Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
addikt
Szvsz működés/kompatibilitás szempontjából nem lehet túl nagy különbség közöttük. Még Se7en alatt sem. A hűtés/szellőzés szempontjából már inkább. Ha visszaolvasol, én is elsősorban emiatt ajánlottam fentebb a "sárkúnt".
Esetleg még a design lehet szempont. (csak nem nálam... )''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Lajkó
őstag
Aham!
Szerinted ezek közül melyik 3.5"-ost vegyem? Melyik az amelyik win7/e-sata kompatibilis?
A.C.Ryan Alubox TFX
LC Power EH-35BEII 3.5"
Chieftec Black Box
vagy az álltalad linket Sharkoon Rapid Case-t? -
Lajkó
őstag
Szia!
Ha jól olvasom, akkor ez pont olyan mint amit keresek.
Lehet hogy tévedek, mert nem erősségem az angol. Jól veszem ki hogy ez tud e-sata-t, usb2.0-át, ide és sata hdd-t is kezel, és még Win7 kompatibilis is???
Ugyanilyen paraméterekkel van még figyelemreméltó versenyző 3.5"-os kategóriában? Nameg akad-e olyan ami tudja mindezt külső táp nélkül,vagy az csak usb2.0-nál lehetséges?
Persze az ár sem közömbös! -
ANT
addikt
3,5"-os külső házat keresők figyelmébe ajánlom: Sharkoon Rapid Case esata.
Elsősorban hőmérséklet szempontjából ajánlott, nálam egy HD501LJ max. 39 fokra melegszik benne, mindenféle direkt hűtés nélkül. Viszonyításképpen: ugyanez a HDD egy Coolink esata házban 51-52 fokig meg sem állt.
Létezik sima USB-s változata is, aki esetleg arra vágyik.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
flurider
aktív tag
Azt hiszem itt jobb helyen van ez.
Tudnátok segíteni?Kösz előre is
Csillagkörü Litér
-
Alex91
félisten
MacPower Hydra Super-S Combo, ez jol felszerelt, bar ez se 30k. Azert kivancsi lennek, hogy a lejatszo kezelne-e nagy tombot
Mondjuk meg lehet toluk kerdezni, hogy egy ilyen: Hydra S2 mennyibe kerulne, mert neked ez is eleg...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Poplacsek #790 üzenetére
Es hogy viszed ra az anyagot? Miert nem veszel egy USB dock-ot, azt abban cserelgetni a HDD-ket? Az a legolcsobb, bar nem a legszebb megoldas. Nem lattam olcson 4 lemezes hazat. Ha meg csak dragan van, akkor inkabb NAS, ha a lejatszo tudja a halozatos lejatszast. Egyszerubb ra masolni, es mas egyeb dologra is jo...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dady 86
csendes tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten vettem egy 1TB -os Samsung Winyót, hozzá egy Wintech külső házat! Ez eddig mind jó, csak a laptopomhoz van csatlakoztatva egy 5.1-es hangszóró, és amikor egyszerre vannak a géphez dugva, akkor az 5.1 sistereg, amikor bekapcsolom a racket akkor meg hallani a hangszórón, ahogy felpörög a winyó!
Tippeket várok, hogy mi lehet a baj!Köszi
Dady
-
Poplacsek
senior tag
Biztos jó a NAS, de minek nekem ha nem akarom hálózaton +osztani több mediaplayernek a cuccokat.. Ráadásul minimum 100eFt....
ipon-on találtam egy [link] cumót, ami igaz, hogy nem 4 lemezes csak kettő és nem fekete, de valami olyasmi amit én akarok. Ha lenne ilyen 4-lemezesben és feketében 30eFt körül az lenne az én ketyerém... -
Alex91
félisten
válasz Poplacsek #788 üzenetére
Jobban jarsz egy NAS-sal... WDTV-hez ez dukal !
Raidsonic ICY BOX MB-561US-4S 4×3, 5" SATA, USB 2.0/eSATA, ez van de ez se olcso, es nem is fekete .
Data Robotics Drobo USB, na ez meg egy jo cucc, de draga ez is.Akkor mar inkabb ez: Synology DS409 Disk Station, nem?
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Média lejátszóhoz olyan külső USB-s házat keresek amibe:
- 3-4db 3,5"-os Sata II-es HDD is elhelyezhető
- tudja a 2TB-os lemezeket is fogadni
- az összes HDD tartalmát látja az USB porton keresztül rákötött médialejátszó
- könnyen kivehetők legyenek a HDD-k
- fekete legyen és szép :-)
- jó hűtése legyen és csendes
- Nem kell hot-swap
- Nem kellenek NAS hálózati funkciók
- Nem kell eSata
- Nem kell fire-wareKeresgélek már jóideje, de mindig csak NAS-okat találok amik nagyon drágák és nem használnám ki a tudásukat...
Létezik ilyen cucc?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
vettem ma egy ilyet
[Data-Tec HDIU343SSC vagy Data Tec DU350S-SP] mindkét néven fut ugyanez a tipus
Sata- és Ata vinyokat is kezel, mindkettöhöz van benne csatlakozó, van egy kis ventillator is hogy jo hamar zugjon majd :-) ez mobilrack tapasztalat-igaz azok belsök voltak. pont azért döntöttem emelett hogy mindkettö tipust kezeli. kinézetre nem valami mutatós , de nem érdekel ez a része annyira, nem dísznek kell
valakinek van ilyen? mi a tapasztalata vele? és a win98 driver cd nem volt a dobozában ( pedig origi felbontás volt) valakinek megvan ez a driver cd, el tudná juttatni nekem mailra vagy hasonlo, a tartalmát. bár most nem kell, de ki tudja..:-) a gyártó oldalan se nincs ehhez, nem talaltam..[ Szerkesztve ]
-
kircipeti
senior tag
Udv!
Ismeri valaki a digimokus-fele "USB 2.0 » SATA & IDE adapter" szettet? Tapasztalat kellene rola. Olcsobban hasonlo tudasut nem talaltam sehol.
-
Alex91
félisten
válasz flurider #778 üzenetére
2,5"-ban, 3,5"-os nincs, mert kell a 12V, ami USB-re nincs kikotve. (Esetleg FireWire azt hiszem kiadja, de ez meg PC-n ritka...)
-
flurider
aktív tag
Hi!
Van olyan külső 3,5-ös keret, amire nem kell külön tápot csatlakoztatni? USB-ről nem kap eleget?
Ha van egy normális (pl samsung) vinyó, akkor majdnem tökmindegy, hogy milyen házat szerzek neki? Bár gondolom a melegedésre figyelni kell.. (pl nelegyen szalmából, vagy zselatinból.. )Kösz előre is
Csillagkörü Litér
-
tomy_cz
senior tag
Helló!
Létezik olyan külső rack amibe Sata-s normál méretű dvd írót bele lehet tenni és USB-n laptoppal összekötni?
Remélem nem kérdeztem túl nagy hülyeséget.Üdv.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Core2duo6600
veterán
Van ilyen ház, az ipon ban nézzél körbe, dokkoló, vagy satas vagy patas, mind a 2 létezik.
(#771) Dilo
Én inkább a my book sorozatot nézném a wd től.
Torrentre a laptop belsőjét használnám, Filmnézéshez hát, ezt passzolom, most úgy leherne kipróbálni, ha a filmet hamarabb átveszi, mind amennyi ideig tart, akkor elég.(#764) BioNiCMaN
Pont ilyet nem, nincs rajta kártyaolvasó, csak a dokkoló.
Sata sat.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bozont
veterán
Sziasztok
Létezik emberi áron olyan külső rack amin firewire800 csatlakozó van? -
v3g374
tag
Sziasztok! Lehet kapni olyan külső HDD házikót, ami usbs még támogat satas és patas HDDket? Ha nem akkor olyan van-e, ami patas HDD-ket tamogat.
A legjobb valami dokkoló lenne, amibe csak bele kell nyomni a HDD-t es már megy is. -
germinator66
aktív tag
Szeretnék adattárolásra/archiválásra egy külső mobile rack-et, és egy 3,5"-os HDD-t. A követelmény, hogy SATA legyen a HDD, és a rack tudja az USB 2.0-át. A kérdésem, hogy mit ajánlotok, ill. mely márkák számitanak jó minőségnek a rackeknél? (nem hordozni kell)
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
hali van 1 atas külső rackem, van valami progi vagy akármi ami kikapcsolja a fejet ha nem használom?
-
Dilo
csendes tag
Sziasztok! Notebook-ot készülök venni, szeretnék hozzá venni egy ilyen külső 3.5"-os rack-et (Samsung Story Station 750GB ezt találtam itt az aprók között, ami szimpatikus, és 19200Ft-os ár is jó szerintem. Vélemény?) Na, de még mielőtt meg rendelném jó lenne tudni, hogy az usb 2.0 által biztosított sebesség nem e kicsi ahhoz, hogy erről a külső vinyóról nézzek fullhd videókat lcd tv-n és, hogy torrent fel-le töltés mehet e erre-erről közvetlenül?
Előre is Köszönöm! Üdv.Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
Alex91
félisten
válasz villamos #769 üzenetére
Ha a gep meg megy, akkor mint a pendrive-ot le kell valasztani, es azutan kikapcsolni. Egyebkent meg gep kikapcs, utana a kulso is kikapcsolhato.
-
villamos
őstag
Nos...
Vásároltam egy USB -s keretet. Ebbe belehelyeztem egy meghajtót 3,5" 1TB Samsung Sata.
Arról érdeklődnék, hogyan illik kikapcsolni, hogy biztonságos legyen a dolog...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Alex91
félisten
válasz novaways #767 üzenetére
Ami szimpatikus! USB-nel szinte mindegy, kb. egyforma sebesseget nyujtanak. Esetleg a HDSentinel oldalan megnezheted, hogy melyikbol nyerhetok ki a SMART infok, hogy tudjal parazni a melegedes miatt !
-
novaways
csendes tag
Sziasztok!
750giga vagy 1 Terrás vinyót (5400-as szóval a kevésbé melegedőt) beletennétek valamely mobil rack-be? Ha igen, milyet ajánlottok, lehetőleg 5000 Ft alatt?
Köszi
Péter -
dlaccc
aktív tag
Volna egy kis gond a külső házammal. Szóval egy ideje azt csinálja hogy pár perc használat után egyszerüen eltűnnek a meghajtók hiába kapcsolom ki-be nem csinál semmit csak ha egy ideig pihentetem és visszakapcsolom utána jó...persze megint csak egy-két percig. Talán valami gyorsan fölmelegszik benne vagy mi lehet ez?? Köszi a helpet!
..és még annyi hogy kb 1mp-enként fölvillan rajta a piros lámpa (ami jelzi ha dolgozik)[ Szerkesztve ]
-
veronika17
csendes tag
egy kűlső 3.5 smart drive vinyó mekkora volton működik??
gyors választ kérek -
mr_ricsi
veterán
válasz Mariann294 #759 üzenetére
"De pontosan mi az hogy mobilvinyó?"
Olyan vinyó, amit nem fix helyre beépítve használnak, hanem hordozzák. Ebbe beleértendők a notebookokba épített vinyók is, hiszen azokat is mozgatják.
"De akkor ezek szerint nem kell hozzá feltétlenül."
Továbbra sem értem. Vagy veszel külön egy vinyót és egy olyan házat, mint amit linkeltél, összeépíted, és kész a mobilvinyó, vagy megveszed gyárilag összeépítve: [link]
A gyárilag összeszereltből van 2,5"-es és 3,5-es vinyót tartalmazó. Az előbbiben notebookvinyók vannak, ezért kisebbek, könnyebbek, az USB-n keresztül a gépről veszik a működéshez szükséges áramot, cserébe azonos kapacitáshoz drágábbak.Ha van egy felesleges 120-160-as vinyód, akkor a házvásárlással úszhatod meg olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy 2,5" SATA USB-s Rack-et szeretnék venni, lehetőleg minnél olcsóbban, de azért ne legyen a legszarabb.
Alu / műanyag ház közt mekkora a különbség hang "kivezetésben" és hőleadásban ?
Illetve ami fontos lenne még: Hard Disk Sentinel lássa a Smart adatokat a kereten keresztül.
Tudtok ajánlani valamit / mire érdemes odafigyelni ?
Mondjuk ezek közül (eddig itt néztem még csak ) ?
[link] és [link]Igazából jó lenne 3000 alatt, úgy mindkét boltban csak 1 típus van.
Mivel szombat délután (~2 után) érek csak rá megvenni (és hétvégére kéne), tehát olyan BP-i bolt kéne ami nyitva van még akkor.[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
válasz mr_ricsi #758 üzenetére
A mobilvinyó a legsérülékenyebb, ezért semmi ne legyen csak ezen!!! Menteni kötelező!
Pedig nekem erre kellene...szóval kilenne rá másolva pár fontos dolog.
De pontosan mi az hogy mobilvinyó?A házas dolgot ugyértettem hogy adnak ezekhez házakat.Mint pl ezDe akkor ezek szerint nem kell hozzá feltétlenül.
Köszönöm az információt!
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Mariann294 #757 üzenetére
"Szóval nem kell hozzá feltétlenül ház vagy egyéb más dolog?"
Hogy érted, hogy nem kell ház
A mobilrack azt jelenti, hogy kapsz egy vinyót, ami benne van egy dobozkában, és hátul van rajta egy lyuk az USB-nek és egy másik a tápdugónak. Meg egy kapcsoló."Csak bedugom és már müködik is?"
Driver nem kell hozzá, de esetleg meg kell formázni."Mire kell vele vigyázni?"
Lehetőleg vinyógyártó terméke legyen, mert annál kicsi az esélye, hogy megsül a vinyó. Működés közben ne mozgasd, leállítás után várd meg, hogy teljesen megálljon a vinyó.
A hozzá adott adapter 12V-os legyen, ne 12/5V-os, mert az utóbbinak ilyen csatlakozója szokott lenni, ami nem nagyon tartós.
A mobilvinyó a legsérülékenyebb, ezért semmi ne legyen csak ezen!!! Menteni kötelező!Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Mariann294
őstag
Üdv!
Szeretnék venni egy külső vinyót 120 vagy 160 gigásat.
Kérdésem csak annyi hogy ezekhez az USB-sekhez ugye nem kell semmi más hogy használni tudjam?Szóval nem kell hozzá feltétlenül ház vagy egyéb más dolog?Csak bedugom és már müködik is?Mire kell vele vigyázni?
Életemben először készülök ilyet venni jobb az elővigyázatosság. -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Tud valaki olyan HDD-nélküli 3,5"-es külső racket, ami az USB-jén érzékeli, hogy leállt a PC, és pár perc múlva aludni küldi a vinyót? (Úgy, mint a WD Mybookok "Auto On/Off" funkciója)
Az lényegtelen, hogy ATA vagy SATA vinyóhoz használható.
Köszi!
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mg01
aktív tag
Sziasztok!
Van egy samsung 3.5" 250-es IDE-s vinyóm usb-s rackban, és használat közben megfagyott a gép, egész pontosan egy lemezképet raktam be a daemonal, és közben lefagyott, újraindítottam a gépet a startmenüben, de most ha rádugom, azt írja ki hogy formázni kell használat előtt. Most mit csináljak? Fontos adatok vannak rajta! Hogyan lehetne helyreállítani?
-
Alex91
félisten
MacPower Pleiades Super S-Combo
De kivancsi vagyok, hogy igy mennyivel lesz olcsobb, mintha egy Studio-t vettel volna?
-
TuTa86
tag
Sziasztok!
Elég hosszú ideje szemezek a [Sharkoon SATA QuickPort PRO] dokkolóval. Van valakinek gyakorlati tapasztalata a cuccal? Főleg az érdekelne, hogy ha az előlapján lévő USB csatlakozóba beledugok egy 3G modemet akkor az működne-e a gépemmel tehát lehetne-e netezni, illetve közben másolnék a vinyóra ami benne van akkor mennyire csökenne az adatátviteli sebesség? (a gép egy macbook) Előre is köszi a válaszokat.Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
jodován
tag
Egy 1 TB WD SATA2 Green P WD10EADS 7200 32 MB lemezhez keresek frankó FireWire800, eSata, USB csatlakozós házat. Létezik ilyen, vagy csak a gyári My Book Studio tudja?
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
Vasgar
csendes tag
Hellosztok. Nekem Canyon külső 3,5 -s rackem van...nos tegnap este asszem megadta magát...egy kattanást hallottam s azt láttam már nem vílágít kéken..nem kap áramot vagy mi. Próbáltam újracsatlakoztatni de semmi...nem villognak a fények s a gép se mozdul rá.Benne egy 500 as WD vinyó van..mi lehet a bibi? Ma próbáltam betenni a gépbe az 500 ast csak nem volt hozzá kábelem sata..s esatával szerencsétlenkedtem azzal felpörgöt de persze nem tudtam megnyitni mert elsődleges vinyó egy másik vinyó..vagy mi.
Remélem a rack a hibás..a vinyón naon sok cuccom van......mi a bibi? Van mindkettőn garancia...csak nem találom a papírokat....se..csak a csomagolást..hmmhttp://vasslajosblogja.blogspot.com/
-
dutsh
aktív tag
válasz megyocon #744 üzenetére
Vagy, amit végül az Xcraft helyett vettem: Chieftec CEB-35S
-nekem ezzel működött minden funkció, ami azXcraft-al nem
-elég minőségi anyagokból és kábelőből készült -
megyocon
csendes tag
Sziasztok!
Mondjatok egy olyan 3,5"-os külső USB-s mobilracket, amelyiknek a tápcsatlakozója nem lesz fél év után kontakthibás!!!
Már 2 ilyen külső vinyókereten vagyok túl és mindkét esetben olyan tápcsatlakozója volt a háznak, ami leginkább egy S-Video kábelre hasonlít. Kicsi, kör alakú, 6-7 tűs csatlakozó. De mindkettő kontakthibás lett fél év múlva.
Melyik gyártó gyárt más megoldású rack-et?
Spire, ViPower, SpeedDragon?
Segítsetek!
-
dutsh
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a következő probémában:
Adott:
-CoolerMaster X Craft 360
-WinXP 32bit SP3, Gigabyte P45 alaplap (az USB kezelés szempontjából lehet érdekes) -AHCI mód nincs engedélyezveProbléma:
Megvettem egy X Craft-ot, eSata kábellel tökéletesen működik (I/O gomb bekapcsolásásval nem indul el a vinyó benne míg nem indiítom magát a gépet, particiókat felismeri, formázható, sajátgépben lát mindent, gép leállításakor a rack-ben is leáll a vinyó, csak a power led-je marad ébren)
Ugyanezt kipróbálva USB-vel: a I/O kapcsoló benyomásakor a vinyó egyből indul, nem érdekli mit csinál a gép, alapból abszolút semmiféle kontaktust nem mutat a gép felé, a HDD terhelést jelző led fel sem villan, seek hang nuku, csak pörög, ha deszka BIOS-ában bekapcsolom a "Legacy USB storage detect" módot, akkor az indulás úgy zajlik, hogy gép áll, rackben bakapcsolom az I/O gombot, benne vinyó elindul, gépet beinditom, majd ahogy a deszka post képernyője jönne 1mp gondolkodás után resetel a gép, mindezt addig játsza, míg közbe nem avatkozok... ; ha úgy indítom a gépet, hogy gép bekapcs, utána pár mp-el később rack bekapcs, túlmegy a post képernyőn, de a winXP egy percig gondolkodik mire betölti az üdvözlőképernyőt (gondolom hozzáférést kérne a vinyóhoz), majd a következőt látom az eszközkezelőben: [link]-másik USB kábelllel próbáltam, ugyanez
-a vinyó benne rendben, eSata módban tökéletesen müxikMi lehet a probléma? Vagy én vagyok ennyire impotens és vmi marhaságot csinálok rossz? Nem akarom hot-swap-elni egyenlőre, csak simán USB-ről használni, mert attól lesz mobil a kütyü, asszem ehhez nem kell AHCI...
[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata CANYON CNR-HDD35SA2 nevezetű rack el?
Eléggé kis pofás darab, és az ára se húzós.
-
Csabee.
nagyúr
válasz N-vidi-A #737 üzenetére
szia! látom neked is Gigabyte alaplapod van, mindenképpen a biosban kell navigálnod nekem lightboardom van, és azis világít ha kivan kapcsolva a gép.. biosba van egy menü.. megnem mondom így fejből hogy mi, ott kell a power off-on álítani és akkor lekapcsol majd a külső winyód is!
Üdv: Csabee.
-
N-vidi-A
őstag
Hali!
nemtudom jo helyre irok-e, de hatha!
A kerdesem a kovetkezo lenne!
Van egy ilyen HDD-m:Modell azonosító SAMSUNG HD753LJ
És egy ilyen 3,5"-os külső HDD keretem:
Sharkoon Swift-Case 3.5"
Merevlemez ház
- 3,5 colos formátum
- USB 2.0 csatlakozó
- IDE (P-ATA) interfész
- alumínium ház
- elérési idő: 14,7 msMinden tokeletes vele, de egy olyan problemam van, hogy leallitom a gepet, de a keretbe megy tovabb a HDD, lehet hallani es erezni a gyenge rezonanciat!
Ezt hol lehet esetleg be/ki kapcsolni h automatikusan alljon le a kulso HDD is?!
Valaszokat elore is koszi!
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
shteer
titán
válasz northbr!ght #733 üzenetére
olyan nincs, a 3,5" hdd-nek kell 12V amit az usb nem tartalmaz - előállítani meg veszteséges anélkül is, amekkora áramerősség kell az asztali hdd-nek
szerintem jónak tűnik..
-
Csabee.
nagyúr
válasz northbr!ght #733 üzenetére
engem is érdekelne egy ilyen rack ami tápkábel nélkül megy!
Üdv: Csabee.
-
northbr!ght
csendes tag
Sziasztok!
Tudnatok olyan 3,5"-es PATA-s rack tipust mondani, ami _csak_ USB-vel/rol megy?
A 2 USB csati is jobb volna nekem, mint ha kulso tappal kene mukodtetnem a kicsiket.
Elore is koszonom!Udv
"Ne csak hidd, hanem tudd is!"
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Manapság van valami lényeges különbség a külső SATA to USB 3,5"-ös olcsó rackek között?
Van valami ajánlott vétel, vagy mindegyik ugyanazzal a chippel van szerelve? -
sittes79
addikt
sziasztok!
Szeretnék egy ilyen kombót építeni a laptopomhoz
pio ide vagy sata író és ehhez kéne valami külső minőségi ház
olyan 5-6k körül?Tudtok ajánlani valamit?
Köszönöm
-
pete_21
addikt
Hello!
A következő a helyzet: új gépem lett az utóbbi időben, és szeretném régebbi, IDE-s winyóimról átmenteni az adatot. Beépített mobile-rack-ről azt hallottam, hogy nem a legmegbízhatóbb, lehet, hogy akkor is bezavar, ha nincs bekapcsolva.
Ezért ajánlották a külső keretet, ami tetszene is, csak 8-10 ezreket nem akarok kiadni érte.
Tud valaki olcsóbb IDE-s külső HDD keretet?
Köszi a választ -
Lackó86
tag
Sziasztok !
Külső USB racket szeretnék vásárolni:
Pozitívumok:
Támogatott szabványok száma (3,5" PATA, SATA/SATAII)
Gyors üzembehelyezés
USB és eSATA adatátviteli felületek
Könnyen hordozható
szolíd, letisztult külalakNegatívumok: tól mentes. .
a tükörfényes felület könnyen karcolódik, ujjlenyomat, por nagyon meglátszik rajta
nagyobb terhelésnél a hűtés kevés lehet
hiányos kezelési utasításvalami jó kb 10 ezerért Alu jó hűtés és minnél több gari minőségi cucc megbízható...ilyesmi kösziii
jambi
-
djadji
senior tag
Hello!
Lenne egy kérdésem: Külső HDDm, ami USBn csatlakozik a géphez. Igyaz hoyg 2,5-es, de ilyen topikot nem találtam.
SZval mikor csatlakoztatom azt írjaki hoyg nem tudja felismeri, nem használható. De minden másik gépen teljesen jól működik. Mi lehet a baj a géppel?http://djadji.fw.hu
-
Márton
nagyúr
szerintem kikapcsolni nem fogja az oprencer.
arra ott a kapcsoló az oldalán, nem?
és ha az xp állítaná le, akkor te legközelebb hogy kapcsolnád be?
OFF-ra állítod?
Másik kérdést passzolom, mennie kéne.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ImI87
őstag
Hello!
Egy újabb kérdés a Cooler Master X Craft 360 külső rack-kel kapcsolatban:
E-Sata-n keresztül használom, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy a gép kikapcsolása után a rack is kikapcsoljon, illetve leállítsa a benne lévő vinyót?
Mert ezt magától nem teszi, és miután kikapcsolom a gépet, a vinyó továbbra is pörög a rack-ben.Akinek ilyen rack-je van, légyszi válaszoljon, és az előző hsz-ben feltett kérdésre is kéne egy működő megoldás.
Köszi
ImI
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Hello!
Van egy 1TB-os Samsung vinyóm, meg egy Cooler Master X Craft 360 külső rack-em.
E-sata-n keresztül használom (ideiglenesen) egy ASUS P5B alaplappal.
Ha a gépindítás előtt bekapcsolom a rack-et, akkor bootolásnál a J-Micron vezérlő felismeri a vinyót, és betöltéskor a Win XP is látja, és tökéletesen működik.Olyan problémám van, hogy elvileg az e-sata -val működni kéne a hotswap-nak, de ha kikapcsolom a rack-et, akkor már csak egy teljes restart után tudom újra használni. Hiába kapcsolom be újra menet közben, ilyenkor már nem ismeri fel az XP.
Van erre valami megoldás? (Vagy ez ilyen, és nincs mit tenni?)
Azért lenne fontos, mert ha épp nem használom ezt a vinyót, akkor ne pörögjön meg ne melegedjen fölöslegesen szerencsétlen. Gondolom USB-n keresztül simán működne, de az sokkla lassabb, és ha már van e-sata, akkor szívesebben használnám így.
Köszi
ImI
-
BAM007
tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy 400Gb-os Samsung HDD-t (ATA), és vettem mellé 2 db noname fémházas USB-s mobilrack-et. Eddig volt a egy 160Gb-os Samsung vinyón egy műanyag rack-ben, de gondoltam lecserélem azt is. Ez a noname cucc, 3500 Ft / db áron volt, (a műanyagot is ilyen áron vettem). Beraktam a vinyókat, csatlakoztattam, eleinte felismerte a Vista csak a 160Gb-at, de mostmár egyátalán nem. Vagyis felismeri, de se a Sajátgépben, sem pedig TotalCommanderben nem jelzi ki. Hallani lehet a hangot amikor csatlakoztatom, az eszközkezelő is kijelzi, de semmi más. Gondoltam, hogy oprendszer/driver hiba lehet. Drivert újraraktam, semmi. Xp feltelepít, ott is eleinte feilsmerte, majd semmi. Vista visszarak, ugyan ezt eljátszotta, aztán most megint semmi. A mellékelt mini CD-n nincs driver se XP-hez, se Vistához... Mi a teendő? Ha visszaviszem, ott biztos felismeri a gép, mert egy idő után kezdi nem látni. Visszaraktam a műanyag házba a vinyót, azzal működött.
Valaki tud nekem segíteni? (400Gb-at le kell még formázni, mivel alapból nem is látja a gép, azt még ki sem tudtam próbálni)Előre is köszi!
üdv, BAM
-
Ja no
aktív tag
Hi,
Tudnátok segíteni, hogy 2...4 bayes 3,5"-os külső HDD házikót milyet érdemes venni? 750GB-os SATA-s vinyókat szeretnék beletenni. A PC-re csak USB-vel tudom kötni, nincs e-SATA. (esetleg firewire, de az nem preferált) -
Hejja1234
tag
Üdv!
Hogy tudok külső usb-s mobil rackben lévő vinyót FAT32-es fájlrendszerrel megformázni?
Lemezkezelésnél, (meg máshol is) csak NTFS-be engedi. -
vipisti
tag
SATAII-t támogatja a lapod? akkor semmi problema nem lehet
Gnothi seauton.
-
MuzX
tag
Megvettem azt a Sharkoon Twin házat a két vinyónak.
Könnyen összerakható, bár azt nem értem, hogy miért csak a két végén perforált a háza, oldalt/alul/felül miért nem?
Működik frankón, de van némi aggodalom bennem a melegedés miatt, hosszabb használat után kézzel "mérve" elég melegnek tűnt, nem forró, de hidegben jól melegítené a kezem.''Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.'' © Shakespeare
-
nova001
senior tag
hali
szeretnék venni egy külsö vinyot mit ajánlotok árba és minöségbe
30ezret szánok teljesen rá, és ebböl 22-23 a winyo (wd 500) a maradék rackre menne
kérdés milyen vegyek, e-satam nincs, usb meg nekem lasu :S mit tudnék tenniköszi
-
Márton
nagyúr
Lehetséges hogy hiába veszek átalakítót, meg esata rack-et, nem fog menni a hot swap?
Alaplap leirás ezt mondja:
2 x Serial ATA 1.5 Gb/s connectors (No Support for "RAID" and "Hot Plug" functions )Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
canniball
nagyúr
"...a marketing meg ezt mondja:"
Egyrészt annyiban igaz, hogy jobban elvezeti, mint egy műanyag doboz (mert az ugye semennyire), de mégsem ugyanaz az eredményt, mint a fémek közvetlen érintkezésekor. Másrészt a marketing egyetlen dolga manapság az eladás növelése, így többnyire azt duruzsolja a füledbe amit hallani szeretnél/amivel a terméket el lehet passzolni.egyébként az esata kábelen mennek végre smart infók, ugye?
Az eSATA-ról annyit tudok, hogy létezik ilyen.Mod.: mielőtt megveszed érdeklődj a boltban az eSATA-adapter miatt, mert a fent említett tesztben pl. nem járt hozzá!
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Márton
nagyúr
válasz canniball #708 üzenetére
upsz
azért nem semmi, hogy a marketing meg ezt mondja:
Erős, 1.8mm-es alumínium ház
hatékonyan vezeti el a keletkezett hőtegyébként az esata kábelen mennek végre smart infók, ugye?
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
canniball
nagyúr
"...elég jó a passzív hűtésük..."
Olvass vissza három postot... A hűtés akkor lenne jó, ha valahogy ki lenne vezetve a HDD hője a külső burkolatra. Ha már egyszer az minőségi és alkalmas lenne a feladatra nem tudom erre miért nem gondoltak...[ Szerkesztve ]
-
-
MuzX
tag
Őszintén szólva én teljesen átlagjúzer vagyok, se az A.C.Ryan, se a Sharkoon nevek nem mondanak semmit, esetleg valami ajánlás, melyiket érdemes inkább?
''Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.'' © Shakespeare
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #686 üzenetére
Na, megtaláltam a választ egy tesztben: "A hűtés terén ez a ház sem jeleskedik, a hővezetés itt sem megoldott, hiába az 1.8mm vastag külső alumínium burkolat...a merevlemez szinte csak a vékony belső kerettel érintkezik."
-
MuzX
tag
Köszi.
Ott nem láttam árat, de máshol rákerestem, és 10500 Bruttó, az nem vészes.
Egy jó szimpla ház belekerül a felébe, és így legalább nem kell két házzal, két táppal meg két USB-vel vacakolnom.Közben találtam egy másikat, Sharkoon Twin, de csak egy helyen láttam egy árlistában, így még az se biztos, hogy tényleg van nekik. Az egy kicsit olcsóbb, 10e alatt van.
''Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.'' © Shakespeare
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest