Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz King Unique #2973 üzenetére
Valóban igazad van, némi macera, külön bootolas, stb.
Akkor hasznaltam először, amikor a NAS mindenféle (részben rejtett) particiokat létrehozott egy pendrive-on nekem ( ffp) , ami nem volt baj , mert azzal igy voolt rendjén, de sehogy nem tudta a windows visszahozni, és csak 512 KB volt elérhetö egy 16 GB-os pendriveon. Utána meg rászoktam. van egy ma már semmire nem jo 512KB-os pendrive gparted boot megirva erre. Persze ha Win is boldogul vele jó ez, és az kényelmesebb . de ha valami megakad.. akkor jön a gparted. mivel linuxos dolgok is vannak itthon, így nem kerülhetem meg -
veze
őstag
[Gparted] én ezt használom mindre, linux alapu, boot cd vagy pendrive készíthető az iso bol. még nem talalkoztam olyannal amit ezzel ne lehetett volna megoldani perticionalas terén
-
veze
őstag
válasz andras888 #2961 üzenetére
Ha az alaplap támogatja nyugodtan húzogathatod.
én egy régi, még anno IDE-s " ma már nem divatos, lehajtható füles" rack-et alakitottam át ugyanígy. kihajitottam belőle azt a panelt ami benne volt, és becsavaroztam egy egyszerű Sata toldót [link]
A legmacerásabb annyi volt, hogy ugy pozicionáljam becsavarozáskor a toldót, hogy pont teliba találja rack fiókjába tett vinyó amikor betolom. Ehhez itt ott kellett reszelnem a fiók végéből, hogy szabaddá váljon a vinyón a Sata csatlakozó, meg egy pici lemezt hajlitani, becsavarozni a mobil rack fix végébe.
Amikor a fiók fülét lecsukom , le is zárja hogy véletlen ne tudjon kicsúszni. A visszejelző ledek az elején persze nem működnek de ez a része nem is érdelelt[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Feketelaszlo #2839 üzenetére
Nekem csak ilyen merevlemezeim vannak , többféle tipus, és sharkoon és orico esetében egyikkel se volt még soha probléma
-
veze
őstag
most látom hogy ennél még van 4500 szállítási költség is..(
szóval tényleg drága
ha fehér, akkor olcsobb [link] és bocsi, nem offolom tovabb ezekkel a topicot. Talán ezért is nem hozzak be a hazai forgalmazok, mert vannak olcsóbbak, bár ilyet ami ház is és mégis egy mozdulattal cserélhető benne a vinyó, mint egy dokkolóban, nem emlékszem hogy olcson volna. Persze egyszer kell megvenni, ha valaki tud rászánni ennyit[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Anathema67 #2830 üzenetére
Orico fekvő 13,3k kb egy hét, UK-bol
USB3.0 + Esata ; Sata III - 4TB ig, Hot swapp, tiszta fém, egy mozdulattal cserélhető benne a vinyó, nem kell szerelgetni, ebből a szempontból, akár egy dokkoló lenne, lukacsos, szellözik az alja, stb. nagyon jók és drágák
2,5A-os a tápja, viszont itt a képen látszik hogy UK -s a táp, tehát kell hozzá még egy átalakító UK to EU ( vagy egy másik EU-s 2A-os dugasztáp)
és nincs hazai garancia. bár nekem soha egy orico cucc sem romlott eddig el.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Orico 14k Angliábol, kb egy hét alatt usb3.0 + Esata
viszont kérdéses hogy milyen csatlakozású tápja van.. EU-s , US, vagy angol.. a képeken nem látszik. Nekem US volt mindig, kellett hozzá még egy száz forintos adapter. EU-s táp nem volt, mintha nem europai piacokra szánnák..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Anathema67 #2824 üzenetére
Orico-t tudtommal idehaza hivatalos forgalmazónál nem lehet, pedig jók nagyon, de eléggé drágák..(
pl egy álló ki be huzhatós rack szerüen cserélhető fiokos [link]nem jön ki 10k alatt sehogy
nekem volt már pár orico cuccom már, minőségre is rendben vannak eléggé[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz ZTE_luky #2743 üzenetére
már jo ideje tartósan a béka sgge alatt van a forint a dollarhoz képest. nem is igen dolgoznak azon hogy jobb legyen, mert valami oknal fogva inkabb azon dolgoztak idaig is, hogy ilyen legyen, mert valakiknek ez jo..( ha tulsagosan erösödni latszott, inkabb leértékelték.. de ez már politika, azt meg hagyjuk...)
szóval én nem sok reményt füznék ahhoz hogy a közeljövöben olcsobb legyen. sajnos--[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Gabe123 #2501 üzenetére
Egyéni véleményem de.. olyat ne vegyél aminek nem szabvány DC 12 voltos 5,5/2,1-es(vagy 2,5) -ös tápcsatlakozója van
Amit linkeltél az nem olyan, hanem mini DIN DC12/5Voltos.
Az ok végtelenül egyszerü: ha a táp megdöglik DC12/5 voltost nehéz beszerezni, akkor is jó drága.. míg a mási könnyüszerrel és sokkal olcsobban pótolható -
veze
őstag
Szerintem ha egy ház specifikációjában le van irva hogy támogatja a 4TB-ot pont azt jelenti. hogy képes megfelelően tálalni a HDD-t az oprendszernek úgy, hogy az a maga metódusában kezelni tudja.
Amelyik pedig nem támogatja, (pont azért nem támogatja) az nem képes erre.. -
veze
őstag
Szerintem a külsö házak dokkolok a vinyot kezelik. Vagy igen, vagy nem ( felismeri, nem ismeri a hardvert stb)
A particiokat meg az operációs rendszer kezeli, amelyikhez csatlakoztatva van. Van amelyik felismeri vagy kezeli a másféle particiókat is akár van amelyik nem. (pl . ugye a windows alapbol nem hajlandó kezelni az ext4-et, ext2, xfs és más linux particiokat sem, csak némi trükközés után) -
veze
őstag
válasz Adee_91 #2381 üzenetére
Pedig ha Win 8 fut rajta, nem lehet olyan nagyon sok éves lap . A Sata1-es idökben volt olyan csak, hogy ne támogatta volna egy lap a hot swap funkciót. Kizárt hogy ne támogatná a lapod
Nálam se a bios főmenüben van egy mindenre kiterjedö általános opcio keretében ez az lehetőség.. hanem..
Be kellet dugni a külsö Esatas házat, ujrainditani a gépet belépni a biosba és megkeresni ott a konkrét külsöházas vinyót és annak a tulajdonságainál van olyan opció hogy engedélyezi neki hot swap funkciót.
De akor csak annak az egynek, ( vagy annak az Esata csatlakozonak amibe bedugtam?)
Azt nem probáltam hogyha másik vinyót dugnék ugyanabba az esata csatlakozóba , azt engedné e, vagy ujra engedélyezni kellene a konkrét winyóra tipusra megint.. De amig a csatlakoztatni kivant vinyót be nem dugtam és ujra nem inditottam, addig nem is lehetett a biosban engedélyezni neki ezt..
Elég körülményesen van megoldva. de nálam így müködik[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Adee_91 #2379 üzenetére
nézd meg a biost hogy engedélyezve van e
nálam pl az asus p8p67 -nél csak akkor müködik ha a hotswap funkciót engedélyezem a biosban külön. Egyébként nem
Más ennél régebbi lapomnál pl nincs ilyen opcio a biosban, azonnal kezeli
A fentebb emlitett lapnál meg engedélyezni kell külön -
veze
őstag
Én mirrorban hasznalom. Mert pár év utan a célkönyvtar már tele lenne mindenféle szeméttel amit feleslegesnek itéltem a forrásnál, de a célkönytárban csak gyülik tovabb
Mivel naponta csak egyszer ment késö este, ezért ha véletlen valamit kitöröltem, nem azonnal hajtja végre, még visszamásolhatom az előzö napi mentésből.
Ha két vinyóval klasszikus RAID1 kötetben probálnék a biztonságra törekedni ott is sima mirror van. Csak ott ha valamit véletlen töröltem azt azonnal végrehajtja a másikon is. nem lehet visszamásolni -
veze
őstag
Én a növkményes módot használom. Ez azt jelenti hogy első alkalommal csinal egy full mentés ( ez tarthat jo sokáig is) utana csak a változásokat csinálja.
ha a "haladó" fülön a tükrözést kipipalod, akkor a forrás könyvtárban törölt fájlt a cél könyvtárba is törli.
ha a tükrözést nem pipálod ki, akkor a forrás könyvtárban törölt fájlok a cél könyvtárban megmaradnak törlés után is. Azt csak akkor irja felül, ha a forrásban lesz egy ugyanolyan nevű, de frisebb dátumú
és kiprobáltam: egy forrásra lehet több célkönyvtárat is megadni és egy célkönyvtárba tud több forrásbol is menteni, egy feladat keretén belül[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
a több meghajtóra mentés így bizzosan lehet:i
1 feladat: xy könytár (meghajtó) mentése 1 meghajtóra ( annak valamelyik könyvtárába akár) meghatározott időpontban és gyakorisággal
2 feladat: ugyanaz az xy könyvtár(meghajtó) mentése 2 meghajtóra ( annak valamelyik könyvtárába akár) meghatározott időpontban és gyakorisággal
Azt hogy egy feladaton belül( forrás) két célhelyet is meg lehet e adni, nem tudom, mert ilyet nem probáltam. Majd kiprobálom ( most meloban vagyok nem tudom)
azt tudom hogy a a forrást is , a célt is ki kell neki tallózni
de ha nem lehet egy feladatban akkor biztos lehet kettövel aminek ugyanaz a forrása csak más a célhelye
feladatból meg annyit adsz meg (kis tulzással) amennyit akarsz
A lnyeg hogy müködjön (elérhető legyen) a forrás is és a cél is akkor amikorra időzítve van. Ha nem, akkor sincs semmi, akkor legközelebb amikor idözítve van akkor probálja meg, és akkor végzi el.
természetesen lehet ugy hogy csak a változásokat adja hozzá . Törli vagy hozzáadja a célhoz a forrás szerinti változtatásokat ( ha ugyanaz a fájl név, csak felül lett irva, és ujabb a dátuma,akkor is) -
veze
őstag
hamarosan lesz egy fölösleges, zsír új Orico horizontalis dokkolóm fölösbe (Esata és USB 3,0 , ez lekapcsol, elméletileg 4TB ig támogatott, 3TB -ig meg tuti biztos, mert ki lett probálva már egy ugyanilyen 3TB -al
Sajnos nem olcsó az ára, ezt el kell mondanom
bocs az OFF-ért, tudom ez nem az a fórum, de ha ennyire kifogytak a megbizható eszközök, hát megajánlom, ha valakit érdekel pü-ben irjon[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz King Unique #2218 üzenetére
Dokkoloból nekem csak ezzel az egyel van tartós tapasztalatom. illetve volt egy orico nem rég, a sima USB3.0-ás E-sata nélküli. ááá az nagyon pazar volt. de meg kellett válnom tőle mert épp kellett a pénz másra
De abbol még akarok majd szerezni egy másikat majd magamnak..
Külsö házzal volt rossz tapasztalatom egy másik márkával, de nem akarom nagyon savazni azt sem, nekem nem jött be, én azóta kerülöm. -
veze
őstag
Én már évek óta használok egy SATA QuickPort XT dokkolót, (is) semmi bajom nincs vele..
Őszintén szólva - de ez legyen szubjektív vélemény - ha sharkoon, akkor semmivel se volt bajom eddig, ha ház, ha dokkoló.. (még ha passzív, de egyébként csupa fém belül is !)
Persze ez nem jelenti azt hogy más nem lehet jó, inkabb azt, hogy ezzel nem nagyon lehet melléfogni.
Az pedig hogy egy vinyó 42-44 fok egy házban. vagy pedig 35 fokos mert egy (vagy kettő) ventillátor tolja rá a levegőt (aminek úgyis lesz hangja ha nem most akkor egy idő múltán) nem oszt szoroz annyit. Más tényezők sokkal fajsúlyosabban befolyásolják a tartósságát. Aztán még lehet választani kinézet szerint is..de ez sosem érdekelt különösebben úgysem dísznek való. Teszi a dolgát valami eldugottabb helyen[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Semmi baja nincs évek óta használom..
nem hogy havi egykét alkalmat ne birna
ez csak városi legenda hogy nem birja ezt meg azt, a tapasztalat mást mond
bátran állithatom hogy igen!
Persze nem kell rálépni meg ilyenek, mert azt nem birja ahogy más sem, ha nem vigyaznak rá.
Táp nem probléma neki mint irta, tehát az irrelevans.
Nem esztétikus valóban de a fiók alján nem látszik, havi egy alkalommal meg elviselhető
Persze ha telik másra, ne vásároljon senki ilyet, ez csak egy költséghatékony jól felhasználható eszköz, pont olyanoknak akiknek ritkán kell
Szóval bátran vehetsz ilyet, ha nem akarsz sokat költeni rá![ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz headhunter #1945 üzenetére
sharkoonban láttam korábban (még USB2,0 / E-sata volt), de az ára annak is nyolcezer körül volt. Sajna ez a 30 dolláros ár "reális" --
-
veze
őstag
válasz King Unique #1792 üzenetére
természetesen jók, eszem ágában sem volt ezt kétségbe vonni
tisztaban vagyok vele hogy nem csak a sharkoon az egyedüli, aki tud minöséget produkálni ebből.
és szép is! -
veze
őstag
válasz King Unique #1790 üzenetére
én az aktív hűtés miatt nem nagyon lelkesednék, mert minden ventillatornak nagyobb a hangja , annál ami nincs.. főleg kettönek, főleg x idő eltelte után.
az pedig hogy egy mai vinyo nem bir tartosan 45-46 fokot mert annál már károsodik.. ha mégis besz@rik, az nem nem amiatt volt.. nálam sharkoon passzív házben 2 éve megy 24/7-ben samsung másfél terrás és kutya baja. talán 3-4x lett leállítva addig amig a portol megtöröltem, egyébként meg sincs mozditva sosem
és legyen az csak csupa fém alaktrészekből építve belöl is, mert azok vezetik el a hőt jól, nem a müanyag keret (de ez csak az én szerény véleményem némi tapasztalat alapjan)[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Fr@nkieWilde #1751 üzenetére
én egy USB2.0/e-Sata változatát már kb három éve nyuzok 24/7-ben és nem bántam meg. A tápja is bírja egyfolytában. Mellőle egy másik gyártó két terméke dőlt ki azóta egymás után. Természetesen mindenki olyat vásárol ami tetszik neki stb. és nyilván azért más gyáró is tud megbízhatót is gyártani. De tény hogy ezeket nagyon eltalálták és nem is a legdrágább kategória. csupa fém, belöl sem műanyag, passzívan sem forr fel benne a vinyó
-
veze
őstag
válasz Fr@nkieWilde #1748 üzenetére
bizony bizony
Sharkoont érdemes venni -
veze
őstag
válasz Fr@nkieWilde #1725 üzenetére
a gyári oldalon sem irnak semmit, csak azt hogy a forgási sebesség: "IntelliPower"
de ez nem jelent változó forgási sebességet. jellemzően 5400-5800 ( de mindenképp 6000 alatti) közötti FIX sebességet jelent, a többi meg marketing blabla csak..
talán nem merik leírni hogy 5400 mert a 7200, meg a korábbi raptorok forgási sebessége mellett eltörpülhet azt az érzést keltve a vásárlóban hogy ez akkor biztos jo lassú lesz..
szval ez csak duma..Attol függetlenül jó vinyóról van szó, én is használok "IntelliPower" WD vinyót jellemzöen háttér tárnak.. -
veze
őstag
válasz Fr@nkieWilde #1723 üzenetére
én a gyári oldalon sem olvasok ilyenről, és a magam részéről audi100td fórumtársunkkal értek egyet ebben a kérdésben[link]
mindettől függetlenül a lényeg a lényeg: jó lesz, jó választás -
veze
őstag
ehhez miért kell bármilyen cucc??
bootolaskor még a post elején nyomsz egy F8-at (asus lapnal, MSI-nél F11, van amelyiknél Esc, más lapoknál lehet megint más de a manualjaban benne van hogy melyikre jön elő) és bejön a boot menü, az összes csatlakoztatott drive benne van, kiválaszthatod melyikről bootolj. és nem kell semmiféle 15 euros cucc ehhez -
veze
őstag
én ilyet használok már évek óta, nagy megelégedéssel. minden gép sajat meghajtóként látja , irja olvassa mintha benne lenne.
eszrerü mint tök, konfigurálni sem kell. ha csak hálozati meghajtó kell, a nas nyujtotta lehetőségek és konfigurálási macera nélkül, akkor egy ilyen jó megoldás.csak hát ez sem olcso mulatság. Én használtan vettem itt a prohardveren vinyó nélkül szinte új állapotban dobozában papirjaival -
veze
őstag
válasz Dark Archon #1692 üzenetére
még olyat tudsz csinalni hogy kivezetsz a gépből egy hosszabitóval 12 v-ot és akkor nem kell külön táp
kell egy olyan hoszabitó aminek egyik vége molex a másik meg a külső ház 5,5-ös, 12voltos dugasza.
ezzel aztan menni fog de csak akkor ha a gép is( táp) üzemel
hosszabitó kivezetés dolgában tudok esetleg segiteni, már csinaltam ilyet( én is így használtam) -
veze
őstag
válasz szabi__memo #1685 üzenetére
én nem tudom, de ha sata II.-es, még azt is jócskan visszafogta az USB2.0 korlátai.
ezt tudom abbol hogy nekem usb2.0/e-Satas van és bizony esata nagyon veri az usb2-es sebességet
legalabb usb3.0 án már nem..és nem kell kétféle madzag..csak egy usb meg egy usb3-at kezelő lap/ eszköz -
veze
őstag
válasz Epimenides #1683 üzenetére
nem reklamnak szántam nem azért mondtam, csak mert szükség van rá és ha nincs már semmi más megoldas.
amikor nekem kellett én is sokaltam érte a 7ex árat -
veze
őstag
válasz Epimenides #1681 üzenetére
ilyet én is tudok neked adni
hirdetés
még kettő van belőle -
veze
őstag
válasz Epimenides #1678 üzenetére
mit szolnál egy ilyenhez?
sokan dicsérik ittt, nem ok nélkül..
ha tesztelgetni kell akkor miért nem inkabb dokkoló?
abban könnyebb cserélgetni a vinyokat nem kell szerelni, csak egy mozdulat..dokkolo nekem van ilyenem és kifogastalanul működik..
de ha a belső csatlakozás neked fontos.. akkor belső dokkoló..
árban is jobbak az általad linkelteknél
sorry, most látom hogy olyan kell ami IDE/SATA képes egyszerre..[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
válasz Forraszto #1661 üzenetére
ajánlanék én mást is nem csak sharkoont.. ha lenne jó tapasztalatom
de volt olyan külsö házam hogy egy nap utan halott lett. a gari cseredarab meg fél nap utan...ezek utan már nem kértem harmadikat is gariban.. hanem az árát vissza..
szándékosan ne irom le a nevét.. mert biztos csak én voltam ilyen peches ezzel, vagy az a tipus volt szeriahibas.. de valahoyg sharkoonnal nem jartam így sosem.
mások is vannak persze de azok meg nekem drágák voltak.(amikor én vásároltam) -
veze
őstag
válasz deathtania #1658 üzenetére
+1 sharkoonnak
és árban is megfizethető..
szóval egyaltalan nem a legdragabb kategória -
veze
őstag
az USB2 es portokba is bele lehet dugni az USB 3-as kábelt hisz visszafelé kompatibilis) csak nem fog usb 3 sebességen müködni
az én alaplapomon van usb 3 is és van usb 3-as eszközöm is ( egy pendrive) és ugyanugy dugdoshatom az usb2 be is vagy másik gépbe is amin nincs is usb3 egyáltalán. és működik.
ugyanigy az usb 2-es eszközöket is lehet az usb3-ba dugni ( és usb2 sebességgel fog benne működni) -
veze
őstag
válasz King Unique #1645 üzenetére
akkor ma is tanultam valamit
-
veze
őstag
válasz King Unique #1642 üzenetére
hát én nem tudom milyen fw-t update-sz rajta, de biztos van ilyen, csak én nem tudom
a gyárto honlapján [link] ilyen opciót nem látok, hogy le lehetne szedni hozzá, vagy a frissités mikéntjéről.
azon se lepődnék meg hogyha majd lesz 4TB elterjedve és valaki beleteszi eccercsak mégis kezeli azt is? -
veze
őstag
válasz greeneye166 #1639 üzenetére
ebben igazad van, csak kiszellőzik egy 2,5-ös..
De mindig ott a potenciális lehetőség, amit nem tud az ember előre, hogy mi van ha majd mégis beletennék egy 3,5-es vinyót, (mert alkalmas rá) mert akkor épp arra lenne szükség , az eszköz ott van, adott. csak nem vesz már egy újat emiatt
aztan jön a bosszusag hogy húde melegszik..
ha most kb ugyanazért a pénzért kapok fém belsővel, a jövőre való tekintettel nem kellene a műanyagos, főleg ha usb3-as is , mert azt még ki tudja mire és meddig használhatom majd.
Ez csak az én személyes véleményem, mg az is hogy a sharkoon rapid case 3,5-es, akár usb3-as akár esatas-usb2-es, ár érték minőség tekintetében igencsak előnyös vétel -
veze
őstag
válasz King Unique #1637 üzenetére
olyan rackot ne vegyél aminek műanyag a belső kerete...
az eleve felejtős, akármilyen tetszetős meg trendy
csak olyat ami fém -
veze
őstag
válasz deathtania #1601 üzenetére
sharkoon
jóféle szerintem is
kettö is van belőle, nem is a legdrágább és anyag szempontjából is rendben van -
veze
őstag
válasz deathtania #1597 üzenetére
nem kapkodják el.. nekem edigital 28 napig vizsgalta be.. 30 nap a hataridő..
-
veze
őstag
válasz deathtania #1594 üzenetére
én edigitalban gariztatatm anno egy LC power külsö házat...azt is bevizsgaltak nem csak ám úgy kicserélték.. három és fél hétig vizsgaltak be...
aztan adtak egy újat , amit hazavizzem és azonnal kapasból ugyanugy sz@r volt.. a nas nem kezelte fel se ismerte azt se. ( de más gép se) a sharkont bezzeg mindig szereti..
mentem is vissza vele azonnal.. aszondja bevizsgaljak.. mondom viccel??? ezt is három hétig? ragaszkodtam az ár visszatéritéshez, és szerencsére visszadták..
akkor az az lc power olcsobb volt a sharkonnál egy ezressel..azért ugrottam bele.. de megtanultam hogy nem szabad.. -
veze
őstag
válasz deathtania #1590 üzenetére
jelentem, igen!
usb-n csatlakozva a gépre HD sentinel mindent lát rajta
A nas-on esatan is csak a hömérsékletét olvassa a smart fülön ( de a nas belső vinyónak sincs más adata) ott usb-n azt se. de ez nyilván a nas szoftverének hiányossága csak ( meg nem is arra való hogy a vinyó adatait vesézgesse) -
veze
őstag
válasz deathtania #1590 üzenetére
jó kérdés.. de ma kiprobálom és megírom, csak majd le kell állítanom a nast ehhez.
e-satan biztos hogy ad smart infókat, mert én úgy használom.. -
veze
őstag
válasz deathtania #1588 üzenetére
én már itt írtam a bejegyzésedre rögtön , hogy Sharkoon kéne Neked
és még a legolcsobb is volt az általad linkelt három közül[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz deathtania #1585 üzenetére
Sharkoon
-
veze
őstag
a rack-nek biztos nem árt.
van olyan nézet hogy a vinyónak jobb ha folyamatosan megy, mintsem sürün kikapcsolgatnák. mondjuk félóránként ki be kapcsolgatni nem érdemes.
de csak emiatt a gépét sem járatja folyton az ember..
más az ha nasban vagy hasonló dologban van, ott meg ugyis megy 24/7-ben
szval ha kikapcsolod a géped éjszakára, vagy amig távol vagy otthonról, szerintem ezt is kikapcsohatod bátran. -
veze
őstag
válasz deathtania #1571 üzenetére
ez usb2-es csak azt irja hogy usb 3-ban is kompatibilis, max usb2-es sebességen..
amit sztem felesleges kiirni mert nyilván ezt minden usb 2-es tudja .
De had szaporodjon a tulajdonságok sora
vagy van ki annyira tájékozatlan, hogy ez kérdés maradna benne enélkül? -
veze
őstag
válasz MCGaiwer #1557 üzenetére
háát ha 3,5 -t keresel nem igen találsz kisebbeket plusz még ezekhez van a külsö táp is
épp akkora szinte mint a vinyó illetve azért hosszabb mert a panelnek is kell valamennyi hely meg a csatlakozóknak
a 2,5-es külsö házak kisebbek, meg nem kell bele táp, mivel kétésfeles vinyó megy bele.. -
veze
őstag
válasz MCGaiwer #1555 üzenetére
pl ez
Sharkoon rapid case
esata és usb2
minimalista fekete stílus kék led elöl fent (hosszú csík)
tiszta fém, kivül belül, minöségi kivitelezés
a linken, ha kicsit legörgeted jó nagy képeket is láthatsz róla
ára kb 7000 bruttó
én ilyet használok, nem titok hogy pártolom mert nagyon bevált
egy másfél terras van benne idestova lassan már másfél éve, azóta megálllás nélkül megy éjjel napal -
veze
őstag
válasz deathtania #1553 üzenetére
a te döntésed
én csak a tapasztalatomat irtam le. mivell full fém az egész ( a belseje is amihez a merevlemezt csavarozom, elvezeti a höt és leadja.
40-42-43 fok a vinyó benne folyamatos müködés közben, (smart szerint) emiatt meg nem aggódom, szval tök mindegy hogy 35 fok lenne vagy 42..
én 5400rpm vinyot használok benne (tárhelynek böven jó) egy 7200 nyilván mindenben több hőt termel. -
veze
őstag
válasz deathtania #1551 üzenetére
Sharkoon Rapid Case
ebben venti nélkül sem fő meg a vinyó
és garantáltan csendes
minden venti előbb utóbb hangos lesz, föképp az ilyen kicsik..
szóval a passzív..nekem ilyen sharkoon házam van esatas 24/7-ben megy egy eco green vinyóval és nem fött meg másfél év alatt
-
veze
őstag
válasz Arzén_84 #1549 üzenetére
nálam olyana nyomtató kábel..(usb-s nyomtató)
persze ha párhuztamos portos a nyomi, akkor fura lenne ha bele menne
XP puppyt nem kell telepitened, fut ramból és nem is lassucska és magyar lesz
kilépéskor ne válaszd a mentést. (ilyenkor is egy db image filet hozna létre csak, nem telepit, ahonnan a legközelebbi inditáskor betöltené azokat a változtatásokat amit állítottál rajta. pl testreszabást)
ha végképp nem tudnal kilépni belőle egyszerüen kinyomod.. és ujra indithatod lemezről -
veze
őstag
válasz Arzén_84 #1545 üzenetére
valami másik USB kábeled nincs?
a nyomtatóé is jó hozzá ha olyan van..
a külső ház eddig használatban volt? és jó volt?
én arra gyanakodnék.. hogy az nem jó.
én már jártam így két lcpower külsö házzal is..hogy csak beföttet játszott..
a pc-d teljesen kakukk lett? hardveresen nem jó?
egy ubuntu vagy xp puppy live cd-ről inditva sem működik?
mert ezt csak kiirod ( akár pendrive-ra) a növéred laptopján és bootolsz és elérheted a vinyód tartalmát akkor, ha visszateszed arra az idöre.
Átnézheted mi az ami fontos, átpakolhatod a rendszer particiórol a fontoosakat a másikra és aztan ujra telepitheted -
veze
őstag
válasz Arzén_84 #1543 üzenetére
eddig felismerte? eddig benne volt?
új kábellel probáltad?
gépben felismeri ha oda berakod? ( ha ott sem, lehet a vinyó a hunyó?)
más vinyot felismer ebben a külsö házban a gép? ( másikat sem , lehet a ház lett hibás? vagy a kábel, ha az a régi)
még egy dolog, bár Nálad asszem nem ez lesz a helyzet..( ha már helyet akarsz felszabadítani..)
olyan szűz uj vinyót próbált valaki használni így ami még sosem volt particionálva sem, és nem tudta megnyitni sem ugyebár.. win alatt a gépben leformázta és jó lett egyből ( de ilyen is van...)
hirtelen ennyi jutott eszembe, ezeket probálnám ki vele -
veze
őstag
válasz desertfox83 #1537 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint mindegy hogy sata 1-2-3 van-e benne, kezelni fogja.
A méretre vonatkozóan meg azt tudom, hogy a 2 TB-t még kezeli, hogy afelett mi van azt nem tudom...Ezt fórumban olvastam olyantól aki 2 TB-ot tett bele. Magam részéről meg azt állíthatom biztosan hogy a 1,5 TB-t tutita kezeli mert nekem az van benne.. -
veze
őstag
válasz Truckdriver #1535 üzenetére
ha ilyesmire gondolsz, irj egy pü.-t
-
veze
őstag
válasz desertfox83 #1530 üzenetére
pont ilyen van nekem már több minr egy éve..
tiszta fém kivül belül. jóféle -
veze
őstag
ez amit linkeltem sarkoon van kétféle változatban
nekem olyan van ami USB 2.0 és Esata is. én anni 7500 vettem. ez a változat drágább
USB. kb 30MB/s E-satan 90-100MB/s a másolási sebesség nálam
ez van nekem[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
usb 2.0 ás usb 3.0 -ás kellene?
én sharkoont ajánlanék.. ez USB 2.0 -ás de van kicsivel többért olyan amin E-sata is van, vagy van USB 3.0 -ás is
én használok ilyet már kb 2 éve, 24/7 -ben, a tápja is bírja, a vinyo se melegszik benne tulságosan, passzív, nem zörög benne vent, tiszta fém, masszív, stabil. Az ára is elfogadható -
veze
őstag
válasz pacman789 #1510 üzenetére
probáltam fülelni mit is hallhatok
közben dolgozott a vinyó benne? villogott a kék led az elején?
nálam a samunak (1,5 TB) van hangja benne olyan "kattogás" féle , mikor seedel és dolgozik a fej, de ezen nem akadok ki annyira.
Mivel teljesen passzív a ház olyan zajok is jol hallhatok belőle, ami egy gépbe beszerelt vinyónál is jelen vannak ugan de nem hallhatók egyéb zajok ( táp, proci vga, házventillátorok) miatt
mindezek ellenére higy ilyen hangokat hallatt nálam már egy éve kb hibatlanul megy. semmiképp nem a ház az oka -
veze
őstag
válasz Ozirisz666 #1495 üzenetére
én sharkoon párti vagyok.. nem a legdrágább árkategoria, bár most minden drágább...
ilyen külsö házam van, az enyém e-satas, a csak usb-s olcsobb.. kn másfél éves én 24/7-ben megy azóta nas mellett, green vinyó 40 fok benne, tiszta fém, patent, normális munka
ma már van usb 3.0 -ás is és esatas + usb 2.0 ás, usb 2.0
van sharkoon dokkolom is az is kifogastalan
szerintem ezekben nem csalodsz -
veze
őstag
válasz Ozirisz666 #1493 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni....
de ugyanilyen rackom kettő is megdöglött. és eddig se húzta mint nálad.
sőt olyan is volt közöttük hogy mikor hazavittem már akkor se volt jó.. ugyanezt produkálta...
javaslom próbáld ki valakinél a vinyót ha már Te nem tudod
tegye be egy gépbe, és ha ott jó, akkor egy másik ház...
szerintem a házad sz@r...ennyi negatív tapasztalat vután... -
veze
őstag
válasz Voice24 #1477 üzenetére
én eddig csak olyannal találkoztam, hogy a csatlakozót nem lehetett olyan "mélyen" bele tolni (pata vinyó volt) emiatt jobban kiállt belőle..
Na meg egy másik, nagyonkezdő régi történet, amikor a molex csatlakozó nem akart belemenni.. mint később kiderült azért mert fordítva próbáltam.
De nekem azért csak sikerült.. pukkant is egyet a panelja aztán bekapcsoláskor -
veze
őstag
én ettől az e-bolttól amit linkeltem már avgy 8 féle dolgot vettem és mindig korrektek voltak, vásárlás után a vásárol termékek a regisztralt lapodon ott maradnak, elöjön egy "garancia" fül is ahol ha valami gondod van jelezheted stb. ja és ez az egy bolt ide nekem( szeged) ingyen lehozza pick-pack pontba.. ez se mellékes. volt mikor 650 tételt vásároltam , azt is lehozták ingyen.
máshol is lett volna ugyanaz 620Ft-é is, de kértek volna 1300 szállítsi díjat..
vásárlás után ( összeg után) valami kis bónusz is jár, amit levásárolhat legközelebb. nem nagy tételek, 50-100-200 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest