- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
A NaCl vizes oldala alkalmatlan a lencsék tisztítására, tisztán tartására.
Kvázi ezt felejtsd el.
A sóoldattal egyszer leöblítheted a lencséidet, de aztán másnap az a fízsó már nem steril, tehát az KUKA.Kontakt lencse tárolására egyedül a gyártó használ fiziológiás sóoldatot, mert ott:
1. steril körülmények között csomagolják le a lencséket.
2. Utólag a lezárt blisztereket még külön sterilizálják
Ezt követően a lencséd biztosan steril marad a kibontásig.De amint kibontottad, onnantól az már nem steril. Tehát a tisztán tartásához a sóoldat nem használható.
Ha van “kedved” minden napra steril fízsót venni, akkor lemosogathatod vele a lencséket, de az kórokozók ellen nem nyújt védelmet, tehát nem úszod meg az ápolószer használatát a tároláshoz. Akkor meg már egyszerűbb mindenre azt az OptiFree-t használnod!DM tisztítószerét meg inkább ne erőltesd. Közel nem az a tisztító hatékonység mint az OptiFree.
Nagyon nehezményezed azt, hogy az ápolószer pénzbe került. Mekkora kiszerelést vettél/kaptál?
Mert hacsak nem 60ml-est, akkor az teljesen jogos, hogy nem “adták ajándékba”. 90ml / 300ml / vagy 2x300ml-es kiszerelések léteznek kereskedelmi forgalomban a PureMoist-ból, és mindegyik pénzbe kerül, egyiket sem lehet kiharcolni ajándékba.(nekem illesztőnek sem ad a gyártó egyikből sem grátiszba egy dobozt sem)Lencse: az AirOptix és a Biofinity között azért vannak különbségek. Hogy te egyformának érzed, lehetséges. Mégis egész más a két lencse. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. (Más-és más egyiknél és másiknál.) Hogy kinek-melyik válik be, abban sem vagyunk egyformák. Nem mindegy, hogy mennyire jó a könnytermelésem, mennyi időt vagyok klímás helységben, .... és még sorolhatnám, de a lényeg, hogy illesztővel kiválasztva találjátok meg azt a lencsét, amivel elégedettek lesztek - hosszútávon is!
Üdv: Ferkó
Online vásárlás: ha megnézi az online bolt a szemed, ha gáz van, akkor hajrá...főleg ha információt is ad arról, hogy melyik lencsékez melyik ápolószer az ideális... Sajnos terméket árulnak, s nem komplett szolgáltatást.
Szerk: a forralás nem pusztít el minden kórokozót! Ezt azért jobb ha tudod, mielőtt belevágnál bármi ilyesmibe.
Az AUTOKLÁV sterilizáló viszont már nem a HomeMade projekt része. -
veze
őstag
A vizsgálat árában ezek voltak:
Egy eszközt irányitottak a szememre amiben csikos léghajó féle látszódott. ezt kellett néznem miközben csinált vele valamit. Ugyanezzel késöbb mondta nem pislogjak15-20 mp és valamit utána nyomtatott is a gép.. utána meghatározta a szükséges korrekciót, kismértékű asztigmát is említett, de azt mondta ezt csak szemüvegben lehetne korrigálni , mert nem tudja átszámolni lencsére olyan kicsi. Ha késöbbiekben ez nagyobb lenne, akkor átszámolható lesz ( igazából én ezt nem érzékelem mert jól látok az adott lencsékkel, de Ő megállapitotta hogy van ilyen, eddig sosem tudtam rola, más nem mondta szemüveg esetén sem) kb 5 percre a szemem sarkába helyezett valamimkis papírcsikot amivel a könnytermeléődést meg erre vonatkozó akármiket vizsgált ezzel. Aztán javaslatott tett a Biofinity lencsére ( meg egy airptix) ezekből adott két db havi kihordásu lencsét , betanítás hogyan kell kivenni berakani, Előszört feltette , levette majd nekem meg kellett ismételnem előtte párszor. Utána ismét ellenőrizte a a látásélleséget immár lencsével. megmérte hogy lencse használat mellett hogyan módosulnak a közellátás dioptriái( olvasószemüveg kontaklencse esetére) felvilágosított, hogy létezik multifokális lencse is ami egyszerre kezeli mind a kettőt, Ápolással kapcsolatos tudnivalókat elmondták, valamint azt hogyha problémát tapasztalok, menjek vissza, ez a "garancia, ezért külön fizeni nem kell. Kaptam egy kiskönyvet a saját adataimmal. kb ennyi ez került hatezer forintba...a pure moist folyadékot, lencsetartóval együtt külön ki lellett fizetnem Mivel még nem vetem részt korábban ilyenen , nem tudom megitélni mennyire volt korrekt az eljárás nincs összehasonlítási alapom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- VoIP telefonálás
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest