Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok. Hyundai 1. generációs, 2011-es i30 FD hatchback. Kormányon ott vannak a tempomat gombjai (Cruise control) de a kocsiban nincs ez a funkció. Sok dolog eszembe jutott erre mint épkézláb magyarázat de találkozott már valaki ilyennel?
-
Ceed 3 tulajok, hogy álltok a beltér műanyagok karcolódásával? Facebookon felreppent a téma, elég sokan panaszkodnak a kemény műanyagokra. Egy táskát lerak az utas a lába közé és már tiszta karc a műszerfal.
-
Robi_73
őstag
válasz
drsanya #4044 üzenetére
Mivel ezeket a motorokat nem lehet fúrni, a hengerfal rendellenes kopása, sérülése esetén általában bontott motor kerül beépítésre. Egy új gyári fűzött blokk milliós tételt képviselhet. Kizárólag szétszerelés után derül ki, hogy elég e a gyűrű csere, vagy nagyobb beavatkozás szükséges.
-
Dare2Live
félisten
válasz
diablo1984 #4040 üzenetére
huh
gyürű leragad toyotanal van 2010 utána is. Két plda az 1kr-fe és az 1nr-fe. Mindkettő nagyon gyakori MOon. Külön szerencsétlen, hogy az 1sz-fe és a 2sz-fet váltották amik meg tipikusan a legendás japán örökélet+1nap motorok ahol félmillió! kmnél még gyakori, hogy 0 olajat esznek 0W20ból és a gyári lánc/vezérlés van bennük. Ehez képest az 1nrfe/1krfenél 200.000km körül már jönnek a gondok.
Kia/Hyundai vonalon fontos hogy az 1.6 magában nem jelent semmit. pl a "régi" 1.6 MPI a jobb féle benzinesek közé tartozik. Nem legendás mint a fenti 2szfe de ha cserélik olajat 400.000kmet elfutnak. Amivel gond van de amennyire látom kb mindel azok a közvetlen befecskendezős darabok. Tipikusan az 1.6 GDI, 1.6TGDI ez régóta piacon van de a nagyobb thetak is betegágyak és úgy néz ki, hogy az új kappak se sikerültek jól.
-
Csiszike
tag
válasz
sharkypeti #4035 üzenetére
Lehet vinni gyűrűztetni.
-
diablo1984
veterán
válasz
sharkypeti #4039 üzenetére
a toyotának is hasonló gondjai voltak a 2000es években, hogy nem megfelelő olaj vagy hosszúra nyújtott olajcsere periódust nem tolerálta a technika. Az olajlehúzó gyűrű megtapad, az olaj fent marad a hengerfalon és elég. Toyotáná lis motorfelújítás, gyűrűzés volt a megoldás ha így járt a motor.Elvileg az 1,6os kia/hyundai is ugyanúgy hajlamos rá, a totalcaron olvastam mikor a ceedeket i30-asokat nézegettem.
Sőt azt hiszem, hogy a totalcaron volt olyan cikk is ahol 2 db kia volt a szerelőnél mindkettő 1,6 benzin és mindkettőnek át volt lyukadva a dugattyúja 160e km-nél, ott a befecskendező lyukasztotta ki, bár az más hiba, de hiba aminek ugyanúgy motorfelújítás a vége. -
sharkypeti
aktív tag
válasz
diablo1984 #4037 üzenetére
Ez az olajlehúzógyűrű dolog érdekelne, valahol már hallottam, hogy az is gond lehet. Ki tudnád (vagy valaki más esetleg) fejteni?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Fotelből nehéz kideríteni.
Lehet, hogy a hengerből folyik el az olaj, akkor tényleg motorgenerál.
De az is lehet, hogy "csak" a hengerfej körül mozgó olaj tűnik el.
pl. a szelepszár szimmeringek elkoptak, és onnan szökik.
ezer és ezer oka lehet. -
válasz
Motorgenerál a megoldás.
-
sharkypeti
aktív tag
Hyundai i30, 2013-as benzines 1.6 GDI (135 LE) autóm (163000 km) elkezdte enni az olajat. 1000km/1 liter kb. Városban nem eszi, csak autópályatempónál. A motortérben sehol egy olajfolt, szép tiszta. A garázs padlóján sincs egy csepp se. Az autó sem füstöl. Mi lehet a gond és a megoldás?
-
spiky03
veterán
Ilyet én annó nem láttam.
Mondjuk én külön vettem meg a fejegységet, használtan.De mondjuk egy 2in1ba nem olyan rossz mert nem kell kintről megvenni a konzolt.
Mondjuk én teljes nagy konzolt vettem, nem tudtam, hogy van ilyen "fél" is.
De most már ha cserélek, akkor csak a fejegységet kell, mert a knzol megvan.
-
spiky03
veterán
Arra azért figyelj, hogy ha új fejegységet szeretnél a gyári helyett, akkor itt nincs beépítő keret sajnos.
Hanme az egész első konzolt cserélni kell, én még annó az ebay-ről rendeltem, ott találtam csak, amikor én cseréltem a gyári fejegységet egy 2 DIN-re.
Mondjuk nálam nem androidos lett csak egy BT-s Pioneer, de az eljárás ugyan az lesz nálad is. -
Neuler
csendes tag
Sziasztok,
Egyelőre úgy fest, hogy hamarosan i30 FD (2010-es) hatchback tulaj leszek. Felmerült bennem egy esetleges android auto "upgrade" lehetősége. Ahogy láttam olyan 50-60k körül vannak ilyen panelek. A kérdés, hogy van-e esetleg valakinek ilyenekkel tapasztalata? Mennyire működőképes, mennyire tetszetős? (Nyilván az egetrengető fő funkciói a google maps szép nagy kijelzőn, spotify autó hangszóróra stb.)A másik kérdés, hogy a kézikönyvben írtak alapján a hátsó ülés lapja előre buktatható és így a támla egészen sík közeli állapotot tud felvenni. Ezt próbálta valaki? Itthon van egy i10, abban ez valóban működőképes, az i30-ban még nem néztem meg a telepen de elvileg igen. Van esetleg képe valakinek erről, hogy akkor hogy fest?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 2012-es már 2. generációs i30-unk, és van hozzá egy teljes méretű pótkerék. Sajnos az viszont nincs rögzítve, továbbá a csomagtér kárpit mind a 4 sarkán lóg. Középen a kerékk kiemelkedik a csomagtartó síkjából. Szükség lenne rögzítőcsavarra, és egy csomagtartó tálcára vagy valami olyan formára, ami tejesen fedi a pótkereket, és támasztja a csomagtartó szövetszőnyegét. Kerestem a neten, de eredménytelenül.
-
Dare2Live
félisten
válasz
FollowTheORI #4024 üzenetére
Szelepek MPInél nem kokszosodnak.
EGRnél meg sztem tökmindegy.
-
-
Egy év 100-as benzin után ma lejjebb adtam MaxxMotion 95-re. Lesz valami érzékelhető hátránya?
-
Akula
őstag
Sziasztok! Egy TPMS kérdés.
Van, akinek már kellett cserélni, mert tönkrement?Világít már egy ideje, de megmérem a benzinkúton és jó. Nem zavart. Most a nyári gumi cserénél mondom gumisnak, nézzük már meg melyik nem jó. A négyből három el van repedve és abból egy nem működött. Soha nem volt brutálisabb kátyú, vagy padkázás problémám. (Egyszerűen a magyar utak minőségére és a silány anyagra kell, hogy gondoljak.)
Most vennem kéne egyet. Egyet? Lehet, hogy hármat! De akkor már miért ne mind négyet cseréljem ki? Alcarnak vannak mindenféle szenzorai. Valaki használ már ilyen nem gyárit?
(2015 Rio) -
vihartigris
őstag
Elgondolkodtam, hogy a Ceed-re vásárolnék tetőboxot és kereszttartót.
Van ami ajánlott vagy kerülendő?
Mire kell figyelni a kiválasztás során? -
-
spiky03
veterán
Tudtok esetleg Pest környékén olyan szerelőt aki megtudná nézni, hogy melyik terelő lapát rossz a szellőzőnél?
Aki csinált már ilyet?
Mert elvileg azokkal lesz a gond, és ezért jön be a kinti levegő meg a meleg a motorból. -
szaki04
senior tag
2016-os Hyundai i30 az autó. A kérdés/probléma a következő. Ha olyan az időjárás hogy 1% esély van a kocsi szélvédőjének párásodására akkor ennél a kocsinál bekövetkezik. Mit lehet ezzel tenni? Ez ilyen?
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy utólagos motoros csomagtérajtó nyitás/csukás beépíttethető KIA-ba?
Köszi! -
PainKiller13
őstag
válasz
pgergo96 #4006 üzenetére
Vízelvezető csatorna (felnyitod csomagtartót, lámpák mellett végig körbe) szokott eltömődni valami száraz levél és hasonlókkal, amiatt ázik be többnyire, nekem yarisnál volt, én kinyomtam szilóval a lámpa mellett ahol lefolyna a víz, azóta nincs beázás (kb 5 éve), nekem is tele volt mindig vízzel a pótkeréknél.
-
Robi_73
őstag
válasz
pgergo96 #4006 üzenetére
Szia!
Döntsd le a hátsó üléseket, mássz be a csomagtartóba egy elemlámpával és valakit kérj meg, hogy locsolja meg az autód hátulját és kémlelj. Ha nem egyértelmű a beázás eredete továbbra sem, akkor le kell bontani a kárpitokat a csomagtartóban és meg kell ismételni a beavatkozást. A locsolás legyen erőteljes végig az éleknél, illesztéseknél, a lökhárítónál, a hátfalnál, a lámpáknál és a hátsó szélvédő vonalában.
-
pgergo96
újonc
Sziasztok!
Fél éve vásároltam 2009-es 1.4-es benzines KIA Ceed-et.
Egy ideje csomagtér beázással küzdök, nem tapasztalható sehol sem beázás nyom de nagy esőzésekkor valahogyan a pótkeréknél megtelik vízzel. Átnéztem a gumikédereket, sehol sem találtam víz nyomát. Hatsó ajtók gumikédereinél volt javitva a felület, rozsdásodás miatt, akkor meg lett bontva a kéder. És egy hátsó lampa is cserélve volt. Ezekre a pontokra gyanakodtam de nem talatam semmi különöset. Arra is gondoltam hogy talán alulról ázhat valahogy.Valakinek volt már hasonló? Tippeket is szívesen fogadok.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
bajnokpityu #4003 üzenetére
Köszi. Akkor érdemesebb 17es - 18as evjarattal nézni? Opf végett
-
L1ZRRR
senior tag
Sziasztok
Hyundai i30 1.4 tgdi 140 le manual 2019.
Mi a vélemény a motorról? Előnyök hátrányok? Problémás? Tipus hibák?Koszi
-
goldister
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Utóbbi néhány hétben furcsa dolgot produkál az Ioniq Hybrid. Elinduláskor, motor beindulása utána az első 20 másodpercben (amíg a alapjáratot nem éri el), valamikor fulladásig lecsökken a motor fordulatszáma. Eleinte 2-3 naponta csinálta, hogy lecsökkent a fordulatszám, de most már szinte minden nap fulladásik lecsökken és megáll a motor.De kicsit várva 1-2 másodperc elteltével automatikusan bekapcsol a motor és szépen felveszi az alapjáratot.
Csináltam a mai nap két videót is. A másodiknak a végén a kipufógóhoz tettem a telefont.
https://www.youtube.com/watch?v=AIecpYX_5CM
https://www.youtube.com/watch?v=1HbDKs0fkok
Szerintetek mi lehet a baj?
Köszönöm előre is a segítséget
goldister
Új hozzászólás Aktív témák
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest