Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peestheee
tag
sziasztok!
2 kontaktlencse összetétel között vacilálok, nem értek hozzá, nemtudom eldönteni melyiket válasszam, egyáltalán van bármi különbség a kettő között?
1.: Víz (38%), Polymacon (62%)
2.: Víz (45%), Hidrogél Terpolymer (55%) -
Zozo®
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy az árán kívül mi a különbség a Biofinity és a Bioflex lencsék közt, ugyanaz a gyártó Coopervision. Én nem láttam különbséget. -
bettus22
csendes tag
sziasztok! éna nagy diopriá miatt használok és nagyon jóóó
(több mint 10 éve ) én már nagyon hozzászoktam...
-
Két helyen is voltam kontaktlencse vizsgálaton és mind a két helyen teljesen más dioptriás, más fajta próbalencsét javasolnak.. (vagy ennyit romlott volna a szemem míg egyik helyről a másikra mentem? )
-
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki! Bocsanat az offert!
Szeretnem lecserelni a szemuvegem. Eddig a VE-hez jartam, de most az OM-nal kaptam Ray Ban karbonos keretre jo arat, es ha jol tudom, naluk csak Hoya lencsek vannak. (Ez a keret a minoseg miatt fontos szamomra)
Jobb szemem -5.75, bal -2.5, cirka 18 eve hordok szemuveget. 31 eves vagyok, 2 honapja "derult ki" a VE-nel, amikor kontaklencset szerettem volna, h abbol cilinderes kellene. Nem tudom, de lehet, h szemuvegbol is ilyen fog kelleni.
Ajanlgattak par dolgot az OM-nal:
- 45e Ft-ert egy par akcios lencse, meg nem mondom, milyen tipusu, 40%-os veknyitassal, ilyen-olyan bevonattal, aszferikus
- ami erdekesebb: kb. 90e Ft-ert (egy par!) valami uj Hoya, amit szemelyhez/kerethez illesztenek, ahogy az orrnyergen van a szemuveg, a lencse-szem tavolsaga alapjan stb. stb. Ez 50%-os veknyitassal, es ez is aszferikus, es hűdejóllátok erzesed van...Kerdesem:
- egy Hoya miben jobb/masabb egy nem nevesitett Vision lencsenel az arat kiveve?
- mi is ez a szemelyre szabott lencse?
- munkaban (forgacsolokent dolgozok) egy sima, szferikus szemuveget hordok, amit most biztos nem fogok cserelni - delutan negykor teszem fel az "otthoni" szemuvegemet, tehat az mukodik, h napi 8 oraban szferikus, utana aszferikus (ugy, h autot is vezetek rendszeresen)?
- ahogy nezem a regi papirokat, a mostani szemuvegem 25%-os veknyitasu, szferikus, ez is Ray Ban keretben van, eleg neheznek erzem, nyomja is az orrnyergem a sulya (fém a keret-szár anyaga), ha jol latom a száron, 55-os a mérete -> ha 40-50%-os veknyitast kerek, erezhetoen konnyebb lesz a szemuveg (a kinezett keret eleg pehelysulunak tunik)?Illetve milyen lencset lenne erdemes neznem? Monitort hasznalok, vezetek... Ahogy olvasgatom a topikot, nem olyan egyszeru ez a tema (sem), mint regen...
Ugye laikuskent most halvany lila fogalmam nincs, mit tehetek, hiaba vagyok szemuveges regota. Repkednek a 10 ezrek, de jol donteni nehez.Elore is koszonom, aki tud segiteni!
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok,
Purevision 2 lencséhez ajánlanátok nekem folyadékot? Érzékeny, száraz szemre kellene.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
thomasrc
tag
válasz
VANESSZA1 #3485 üzenetére
A rendelés úgy szokott menni, hogy megadod a dioptriát és a görbületet, majd küldenek egy dobozt a jobb szemedre és egyet a bal szemedre, mindegyikben 6 darab lencsével. Tehát amit linkeltél az lényegében 6 pár lencse és fél évre elegendő. A linkelt esetben a lencséket havonta kell cserélni.
Gyártó: A két leggyakoribb ajánlott tudtommal a CooperVision és az Alcon. Én első körben mindenképpen azt választanám, amit a szemész ajánl neked, elvégre ő látja jobban, hogy milyen kell neked.
Aztán a vizsgálat után úgy is fogsz kapni egy próbalencsét és ha ez nem válik be kényelemre, akkor esetleg felvetheted neki, hogy mi lenne ha egy másik márkát is kipróbálnátok a véglegesítés előtt.
Nekem a próbalencse egyébként úgy volt, hogy nem kellett érte fizetnem, viszont az első kontaktlencse adagot tőlük kellett megvennem és csak azzal együtt adták oda a vizsgálat eredményeit is, ami alapján ugye a későbbiekben tudok rendelni a webshopból is.
-
Mindenképp.
Még egy valami nem világos.
[link] itt van ez a havi kontaktlencse. 6db-os. Az azt jelenti,hogy egy hónapban ebből 6db kell, vagy azt jelenti, hogy ez 3 pár és 3 hónapra elegendő?
Melyik az a gyártó ami a minimum,ami alá nem érdemes menni amikor elkezdek kontaktlencse közül választani? -
VIBO
őstag
Mindkettőtöknek ajánlom felkeresni egy szemészt, hogy mi a helyzet
-
Sziasztok,
Jelenleg szemüvegem van, de időszerű a szemüvegcsere. Gondoltam lehet nem új szemüveget kellene csináltatnom, hanem váltanom kontaktlencsére. Mi ennek a menete? Bárki hordhat lencsét? Tudnátok ötletet adni az átálláshoz? -
thomasrc
tag
Ezt a fehér trutyis cuccot nem értem.
Egyébként tényleg a műkönnytől volt az egész mizéria, mert most vettem egy másikat és azzal nincs ilyen.
Egy másik kérdés: Az utóbbi napokban figyeltem fel rá, hogy miután a kontaktlencsét leveszem, a helye pár percig ottmarad. Olyan, mintha fel lenne "dagadva" azon a részen a szemem, ahol a kontaktlencse volt. Ez így rendben van szerintetek? Két hónapja hordom a lencsét, de eddig nem tűnt fel, mert nem tükör előtt szoktam kivenni általában.
-
thomasrc
tag
Bocsi, nem Ofé, hanem Oté, "t"-vel. Elírtam.
Ezen kívül semmi más nincs ráírva, szóval gondolom csak ez az egy variáció van ebből a termékből.
Itt a linkje:
https://www.midoptic.com/product.php?productid=21526A maradékot szerintem még elhasználom, aztán kipróbálok egy másikat, mert ha tényleg ettől vannak a furcsa tünetek, akkor ez nem lesz jó nekem.
-
thomasrc
tag
Az normális, ha műkönny használata után pár percig elkenődve látok mindent? Tórikus kontaktlencsém van és azért használok műkönnyet, mert száraznak érzem a szememet. A másik, hogy a műkönny használata után 2-4 órával a lencsét valamiért érezni kezdem a szememen, mintha hideg lenne és ez egy kicsit zavaró. Nem bök meg semmi ilyesmi, de akkor is fura. Egyébként Ofé műkönny, direkt mondták is, hogy használható a kontaktlencsével.
-
Zozo®
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a két lencse közt Comfilcon A(8.6 14.0) és omafilcon B(8.7 14.4)? Az utóbbival nem láttam jól, a dioptriák ugyanazok (+075 +1.50 D). Azt sem értem, hogy ha Comfilcon A-t használtam azzal a paraméterekkel, akkor a másikból miért küldött a gyártó más paraméterűtPillanatnyi készlet hiány volt az elsőből...
Közelre kb fele annyira láttam jól, és akkor még finoman fogalmaztam...
-
lorcsi
veterán
válasz
mirtusz128 #3468 üzenetére
beszélj kontaktológussal..ő tud a szemed vizsgálata után 100% biztos dolgot mondani
ha szárad szemcsepp is kell
plusz a lehető legjobb lencsét érdemes megvenni
az iwear nagyon belépőszint
inkább air optix aqua..vagy ennek az újabb változatát érdemes -
Krogoth
senior tag
válasz
mirtusz128 #3468 üzenetére
Szerintem ezen ne csodálkozz. Hozzá kell szokni a szemnek, hogy egy idegen anyag van előtte és ezt napi 12 órával kezdeni
Nekem 1-1,5 év használat után már 16-18 óra után sem érzem, ha új a lencse. Másik, hogy nekem a próbalencsém nem az volt, amit később hordtam, lehet nálad is ez van és ez is még adhat egy kis extra erőlködést a szemednek.
Biofinity lencsém meg ma hozzák, én is iwear-ről váltottam. Ha pár hét múlva akarsz csak rendelni, akkor majd megoszthatom, hogy nekem mennyire vált be, de elméletileg ugyan az a kettő, csak más árulja. -
mirtusz128
újonc
Sziasztok!
Új vagyok a fórumban. Tanácsot szeretnék kérni. Kb 1 hete hordom a próba lencsém (iwear oxygen). Összességében meg vagyok vele elégedve, egyetlen problémám, hogy nap végére már eléggé érzem, hogy szárad a szemem, mivel 12 órát dolgozom légkondicionált helyen, ezt egyelőre szemcseppel tudom korrigálni. Lassan időleges lenne a rendelés, de tanácstalan vagyok. A fórumot olvasgatva láttam, hogy a biofinity lencse nagyon hasonló/ugyanaz, mint az iwear oxygen. És netről rendelve az ára is kedvezőbb, mintha a bizonyos o betűs optikában rendelném az iweart. (paramétereiben is tudok ugyanolyan biofinityt rendelni, mint az iwear) Szerintetek megéri váltani? -
Krogoth
senior tag
Hy.
Eddig iwear lencsét használtam, meg is találtam, hogy pl. a biofinity is ugyan az.
Viszont lötty terén ismét segítséget kérnék. Régebben renu-t használtam, majd váltottam abból is iwear-ra és ebből is a wear jobbnak bizonyult. Kérdésem, hogy melyik lött ami a legjobban helyettesíti, vagy nektek melyik vált be leginkább. -
Krogoth
senior tag
Köszi a válaszokat, körbesasolom
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Van-e ajánlott, bevált oldal, ahonnét érdemes lencsét és folyadékot rendelni?
-
Glynch
csendes tag
válasz
ferkoboy #3458 üzenetére
Ebben minden bizonnyal van igazság, mert a bal szemem lényegesen hamarabb kiszárad amúgy is. A jobb bírja a 24 órázást is kacagva, míg a bal 12-14 után már van amikor nyűgös.
(#3459) n.e.o.one
Nekem is Pure Vision volt az első amit az optikussal lepapíroztunk. A biofinity kényelem tekintetében megváltás volt utána. Így pár év távlatából... csak az ellenségemnek ajánlanám a B&L lencséket.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
n.e.o.one #3459 üzenetére
Másik látszólag ugyanolyan 8,6-os nem okvetlen lesz jó. Mindenképp javasolnám, hogy illesztővel (optometrista vagy szemész-kontaktológus) válts más típusú lencsére.
Teljes UV védelmet a szemednek egyik kontaktlencse sem ad. (persze nem hátrány, ha UV-szűrős a lencséd)
Az oka az, hogy csak a corneát (szaruhártyát) fedi a lencse. Tehát teljesen nem helyettesít egy jó napszemüveget.Üdv: Ferkó
-
n.e.o.one
csendes tag
Sziasztok
Négy hónapja hordok kontaktlencsét, végig bausch & lomb purevision 2-t használtam. Amikor a próbalencse után megvettem a 6 db-os csomagot, rákérdeztem az optikusnál hogy ebben a lencsében van-e UV védelem, mert az nekem fontos lenne. Elgondolkodott majd mondta "Az mindegyikben van" (aha). Most akartam rendelni nettről, és látom hogy még sincs az mindben. Sőt kifejezetten kevés lencse nyújt UV védelmet. Ez miért van? Van valami hátulütője, pl kisebb oxigénáteresztés vagy ilyesmi? Amúgy a purevision 2 egész kényelmes, de szeretnék most kipróbálni egy UV védett lencsét. Ha a görbület megegyezik (8.6) akkor nagyon nem lőhetek mellé egy másik lencsével, ugye? Amúgy a b&l bio true ápolószer "kompatibilis" más gyártó lencséivel is?A válaszokat előre is köszönöm
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok,
Az mennyire probléma, ha kb 10-12 óra viselés után kiveszem a lencsét, akkor rögtön utána ilyen száraz/szúró érzésem van kb 30-60 percig.
Gondolom nem egy normális dolog... -
Glynch
csendes tag
válasz
ferkoboy #3453 üzenetére
Hajtott a kíváncsiság, úgyhogy ismét benne aludtam. Ismét elromlott pedig néhány napos volt. Ismét ugyanannál a szememnél következett be. Megvagy!
Anyagilag nem hiszem, hogy megérte, de a tudás priceless.
Nem értem az egyik szemem hogyan vágja haza. WTF, nyitott szemmel alszok?
Csak szóltak volna 30 év alatt, hogy ijesztően szendergek. Bal szemem nyitva, a jobb csukva, buta tekintet, szuszogás, nyálcsorgás.... -
Glynch
csendes tag
válasz
ferkoboy #3450 üzenetére
Ezen a "hibás lencse" dolgon én is gondolkodtam. Minőségszórás mindenütt van. Arra lennék kiváncsi, hogy a gariztatás vajon ebben az iparágban hogyan történik?
Tudtommal minden Eu.-ban vehető termékre kötelező garanciát adni, legyen az cipőfűző vagy Sokmilliós Pioneer Plazma TV.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest