Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
WhiteWalker #102298 üzenetére
Aliról eddig nagyon kevés kivétellel akármit rendeltem EUból, azok Kínából jöttek. Pár nagyobb értékű cucc amit eleve cseh/lengyel raktárra írt, azokat hozta a DPD és kb. ennyi.
-
SOAD19
addikt
válasz
WhiteWalker #102296 üzenetére
Nem írják az oldalon, hogy amit kinéztél, honnan szállítják?
MOD:
Ránéztem az oldalra. VAn EU Warehouse menüpont, aminél, ha rákattintok egy termékre, akkor a termék neve mellett írja is, hogy EU WH:
"OnePlus 11 Textured Case *Nillkin* - EU Warehouse"Nyilván, aminél nem írja, az EU-n kívülről érkezik.
-
SOAD19
addikt
válasz
WhiteWalker #102294 üzenetére
A téma összefoglalóban ott van a válasz a kérdésedre. Amennyiben nincs eu-s raktára, azaz EU-n kívülről érkezik, akkor kell vámot és áfát is fizetni ilyen összegnél, kb. 1,3-as szorzóval számolj.
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
A tradingshenzhen oldalról rendelnék (500-600$ körül) , arra jön áfa(vám )vagy valami egyéb költség? Ismeritek az oldalt?
-
SzilasHU
újonc
válasz
SzilasHU #102289 üzenetére
Sziasztok,
A probléma megoldódott, visszahozták Zalaegerszegre, kézbesítőnél van. Nem vagyok logisztikás, de az, hogy elvisszük a cél állomásból 140km-re majd megint 140km fuvarozással visszahozzuk az mennyire éri meg nekik ?
Nagyon haldoklik ez az egész Posta rendszer, van nemzetközi Kínai csomagom is ami a vám alatt van már 1 hete, elküldtem nekik az összes infót meg minden-t és olyat írnak vissza, hogy: Pótolandó dokumentum(ok): A RENDELÉSNEK ÉS VAGY SZÁMLÁNAK ÁRUMEGNEVEZÉST ÉS DARABSZÁMOT IS KELL TARTALMAZNIAMintha a számlán, rendelés lapon amit küldtem nem lett volna ott az áru neve és a darabszám + darabonkénti rendelési ár, végleges ár. Na mind1, annyi pénzért amennyiért ott dolgoznak emberek nem is csodálkozzom, hogy ilyen állapotba van.
-
SOAD19
addikt
válasz
sentry0 #102291 üzenetére
Tanácsom, hogy ha lehet kerülni kell a magyar postát, mert egy hulladék banda. Amerikából rendeltem óraszíjakat BF idegen, akciósan. Vélhetően a webshop az eredeti árat adta meg nekik nem a kedvezményest, vagy a posta direkt a magasabb összeggel számolva számolta ki a áfát, vámot. Jeleztem nekik a problémát, elküldtem nekik a banki igazolást, netes rendelésről képernyőképet, ami úgyhogy, hogy mennyit is fizettem a termékekért, de nem igazán érdekelte őket a dolog. Nem nagy összegről volt szó, de maga a hozzáállás b@szott fel. Ha normális cég lenne, akkor kifizettetik a pár száz ft-os vámkezelési díjat, vagy mi a neve és problem solved. 2-3 levélváltás után hagytam inkább a francba. Hulladék, lehúzós banda. Megfogadtam, hogy ha nagyon nem muszáj inkább elkerülöm őket jó messze, főleg, ha EU-n kívüli rendelésről van szó. Egy jó tanács, ha EU-n kívülről rendeltek akciósan, akkor jelezzétek a webshopnak, hogy mindenféleképpen az akciós ár legyen feltüntetve, mert elég hosszadalmas és költséges lehet az újbóli vámkezelés (6k rémlik).
-
sentry0
tag
válasz
sentry0 #102290 üzenetére
Ez nem csak bosszantó már, hanem lassan kész röhej. Most megváltozott a státusz.
Ez mit jelent? Hogy holnap megint meghazudják hogy ki próbálták, hozni, és sajnos nem sikerült?Tényleg szívesen fogadom a tanácsokat, hogy ilyenkor most mégis mit kell tenni? Vagy mi fog következni?
-
sentry0
tag
Sziasztok!
A rutinosoktól szeretnék egy kis segítséget kérni.
Németországból rendeltem egy csomagot DHL- Magyar Posta szállítással. A csomagot a postának ma ki kellett volna szállítani, de természetesen a szokásos kamu értesítést jött este 7 után, hogy ma du 4 órakor megpróbálták kiszállítani, de nem sikerült, így postán átvehetem.
Viszont ha holnap a munkahelyem postaládájába nem dobtak be értesítőt (amit nagyon esélyesnek tartok), akkor honnan tudom, hogy melyik postán tudom átvenni? (9023 Győr) Kit kell hívni?
Az online nyomkövető ezt írja utolsó értesítésként:
2024. 01. 10. 17:28 A küldemény postán átvehető.
Győri Logisztikai Depó|Győr-Ménfőcsanak
Nagyon remélem, hogy nem kell kimennem a Ménfőcsanaki depóhoz és ez valami hatalmas tévedés. Amúgy nagyon ajánlom, hogy google maps-en olvassátok el a Ménfőcsanaki posta depójáról a véleményeket. Garantálom, hogy ilyen alacsony pontszámot életetekben nem láttatok túl gyakran. (1,2-es csillag)
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
SzilasHU
újonc
Sziasztok,
Olyan, hogy lehetséges, hogy megjött a nemzetközi Németországi csomagom Magyarországra, majd tegnapi nap sikeresen leért a cél városba Zalaegerszegre. Ma meglepő is volt, hogy a Postás nem vette fel, de azt hittem túl sok csomag van, ezért majd holnap. Ma este hétkor Győrben vanHogy a Fbe?
-
margithid
veterán
Aliexpress-ről a winter sale alatt csomó mindent lehet rendelni pár dollárért, de szállítási lehetőségek közül nem tudok választani.
Ilyenkor vajon kell majd áfát és vámot fizetni? -
donchicco
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy terméket, ami megjött tök más mint ami a képeken volt.
A refund-ig eljutottam ahol a vitarendező közbelépett és azt írta, hogy jogos követelésem van.
3 opció volt: -visszaküldöm és teljes árat visszaadják
-nem küldöm vissza és csak a felét fizetik vissza
-egyéb megoldás.
Én a teljes összegre mentem.
Most mi van ilyenkor? Mi a teendőm? Képet csatolok.
Valami olyat is írt, hogy vagy a feladóhoz küldjem vagy Aliexpress lerakathoz.
Még valami ingyenes címkéről is írt de miután elfogadtam a visszaküldést már nem lehet előhívni mit írt...
[kép]
[kép] -
margithid
veterán
Erre az ebook olvasóra kellene vámot és áfát fizetni?
[link] -
MARVEL
tag
A FedEx-től ezt írták...
Tisztelt Megrendelőnk,
A tárgyban jelzett rendeléssel kapcsolatban keresem. Partnereink gyűjtőszállítást végeznek ami a küldemények egymásra helyezését és futószalagos szortírozást jelent.
Törékeny, sérülékeny tartalom csak saját felelősségre adható fel és ilyen esetben a értéknyilvánítás csak eltűnésre érvényesíthető.
Minden csomag ugyanazon a szortírozó rendszeren megy keresztül, nincs lehetőség külön kezelésre
Fel merjem velük adni? Eléggé elbizonytalanodtam.
-
spileraaa
senior tag
ha jól értem újra küldik a rendelésemet annak ellenére hogy én szúrtam el a fólia felrakását? ( igaz csak kínai utasítás volt hozza)
ha igen az ali még mindig nagyon korrekt vagy nagyon jó biztosításuk van erre
ezt most már megvettem és várom hogy újra feladják ha jól értem -
ablack
senior tag
válasz
MARVEL #102275 üzenetére
Nem tudom vállalnak-e.
#102277 MARVEL
Én Technokol-al szoktam ráragasztani, aztán a szélét körberagasztom vékonyan átlátszó ragasztószalaggal, nehogy felszakadjon, de ne akadályozza, ha rá szeretnének pecsételni/írni esetleg.FedEx-nél nem tudom van-e valami speciális leírás hogy kell, azzal még nem adtam fel.
-
MARVEL
tag
Sziasztok!
FedEx-nél nekem kell kinyomtatnom a csomagcímkét. Sima lézer nyomtatóm van itthon. Az is megfelelő lesz? Hogyan rögzítsem a csomaghoz? -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #102210 üzenetére
Úgy néz ki a korábban leírtakra nem kértek vámot Svájcban. Gondoltam megosztom tapasztalatként
-
ablack
senior tag
válasz
MARVEL #102272 üzenetére
Keresd ki itt a célországot: [link]
Az adott országhoz tartozó pdf dokumentumban kattints a jelölt részre, és akkor a díjzónának megfelelő árazásra visz:
Az alapszolgáltatások díjait a X. oldalon, a többletszolgáltatások díjait a X. oldalon találja.
Értéknyilvánítás – (EMS) - 50 000 – 1 000 000 Ft-ig, minden megkezdett 10 000 Ft-ként 635 Ft
Itt is nézz szét, lehet ennél van olcsóbb futár értékbiztosítással, ami sokkal gyorsabb: [link]
Itt van hogy melyik futár mekkora összegre vállalja max: [link] -
MARVEL
tag
Jelenleg nagyjából mennyi a feladási költsége egy 1mFt-ra biztosított, EMS csomagnak? A célország Dánia lenne. Továbbá a Magyar Posta az értékbiztosítást vállalja karórára is?
-
yogibear
addikt
válasz
apszi #102267 üzenetére
Anno reggel beszéltem biodroiddal chaten és még aznap sztornózva lett a rendelésem vmikor délután/este felé a listában... és 2-3 napra rá a pénz is megjött... persze munkanappal számolj... ez tavaly volt valamikor... és nyár felé, nem a nagy diliházban ami novembertől indul ilyenkor... lehet azért intéződött gyorsan...
Nekem most mázlim volt, Melanie előbb körbenézett máshol, aztán mondta hogy várjak még pár napot, de már aznap este GLS raktárban volt a Tabom spanyolhonban...
Várd meg míg a listában sztornózzák a rendelésed mert akkor már tuti a pénzt küldik vissza majd, nem az árut...
-
apszi
őstag
válasz
yogibear #102266 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy akkor és ott, abban a pillanatban sztornózta, nem továbbította sehova? Nekem azt írta, hogy továbbította a kérésem a megfelelő csapat felé amit majd ők intéznek de ez 1-2 munkanap. Már korábban kétszer cseverésztem velük, hogy mi a bánat van, de nekem csak ígérgettek, hogy most már tuti jönni fog, de lószar sem történt, mert még csak el sem indult a csomag. Így maradt ez a verzió. Remélem nem vágott át a nyavajás.
Képernyőképet azért csináltam róla. De akkor meg is rendelem, nem várok, mert most akció van, 3 napig. Köszi az infót!
-
yogibear
addikt
válasz
apszi #102265 üzenetére
Amint a megrendelés sztornózva van a rendeléseid közt, pár nap alatt vissza kell jönnie a pénznek a számládra... nekem kb 2-3 nap alatt megjött, mikor olyat rendeltem ami 2 hét után sem érkezett meg a raktárba nekik... biodroid szó nélkül sztornózta a rendelést anno...
November végén viszont 10 nap után beszéltem biodroiddal a 7 napos jóárasított Tab rendelés miatt és kerített egyet a cseh helyett spanyol raktárból... az meg 5 nap (nem munkanap) alatt megjött GLS-sel... működik rendesen... -
apszi
őstag
Sziasztok!
Bangood esetében van-e tapasztalatotok rendelés lemondásában, pénz visszatérítésében?
December elején rendeltem egy Tab-ot EU raktárból, és a mai napig nem postázták ki. Élő chat-en lemondtam a megrendelést, és visszakértem a pénzt. Fog ez így szerintetek működni? Azért kérdezem mert újra megszeretném rendelni kínai raktárból, ahol van is készleten, csak nem akarok lukra futni.
Előre is köszönöm!!! -
jojoando
aktív tag
válasz
Jahno #102262 üzenetére
Most erre nem tudok mit mondani, ha Elindul Törökbálintról 08.35 kor és 10.45kor a 77 csomagnál nálam jár az is hihetetlen, lehet szerencsésen több csomagot vitt 1 személynek, vagy olyan házba megy ahol sok a csomag és könnyen is végezhet vele, de a 280 akkor is sok. Nálunk a TETRIS házba 770 lakó van, ott van 1 órát is néha, tele van fiatalokkal.
#102263 MARVEL Érték alapú csomagküldést sok cég csinál plusz költségért, a posta is. -
MARVEL
tag
A TNT ezt írja:
Az Értékalapú Kártérítés nem vehető igénybe drágakövek, nemesfémek, okostelefonok és órák, plazma- és/vagy LCD-képernyők, ékszerek, karórák, pénz, üveg, porcelán, műtárgyak, régiségek, dokumentumok vagy bármilyen film, szalag, lemez, memóriakártya vagy további adat- vagy képhordozó áru esetében.Ez azt jelenti, ha mondjuk velük vissza küldetek egy 3000 euró értékű karórát, és mondjuk azt elveszítik, akkor nem térítik meg az árát?
-
MARVEL
tag
GLS-el adnék fel egy 3000EURÓ értékű csomagot, Dániába. (HIBÁS TERMÉKET KÜLDENÉK VISSZA.) Hány napos szállítási időre szamíthatok? Vámot fel fognak számítani? Vagy Eu-n belül erre nem kell számítani? Ha elveszlik a csomag, visszatérítik az árát?
-
jojoando
aktív tag
-
z123456z
őstag
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Van egy Gshopperes rendelésem aminek 14-e az utolsó mozgása. Ez a nyomkövetés szerint "Delivered to local carrier" ami elvileg a kiszállító céghez érkezett. Csak hogy a DPD nem kapta meg még a csomagot.
Nem tudja valaki hogy a YUN Express kinek küldi Magyarországon a csomagot? Ki a Magyarországi feladó? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Szólánc.
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Gamer PC
- AMD Ryzen 5 7600 dobozos
- Vivobook S14 Flip TP3402VA 2-in-1 14 FHD+ IPS kihajt érintői3-1315U 16GB 512GB magyarított vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest