Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz freelanced #19376 üzenetére
Kölyökkutyánál szerintem bőven elég, ha megragadod a grabancát, földre lenyomást ne. Csak akkor, ha teljesen bekattan. Finoman kell (megtanulni) irányítani a kutyát, nem "erőből". Ha téged tekint dominánsnak, sok esetben egy pisszenés is elég, ha rá kell szólni.
-
rwin5
őstag
Táp témát nem tudom továbbra sem, csak azt amelyiket az enyém eszi, de az elég drága fajta, nem tudom te mennyit akarsz rászánni. Az biztos, hogyha nem adsz neki külön vitamint, akkor Juniort keress. Joserában is van olyan ami már 550/kg körül mozog, szerintem elég jó minőségű.
A morgást azt nem tudom, gondolom fajtafüggő, a miénk nem morgott sosem, talán egyetlen egyszer morgott, mikor nagyon sokáig nem volt vele 1 napon foglalkozva és ezzel jelezte de akkor is rászóltam..
Nálunk az etetésnek is van egy sorrendje, tehát csak akkor kapja meg az ételt, ha bemegy a helyére (kennelben tartjuk) ott parancsra, vagy kézjelre leül, utána leteszem elé a tálját, és Tiéd parancsszóra ehet. (Mostmár annyira megszokta ezt, hogy kb parancs nélkül is megcsinálja, elég mondani neki, hogy helyedre. ) Ezt nem tanulta meg nehezen, szerintem kb. 1 hét volt. Mikor idekerült, volt, hogy kajálás közben elvettük tőle az ételt, hogy lásd akkor fogod elvenni tőle amikor akarod, ezzel is jelezve felé a dominanciádat. Aztán megdicsértük, leültettük általában ülve is maradt) és visszaadtuk, hogy megegye az egész adagot. A kutyának is meg kell szoknia az egész új környezetet, illetve téged, ezek szerintem 1-2 hét alatt kialakulnak majd.
Erről a földre lenyomásról még nem hallottam, csak olyat, hogyha PL. ugrál akkor próbálsz elfordulni tőle, vagy lenyomni egy kicsit. Olvastam ilyet, hogy a "falkavezér" lenyomja földre a kutyáját, nagyon rövid ideig ezzel jelezve erejét, de a rövid idő miatt mégis azt, hogy nem bünteted halálra. (de fogalmam sincs, mi ilyen lenyomósdit nem csináltunk a kutyával sosem, max 1-2x lenyomtam a földre játékból - de többször tuti nem )
Parancsokat meg akkor tanulja meg amikor elkezded tanítani neki Szerintem éhes legyen a kutya mikor csináljátok és folyamatosan jutalmazod jutalomfalattal. Nálunk Hang+Mutatás után tanult egyszóval kombinálva, de mostmár kézjelre is érti kb. Elején pórázzal érdemes csinálni, ha meg nagyon unja akkor kicsit szüneteltetni kell. Én láttam már betanított 3 hónapos kutyát is, ez fajtafüggő is. Kutya után meg ne szaladgálj sokat mert megszokja, hogy mindig te mész utána és nem ő jön hozzád.
Amúgy ez az egyik kedvenc videóm - nézd meg a többit is az albumban. [link]
-
Cseri0058
őstag
Képeket akarunk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Renault, Dacia topik
- PR-Telecom
- OpenMediaVault
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest