- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Az alagsori szint (már ez is talajszint feletti) öntött beton, minden bizonnyal a teljes szintet úgy zsaluzták ki, erre betongerendákat fektettek közbülső födém gyanánt, ezek köze betontálcás. A lakószintnél már módosítottak, ez salakbetonból van, amit az udvaron öntöttek ki, helyben. A szilárdságáról csak annyit, hogy mikor egy 6 cm vékony válaszfalat meg kellett bontani a fürdőszoba és a wc között, két férfi nagy teljesítményű hilti-kalapáccsal alaig tudott rajta lyukat ütni (a főfalak 45cm vastagok)... A zárófödém szintén a lentebb alkalmazott betongerendás-tálcás megoldás. Mindezt egy hagyományos sátortető koronázza meg. Szerintem a ''tömör beton'' jelzővel nem járok messze az igazságtól.
-
TexT-BoY
addikt
képek?!
Mi most jutottunk oda hogy vagy felujjitunk vagy ujjat épitünk de nem tudtunk dönteni.. a mostanin sok lenne a meló az ujra nincs még elég kes. Jo lenne tudni hogy most mennyibe kerül egy JÓ minőségileg összerakott könnyüszerkezetes/tégla ház ugy hogy pince +2szint illetve legyen 3 értelmes méretü szoba meg nappali, garázs.. szoval egy normális méretü családiházikó.. Nincs tapasztalatok hogy érdemes hasonlo dolgot éppitetni? -
ToRR3nt3
senior tag
Nálunk nagy a hőingadozás. A mediterrán országoknál is viszonylag állandó, meg a skandinávoknál is. A falszerkezet nem igazán homogén, főleg ha horganyzott acél profil a vázszerkezet és nem fenyő. A különböző hőtágulási együtthatókból adóthatnak gondok.
A banki műsz. ellenőrt meg simán felnyomhatod a banknak, úgy kivágják mint a macskát szarni. Általában ezek nem is banki alkalmazottak (kivéve OTP), hanem külsősök. Melyik bankkal szerződtél, ha nem titok?
Félre ne érts nem akarlak én semmiről meggyőzni. Ha Neked jó a szerelt ház akkor jó.
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
A fajlagos árat mindig a nettó alapterületre kell számolni. Bankoknak is meg mindenki az ép iparban így számol. Lakáshitelnél a hitelösszegből a bank kapásból levon 5%-ot ha a ház szerelt szerkezetű. Azért mert nem tudni mennyire tartósak és igazából nem is erre a klímára valók.
Egyébként szakmán belül nagyon megoszlanak a véleményék az építészek egyik része szereti másik része (mint én is) tart ettől a technológiától. Aztán majd az idő eldönti kinek van igaza. -
ToRR3nt3
senior tag
Heló!
a ksz-házak tényleg elsősorban a kispénzűek opcioja-ez nem teljesen igaz. Semmivel sem olcsóbb egy szerelt ház fajlagos ára, mint egy közepes minőségű anyagokból épült hagyományos falazotté.
A szerelt házak egyetlen előnye a hagyományossal szemben a gyors kivitelezés. Minden másban a hagyományos a jobb.
Hőátbocsátási tényező szempontjából a két technológia nagyjából azonos képességekkel bír (egyik megoldásnál sem szigetelik túl az élelmes kivitelezők a házakat, jobb esetben is csak annyira hogy a hőtecnikai előírásokat kielégítse), viszont egy tőmör falnak amely kívülről hőszigetelést kap jobb a hőtartása.
Én mindig lebeszélem az ügyfeleinket a szerelt házakról. -
PrinczA
őstag
Tehetosnek nem mondanam magam, csak nezegetem a nm árakat, es nem sok elteres van egy szerkezetkesz fahaz + a telek es egy mar felapitett haz megvetele kozt
De lehet ez csak az en hirtelen szamolasom, mert csak a heten kezdtem hozza a keresgeleshez.
Irtam is 1-2 cegnek e-mailt, de meg nem valszaoltak.
Amit szeretnek:
- egy ~70nm -es akar 1 emeletes hazikot (de meg se telek, se kivitelezo, csak 5let)
- esetleg meg egy ''naplopo'' napenergias cuccot a tetejere, csak azt is ki kell szamolnom (tatnom), hogy megeri beruhazni ra vagy sem,
- ...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest