. Legkésőbb elindítani pedig 2022.12.31.-én tudod, bar lehet nem szerencsés ilyen későre hagyni.
A tulajdoni lap dátuma +1 év és idén október közötti időszakban viszont nem tudod beadni.
-
Thoty
senior tag
válasz
gabor12345 #2521 üzenetére
De azt az online felületen fogod kitölteni. Ott meg nem kell kihúzni, aláhúzni, törölni semmit (nem is lehet).
-
Thoty
senior tag
válasz
gabor12345 #2519 üzenetére
Online ez az 1-es nem kell, csak a "Házastárs beleegyező nyilatkozata" nevű dokumentum.
-
Thoty
senior tag
válasz
Pheonix #2481 üzenetére
Elvileg 213ezer anyagszámla elég, hogy a kettő összegének a felét visszakapd.
De lentebb leírtam, hogy 639e munkadíj mellé max. mennyi anyagot számolhatsz el, és akkor mennyi a visszaigényelhető. Ha ennél kevesebb anyagot számolsz, akkor is a kettő összegének a fele lesz visszakérhető. A helyedben amit csak lehet, elszámolnék anyagként. -
Thoty
senior tag
válasz
Pheonix #2472 üzenetére
Csaptelepekhez nem kell szaki és a beszerelésről számla sem, magad is beszerelheted. Mennyezeti lámpát biztosan el lehet számolni, a tükör kérdéses, bár, ha tükrös mosdószekrényt el lehet, akkor egy falra szerelt fürdőszobai tükröt is el kellene.
Ha ki akarod maxolni, akkor minimum 1,5M munkáról kell számla és szerződés, valamint minimum 4,5M anyagról számla.Elvileg, ha van egy 639ezres számlád, és hozzá még valamennyi anyagod, akkor ezek összegének a felét tudod visszaigényelni. (639-es munkával max 1,917M anyagot tudsz elszámolni, így ez 2,556M /2 = 1,278M a visszaigényelhető)
-
Thoty
senior tag
válasz
kardkovacsi #2417 üzenetére
Szerintem erre nem vonatkozik, valamint az okmányok esetén is eltörölték ezt (lett egy nyári határidő ami után már nincs hosszabbítás)
-
Thoty
senior tag
válasz
kardkovacsi #2411 üzenetére
Erre tegnap azt mondta telefonban az ügyintéző, hogy ha ilyen van, akkor ezeket a számlákat rakjam képként a pdf-be, és akkor nem akad ki.
-
Thoty
senior tag
válasz
erdey_a #2401 üzenetére
Vagy lakásvásárlástól számított egy éven belül lehet beadni (ekkor nem számít, hogy mióta ez a lakcímed) vagy meg kell lennie minimum egy évnek, amikortól már a felújítandó ingatlan az állandó lakcímed.
Mi januárban vettük de csak októberben jelentkeztem át, így, ha nem tudtam volna beadni a vásárlástól számított egy éven belül, akkor a következő alkalmam októberben lett volna...
-
Thoty
senior tag
Szuper, hogy mindennel kész vagyok, adnám be, de nem jön fel a dokumentumok hitelesítése oldal...
A NISZ tud róla, be van jelentve hibára, nekem viszont ma be kell adnom ezt, mert lejár az egy év...
Ilyenkor mi van? -
Thoty
senior tag
Még mindig rágódom ezeken a nem elszámolható tételeken
, segítsetek kicsit.
Szóval elég sok számlám van, amin van olyan tétel is, ami nem elszámolható (pl. 1 számlán 10 tételből 3 nem elszámolható, de a maradék hetet elszámolnám).
Ilyen esetben ezeket hogyan érdemes jelölni?
Valamint a számla összesítőnél az űrlapon majd az adott számlához azt az összeget írjam, ami már a nem elszámolható tételek levonása után jött ki?
Vagy hagyjam úgy ahogy van, adjam be aztán majd levonják ezeket a tételeket? (úgyis valamennyivel magasabb összegről adom be a pakkot) Csak itt meg nem akarom, hogy az egész számlát dobják azért, mert szerepel rajta egy ecset is...Ki hogy csinálta ezt a részét?
Thx -
Thoty
senior tag
Sziasztok!
Lassan el kell kezdenem a beadástés felmerült egy kérdés.
Valahonnan úgy emlékszem, hogy vannak tételek (pl. maszkolószalag, sitteszsák, stb.) amik nem elszámolhatóak és ezeket jelezni kell a számlán, hogy nem számolom el(?)
Van ezeknek a tételeknek valahol listája?
A GYIK-et elolvastam, de nem találtam benne. -
Thoty
senior tag
Lassan már ideje átjelentkeznem a felújítás alatt álló lakásba.
Az nem egyértelmű számomra, hogy az állandó lakcímem (az az ingatlan, amire a támogatást igényelném) mellett lehet-e bejegyezve a lakcímkártyámon tartózkodási hely (nyilván másik címmel)?
Valaki adta be ilyen lakcímkártyával? -
Thoty
senior tag
LanyUs: köszi az infót.
Ha már számla téma: ti hogyan szkennelitek be az ilyen 1-2 méter hosszú Praktiker meg Obi számlákat?
-
Thoty
senior tag
válasz
luckyboi82 #1632 üzenetére
Visszamégy a boltba, stornóztatod és ketté bontatod a számlát úgy, ahogy neked jó. Ha jó fejek, megcsinálják.
-
Thoty
senior tag
Ok, lehet, hogy nem fognak vacakolni, csak nem szeretném, ha majd szeptemberben amikor beadom, azzal dobják vissza, hogy dehát a lakcímkártyán a bejelentés dátuma csak június, a számlák és szerződések meg ennél korábbiak...
Meg akkor fogalmam sincs, hogy pl. egy Praktiekres vásárásnál vett csempét hogyan bizonyítom, hogy az és oda lett beépítve, ha a számlán a cím máshova szól. Vagy minden egyes számlára fel kellene íratnom megjegyzésbe, hogy "a ... címen lévő ingatlanba kerül beépítésre"? Ez nem túl életszerű szerintem.
-
Thoty
senior tag
Újabb fejlemény, mivel tegnap telefonon nehezen értem el őket, még délelőtt küldtem nekik egy emailt, ma ez a válasz jött:
"Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25) Kormányrendelet ( a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján kérdései alatt válaszolok.
Az otthonfelújítási program keretében egy egy éven belül vásárolt lakást újíttatok fel. A kérdésem az lenne, hogy ha még nem vagyunk átjelentkezve az új lakásba, a MÁK honlapján lévő vállalkozói szerződés minta "lakcím" sorába melyik címet írjam, a lakcímkártyámon szereplő jelenlegit, vagy az új lakás címét?
A vállalkozási szerződésben a szerződéskötéskori lakcímet kell feltüntetni.
Ha a jelenlegit, akkor a számlára már az új lakás címe kerüljön?
A számlán a kiállításkori lakcím kerüljön feltüntetésre."Most akkor mi van? Van valaki itt aki már adott le így igénylést, ha igen, akkor melyik cím szerepelt a szerződésekben, számlákon?
A legjobb, hogy anyagszámlám már van jópár, és természetesen azokon a felújítás alatt lévő lakás címe szerepel.
-
Thoty
senior tag
-
Thoty
senior tag
Egy kicsit elbizonytalanodtam lakcím tekintetében
Van ez a szerződés minta [link]
Itt a "lakóhelye:" részhez a jelenlegi címemet írjam, vagy a felújítás alatt álló lakásét?
A kettő egyelőre még nem egyezik, mert az idén vett, felújítás alatt álló lakásba még nem jelentkeztem át. -
Thoty
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék szerződés ügyben.
Nyílászáró csere lesz a napokban. Csak a beépítésre szerződnék, az ablakokat másik cégtől vettem, az adott számlát.
Van a MÁK oldalán szerződésminta.
[link]
Ezt elég értelemszerűen kitölteni, és a 2. oldalon az e) sor "Szerződött konkrét felújítási munka" oszlopába beírni, hogy "Régi nyílászárók bontása, új nyílászárók, redőnyök, szúnyoghálók beépítése"? Vagy kell még valami? Esetleg a számlára is rá kellene ugyanezt a szöveget írni?A másik kérdés, hogy ha szerződök valakivel egy munkára, és a két munkafázist külön számlázza ki, az jelent-e gondot?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest