Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
arcitec #19379 üzenetére
Luxus_Dreyer:
Nálam többször kellett újraindítani,nem volt elég az a felállt állapot amikor azt mondta ok kész. Nem minden eddigi indult be nálam sem. Igaz az szoftver volt.Hümm.No, meg ha jól emlékszem -vagy jól láttam talán - még utána is frissített valamit. Szóval lehet kis türelemmel megoldódik, illetve másik gépen azért tennék egy próbát... -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #19378 üzenetére
Csak 1 usb csati van. A leírásban : USB 1 (Ver. 1.1, 5 V/1 A)
Na de vannak lehetőségek mert van sd kártyám is , eleddig azt hittem azzal nem működik ,márpedig de.
Ár/Tárterületben mindenképp a HDD lenne a nyerő, bár azért erre a célra nem kellenek terrák. Pl a médialejátszót is paszív hűtéssel láttam el (a HDD okán) és nem is melegebb 36-40 foknál. -
King Unique
titán
válasz
arcitec #19374 üzenetére
Egy 3,5" külső HDD nyilván ok lehet ilyen téren, mert az külön tápról megy, ami normálisan kiszolgálja. Viszont egy 2,5" típus eleve csak USB-ről, így annak nem árt egy megfelelő gazdagép is, ami stabil tápellátást biztosít neki.
Ha az adott erősítő tud USB-eszközt kezelni és van rajta netán több USB-port is, akkor ott már működhet a dolog. Ha 1 db port nem is hajtja meg rendesen a 2,5" külső HDD-t, akkor Y kábellel 2 db port már nagyobb eséllyel. De akár külső tápellátás is megoldható, főleg a DC aljzattal rendelkező típusoknál. Viszont, ha ezekre nincs mód, akkor nem feltétlen kell erőltetni, jobb inkább a pendrive / 3,5" külső HDD.Ha a tápellátás rendben van, akkor az említett célra megfelelhet a fentebb linkelt 2,5" típus is. De, ha nagyon intenzív használatról lenne szó, akkor pont nemrég volt terítéken a 24/7-es üzem, strapabíró merevlemez, melegedés stb.: [link], [link].
-
Luxus_Dreyer
csendes tag
válasz
Jarod1 #19376 üzenetére
Az ugye a sárga kérdőjeles ikon lenne? Nincs olyan. Eszközkezelőben a lemezmeghajtónál írja rendesen a belső és a külső vinyó nevét is, ahogy eddig.
A sajátgépben megcsak egy F meghajtóként látszik, ha ráklikkelek a tulajdonságokra, azt sem írja ki mekkora a kapacitása, milyen fájlrendszerű, stb. -
Jarod1
veterán
válasz
Luxus_Dreyer #19375 üzenetére
esközkezelőben nincs ismeretlen driver?
-
Luxus_Dreyer
csendes tag
Sziasztok
Van egy "kis" problémám:
Frissítettem a Windows 10-et a legfrissebb 10th Anniversay Update-el.
És előjött egy szerintem durva hiba:
A Toshiba Canvio Basics típusú külső HDD-m nem működik. A rendszer felismeri, hogy csatlakotatva van)eszközkezelő látja), viszont a sajátgépben csak egy F meghajtó betüjellel illeti, holott előtte kiírta rendesen a meghajtó nevét(Toshiba External USB 3.0 USB DEVICE stb. ).
Továbbá nem lehet megnyitni a meghajtót, mivel ezt írja ki a rendszer: "A paraméter nem megfelelő". Mi a megoldás?(azon kivül hogy állitsam vissza a rendszert a frissités előtti állapotra) -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #19373 üzenetére
Köszönöm ez igazán kimerítő válasz volt. Erősítőre lenne zenei állományok lejátszására.Jelenleg telefonról megy de arra gondoltam jobb lehetne egy nagyobb tárhely a készülékre közvetlen usb-n. Most teszteltem megy rajta sd, pen,hdd (találtam egy 250 Gb külső HDD házban5,2", az pl külön táppal van, azok mit használnak el az usb-ből? Illetve még a fent jelzett hdd tartósan mit bír, mert egy zene hallgatás lehet akár több óra is...
Köszönve -
King Unique
titán
válasz
arcitec #19370 üzenetére
Üdv!
Az egyértelmű, hogy azért egy 2,5" külső HDD-nek nagyobb az áramfelvétele, mint egy pendrive-nak. A hivatalos mérőműszert, az USB-Messadapter-t említő cikk oldalának alján van egy táblázat. Az abban foglalt értékek jók kiindulási alapnak.
Továbbá Windows alatt az USBDeview program is kijelzi az adott USB-eszköz áramfelvételi értékét (áramerősség). Igaz, ezen értékek nem tudom mennyire pontosak, de nálam egy ilyen USB 2.0 pendrive esetén 100 mA, egy USB 3.0-ás típusnál pedig 300 mA körüli értéket mutatott. Az 1 TB-os Elements Portable meg WD10JMVW belsős, ami valójában WD10JPVX, csak az integrált USB-aljzat miatt más a modellszám. Utóbbinál pedig adottak az adatlapon az áramfelvételi értékek + az alábbi hozzászólást tudnám még hozzáfűzni a témához.
Amúgy mért olyan fontos ez, netán TV és társai készülékeken lenne használva, amiken lévő USB-portoknak sok esetben gyatra az áramellátása? Ha igen, akkor szükség esetén alkalmazható kiegészítő / külső USB tápellátás is. Persze az előbbihez pl. az kell, hogy legyen a készüléken több db USB-port.
-
King Unique
titán
válasz
mladimomci #19369 üzenetére
Azért volt a másik partíció, mert a lemez vsz MBR formátumú lehetett, aminél eleve ott a ~ 2 TB-os korlát [link]. Ezért mondtam, hogy a
diskpart
törlés után GPT-re kell inicializálni, mivel pl. egy 3 TB HDD teljes tárkapacitása csak az új partíciós sémával használható ki [link].Továbbá nem tudom, hogy pontosan milyen Toshiba külső HDD ez, de a nagyobb tárkapacitású gyári kompakt modelleknél szokott lenni a korábban említett "trükkös partícionálás". Ezáltal pl. a 3 TB-os külső merevlemez is MBR-nek látszik, ami olyan operációs rendszereken és készülékeken jöhet jól, amelyek nem tudják kezelni a GPT-t. Márpedig a különféle TV és társai készülékek általában pont ilyenek: [link], [link].
Tehát bár sejthető, de azért nem teljesen világos, hogy most mire inicializáltad, formáztad, az USB chip milyen partícióstílusúnak mutatja a drive-ot az OS felé? Mert ha GPT, akkor a TV-n esetleg lehet majd emiatt probléma. -
mladimomci
csendes tag
válasz
King Unique #19368 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült! :-)
Ilyesztő volt egy kicsit a dolog mert bár a lemezkezelő látott mindent, azt írta, hogy van egy 768 GB-os partíció, meg a maradék kb 2 TB. Holott a win csak 32GB-ot írt a fat miatt. Aztán sikerült egyesíteni őket, de nem tudtam inicializálni, mert szürke volt az új egyszerű kötet felirat... hiába húztam ki és vissza, ugyanaz maradt és nem kínálta fel kapásból sem újracsatlakoztatás után, hogy csináljunk vele valamit. Ez volt win10 alatt. Nem tudom, hogy ehhez van-e köze, de átdugtam egy 8.1-es laptopba, ott mindjárt jött az ablak, hogy formázzunk...
Köszönöm még egyszer! -
King Unique
titán
válasz
mladimomci #19367 üzenetére
Üdv!
Mivel formáztad FAT32-re? A Windows eleve nem is engedi a 32 GB-nál nagyobb partícióknál, illetve külső HDD-knél általában fel sem ajánlja. Külső partícionáló programok viszont képesek rá, illetve más operációs rendszerek is, mint pl. a Linux.
Visszaállítani a teljes méretet úgy tudod, ha pl. törlöd a partíció(ka)t és újrapartícionálod a lemezt. Ezt Windows alatt ezen hozzászólás 3. pontja szerint lehet megtenni. A
diskpart
használatánál viszont figyelni kell a sorszámokra (disk 0/1/2), hogy nehogy véletlenül másik lemezt töröljünk!!! Valamint esetedben inicializálásnál a GPT-t kell választani. De amúgy akár a fentebb említett programokkal is meg lehet oldani. Ja, és ezen műveletek nyilván törölnek mindent a lemezről, tehát előtte mentsd le, ha van rajta valami fontos! -
mladimomci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3 TB-s külső Toshibám. Gyárilag NTFS volt rajta de mivel a tv nem ismerte fel ezért fat32-re formáztam. Azóta viszont csak 32 GB-ot lát bármi, amire rádugom. (és még a tv sem látja...) Hiába állítottam vissza NTFS-re. Tud valaki segíteni, hogy ismét 3 TB legyen?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
Rimuru #19365 üzenetére
Most 2,5", vagy 3,5" megoldásról beszélünk, mert ugye mindkét említett komponens elérhető mindkét fizikális méretben?
Amúgy egy full alumínium 2,5" külső rack általában egész jól elvezeti a hőt és pl. nálam egy ilyenben még egy 2,5" | 7200 RPM merevlemez sem melegszik különösebben. Ellenben a mobil gyári kompakt külső HDD-k rendszerint zártak és műanyag hazásak, ezért jobban fűtenek.
A 3,5" passzív hűtéses külső házakban nyáron, illetve nagyobb terhelés alatt egy 5400 RPM HDD is (simán) felmelegedhet 4x °C-ra, bár azért megfőni nem fog. Illetve léteznek aktív hűtéses megoldások is, amelyekben 35 / 40 °C fölé nem nagyon szokott menni a merevlemez hőmérséklete. Valamint még egyes 3,5" WD kompakt külsők sem rosszak ilyen téren, mivel több helyütt vannak rajtuk szellőzőnyílások. Utóbbi újabban amúgy már Red belsővel is előfordul [link]. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #19364 üzenetére
Veszek mondjuk egy WD red-et (5400rpm), melle egy passziv hutesu hazat, pl az ajanlott captiva-t, nem melegedne nagyon? eddgi csak egy 3,5"-os kulso hazzal volt doglom, szerintem abban is 5400rpm-es lemez volt es sajnos par ora utan nagyon meleg volt, nem mernem 0-24 hasznalni, ennyire ocska volt a kombo? (meg nem mondom milyen komponensekbol allt)
-
King Unique
titán
válasz
Rimuru #19363 üzenetére
Üdv!
A legtöbb gyári kompakt külső HDD-ben általában olcsó, kunzumer merevlemezek vannak, amik nem igazán 24/7-es üzemre lettek tervezve. Ettől függetlenül működhetnek ezek is akár x évig, de ilyen használatnál biztosabb megoldás lehet egy strapabíróbb HDD + külső ház kombó.
A külső házas topikok az itteni összefoglalóban is megtalálhatók, illetve van külön ajánlója a merevlemezeknek is. Népszerű 24/7-es típus pl. a WD Red, bár 2,5" méretben csak 1 TB-os van belőle, illetve általában a többi ehhez hasonlóból is.Linux alatti működés többnyire ok szokott lenni, de a kompakt és a külső házas megoldásnál is érdemes odafigyelni a bennük lévő USB 3.0 vezérlőkre. Ugyanis nem mindegyiknél támogatott a S.M.A.R.T., hőmérséklet és egyéb adatok kijelzése. Igaz, ezek leginkább Ubuntu és társai disztrók alatt lettek tesztelve.
-
Rimuru
veterán
Sziasztok.
0-24 mukodo kulso merevlemezt keresek.
Igaz hogy ebbe a topicba irtam, de mindegy nekem hogy kulon veszem a lemezt es a hazat hozza, lehet 2,5" es 3,5" is felolem, a lenyeg hogy birja.
USB portra lesz dugva, Linux alatt.
Ilyen feltetelek mellett mit ajanlotok? -
King Unique
titán
válasz
flash- #19359 üzenetére
A Captiva elég jó az ár-érték aránnyal bír, de azért vannak komolyabb külső házak is. A Kolink sem rossz, bár nekem nem tetszett, hogy semmilyen leállítási funkciót nem támogat. Utóbbihoz hasonló, de jobb külső rack a Becrux. A tesztben csak a HDD volt lassú, egy gyorsabb meghajtóval természetesen nagyobb adatátviteli sebesség érhető el [link].
Amúgy a külső házas megoldás talán inkább a tapasztaltabb felhasználóknak való. Persze, ha nem jelent problémát egy kis szerelgetés, vagy van aki megcsinálja helyettük, illetve nem gond esetenként a kicsit erős fényű LED és alul a csúszásgátló talpak hiánya, akkor természetesen másoknak is ok lehet. Bár azért a fentebb említett feltételeknek (jobban) megfelelne egy kompakt típus, illetve azon belül egy ütésálló modell is. De, ha mindenképpen külső házas megoldás kell, akkor legyen az. Nyilván annak is megvannak a maga előnyei.
-
Jarod1
veterán
válasz
basaharc502 #19360 üzenetére
pont tegnap érkezett:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest