Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5512) King Unique válasza domi007 (#5508) üzenetére


King Unique
titán

"The last USB you connected to this computer malfunctioned, Windows does not recognize it"

Ha rákeresel, visszaolvasol, akkor korábban már volt szó itt ilyen problémáról, ahol állítólag a gyári hibás külső ház volt a probléma forrása, amit annak garanciális cseréje megoldott. Viszont ha esetedben a dokkoló rendben működik másik gépen, másik operációs rendszerrel, akkor nyilván nem lehet hibás. Valamint a Windows 10-zel való inkompatibilitás sem reális, amikor a gyártó weboldalán eleve fel van tüntetve a támogatott operációs rendszerek között, meg az ilyen eszközöknél amúgy is kb. alap a különféle Windows-verziók támogatása.
A topik téma-összefoglalójának gyakran ismételt kérdések fejezetébe vannak az említett problémához kapcsolódó kérdések-válaszok, valamint ez előbb linkelt esetnél javasoltak is kipróbálhatók. + Ha már az eszközkezelőben elakad a detektálás, akkor az ottani hibakód alapján célszerű megpróbálni a leírásban javasolt megoldást. Valamint az OS topikjában említett egyéb módszereket is attól függően, hogy esetedben melyik aktuális, ami a leírtakból nem derült ki.

"Valószínűleg valami szivatós firmware hibáról van szó, de nem sikerült sehogy sem frissített firmwaret találni hozzá."

Egyrészt a firmware hibája normál esetben nem igazán reális, illetve nem lenne szabad olyan szinten, hogy egyáltalán ne kezelje az OS a dokkolót/külső házat. Meg egy ilyen eszköz amúgy is PnP (Plug and Play), vagyis csak csatlakoztatni kell és működik. Illetve pont ezért rendszerint manuálisan külön letöltendő és telepítendő speciális drivert sem igényel, max. az első csatlakoztatásnál megtörténik a Windowsban az eszközbeállítás és kész.
Másrészt a firmware frissítése bizonyos esetekben valóban megoldás lehet, de arról számtalanszor volt szó itt a topikban, hogy eleve kockázatos művelet és csak saját felelősségre javasolt. Ha az eszköz (dokkoló) gyártója közvetlenül nem biztosít ehhez megfelelő firmware-t, hanem külső forrásból beszerzett firmware-rel történik, akkor meg pláne.

"Ezekután bedugtam egy vinyót, bekapcsoltam...és nem látja a vinyót "

Ez a kijelentés Windows esetében max. akkor helytálló, ha sem eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben / tárolóhelyeknél nem jelenik meg az eszköz, jelen esetben a dokkoló, illetve az abban lévő HDD. Ellenkező esetben viszont nyilván helytelen. Illetve az szintén, ha csak a fájlkezelőben történő megjelenés alapján van állítva, ahol eleve csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek, lemezek jelennek meg.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.