- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyY2
tag
válasz
TommyY2 #7590 üzenetére
Még azt szeretném kérdezni az itt lévő Kia tulajoktól, hogy kinek hány évet bírt a TPMS szelepe?
Érdemes-e gyárit venni, vagy lehet kapni hosszú élettartamú utángyártottat is? Kell-e tanítani őket, vagy az autó felismeri automatikusan?
Esetleg linkeket kérhetnék? Köszönöm:
TommyY
-
JoolsNOS
veterán
-
válasz
TommyY2 #7583 üzenetére
A Splash marad, a nejem imádja. A nagy autónak kerestünk utódot, és az új Sportage volt az egyik lehetséges megoldás. Van márkaszervizben ismerős-barát, a vele való egyeztetés után dobtuk a témát.
#7582Jim74:
Nem én vettem az autót!Én a saját megtapasztalásaimat osztottam meg. Természetesen mindenki úgy dönt ahogy akar, és ahogy a korlátai engedik. Ebben egyetértek Veled!
-
válasz
TommyY2 #7579 üzenetére
Szia!
Nyolc éves gumikkal én nem járnék már...
Nagyobb felninél peresebb gumi fog kelleni, ami általában növeli az árat. Lehet, hogy jól néz ki, de ezekre a f*s magyar utakra nem való a peres gumi szerintem.
Évi 10ezer km alatt én 4 évszakost vennék, de valami jobb márkát, felette téli/nyári szettet. -
Dare2Live
félisten
válasz
TommyY2 #7549 üzenetére
Nem rakom bele amit Qru ajánlott. Drága és nem ACEA A5/B5. Ha motult raknék bele akkor ez lenne. [link] Nálam mondjuk annyira nem számítana az A5/B5 mert átlag 6500kmenként olajcserélek de na.
Olajszürőből 2éve sikerült vennem gyárit több dbt olcsón. Még egy darab van utána x mi lesz.
50.000km van az autómban ráadásul átlag ~6.500kmenként olajat cserélek és városban jórészt a 18éves yarist használjuk. Csúnya lenne ha bármi gondja lenne...
-
Dare2Live
félisten
válasz
TommyY2 #7543 üzenetére
Biztos, hogy befecskendezésre MPI. Örömteli mert nem kokszosodik mint a GDI motorok.
Leegyszerüsítve közérhetőre fogalmazva: "sűrűséget" az 5W30adja meg. Egy 5w30 c2 és c3 nem sürübb mint egy 5w30 a5/b5.
A különbség az a TBN, hamutartalomban, HT/HSben van.
A te autódba A5/B5 az előírás. Azt rakd bele. Ha raktál bele c2 vagy c3 olajat benne maradhat de 5.000kmen belűl cseréld A5/B5re.Meg kell nézni a doksit. Tippre nem lesz tőle magyar de x. Igen ha elszúrod az gond.
Nem véletlenűl írtam a lánc ellenörzést. Igen át tud ugorni a lánc van rá sok példa.
TPMS/Ajtó vonal nekem x.
-
Dare2Live
félisten
válasz
TommyY2 #7528 üzenetére
5w30 A5/B5 az előírás. Márkából amelyik szimpi. Total+shell gyári olaja volt sokáig. Olajcsere max 10.000kmenként, ha túlnyomó részt város, anyataxi... inkább kevesebb.
Navit frissítés hivatalos oldal. Meg lehet csinálni otthon. [link]
Nem Android autos.
10.000kmes olajcsere esetén az 1.4/1.6 MPI nem olajevős. Ha eszi arra oda kell figyelni a nem lényeg 1-2dl/1000km nagyon gyorsan eszkalálódni tud. Láncra 100.000km környékén rá kell nézni ha ugrik az millió+os buli lehet.
6os váltó szerintem csak 1.6hoz volt. 130nál -500-600rpmel kevesebbet pörög tehát az is pörög...
más: új 1.6CRDIkkel is vannak gondok... [link]
@szimi57 Volt belölle 90les kb 2015 elöttiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest