Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunBreeze
aktív tag
hi! sajnos nagy problémám van, van egy usb-s mobil rack-em beletettem egy 20 gigás winyót és nem ismeri fel a xp. azt írja ki (hardwer hozzáadásánál is) a telepítés nem sikerült, mert nem volt megadva funkció-illesztőprogram az eszközpéldányhoz.
most ilyenkor mit csináljak? a winyó működik, kiszedtem és simán rákötöttem, de a usb-s mobilrekben nem
(egyáltalán jó topicba írtam? )...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
martin555
aktív tag
válasz Macilaci457 #396 üzenetére
szia!
kisfloppys táppal kap a kis nyákocska tápot, és mivel a kisfloppy tápdugó meg az IDE (molex) csatiról ágazik le azt meg a vinyóba dugom. vinyó tápleágazás nincs a nyákról.
holnap beteszek egy képet.
a halogén izzós tipp az pl szuper, meg is köszönöm igy elsőre. mégsem akarok tápot cipelgetni.
na addig is üdv, még1x kössz.POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
Macilaci457
őstag
válasz martin555 #395 üzenetére
P4 reklám helyett inkább tettél volna fel képet a kütyüről, így nem egészen tiszta a dolog.
Most akkor kisfloppy-s tápcsatival kap áramot a panel, és a winyó is? Vagy a vinyónak kell még más is?
A helyzet az, hogy ezek a megoldások 12V és 5V tápigényűek. Tehát a HDD rackeknek a tápja lead 12 és 5V-ot is. Ami röviden azt jelenti, hogy vagy szerzel egy mobilrack tápot, lehetőleg az anya csatlakozójával együtt, mert az szívás lehet, vagy építesz hozzá két darab tápot, vagy viszel magaddal egy AT-s tápegységet.
A tápot én így elsőre egy 12V-os halogén izzókhoz való elektronikus tápegységgel oldanám meg, meg egy leágaztatott 5V-os feszültségstabilizátoros résszel.
Akárhogy is nézem, nem 200 forintos tétel, és munka is van vele.
A döntés a tiéd. -
martin555
aktív tag
sziasztok barátok!
tanácsra lenne szükségem.
van egy NYÁK-om, USB 2 -es IDE/SATA csatolós külső RACK ba való, de nekem csak a nyák van.
működik, kipróbáltam, de mivel csak a NYÁK, ezért a rádugott HDD nek kell külön áram, és a nyáknak is kell, amin kisfloppy-villany stecker van, szóval értitek, egy kinyitott házú számítógéphez rá lehet csatlakoztatni, de kívülről, jó USB mobil rack módjára nem lehet, mert valahogy a villanyt meg kell oldanom.
erre kéne valami tipp, hogy ha azt akarom, hogy csak odamegyek egy win XP-s géphez ,és csak az USB re akarom rádugni, meg persze 220 V konnektor van a környéken, akkor ezt hogy oldjam meg? csak nem mindig egy kibelezett AT vagy ATX tápot vigyek magammal ? )))
ahogy látom, magán a kicsi nyákon tápáram leágazás nincs, csak az IDE /sata csati, meg a kisfloppy-áram csati.
tenácsokat megköszönöm. üdv!
[link]
(itt meg pentium 4 gépek eladók)
[Szerkesztve]POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
kutyman
aktív tag
Help !
Nemrég vettem egy külső 3,5'' usb 2.0-ás Pata+Sata mobil rack-et.
Ha sima file-kat másolok ebben a rack-ben levő vinyóra, minden oke, de ha
darabolt ''rar'' -okat, akkor nem tudom kicsomagolni, mert mindig ''crc'' hibát ír ki
Köszi, ha valaki segít -
HackR
tag
Nem létezik olyan aminek nem kell külső táp? Nagyon Földöntúlit kérdeztem?
Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
HackR
tag
Sziasztok!
Létezik trükkös mobil rack ami olcsó? Ez alatt azt értem, hogy tényleg notiról használható, azaz, pl Firewire porton küldi az adatot és USB 2.0-ról az áramot szedi...van ilyen?Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
Macilaci457
őstag
válasz ballakornel #384 üzenetére
Hát látod, abból amit edigitalék kírtak, sokra nem lehet menni, hívd fel őket hogy milyen kábel van hozzá, vagy kérdezz rá.
Amúgy igen, létezik olyan külső rack, amihez nincs külön az adapter, és 230V-ot kell beledugni. Tehát lehet ez is olyan. -
S.Feri
őstag
A notihoz vettem én is külső rackeket, kettőt is, az egyik sata-usb, a másik sat és ide-usb, szuperul muzsikálnak, szép feketék és semmi gond velük, pedig non stop mennek szinte..
[link]De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
ballakornel
csendes tag
helló,
én is szeretnék venni egy külső usb racket, de nem egészen vagyok tisztában ezeknek a tápellátásával. nincs szükségem komoly rackre, csak addig menne, amíg le/felmásolom, ami kell, meg néha hurcolnám magammal.
ezt néztem:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=26853&cat=484&page=1
és nem igazán értem ezt a mondatot:
''Tápellátás: beépített adapter''
van olyan 3.5ös rack, amibe bedugja az ember az usb-t mellé a 220at, és kész, belül leveszi 12V-ra; vagy mindegyikhez kell egy külső adapter? mi ez a beépített adapter??? elírás, vagy tényleg van ilyen?
(azt tudom, hogy a laptopvinyók 2usb-ről elmennek, de nem akarok laptopvinyóra költeni, annyit nem használnám) -
Dare2Live
félisten
usbs külső rackel mi az elérhető max sebesség?
vmit tudnátok ajánlani emberi árban ami minnél gyorsabb? Ésha lehet nelegyen benne venti bár gondolom ez kizárt.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Boatesz
tag
Probáltam már sima windows -al, SP1-el, SP2-vel ugyanez a szitu. A bioszom a legfrissebb GIGABYTE GA-965P-DS4 alaplap F6 bios, és ki is lehet választani persze hogy külsö meghajtóról boot-oljon (USB-HDD).
-
Boatesz
tag
Hali
Segitség kéne!!!
Telepiteni szeretném az XP-t külső mobilrackre (80GB maxtor 7200/8MB)
A telepitö felismeri, ....stb, felmásolja a fájlokat, majd újrainditja magát ahogy kell.
Bejön a betöltö csik, az két kört tesz majd KÉKHALÁL. (ezután kezdené elméletileg telepiteni + hardverfelismerés végezni)
Azt írja ha elöször látom a hibát, inditsam újra.......
Ha már találkoztam vele akkor: akkor távolitsam el az új hardvereket v. virusirtás v. scandisk futtatás......
[link]
Rengeteg megoldást probáltam, jumper. másik vinyoval, többi hdd eltávolitás....
Aztán mobilrackböl kivettem és visszaraktam a gépbe ugy elsöre sikerült a telepités.
Aztán kivettem, visza a mobilrackba de az elsö bebootolás közben is ezt a hibát dobta ki.
Valaki tud erre megoldást?
Elöre is köszi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
GD
őstag
szóval, olyan megoldást keresek ami instant, nem kell reboot ha lehetséges (pl sata) de nem is kell kétfélét venni mert tudja a patát is.. írjatok mvi okosat..tnx
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Egy WD 320-as vinyóhoz (amit elvileg veszek karácsonyra) keresk egy firewire-s külső racket. Ezt találtam, amit meg is tudok szerezni, meg viszonylag olcsó is:
http://www.dtkcomputer.hu/newsite/details.php?cat=den&xid=4&itemid=350
De egy valami nem világos:
Ahogy néztem, ez nem sima firewire 400-as csati, hanem firewire 800.
Először is, jól látom én ezt?
Második: ez kompatibilis visszafele? Tehát a notin lévő mini firewire csatira, illetve az asztali gép normál firewire400 csatijára rá tudom dugni?
Harmadszor, esetleg ha valakinek van ilyen, vagy látott már, akkor legyen szíves leírni, hogy egyrészt milyen ez a rack, illetve mit adnak hozzá? Kébelek terén főleg.
Köszönöm szépen.
CsodaPOK -
Secretive
aktív tag
válasz Macilaci457 #365 üzenetére
Végülis igazad van...bár -mint korábban már írtam a témában- nekem is van külső tárolóm, de mivel sok a külsős adatmentésen is (4-6 vinyó szinkronban), egyszerűbb volt egy a képen látható eszközt beszereznem,mint ugyanennyi dobozt megvenni vagy 1-2-be állandóan ki-be rakosgatni. Ez azt hiszem egyelőre az ideális....SATA/IDE felületekhez azoknak, akik mindkettőre igényt tartanak és nem akarnak dobozolni.
[Szerkesztve]Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
DLDKox
aktív tag
válasz Macilaci457 #369 üzenetére
Köszi, megatlálltam ;)
-
DLDKox
aktív tag
válasz Macilaci457 #367 üzenetére
Szia !
Nem néztem, de nem rossz ötlet.
Linket tudnál esteleg a Magyar eladóról. Hátha nem kell postázással vacakolni.
Mert nézegettem de csak USA eladókat találltam. -
Macilaci457
őstag
Korrekt.
Én tulajdonképpen egy TDK USB alu ház paneljét használom csupaszon a Winchesteren.
Elég sokat megy. A tuti megoldás ez. Semmi ház, csak bumibakokon, hogy ne rezonáljon. Felrakom egy polcra, a zsinór elér a pc-ig, és kész. Jó ez a sok dizájn dolog, de én megvesznék tőle, ha valami ott zúgna az asztal közepén, csak mert szépen világít.
A Mybook télleg tetszett fényképeken. De ezt a megoldást nem cserélném le. -
DLDKox
aktív tag
HI !
Ilyet láttatok már valahol Magyarországon? [link]
Mert szeretnék 1 ilyet de eddig sehol se találtam a közelben
Ha valakinek van infója, hogy honnan szerezhető be kérem ossza meg velem.
Thx -
GD
őstag
létezik olyan verzió ami tud sata-t és pata-t is?
-
Toomi
csendes tag
Hello!
Következő lenne a kérdésem,
Milyen külső racket vegyek ami:
-3,5''
-USB-n kapja a tápot, tehát nem kell neki külön 230V
-ALU házas
-óccsó
Másik, lehet a rackbe lévő vinyón több partíció is, működik rajt mind? -
VVoid
aktív tag
válasz Macilaci457 #349 üzenetére
Volt alkalmam kipróbálni havernál egy 320-as MyBook Premiumot. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy kéne venni egyet. Kb. egy órát próbálgattam, íme a tapasztalatok:
+ meglepően kicsi, dizájnos, a szélén gumírozott, tehát egyáltalán nem csúszik
+ a szokásos sebességet hozza, 30-35 MB/s olvasás, 20-30 MB/s írás, a firewire csatolón kicsit gyorsabb, mint USB-n, de csak alig
+ ha bedugom az USB/FW csatlakozót, azonnal bekapcsol, biztonságos eltávolítás esetén pedig rögtön kikapcsol
+ a WinDLG progival USB-n keresztül ki tudja olvasni a SMARTját (FW-n keresztül azonban nem)
+ semmi hangja nincs (ellenben kicsit rezonál)
- bekapcsolásától számítva kb. egy óra alatt 60 fokra melegedett fel (a SMART szerint), és valóban jó forrónak tűnt, mindezt normál szobahőmérsékleten
- nem strapabíró műanyag, és rosszul is szellőzik
Tekintve, hogy egy 320-as vinyót 25k-ért beszerezhető, ez pedig 45k (ok, nem túl aktuális infók, de sokat nem változhatott a helyzet azóta), kicsit sokallom a +20k-t egy rosszul szellőző, vinyófőző gyenge műanyag házért. Ki van zárva, hogy ezt naponta, több órán keresztül lehessen használni ilyen melegedés mellett, hacsak nem szerkeszt rá az ember valami aktív hűtést.
Szóval, inkább egy becsületes külső mobil rack, jobban megéri, és ha firewire csatoló nem kell, akkor 10k-ért már minőségi cuccot lehet venni, megmarad +10k, rendesen szellőzik a vinyó, és cserébe lemondhatunk pár apró fícsörről, aminek sok hasznát amúgy sem lehet venni. -
Honkydoo
őstag
válasz Macilaci457 #349 üzenetére
Köszi.
Akkor szerintem marad az eredeti verzió, vinyó van, veszek valami 7-8k-s racket, azt had szóljon.
Azért kár, hogy nem lehet ezt ilyen árkategóriában megoldani, nemhiszem, hogy ez valami hűdenagy dolog, amin hosszú hónapokat kell agyalni a programozóknak (mint pl valami új technológia kifejlesztése), és szerintem praktikus, ha lehet OS alól vezérelni, a leállást/elindulást, nemhiszem hogy csak én lennék vevő rá.
[Szerkesztve]"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Sigur Rós
csendes tag
Kerdesem lenne az olvasoktol, bar ezt a 350 közeli hozzaszolast nem olvastam vegig!
1, Lehetoseg van - e egy olyan kulso HDD (vagy egy tok) vasarlasara amely egy SD kartya adatait (pl: kepeket) beolvas? Olyasmi uton mint ahogy ezt innen (bar meg nem hasznaltam) gondolvan az iPod camera csatlakozoja teszi! Kartyaolvaso nem feltetlen szukseges a tokon, de a lenyeg hogy akar az USB csatlakozason keresztül is, az SD adatait fel tudjam tolteni, PC hasznalata nelkul. Ha esetleg valaki tud ilyet kerem jelezzen! -
Honkydoo
őstag
Hát az az igazság, hogy én a HDD-met egy routerhoz akarom kapcsolni, aztán ha simán rádugnám a routerre az usb-s házat amiben a HDD van, akkor a nap 24 órájában pörögne a vinyó.
Bár azt nemtudom, melyik a jobb, ha a nap 24 órájában pörög, vagy ha néha elindul-leáll.
Értem, szóval oprendszerről nem tudom vezérelni a lekapcsolást. Tudnátok nekem mondani olyan külső házat ami ezt támogatja? (lehetőleg HDD nélkülit, és minél olcsóbban )
Előre is köszi
-
Macilaci457
őstag
válasz Honkydoo #341 üzenetére
Nem kapcsolnak le a külső vinyók, csak ha a ház támogatja, de akkor az vezérli, nem az oprendszer. Pl. WD egyes típusai lekapcsolják a winyót egy idő után. De az én DTK több éves rackemen keresztül a S.M.A.R.T. információkat sem tudja kiolvasni semmi, nem jön át ilyen jel a winyóról, ergó vezérelni sem lehet az állapotát.
-
Honkydoo
őstag
válasz Honkydoo #339 üzenetére
OK, látom így semmi érdeklődés, akkor megpróbálom máshogy
Valaki meg tudja mondani, akinek van linux-a + egy külső USB-s vinyója, hogy ha elindítja a hdparm progit, akkor, az alvó állapotba tudja helyezni a vinyót?
Sekinek sincs ilyen tapasztalata?"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot, úgyhogy, ha volt ilyen kérdés akkor bocsi.
Linux alatt ki lehet kapcsolni egy ilyen külső usb-s rackben a winyót, ha x idő után nem megy át rajta adat? (úgy, hogy a winyó motorja ne pörögjön)
Ha igen akkor milyen rack, esetleg progi kell hozzá?
Köszi
-
Alex91
félisten
Valami noname, akkor vettem, mikor emez gariztatni volt. Ez volt a boltban . Ennek nem ilyen DIN a csatija.
Amugy nekem is sokaig semmi gond nem volt vele, aztan egyszercsak elkezdett hullamozni a motorhang es kattogni a HDD, majd mar fel se ismerte a HDD-t a gep. Szerencsere a vinyo nem ment tonkre.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Ugyan ilyen csatis az enyem is. A masik hazamnak nem, azzal nincs is gond...
Egyet mar csereltek, ez is xar de mar nincs erom visszavinni...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
misran
tag
Hohi.
Az a fura hogy jópár hónapig jól működött a winyóval. Az elromlás nem hirtelen volt, néha bootnál volt gondja utóbbi időben, de manapság már el sem indul.
A csatlakozó egy az egyben ez:
[link]
kivéva a SATA-t.
Egy műszerész haver szerint lehet segíteni ha a tápellátás béna. Megnézi majd, ha van valami írok ide.
Üdv.MiSRaN
-
Alex91
félisten
Ugyanez van nalam is . Kapcsolo erintkezes, esetleg kabelek erintkezese nem jo. Vagy meg arra is gyanakszom, hogy a HDD jobban terheli, mint amit a hazam tapja adni tud. Egy Samsung HDD van benne.
Ja, es a tapcsatlakozo a te hazadon is 5 polusu (ha jol emlekszem)?
[Szerkesztve]Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
misran
tag
válasz Neurotoxin #325 üzenetére
Hello,
nekem is szürke van. A fényt egy buborékos műanyagrúdra épített LED adja, a buborékok szórnak. Ha valamiért nincs buborék a rúdban, nem szór.
A sebesség nálam 15 MBps körül mozog, ettől nem estem hasra .
A hiba végett mértem párat a multiméterrel: üzem közben a 12 V-s fesz 11,89 és 12 körül mozog, aztán jön a kattanás, LED elalvás és ilyenkor a fesz 8-6-néha 0 is, majd újra felpörög a winyó és visszaáll a régi rend. Néha a 0 szint több pillanatig megmarad, esetleg 1-2 sec-re is.
Az 5 V-vel ugyanez, arányosan.
Tippet valaki?MiSRaN
-
mrmatyi
tag
köszi az infót!
ennél az adatátviteli sebességet max kihasználja?
most nem azért hogy szídjam a masinát,(mert biztos jó)de az adapterekről kicsit rosszak a tapasztalataim...
mondj néhány jó dolgot róla,hogy ne a Vipower VP7010133-at vegyem!p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4
-
tomi4506
csendes tag
A.C.Ryan AluBox LAN cuccról kellene tapasztalat.
Érdemes-e venni?
Ismeri valaki?!!!? -
mrmatyi
tag
üdv!
bocsi ha netán rossz helyre írnák,de nem találtam belső mobilrack topikot!
olyan kérdésem lenne,hogy egy maxtor 40GB-os ata-133-as hoz kéne egy belső mobilreck.
milyet ajánlanátok?
ilyen jó? Vipower VP7010133
köszi!p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4
-
Neurotoxin
őstag
Bocsi, még annyit, hogy nálam USB 2.0án nyújtja a 30MB/s-es olvasást. Írás már csak olyan 21-25MB/s, de az USB 2.0ás szabvány általi maximális sebesség ennyi, tehát kihasználja....Nekem ennyi elég, maradjunk a realitásnál.Több dologtól is függhet: CPU, chipset, winchester....a haveromnak coolermaster márkájú rackje van, ott ugyan ezen körülmények között az ő elektronikája már csak 15MB/s írási/olvasási sebességet produkál.
[Szerkesztve]19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Neurotoxin
őstag
Hát nem tudom, én a tápkábelre gyanakodnék. Rendesen be van tolva? Már első használatkor feltűnt, hogy hajlamos lesz ''kijárni''. 1ébként a hozzászólásom fölötti hozzászóláshoz hasonló ''hibát'' érzékelek én is, csak nekem olyan hangot ad, mintha ''seek''elne(ledek nem villognak). ilyenkor, ha belemászok vmi könyvtárba, akkor abbahagyja....passz...ez hiba egyáltalán?
Más:nekem az alsó fénycső úgy világít, mintha csak félig működne, csak vibrál. Tesztekben nézegettem a képeket, már ott is feltűnt, hogy csak a felső és elülső világít teljes hosszában. A havernak pont ilyene van szürkében ,azon meg felül olyan, mintha nem is világítana.Ez vmi széria hiba?
Mellesleg nekem kivételesen tetszik a villogás Nem zavar, de ha filmet nézek ,akkor kiírok egy kettő avit egy DVDre és berakom az igen kiváló, minden feliratot támogató,E:MAX asztali divx/xvid lejátszómba
[Szerkesztve]19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
bbchris
senior tag
Lehet hogy nem a megfelelő topicban írok de már nagyon idegesítő a probléma a vinyóval . Nos vettem egy IBM hordozható 40Gbyte-os USB vinyót és ha NTFS-re formattálom akkor időközönként kattog , meg leáll a vinyó aztán felpörög majd újraindul és a poén az hogyha FAT32-ben formattálom akkor semmi gáz , néha akkor is kattog de nagyon ritkán . Mi lehet a probléma ilyenkor ?
-
tomi4506
csendes tag
Nekem pedig konkrétan A.C.Ryan AluBox LAN cuccról kellene tapasztalat.
Érdemes-e venni? -
tomi4506
csendes tag
[link]
Én erről szeretnék tudni, nézd csak meg a linket. Ugyan arról beszélünk? -
misran
tag
válasz Neurotoxin #280 üzenetére
Hali,
nekem van egy ilyenem es nemreg meghulyult. A winyo ujra felporog benne, kikapcsol, elindul, kattan, ledek elalszanak, esetleg ujra indul de lehet hogy allva marad.
A winyo beszerelve rendesen mukodik.
Nem tudom mi lehet, nem tudom hogy ez jellemzi-e az ICY-ket, de azert leirom.
A nagy kek korbevillogas sem olyan idealis ha sotetben nezel filmet.
A sebessegtol sem estem hasra, de az mulhat a masik oldalon is.
Ettol fuggetlenul jo kis cuccnak tunt, csak kar hogy elszallt...
Udv!MiSRaN
-
tomi4506
csendes tag
Üdv.!
Találkozott/látott/hallott már valaki erről a termékről?
A.C.Ryan AluBox
van duo-ban is, abba kettő winyót lehet rakni.
Ha valaki tud valamit kérem írjon.
Köszi -
Darla
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan keretet ami Firewire csatin keresztűl kommunikál a géppel és SATA vinyó megye bele? Sehol nem találok ilyet. Köszi -
b.janko
tag
[link]
Itt látható egy Mindennel kompatibilis keret.
Nekem egy ilyesmire lenne szügségem...
Pontosan egy WD vinyó lesz benne még nem tudom milyen... De itthon nagyon kicsi a gép, tehát FireWire kártyán kéne rákötnöm, mert 671Mhz procim hamar felzabálná, ha USB1.1-en fel tudná.. de pont van egy PCI-os FireWire karim.
Viszont a gép később laptoppá változik, amin viszont csak 1 FireWiree lesz, és addigra nekem meg több reckem... Tehát jó lenne valami olyan, amin van FireWire kimenet is mert akkor azokat sorba tudnám kötni...
Ez ugye lehetséges?? pl ilyen:[link]
USB viszont kell, mivel suliban/haveroknál nem biztos hogy van FireWire, és oda is meg majd néha... És mivel haverok között iss lesz hordozgatva, ezért jó lenne ha SATA/PATA képes lenne.. az eSata az mi?
Esetleg ha vlaki tud ajánlani olyan keretet ami SATA ---> USB/FW az is érdekelne mert ebben is elég szegényes a kínálat.. Valamit ugyanolyan külsőhöz PATA ---> USB/FW
Előre is köszi... Ja, és tom hogy gúli a barátom, de most nem segítettwww.marinero.hu
-
Macilaci457
őstag
válasz próbakocka #310 üzenetére
Tessék zaklatni a Mistralt!
Ugyanis ők szerepelnek a Vantec-USA weboldalán, mint magyarországi lelőhely.
Érdemes őket megkérdezni erről!
L. -
tothbe
addikt
-
Macilaci457
őstag
válasz próbakocka #307 üzenetére
igen, azt értem.
Hát, kapsz itthon is, csak borsos az ára... lásd Thecus. -
próbakocka
senior tag
válasz Macilaci457 #306 üzenetére
ez nemcsak rack, ez egy NAS cucc, van rajta UTP!
ez nem túl gyakori
[Szerkesztve]/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Macilaci457
őstag
Aki nem találja az oldalon belül, annak:
http://www.usbgear.com/USB-Enclosures.html
vagy katt ide:
[link] -
Macilaci457
őstag
válasz próbakocka #304 üzenetére
Sajnos jellemző a helyzet. Külföldön, főleg az USA-ban rengeteg racket lehet venni...
Érdemes megnézni csak ezt:
http://www.coolgear.com/
Ha csak enne a gyártónak a termékeit behozná valami cég, nem lenne semmiben hiány. -
próbakocka
senior tag
Vantec Nexstar NST-375LX
[link]
sima HDD doboz USBvel, és UTPvel, FTP és SMB server, és nincsen rajta wlan, ami nekem abszolút nem is hiányzik.
58$ és 70 $ közötti áron van, de itthon nem látok sehol,
ez még egészen emberi ár is lenne
látott már vki ilyen élőben, lehet e valahol kapni?/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Márton
nagyúr
Szerintem win2000-től már nem annyira az oprencertől, sokkal inkább a chipkészlettől függ a dolog. Bár az is igaz, hogy usb2-t az alap win driver hajtja meg, szóval lehet hogy mégiscsak?...
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
b.janko
tag
Nah...
Elkezdtem olvasgatni a fórumot, ugyanis nekem is egy PATA+SATA képes reck lenne az igazi, ami FireWire és USB-n is csatlakoztatható... és FireWirw porton láncba fűzhető.
viszont nálam napi 23.5 órát menne, tehát elég fontos a zajtalanság és a hűtés. És mivel nem akarja az ember a vinyót megsütni, inkább legyen egy kis alapzaj...
Nekem a gépben jelenleg egy igen forrófejű Maxtorom van, 8cm-es ventivel hűtőm 5V-ot kap, teljeseng hangtalan...
Kimondottan az elektronika melegszik azon a xaron, szóval arra fújom a levegőt.
Mivel a vinyók többségénél az elektronika és az alu test között egy hő és elektromosan szigetelő szivacs van, ezért ha magát a vinyótestet hűtöm, attól még a chippek melegednek, és melegek is maradnak...
Persze azért kevéssé, de nekem edig az összes vinyómon az elektronika szált el, amit meg sajnos nem igazán lehet levegőn kívül mással hűteni.
Mellesleg hogy milyen vastag alulemezből készül a keret az nem változtat a hőleadó képességén... csak a színe és a felülete..
Szóval összefoglalva egy olyan recket keresek, ami PATA-SATA / USB-FW-s és AKTÍV hűtéssel is rendelkezik...
Ha valki látott ilyet kérem jelezen.. kösziwww.marinero.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest