Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
addikt
válasz zseniális19 #2401 üzenetére
Régebben nem voltak ilyen sz@rok az LC-Power házak.
Nekem ennek az e-satás verziója van (35BE3), ráadásul két darab. Azokban még teljes ház méretű fémlemez volt, ehhez lehetett rögzíteni a vinyót, plusz a ház élén, kívül is volt csavaros rögzítés.[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz bandiie #1414 üzenetére
Konkrétan melyik típus az LC Powerből? Nem kétlem, hogy sz@r, de nekem pl. ebből a fajtából kettő is van elég régóta, és mindkettő hibátlan.
-
ANT
addikt
válasz torogyuri #1408 üzenetére
Szerintem nem találsz ahhoz drivert (mármint a házhoz). Az meg egyértelmű, hogy a Win7 ugyanazt a MS drivert pakolja hozzá.
És pl. SMART adatokat ki tudsz olvasni a vinyóból HDSentinellel? Kezd gyanús lenni nekem az a külső ház.
IDE kábellel direktbe kötött vinyónál is fennállnak a hibajelenségek (kis sebesség, nem kap betűjelet a drive)?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
1. Külső rack
2. Specifikáció alapján nem igaz.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Másik topikban válaszoltam.
Kis kiegészítés: a kilyuggatott ház mellé még beállítottam egy 12cm 800RPM-es ventit is, mivel most rendszervinyó van benne.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Na, akkor sorban.
Kint a vinyó, de nem kell azt pofozni, dobálni, és nem fog sérülni.
Azért jobb a külső háznál, mert egyszerűbben megy a vinyócsere, és ebből csak egy darab kell.
A dokkoló+csupasz vinyó szállítása valóban macerásabb, de korábban nem említettél szállítást, csak vinyó cserélgetést. Talán ez az egy, ami ellene szólhat.
Konkrét tapasztalatom ezzel az eggyel volt, korrektül működik. És a leírással ellentétben 2TB-ot is támogat.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
"Mivel több vinyóm van, cserélgetném is."
Szvsz akkor inkább dokkolóban gondolkodj, ne külső házban.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
"ha meg nem ismeri fel benne, akkor meg sz@r.. és ki kell hogy cseréljék"
Ezt esetleg vásárlás előtt kell tisztázni az eladóval.
Másrészt nem tudom, hogy a "max. 1TB-ot kezel" kijelentést mennyire kell komolyan venni: a #1116-ban linkeltem egy dokkolót, aminek az adatlapján konkrétan ott van a max. 1TB támogatása. Ma reggel áttettem ebbe a HD203WI-t, és simán felismeri/működik vele.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
ANT
addikt
A Rapid Case-nek van sima USB-s változata is. Azzal sem nyúlhatsz mellé nagyon.
Vagy itt van még ez.
Nekem ebből is van egy esatás példány. Túl sokat nem néztem ki belőle a megvétele előtt, oszt' mégis hibátlanul működik! Ezeket ajánlom, mert ezeket (is) használom. Aztán esetleg majd jön valaki, aki mást használ, ergo mást fog ajánlani. Igazából itt erősen szubjektív véleményeket fogsz olvasni.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Ott van 3 hsz-el előtted egy Sharkoon, azt pl. veheted.
Ha alkalmanként nem 100GB nagyságrendben másolsz adatot a vinyóra, és/vagy türelmes ember vagy, akkor nem szükséges az esata, elég az USB is. Amúgy ízlés szerint.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz infectedmann #1055 üzenetére
Nekem pl. öt darab külső házam van, eddig egyiknél sem volt gond a tápegységgel.
-
ANT
addikt
válasz bajnokpityu #1003 üzenetére
És biztos, hogy a ház a rossz? Csupaszon elindul a vinyó, ha kiszeded belőle?
-
ANT
addikt
válasz bajnokpityu #1001 üzenetére
Szuflát kap? Nem a tápegysége halt meg?
-
ANT
addikt
válasz Destr4ct #970 üzenetére
Nem értettem félre a problémát. Ismerős a jelenség, mert nekem is van egy gyári, Medion külső házam WD vinyóval, ami legtöbbször ugyanezt csinálja, néha viszont jó.
Szedd ki a házból a vinyót, és csupaszon kösd rá a laptopra egy esata-sata kábellel. Ha így jó, akkor a ház elektronika kavar be. (Tippem szerint az én Medion házamnál is az elektronika a ludas. Csak én azt a házat nem tudom roncsolás nélkül szétszedni, ezért hagytam a fenébe az egészet.)Szerk: akkor sem ismeri fel a vinyót, ha Eszközkezelőben rányomsz a "Hardverváltozások keresése" opcióra? Mert akkor legalább a kábel ki-be húzgálását megspórolnád.
[ Szerkesztve ]
-
-
ANT
addikt
válasz Destr4ct #954 üzenetére
Van egy pár külső esatás házam, többek között egy ugyanilyen LC-Power is, és pont ezzel nincs semmi bajom csatlakozás-leválasztás szempontjából. Nálam egy WD10EACS vinyó van benne jelenleg.
SATA vezérlőd AHCI módban van? Milyen op.rendszer? A rendszer telepítése is AHCI módban ment?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
ANT
addikt
3,5 x 12 x 20,5cm talppal együtt a ház. A talp 6 cm széles.
Ezt a megbízhatóságot hogy érted? Hurcolni is fogod, több gépen is megfordul majd?
Semmi probléma vele esatán. De van rajta USB is, akár variálni is tudod a csatlakoztatást.[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
Hotswap - ment közben csatlakoztatás, eltávolítás.
Smart kijelzés: vinyó adatainak (hőmérséklet, kondíció, üzemidő stb.) kijelzése a diagnosztikai programok részére. pl. HDSentinelSzerk: igen, a sebesség miatt javasoltam az esatát. Én jobb szeretek n x 10-100GB adatot nagyobb sebességgel áttolni egy külső vinyóra. A biztonságával nálam semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Speeedfire #911 üzenetére
Pedig az nem ártott volna, ha esetleg működik a SMART kiolvasás, de ennél nagyobb baja ne legyen....(se a háznak, se a benne lévő vinyódnak)!
-
ANT
addikt
válasz Speeedfire #909 üzenetére
Ha rangsorra vagy kíváncsi:
1. Sharkoon
2. LC-Power
3. Spire
Nekem az első kettőből van (esatás midkettő), a Sharkoonban egy picit kevésbé melegszik a vinyó - mindkettőben 5400RPM-es HDD forog.
Külsőre az LC-Power a legcsicsásabb - kéken világító power gomb és LC-POWER felirat az előlapon (ha ez számít).
A Spire-t is láttam már élőben, de már kinézetre - anyagminőségre is rém gagyi.
Tápegység meg tökmindegy. Mindegyikhez ugyanazt a "médincsájna" 12V 2A-s cuccot adják.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Peter Kiss #858 üzenetére
Nekem van egy ilyen külső házam, nem rezonál. Szünetmentes témában nem tudok nyilatkozni. 2TB-os vinyót is kezeli, mivel nálam jelenleg egy HD203WI dolgozik benne.
Bár nem tudom, aktuális-e még a felvetésed?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Szvsz működés/kompatibilitás szempontjából nem lehet túl nagy különbség közöttük. Még Se7en alatt sem. A hűtés/szellőzés szempontjából már inkább. Ha visszaolvasol, én is elsősorban emiatt ajánlottam fentebb a "sárkúnt".
Esetleg még a design lehet szempont. (csak nem nálam... )''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
3,5"-os külső házat keresők figyelmébe ajánlom: Sharkoon Rapid Case esata.
Elsősorban hőmérséklet szempontjából ajánlott, nálam egy HD501LJ max. 39 fokra melegszik benne, mindenféle direkt hűtés nélkül. Viszonyításképpen: ugyanez a HDD egy Coolink esata házban 51-52 fokig meg sem állt.
Létezik sima USB-s változata is, aki esetleg arra vágyik.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Szvsz becsüld meg azt a rack-et, ami 30 MB/s-t tud. Az a sebesség igencsak jó eredmény. Az ilyen cuccoknál ott a csatolófelület-átalakítás, ami bezavar az átviteli sebességnél, meg pl. smart adatokat se tudod kiolvasni. De hát ezzel meg kell tanulni együtt élni.
-
-
ANT
addikt
Szvsz arra a műanyag, fiókos keretre tíz forintot sem érdemes költeni, nem hogy 6-8K-t! Igazi tortúra a vinyó számára. Ha vmi mobilis HDD-t akarsz, sztem ennyi pénzből már kapsz USB-s külső alukeretet aktív hűtéssel (pl. az enyém 7600-ba került). De ha mégis belső fiókosra vágysz, esetleg ezüst spray alkalmazása egy sima fehér példánynál?
-
ANT
addikt
válasz Devid_81 #423 üzenetére
Mostanában talán a WD-t tartják a leghalkabbnak. Melegedés szempontjából pedig, ha venti is van az alurack-ben, akkor szinte teljesen mindegy. Környezetemben pl. van egy Coolink alurack-be szerelve egy 120-as Maxtor (vmi régebbi széria), de az is eddig max. langyos volt, még 80-100 GB adat átpakolása után is.
-
ANT
addikt
Nekem még külső vinyón lévő játékok is ugyanúgy mennek, mintha belső vinyóra telepítettem volna őket. Munka + más alkalmazások: ez konkrétabban mi lenne? Munka közben, gondolom, no játék. Vagy igen? Ha USB 2.0-d van, akkor szvsz nem az lenne a szűk keresztmetszet. (ha egyáltalán lenne!)
-
ANT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest