- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Miért nem veszel egy két lemezes, így 9,5mm magas 1TB-ost ?
Pl. Samsung új M8 szériája. Én is azt vettem nemrég, 750GB-osban.
De WD-nek is van úgy tudom (de nekik csak ez az egy szem 1TB-os van 500GB/lemezzel, nekem azért nem volt alternatíva). Már ha azt most egyáltalán be lehet szerezni...Vagy amiket írtál azokhoz még jó / tűrhető áron tudnál hozzájutni valahonnan ?
-
atesss
addikt
válasz fgordon #1352 üzenetére
Huh hát ez nem olcsó, 8e-től van: [link]
És az első (legolcsóbb) bolt leírása alapján: [link]
3.5" Ext. USB 3.0 / SATA
Chieftec CEB35S
- 3.5" SATA HDD beépítés
- USB 3.0 csatlakoztatásEgyre több gépben van eSATA is.
Asztali gépben talán, bár a mostani gépekben inkább már USB 3.0
De notiban elég ritka az E-SATA-s.Az eSATA saját használatra tökéletes lehet neki, ha elviszi, akkor ott az USB2.
Végül is ja, csak így ha elviszi, csak az USB 2 sebességén megy.
Bár egyenlőre még olyan ritka az USB 3.0-s noti, hogy mire elterjed azért érezhetően, min. 1,5 év.
Addig az USB3-as keretek ára meg le fog menni jócskán... -
atesss
addikt
Üdv !
Egy barátomnak keresek lehetőleg viszonylag olcsóbban egy külső 3,5" házat, egy 1,5TB-os Samsung F4EG (HD155UI) lesz benne.
Egy Pentium D-s gépe van, amin van E-SATA is (Asus P5WD2 Premium alaplap).
Ezért célszerűbb lenne ilyen házat venni - bár azért drágább.
Viszont az USB 3.0 végre kezd terjedni, és így az E-SATA talán egy kicsit zsákutca.
Az USB 3.0-t viszont most nem tudná kihasználni, venni még egy PCI / PCI-E kártyát is, az meg talán túlzás (árban is). De mindj. utánanézek Ebay-en mennyiért adnak egy ilyet.Van valami amire esetleg fontos lenne odafigyelni, vagy van-e valami jól bevált, jó ár/érték arányú darab, amit tudtok ajánlani ?
Amire gondoltam esetleg, hogy jó lenne ha egy bizonyos ideig ha nincs használva a vinyó, le tudná állítani a keret. Melyek tudják ezt / hogyan lehetne ennek utánanézni ?
-
atesss
addikt
Az nagyon jó, az még gyorsabb is, mint az USB !
Szerintem a vinyó tudhat többet is, hány GB-os/mikori ?Más is olcsón árulta itt aprón, vagy esetleg pont ezt vetted meg [link] - első találat ?
De újonan tényleg drága.
Pedig ha ez egy régi PATA-s keret, a mostaniak akár még gyorsabbak is lehetnek.
De kell is, a mai 7200rpm-es vinyók 500GB/lemezzel már 140MB/s olvasásnál tartanak a lemez elején.
És a Green-ek (5400rpm) is már 110Mb/s körül járnak.
Ha ilyen tempóval terjed csak az USB 3.0, már egy kicsit lassú is lesz, mire befut...Sajnos szerintem azért adták ilyen olcsón, mert PATA-s, de azért körbenézünk, lehethogy lehetne találni használtan SATA-sat is olcsóbban.
Egy 1,5TB-os 5400rpm-es WD Green (WD15EADS) menne bele.Egy Atomos gépet is össze lehetne rakni akár, az teljesítményben sokkal jobb is, csak az azért min. 25k megvan ház nélkül is. Fogyasztása nem sok (Intel féle SEJT alaplappal, mert csak abban van mobil chipset), de azért ennél a keretnél meg a laptopnál is több egy kicsivel szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Persze, tudom hogy ez lenne a jó megoldás, de a gond az, hogy drágák ezek a LAN-osok.
Meg a sebesség még kérdés, te mekkora sebességgel tudsz írni / olvasni erre a vinyóra ?
Mert a 10/100-as LAN sem lenne elég.
De van egy olyan sejtésem, hogy még azt sem bírja el. Ugyanis itt adatfeldolgozás is van, ezért lassú pl. a routeremen (Asus WL-500gP is az USB-s fájlelérés) - 3-4Mbájt/s.Meg 10/100-as sebességgel erre a laptop is jó lenne, hálózatban összekötni (az úgyis kb. mindig be lesz kapcsolva, mióta kitisztítottuk a ventillátorát, még halkabb lett; és a fogyasztása is elég kicsi).
CardBus-os Gigabites lankártyával kicsit több lehetne, de amilyen lassú szegény, szerintem az USB sebességét még úgy sem tudná ellátni (terheli a procit az USB is, és a LAN is).[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Üdv !
Létezik olyan E-SATA-s 3,5" külső ház, ami tudná a következőket:Egy barátomnál úgy lenne használva a keret, hogy laptoppal (régi Celeron 1,7) tölt le rá - USB-vel, másrészt meg az asztali géppel E-SATA-val használja.
Olyan megoldás kellene, aminél ha az USB-t rádugja a laptopra, akkor a laptoppal megy a vinyó, viszont ha lehúzza, az asztali gép E-SATA-n felismeri mindenféle átdugás / kapcsolás nélkül, max. a windows-ban valamilyen szoftveres műveletre.
Két géppel egyszerre úgytudom nem tud menni (egyik USB, másik E-SATA) ; de ha lenne ilyen, az lenne a legjobb !Egy másik lehetőség a két gépet hálózatba kötve a laptopra dugott vinyót hálózaton elérni; de ez viszont lassú lenne.
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy 2,5" SATA USB-s Rack-et szeretnék venni, lehetőleg minnél olcsóbban, de azért ne legyen a legszarabb.
Alu / műanyag ház közt mekkora a különbség hang "kivezetésben" és hőleadásban ?
Illetve ami fontos lenne még: Hard Disk Sentinel lássa a Smart adatokat a kereten keresztül.
Tudtok ajánlani valamit / mire érdemes odafigyelni ?
Mondjuk ezek közül (eddig itt néztem még csak ) ?
[link] és [link]Igazából jó lenne 3000 alatt, úgy mindkét boltban csak 1 típus van.
Mivel szombat délután (~2 után) érek csak rá megvenni (és hétvégére kéne), tehát olyan BP-i bolt kéne ami nyitva van még akkor.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest