Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
tomsics #2446 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. Sajnos néha még orvosok szájából / tollából is hallani hogy keverik ezt a két dolgot. (Sajnos még szemészek közül is van aki tévesen használja a két fogalmat. De nagyon nem összekeverendőek.)
Lágy lencsében tórikus lencsék kb. 1,5x -2x drágábbak, mint a szférikus társaik. (Típusa is válogatja természetesen - ez csak tájékoztató jellegű.)
Van amekkora (ill. amilyen) asztigmiát lehet korrigálni lágy tórikus lencsével, s van amit nem.
Általában kb. 2,25 D cyl-ig jól korrigálható lágy lencsével az asztigmia. De pontosat csak látva / ill. paraméterek ismeretében lehet mondani.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2442 üzenetére
Tévedsz.
Sajnos még este kivéve a lencsét is kimutatható a lencse alapanyagában az ápolószer. Nem véletlenül tanítják így, hogy új ápolószer csak új pár lencsével!
De ha gondolod felhívom a szemészemet, ha én kevés lennék számodra mint optometrista...Nem mellesleg - elég ritka az a szemész akinek van kontaktológiából "is" szakvizsgája.
Ugyanis alapképzésben nekik ezt nem tanítják.
Jómagam 3 félévet tanultam kontaktológiát, és szigorlatoztam is belőle - jelesre.
De a szemészem - édesanyám - is ugyanezt fogja neked mondani, mint én. És az ő kontaktológia szakvizsgája is az országban az első száz közül való...De támadni könnyebb, mint utánaolvasni.
A "csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam" beszólásokat kérlek mellőzd! Nem fogok erről vitatkozni veled. Szép és jó, ha egy ember önként, érdekektől mentesen igyekszik segíteni másokon. Csak arra figyelj oda, hogy amit tanácsolsz, az legyen megalapozott. Mert nem csak azt az egy embert tájékoztathatod félre akinek válaszolsz, hanem azt a másik 100 vagy 1000 embert is aki elolvassa a hozzászólásodat - laikusként.
Üdv: Ferkó
-
tomsics
senior tag
válasz
Chesterfield #2447 üzenetére
jóval drágább Az mit takar?Kb mennyivel?Bármekkora asztigmiát tud "segíteni" a kontaktlencse,vagy itt is van egy bizonyos határ?
Nem találok a környékbe egy normális szemészt se aki foglalkozna ilyen lencsékkel -
törölt tag
válasz
Chesterfield #2443 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, ennek ellenére nem értek vele egyet és nem mondtam feltétlenül butaságot.
De mondom, akinek kétségei vannak az hívjon fel egy szakemert, a szemészét satöbbi. -
törölt tag
válasz
ferkoboy #2440 üzenetére
Nem vagyok kutató, csak van némi intelligenciám és tudom használni az agyam.
Ahogy beraksz egy lencsét a könnyed átveszi az ápoló folyadék helyét a lencsén belül. Ezt a tényt már a szakmabeliek megállapították előttem.
Innentől kezdve este már bármit berakhatsz.
Te talán "kutató" vagy hogy jobban tudod?
Aki kételkedik, annak ajánlom, hogy hívja fel a szemészét. -
ferkoboy
senior tag
válasz
#41635072 #2413 üzenetére
Kedves TelElek!
Te kutató vagy? Mert ha nem egy műszeres - laborítóriumi vizsgálatra alapozod a feltételezésed, akkor kérlek ne adj olyan tanácsot mely nélkülözi a szakmaiságot!
Nem szabad keverni az ápolószereket, egy lencsén belül!
Bontson fel egy újabb lencsét, s használja azt az újabb ápolószerrel. Pont.Üdv: Ferkó
-
zitromz
tag
ha már folyadékokról beszéltek a Biotrue-ról mi a véleményetek, próbáltátok már?
-
O_L_I
őstag
válasz
#41635072 #2429 üzenetére
Elkezdtem a Cycleant használni és tényleg baromi jó.
Viszont a tok kiszárításával gondjaim vannak. ha kinyiton a kis kosarakat és fejjel lefelé ráfordítom a folyadék tartót akkor a kis maradék folyadék lefolyik a "tekerő" részbe és pár nap után már szorul is.
Ha nem fordítom fejjel lefelé akkor meg beleszárad a folyadék.
Te, hogy ugrottad meg ezt a problémát? -
lorcsi
veterán
milyen szemcseppet használtok?
autóban a meleg keringtetése miatt nagyon hamar kiszárad a lencsém..így meg nem látok oylan jól mint kellene
eddig B&L sensitive eyes lens lubricant-ot használtam, de már nem sok van benne..hamarosan kellene egy másik -
zitromz
tag
válasz
Chesterfield #2430 üzenetére
ez mennyire biztos?
más: ha most biofinity lencsét hordok és meg vagyok vele elégedve,de tórikusra szeretnék váltani akkor milyen valószínűséggel lesz jó a márka sajátja?
Most nyílván nem azért kérdezem h rögtön berendeljem a tórikusat random számokkal a netről.. -
zitromz
tag
Lencse folyadékot felbontás után 4 hónappal már ne használjam?
-
tomsics
senior tag
válasz
MichaelSD #2418 üzenetére
Nekem szemtengely ferdülésem van és azt csak a kemény tudja korrigálni.
Mostanában olvastam erről.Elvileg a kemény lencse még jobb is mint a szemüveg.Azt írták,hogy kicsit nehéz megszokni,illetve nem sokan foglalkoznak kemény lencsével.
Ez akkor nem olyan mint a lágy,hogy van amit naponta kell cserélni vagy havonta?Meddig bírja egy ilyen kemény lencse,úgy hogy vigyázok rá? -
tomsics
senior tag
Lehet hülye kérdés,de kontaktlencsével lehet hegeszteni?Hegesztő a szakmám,de a szemüveget még mindíg nem tudom megszokni,folyton koszos lesz,a karcok össze vissza törik a fényt stb.Azon gondolkodtam,hogy ha csináltatnék lencsét(már ha lehetséges az én szememhez) akkor azzal ugyanúgy eltudnék dolgozni 8 órát?Nem veszélyes?
-
-
hamham
tag
Ki milyen ápolószert használ?Renu volt de az nem jött be, homályos volt és csípett is. Biofinty lencsém van. Esetleg Coopervision ápolószere vagy van jobb is?
-
Dexter-2000
őstag
5 év szemüveghordás után elhatároztam magam hogy átváltok kontaktlencsére.
Még eléggé kezdő vagyok a témában, ezért gondoltam itt megkérdezem.
-1,5 szemüvegem van (ez nem tudom mennyire fontos)
Mit ajánlotok nekem? (márka/tartósság/stb...)
Esetleg Veszprémben nincs valami jó hely ahol felírnak nekem egy jó lencsét? -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Még augusztusban vettem 6 havi adag iWear lencsét, ez 2 doboz.
Az első doboznyit elhasználtam, fasza volt.
Nem rég felbontottam a 2. dobozt, és kivettem az első pár lencsét, majd szomorúan tapasztaltam, hogy ezzel érezhetően homályosabban látok1.0-ás, és olyan, mintha kb 0.5-0.75-ös lenne.
Megnéztem, a két doboz teljesen ugyanaz, még a termékkódjuk is.
Tapasztalt már másvalaki ilyet?
Az lehet, hogy a következő havi adaggal megint rendesen látok majd? -
Chesterfield
őstag
AQuify (10 ml)?
-
lorcsi
veterán
száradó szemre miylen szemcseppet érdemes?
bauch volt, de kezd fogyni és szeretnék valamit tartalékba.. -
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Még mindig van 2db 360ml-es bontatlan SOLO Care Aquám ha esetleg ilyet használ valaki, szóljon és leboltoljuk.Amúgy 2 hónap Biofinity után elhasználtam a maradék egy pár Air optix aquát és én nem tudnám teljes nyugodsággal azt mondani hogy jobb a Biofinity.
Mind a kettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. -
törölt tag
válasz
zitromz #2400 üzenetére
Én nem tudom, csak a fórumtársak szoktak egy bizonyos doktornőre hivatkozni aki szerint ugyan az a kettő...
Ha gyűrődik akkor ott valami nagyon nem jó.
Gondolom más görbületű lencsére lenne szükséged, ami normálisan illeszkedik.
A lencsék anyaga végett a konformitás érzet egyénenként eltérhet. (Én már kb 5 éve Biofinityt használok a legnagyobb megelégedéssel. Kipróbáltam a jobb mutatókkal rendelkező Night&Day lencséket is, de az anyaga végett olyan kényelmetlen volt számomra, hogy talán egy órát sem volt a szemeimen, ment a kukába..)
Új hozzászólás Aktív témák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Könyvajánló
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest