- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Egy hónap múlva megyünk nyaralni és mivel vízparton leszünk nem szeretnék visszatérni a szemüveghez. Milyen megoldások jöhetnek szóba? Napi lencse? Most Biofinity havit használok. Mit lenne érdemes kipróbálni? Egyáltalán napi lencsével lehet vízbe menni?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
nemethchek19 #3817 üzenetére
Nem ez okoz problémát, hanem az, hogy szorosabban (vagy lazábban!) illeszkedik, mint az optimális.
És pont ehhez kell, hogy lássa valaki a szemeden - réslámpával - aki ért is a kontaktológiához!
Láttam én már jól illeszekedő 8,6-os lencsét is, és szorosan vagy lazán illeszkedő 8,6-is lencsét is ugyanazon a páciensen. (Nem attól lesz jó egy lencse, hogy ugyanolyan, mint amit "szoktam viselni". .(...1Mx leírtam ezt már, de azért minden 5. hsz-ben ez előjön...)Üdv: Ferkó
Szerk: A HydraGlyde is Aqua, csak nem sima Aqua, hanem már HydraGlyde-os, azaz újabb változat. Geometriára ez a két lencse ugyanaz.
-
ferkoboy
senior tag
Kiszárad. Kell a cseppentés.
Jó lencse a Biofinity, de azért nem okvetlen 24-26 órás etapokra tervezve (van akinek a szeme ezt bírja, másnak meg nem) - nem mindegy a könnytermelés ill. könnyösszetétel sem.
Én annyit tudok mondani, hogy azért van 1-2 lencse, ami jobban tudja tolerálni ezt a viselési módot, mint a Biofinity (no meg persze van sok másik, ami rosszabbul...)Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Linkeltem már korábban, ha visszaolvasol rátalálsz. (Lehet épp nem a DM cimke fog ott szerepelni, de összetevő alapján meglesz az is.) Nekem nincs felhőtlen jó véleményem (tapasztalaton apaluló is!) a Biguanid tartalmú ápolószerekről.
De magad is utána tudsz nézni a komponenseknek, amit a PrivateLabel címke rejt, hogy azok adott esetben milyen műanyag-származékokat tartalmaznak tisztító komponens gyanánt. -
ferkoboy
senior tag
válasz
nemethchek19 #3813 üzenetére
Akkor Dailies Total1. Ugyanaz a gyártó, s az (egyik) legjobb 1napos lencse.
Azért a 30 párból 1et mutass meg egy illesztőnek a szemeden! -
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #3812 üzenetére
Ja azt kihagytam, hogy a Air Optix Hydraglide illesztővel lett kiválasztva.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Havi lencséről szeretnék váltani napi lencsére. Haviból eddig ezeket használtam.
- Air Optix Hydraglide
- Air Optix AquaBal szem: dioptria -1.75, görbület 8.6
Jobb szem: dioptria -2, görbület 8.6Melyik lencsét ajánlanátok?
Sajnos nincs most lehetőségem kontaktológushoz menni.
Előre is köszi a választ!
-
veze
őstag
én azt vettem észre az első ilyen alkalmak egyikén , hogy alig bírtam levenni. Aztán olvastam ezzel kapcsolatban hogy ilyen esetben cseppenteni kell a szembe és akkor lejön majd könnyen. Ebből azt vontam le hogy valószínűleg nem akkor kellene cseppenteni amikor le akarom venni hanem jobb lenne az már korábban. Ezért félidőben vagy kétharmadnyi időben csepppentek bele , és azóta nem tapasztaltam ezt hogy nehezen bírnám kivenni 20+ óra után. A komfort érzetem jó , nem érzek ilyet hogy fárad a szemem vagy hasonlo. Azt sem tudom mit kéne ééreznem amit figyelmeztető jelnek vehetnék. Lehet szerencsém van csak és az illesztőnek sikerült jól összepárositani a lencsét a szememmel.Ez esetben elismerés illeti így utolag is, mert jó munkát végzett
-
veze
őstag
Mi a vélemény a biofinity lencse 24-26, órahosszás viseletéről :
az oxigén áteresztés értéke 160 Dk/t. ezt azért írom mert ez állítólag egy fontos paraméter a hosszan tartó viseletnél általában.
Nem lustaságból viselem 24-26 órát, hanem vannak olyan napok minden héten amikor 24 órás müszakban vagyok mielőtt elindulok beteszem, ha hazaértem és lefekszem akkor előtte kiveszem majd de ez 26 órahossza is lehet igy egyben. Munka közben elég macerás lenne kiszedegetni 12 órahossza után na és szükség van rá a 13. és 15. órában is. látni kell Egy egy ilyen nap után a következő napokon már ki tudom venni éjszakára. Ez okozhat problémát? mert én nem tapasztalok semmi problémát ..Ha nincs kellemetlen tünet, akkor is káros lehet a szemre? -
veze
őstag
válasz
ferkoboy #3802 üzenetére
Köszönöm a választ, Mióta irtam, eltelt az idő és közben döntenem kellett, igy maradtam amellett amit az illesztő ajánlott.
Nevezetesen biofinity lencse, optifree puremoist ápoló és Opti-Free Pro szemcsepp szükség esetén (egyik szemen a könnytermelést nem találta elegendőnek , a másikon igen. )
Mindkét szemre biofinity lencsét akart adni, de az egyikből nem volt neki épp a kérdéses 0,75-ös, ezért lett air optix abból.
A sóoldat meg forralás és egyebek el van vetve..
az online bolt valóban nem vizsgál meg ha gáz van, abból indulok ki, amit az illesztő ajánlott.
A lencse amit adott , a hozzá használt ápoló folyadékkal együtt bevált, nem okoz problémát, ezért feltételeztem hogy ha ugyanazokat online boltban vásárolom meg olcsóbban és nem az üzletükben, akkor ugyanazt kapom (minőségben is) amit az illesztő ajánlott. Ha problémát okozna, akkor az illesztőt kellene felkeresnem, hogy az általa ajánlott dolgokkal milyen bajom van, aztán javaslatot tenne akkor másra ( feltételezem) A vizsgálatban benne volt az egy hónapos "garancia" vagyis díjmentesen fogad ha panaszom van. egyszer vissza is mentem, mert ez egyik szemen mintha mégsem lett volna teljesen jó,( két szemmel együtt jól láttam az eü alkalmasságin de takarva az egyik gyengébb volt mint a másik) Újra nézte és korrigalt +0,25 öt. kérdeztem ezért most mennyivel tartozom, mert jobban is megnézhettem volna amikor először vizsgált, de semmivel, azt mondták. Elvileg egy hónap után ellenőrzésre is vissza kellene mennem, de azt mondta hogyha semmi panaszom nincs, jó minden, akkor ezt az ellenőrzést kihagyhatom. Majd menjek késöbb ,fél/egy év mulva. Abban korrektek voltak hogy egy szóval sem erőltettek semmit hogy ott vegyem meg náluk. ( Pl az egy hónapra adott próbalencse után a következő három havit..stb.)
szoval rendeltem három havi biofinity lencsét (mind a kettőre ebből) + 2x300ml kiszerelésben ápoló folyadékot, az általa ajánlottakból, de online. Mást mit tehetnék? ha náluk veszem meg, oakkor is ugyanazt vettem volna, amit ajánlott..Vagy ezeket is hamisítják??? Feltételezem ugyanúgy a nagykertől rendeli mind a kettő, de az üzlet drágább mert mások a költségei. Vagy csak én bagyok ilyen naív?
Mivel eddig semmi tapasztalatom nincs más lencsékkel, folyadékokkal, nem is tudom, hogy mitől lehetne jobb egy másik a mostaninál, vagy mit kellene éreznem most, amitől ez nem jó..Semmit nem érzek, azt sem, hogy egyáltalán viselem. csak jól látok... -
ferkoboy
senior tag
A NaCl vizes oldala alkalmatlan a lencsék tisztítására, tisztán tartására.
Kvázi ezt felejtsd el.
A sóoldattal egyszer leöblítheted a lencséidet, de aztán másnap az a fízsó már nem steril, tehát az KUKA.Kontakt lencse tárolására egyedül a gyártó használ fiziológiás sóoldatot, mert ott:
1. steril körülmények között csomagolják le a lencséket.
2. Utólag a lezárt blisztereket még külön sterilizálják
Ezt követően a lencséd biztosan steril marad a kibontásig.De amint kibontottad, onnantól az már nem steril. Tehát a tisztán tartásához a sóoldat nem használható.
Ha van “kedved” minden napra steril fízsót venni, akkor lemosogathatod vele a lencséket, de az kórokozók ellen nem nyújt védelmet, tehát nem úszod meg az ápolószer használatát a tároláshoz. Akkor meg már egyszerűbb mindenre azt az OptiFree-t használnod!DM tisztítószerét meg inkább ne erőltesd. Közel nem az a tisztító hatékonység mint az OptiFree.
Nagyon nehezményezed azt, hogy az ápolószer pénzbe került. Mekkora kiszerelést vettél/kaptál?
Mert hacsak nem 60ml-est, akkor az teljesen jogos, hogy nem “adták ajándékba”. 90ml / 300ml / vagy 2x300ml-es kiszerelések léteznek kereskedelmi forgalomban a PureMoist-ból, és mindegyik pénzbe kerül, egyiket sem lehet kiharcolni ajándékba.(nekem illesztőnek sem ad a gyártó egyikből sem grátiszba egy dobozt sem)Lencse: az AirOptix és a Biofinity között azért vannak különbségek. Hogy te egyformának érzed, lehetséges. Mégis egész más a két lencse. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. (Más-és más egyiknél és másiknál.) Hogy kinek-melyik válik be, abban sem vagyunk egyformák. Nem mindegy, hogy mennyire jó a könnytermelésem, mennyi időt vagyok klímás helységben, .... és még sorolhatnám, de a lényeg, hogy illesztővel kiválasztva találjátok meg azt a lencsét, amivel elégedettek lesztek - hosszútávon is!
Üdv: Ferkó
Online vásárlás: ha megnézi az online bolt a szemed, ha gáz van, akkor hajrá...főleg ha információt is ad arról, hogy melyik lencsékez melyik ápolószer az ideális... Sajnos terméket árulnak, s nem komplett szolgáltatást.
Szerk: a forralás nem pusztít el minden kórokozót! Ezt azért jobb ha tudod, mielőtt belevágnál bármi ilyesmibe.
Az AUTOKLÁV sterilizáló viszont már nem a HomeMade projekt része. -
veze
őstag
A vizsgálat árában ezek voltak:
Egy eszközt irányitottak a szememre amiben csikos léghajó féle látszódott. ezt kellett néznem miközben csinált vele valamit. Ugyanezzel késöbb mondta nem pislogjak15-20 mp és valamit utána nyomtatott is a gép.. utána meghatározta a szükséges korrekciót, kismértékű asztigmát is említett, de azt mondta ezt csak szemüvegben lehetne korrigálni , mert nem tudja átszámolni lencsére olyan kicsi. Ha késöbbiekben ez nagyobb lenne, akkor átszámolható lesz ( igazából én ezt nem érzékelem mert jól látok az adott lencsékkel, de Ő megállapitotta hogy van ilyen, eddig sosem tudtam rola, más nem mondta szemüveg esetén sem) kb 5 percre a szemem sarkába helyezett valamimkis papírcsikot amivel a könnytermeléődést meg erre vonatkozó akármiket vizsgált ezzel. Aztán javaslatott tett a Biofinity lencsére ( meg egy airptix) ezekből adott két db havi kihordásu lencsét , betanítás hogyan kell kivenni berakani, Előszört feltette , levette majd nekem meg kellett ismételnem előtte párszor. Utána ismét ellenőrizte a a látásélleséget immár lencsével. megmérte hogy lencse használat mellett hogyan módosulnak a közellátás dioptriái( olvasószemüveg kontaklencse esetére) felvilágosított, hogy létezik multifokális lencse is ami egyszerre kezeli mind a kettőt, Ápolással kapcsolatos tudnivalókat elmondták, valamint azt hogyha problémát tapasztalok, menjek vissza, ez a "garancia, ezért külön fizeni nem kell. Kaptam egy kiskönyvet a saját adataimmal. kb ennyi ez került hatezer forintba...a pure moist folyadékot, lencsetartóval együtt külön ki lellett fizetnem Mivel még nem vetem részt korábban ilyenen , nem tudom megitélni mennyire volt korrekt az eljárás nincs összehasonlítási alapom.. -
veze
őstag
Próba-próba-próba ILLESZTŐVEL! Nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Ez mit is jelent pontosan?
Voltam ( elvileg) normális optikusnál, (egy doktornő végzi a vizsgálazokat) bemérték a paraméterelet majd rögtön adot ( felheleyezésre került) mindkét szemre havi lencsét (1-1 db, ez benne volt a hatezer forintos első vizsgálat árában)
Biofinity lencsét keresett ehhez
Gyártó: CooperVision
Víztartalom: 48%
Oxigén áteresztés: 160 Dk/t
Szférikus, Hydrophilic
Átmérő: 14,0 mm
Anyagszilárdság: Lágy
Alapanyag és összetétel: Comfilcon A (52%)
pl ez a lecse a leírás szerint szférikus, nem aszférikus, ez most jó vagy rossz?
de csak a jobb szememre volt éppen ebbol a tipusból megfelelőm dioptria (+0,75 és+1,5 kell) ezért a másikra Air Optix tipusból tett ( kb ugyanezek a paraméterek annál az oxigén áteresztő képesség kevesebb,
Víztartalom: 33%
Oxigén áteresztés: 138 Dk/t
Kialakítás: Szilikon-Hidrogél
Átmérő: 14,2 mm
Optifree puremoist ápolófolyadékot adott még mellé ( ezt már külön fizetnem kellett)
Semmi más tipust nem próbált ( hogy elvileg egy másik milyen lenne , nem tudom) Nem tudom ez hogy szokott lenni, mert ez az első alkalom hogy bevizsgáltattam a szemem és lencsét kezdek hordani, ugyanis a szemüveg bizonyos helyzetekben számomra nagyon zavaró ( pl bukósisak alatt)
Ezek közül egyikkel sincs ( nem tudok különbséget tenni, hogy egyik vagy másik jobb lenne) semmi problémám, napi 12-13 órát van fent, és mintha nem is lenne. tüneteket nem okoz ( kb 10 nap óta)
Eddig nagyon elégedett vagyok, akkor nekem elsőre sikerült is az illesztés ( pl mert aki bevizsgált tényleg ért hozzá, vagy kb ez a kombó mindenkinél beválik) ?
Akarok beszerezni havi lencsét ugy gondoltam immár biofinity tipust mind a kettőre ( ugyis azt akarta feltenni a másikra is) mert hogy annak jobb az oxigén áteresztő képessége, és az biztos jó - gondolom én..
Folyadék kérdés.. A javasolt folyadék nem éppen olcsó, ezért, ahogy sokan én is néztem más alternatívákat. Mint lehetséges opció olvastam itt a Rossman és DM -ben beszerezhető lehetőségekről Ahogy itt írták korábban Biofinity lencse vonatkozásában pozitiv tapasztalata volt ( legalábbis nem negítiv)
hallottam már fiziologias sóoldatrol is 0,9% de ezt csak receptre adnak..
Adnak desztillált vizet be is keverik, de azut mondták a receptre adhatóval szemben az a különbség hogy nem steril . Mondjuk az oldat 100 fokra hevítésével már vélhetően azzá válik.. ( tengeri sóból be is keverhető A fiziológiás oldat só (NaCl) vizes oldata 0,9 vegyesszázalék arányban. A fiziológiás oldat elkészítéséhez 9 gramm nátrium-kloridot kell feloldani kb. 800 ml vízben, majd az oldatot 1000 milliliterre kell kiegészíteni.
Arra gondoltam , hogy ha egyikben mosom . majd a fehérjeoldós puremoist folyadékban tárolom másnapig, máris feleannyi fog fogyni az OptiFree-ből..
Nem tudom ezek mennyire eretnek gondolatok, hisz kezdő vagyok ebben..
A lencse beszerzését innen gondoltam: eoptika.hu [link] Egyáltalán szabad a netről ezt megvenni? -
ferkoboy
senior tag
válasz
xEon1337 #3798 üzenetére
Bármilyen meglepő, de két látszólag ugyanolyan paraméterű, de különböző típusú (és/vagy) márkájú lencse Nem Fog Okvetlen ugyanúgy illeszkedni.
Ugyanis mióta a lencsék hátsó-felszín megmunkálása nem szférikus kialakítású, hanem aszférikus, és minden gyártó picit egyedibb (rá jellemző) felszínt használ, azóta nem igaz az hogy két 8,5-ös lencse ugyanúgy fog illeszkedni. És ebbe még beleszól a lencse átmérője, modulusa is...Régebben, amikor egy lencsetípuson belül is volt több görbülettel gyártott verzió, akkor még a kontaktlencsék hátsó felszínét szférikusan alakították ki.
Ezért (is) kell minden egyes típust látni, hogy miként fekszik fel a szaruhártyán az az adott lencse.
*Ha régebben is ugyanezt a típust használtad, akkor ok.
-
válasz
ferkoboy #3797 üzenetére
Ha egyszer 6 éve jó volt a 8,5-ös lencse, akkor gondolom nem követek el nagy hibát, ha próba nélkül ezt fogom most 15 alkalommal használni, amíg el nem fogy a 30 darabos kiszerelés. Meglepne, ha a szemem görbülete változott volna, bár nem vagyok szemész szakorvos, szóval semmi sem kizárt.
-
válasz
xEon1337 #3793 üzenetére
Annyiban pontosítanék, hogy 2012-ben, szóval 6 éve volt ez a kontaktlencsés próbálkozás, kicsit rosszul emlékeztem.
Na a lényeg, hogy ma berendeltem egy 30 darabos Johnson&Johnson lencsét, ugyan azokkal a paraméterekkel, amivel anno is használtam, aztán meglátjuk.
Tettem ezt azért, mivel a Vision Expresszben kb. nem hajlandóak a saját márkás (iWear) lencséjükön kívül mást eladni, 5.000 forintot nem fogok kifizetni a semmire (szemvizsgálat), szóval ha nem kell nekik a pénzem, akkor így jártak.
-
Sziasztok!
Tíz éve próbálkoztam már a kontaktlencsével, amíg napi lencsét használtam, addig nem is volt gond, de saját kútfőre átálltam a 2 hetes lencsére, aminél nem voltam elég körültekintő és talán ennek volt köszönhető, hogy a Mária utcai szemklinikán hetente fordultam meg árpaműtét miatt 1,5 évig.. Megfogadtam, hogy többé nem kontaktlencsézek, de most úgy néz ki, hogy mégis szükségem lesz rá alkalmanként, mert elkezdtem túrázni és sokszor zavar a szemüveg, főleg, ha izzad a fejem és csöpög a szemüveg lencséjére.
Mindenképpen napi lencsét fogok venni, ahogy nézem, azóta nem sok minden változott a piacon, két versenyző van, akik az áruk alapján (a legjobb, prémium terméket keresem) szóba jöhetnek:
- Johnson&Johnson 1-DAY ACUVUE TruEye (ezt használtam régen)
• Anyaga: Narafilcon A
• Oxigénáteresztőképesség: 118 Dk/t
• Víztartalom: 46 %
• UV védelem: igen- Alcon DAILIES TOTAL1 (ezt eddig nem ismertem, újabb terméknek tűnik)
• Anyaga: delefilcon A
• Oxigénáteresztőképesség: DK/t 156
• Víztartalom: 33 - 80 (100)%
• UV védelem: nincsNagyon elégedett voltam anno a Johnson&Johnson lencséjével, baromira kényelmes volt, nem éreztem egyáltalán a nap végén sem, a 8,5-ös görbületű való a szememre, szerencsére az Alconnak is ez a görbülete, ebből más nincs is. Ami laikusként az Acuvue mellett szól, az az UV védelem, a többi paraméter számomra sokat nem mond.
Van valaki, akinek van tapasztalata mindkettővel?
Természetesen el fogok menni egy optikába szemvizsgálatra még mielőtt neten berendelnék bármit is, de azért érdekelne a Ti véleményetek is!
-
törölt tag
Minden termek valojaban nehany aktiv osszetevobol all. Lasd pl fogkremek: fluorid es kesz. Megnezed egy fogkrem brand tobb valtozatat, es mindegyikben ugyan azok az osszetevok lesznek csak a doboz mas. Es ez mindenre igaz. Miota letezik vegyipar azota igy van, csak reklamokban szeretik ugy beharangozni a 60 eve valtozatlan termekeket mintha valami hatalmas innovaciot hajtottak volna vegre, de ez nagyon off.
-
moma
őstag
válasz
#41635072 #3789 üzenetére
Persze, de tök furcsa, hogy nincsenek igazán tesztek a folyadékokról. Ezért is gondoltam, hogy nincs akkor különbség. Meg alig pár összetevőből állnak.
Amúgy nekem a rossmanos kifejezetten kényelmes a szememnek. Nem éreztem, hogy gyorsabban eljutna oda a lencse, hogy már fáraszt.
-
törölt tag
Nem teljesen, ezek az első oszlopos termék összetevői: Sodium Chloride, Boric Acid, And Sodium Borate
Staining = foltosodás, tehát hogy mennyi dzsuva telepszik meg a lencsén.
A nagyobb telepeket szabad szemmel is lehet látni fény felé fordítva mondjuk ha már a havi lencse élettartamának vége felé jár az ember.
Szerintem nem éri meg az egészségen spórolni pár ezer forintot. Rendesen tisztán tartott lencsékkel később válik túlérzékennyé a szemed pl, és persze komfortosabb a viselésük is. -
moma
őstag
válasz
#41635072 #3787 üzenetére
Nagyon érdekes köszi! Leginkább az, hogy mennyire lencse függő lehet a hatékonyság. Mert biofinityhez pl jók. Másrészt meg márkás termék is tud nagyon nem jó lenni bizonyos lencséknél.
Ami még fura, hogy az első az fiziológiás sóoldat jól értem? Az vajon, hogy lehet jó?
Meg a legalapvetőbb: mit jelent ez a staining?
-
moma
őstag
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Az All in One Light továbbra is egy ugyanolyan használhatatlan folyadék, mint ahogy egy 4 évvel ezelőtti hsz. -ben le lett írva? Sajnos megszüntetik a Synergi forgalmazását, amit eddig használtam és helyettesítőként az előbb említett folyadék volt írva. Biofinity lencsét használok, gondoltam próbálok azonos gyártótól származó termékeket használni, talán úgy jobb a végeredmény, de a Refine peroxidos (azt nem szeretnék), a Hy-Care elég drága a többihez képest, de lehet az lesz, mert az a havi +300Ft azért nem egy nagy összeg illetve kb megegyezik a PureMoist árával, ami fentebb volt ajánlva a Synergi helyett.
A Hy-Care ápoló folyadékkal van valakinek tapasztalata vagy tudnátok helyette jobbat ajánlani Biofinity lencséhez? Illetve a Comfort drops szemcsepp mennyire vált be nektek?Köszönöm
-
moma
őstag
-
Mi5u
tag
Sziasztok,
A Biofinity Energys helyettesíthető sima Biofinity-vel?
-
-
JDMKid
tag
Most szembesültem vele, hogy dec. 31-től megszűnt a Synergi folyadék forgalmazása. Nekem nagyon bevált pedig.
Biofinity toric lencséhez vajon mire lenne érdemes váltani? -
reni17
újonc
sziasztok!
most van először kontaktlencsém, de az a baj,hogy folyton érzem,hogy ott van ,főleg az alsó ,alsó-jobb oldali részen.
voltam vizsgálaton,a próbalencsét is éreztem (ugyanolyat kaptam utána itthonra) ,de azt mondták,hogy ez normális és megszokom,de eddig nem sikerült.
mi lehet a probléma?illetve -0,5-ös dioptriás ,de amikor közelre nézek kicsit homályos ,ez ilyen marad?
(jövő hét végén tudok csak visszamenni a szemészhez). (adatok: lencse iwear oxygen, -0,5, átmérő 14,0, görbület 8,6)
Köszönöm
-
totalZ
csendes tag
válasz
Adrian0711 #3765 üzenetére
Ez még a jobbik eset volt, ha belátta, hogy nem ért hozzá.
Olyan 3-5 ezer forint között számíts rá, de természetesen lehetnek kiugró példák. -
Adrian0711
csendes tag
Időközben voltam a vision-ba , de inkább ne mentem tettem volna.De szerencsère nem kellett fizetnem semmit.
A szemvizsgálat annyiból állt hogy tábláról kellett olvasni ,rèslámpa,meg mèg egy komputeres csak annak nem tudom a nevèt.Az egyik szememmel a kisebb számokat nem tudtam leolvasni akárhogy cserèlgette a lencsèket.A vègèn közli hogy viselhetnèk kontaktlencsèt , csak a jobb szemem bizonytalan , így ő nem tudja a megfelelő KL-t kiválasztani.Menjek el először szakorvoshoz aki be tudja rendesen mèrni a szemem.
Akkor ő mi volt??
Valószínűleg akkor elmegyek egy magánrendelőbe.Körülbelül a betanítás mennyibe kerül ?Gondolom hogy mindenhol változó, de jó lenne tudni hogy mennyire számítsak.
Előre is köszi -
totalZ
csendes tag
válasz
Adrian0711 #3761 üzenetére
Szia!
Én inkább kontaktológus, optometrista magánrendelésére mennék, vagy kisebb optikába, mint a két multihoz.
A betanítás általában fizetős, melyet egy alapos vizsgálat kell, hogy megelőzzön. Kapsz ezután egy próbalencsét, melynek megnézik az illeszkedését, illetve te is meglátod, hogy mennyire kényelmes. Helye válogatja, hogy a próbalencse ára a betanításba van építve, vagy fizetni kell érte külön. Ezután hazamész és hordod a lencsét a viselési időt fokozatosan növelve 2-4-6 stb óra hosszig, és egy két hét múlva visszamész egy újbóli vizsgálatra, ahol ismét megnézik a lencse illeszkedését, illetve megvizsgálják a szemed. Ezután két opció van, ha nem vált be próbálkoztok egy másik típussal, ha pedig bevállt, akkor eldöntheted, hogy az adott helyről vásárolod meg a 3-6 havi adagot, vagy internetről magad rendeled meg. Az árkülönbségekről ferkoboy már leírta többször is, hogy miért tud ilyen különbség lenni a webshopok és az optikák között.
A kontaktlencse típusát tudni fogod kis optikánál is, illetve ofotért vision duónál is, csak az utóbbi kettő mivel főként saját márkás átcsomagolt termékeket fog neked ajánlani, ezért azt csak ott tudod később beszerezni. -
Adrian0711
csendes tag
Sziasztok!
Mèg nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Kb 3 ève van szemüvegem, de átszeretnèk tèrnu KL-re.
Visionba vagy ofotèrtbe mennèk vizsgálatra , de mondjuk oly mind1 mert a kettő ugyan az.
De javítsatok ki ha tévedek.
Azt tudom hogy 5e Ft a vizsgálat, csak akkor ingyenes ha utána ott veszel vmit.(olyat is hallottam hogy 18 alatt ingyenes, erről tud vki vmit? 17 vagyok )
Ez akkor is így van , ha csak a próbalencsèt veszem meg, mást nem ?
Illetve ha megkapom a póbalencsèt , amit már megnèztek hogy jól illeszkedik a szememre, megmondják a márkáját ?Mert ismerősöm mondta hogy internetről 2x-3x olcsóbban lehet rendelni KL-t.
Vagy nem mondják meg pont ezèrt , hogy tőlük rendelj, ne a netről?
Mèg az is èrdekelne hogy a vizsgálaton mikre számitsak?
Előre is köszönöm! -
n00n
őstag
válasz
Lackooo84 #3758 üzenetére
Egyébként pár éve próbáltam azt is, de a bal szememen folyamatosan elfordult valamiért, 2 optikusnál is voltam és egyik se tudta megmondani, hogy miért. Aztán akkor egy ideig hanyagoltam a témát, kb pár hónapja néztem újra körbe, hogy mi a helyzet azóta és akkora ajánlották a Acuvue lencsét, mert abban másképp van megoldva a lencse helyreigazítása. Elmentem egy harmadik optikushoz és egyből Ő is azt javasolta és azóta azt használom. Meg nem tudom ez még mindig helytálló, de tudtommal nincs másik lencséből -2.75-ös cylinder, vagy tévedek?
-
n00n
őstag
Azt tudtátok, hogy pl, ha Alensa-ról rendeltek kontaktlencsét és az oldalon keresitek meg, akkor drágább, mintha az árukeresőből navigáltok oda, ahol pont véletlen 10 forinttal ajánlanak a konkurencia alá.
7680 vs 6840 Ft ...
-
n00n
őstag
Köszi mindenkinek, akkor átváltok én is PureMoist-ra.
-
totalZ
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro FMC drón szett - 3 akkumulátorral +extrák
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Panasonic ER-DGP 90 K hajvágó
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest