Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ben.93
tag
válasz Ben.93 #15661 üzenetére
Egyébként (attól függ) mennyire fontos, ha a helyi posta feldolgozó üzemben van a csomag, ott átlehet venni személyi és lakcímk. ellenében
Persze, nem tudom, mennyire sürgős... Na meg persze nem 100%, hogy ott van, de valószínűleg, hogy igen, mert a csomagok kiszállítását, amiért már fizetni nem kell, egyáltalán nem kapkodják el! Onnan tudom, a rokonom ott dolgozik, és nekem ő szokta elhozni, mivel a munkatársak a csomagokat addig rakják félre, míg lehet, sajnos, kivéve ha utánvétről van szó -
maj-viktor
őstag
válasz Ben.93 #17233 üzenetére
Szerintem nem sok, max annyi, hogy az ebay-es felületen indítod a paypal-os case-t...
Azaz ergó csak felhasználóbarátabb az ebay-en nyitni(#17202) pitchman
Ácsi, értsétek már meg, hogy kínai árak nettó árak!
AZ EU sajátossága az ÁFA nevezetű dolog, mely minden EU-ba érkező termékre rászáll, a mértéke annak függően melyik országba érkezik be...
nettó ár + ÁFA = bruttó ár (amit kizetsz a boltba is)EU-s ÁFÁK:
spanyol: 18%
német: 19%
angol, osztrák, olasz, szlovák: 20%
román: 24%
magyar: 27%USA megint más tészta, ott is nettó árak vannak és államtól függően 0-15% közötti úgynevezett "sales tax", mely az itteni ÁFÁ-nak tekinthető!
Kína megin más tészta, ott meg valami minimális állami sarc van 2-6% körüli talán...
(#17236) Csongii
1HÉT!??? O.o
Akkor ritka nagy szerencséd volt!
Az átlag 3-4hét szállítás[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
synar
őstag
válasz Ben.93 #17950 üzenetére
Egy évvel ezelőtt én is akartam venni Ebay-en egy robotporszívót, kifizettem, vártam, kb. két hétre rá kaptam is helyette egy gagyi játékkarkötőt piros spárgából, kis szívecskével. Nyitottam egy Case-t, leírtam, hogy nem azt kaptam amiért fizettem, erre válaszul az eladó, a feladás igazolásaként megadta a karkötő postai adatait. Én meg lefényképeztem amit kaptam, a borítékok és mellette a karkötőt, szépen látszott minden adat. Ezt csatoltam is az Ebay-nek írt következő üzenethez, melyben megkérdeztem, hogy szerintük ez hasonlít-e egy robotporszívóhoz. Azóta bízom a rendszerükben, mert minden további cécó nélkül két nap múlva a számlámon volt a refund teljes összege.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Ben.93 #17950 üzenetére
Kikerestem neked, ezt a végső választ kaptam akkor az Ebay-től:
Refund information:
We've initiated a refund of GBP 49.58 back to the PayPal funding source that you used to purchase the item. Please allow 48 hours for the refund to process.
Final decision:
This case was found in your favor.
eBay Customer Support comments:
We didn't receive valid tracking information from the seller. We're sorry you had a problem with your purchase, and we're issuing you a refund for this case. -
Ben.93
tag
válasz Ben.93 #18419 üzenetére
Bocsi a sok kérdésért, de mi is konkrétan ez a parcelforce címke? Valaki felvilágosítana?
Még nem kellett soha vissza küldenem csomagot ebay-en (eddig)
Kinyomtattam és láthatóan ráragasztottam a csomagra.
Ajánlottan adtam fel a cuccot levélként Angliába (3500 Ft-omba került), kaptam is tracking numbert, amit beillesztettem a case-be.
Elméletileg innentől nekem nincs teendőm? Mondjuk annak nem örülök, hogy a címzettnek (eladónak) fizetnie kellene elméletileg, mert akkor fix, hogy nem veszi át a csomit Így se volt hajlandó 1 fillért se visszatéríteni a dispute végéig
Hát asszem ameddig nem lesz PayPalomon a refund nem nagyon leszek nyugodt, de megtettem amit kellett
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Ben.93 #18458 üzenetére
Az általad idézett szöveg szerint
"I have personally took an action on this case and I am going to issue you a pre-paid postage label which you can use to return this item to the seller. Please be assured that eBay will shoulder the return cost of the item and you won't be charge for anything."
Azért kaptad a cimkékt, hogy ne kelljen fizetni semmit a postázásért
Az hogy az eladó mit lép, már az ebay baja. Majd behajtják rajtuk. A visszatérítést ez nem akadályozza meg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ben.93 #19395 üzenetére
Az elmúlt egy évben csak olyan csomagot adtam fel (kb 50et), ahol a tracking számot már előre megkaptam, amint kitöltöttem a feladáshoz szükséges dokumentumot online. Az, hogy utána mikor vittem el a postára, már rajtam múlt, de a szám ott volt nálam, beregisztrálva az adott címhez, ahova küldeni fogom. Tehát meglehet a tracking számom hétfőn, miközben csak pénteken adom fel a csomagot.
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
pee13
senior tag
válasz Ben.93 #21921 üzenetére
Tudok ám örülni, hogy eddig az összes pár dolláros csomagom, apró cuccok 2 héten belül házhoz jöttek. Most egy telefont várok, a régi állandóan lefagy/újraindul, és még telefonálni is alig tudok vele, mert rossz a hangszóró.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest