- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Az alagsori szint (már ez is talajszint feletti) öntött beton, minden bizonnyal a teljes szintet úgy zsaluzták ki, erre betongerendákat fektettek közbülső födém gyanánt, ezek köze betontálcás. A lakószintnél már módosítottak, ez salakbetonból van, amit az udvaron öntöttek ki, helyben. A szilárdságáról csak annyit, hogy mikor egy 6 cm vékony válaszfalat meg kellett bontani a fürdőszoba és a wc között, két férfi nagy teljesítményű hilti-kalapáccsal alaig tudott rajta lyukat ütni (a főfalak 45cm vastagok)... A zárófödém szintén a lentebb alkalmazott betongerendás-tálcás megoldás. Mindezt egy hagyományos sátortető koronázza meg. Szerintem a ''tömör beton'' jelzővel nem járok messze az igazságtól.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
TexT-BoY #133 üzenetére
TexT-BoY!
Jó lenne tudnom, milyen házatok is van, de egy-két dolgot érdemesnek tartok leszögezni. Nekem is a családi házunk állapota okoz gondot, azonban új ház vétele szóba sem jöhet, tehát marad a ''pofozgatás''. Elsősorban két elv vezérel:
Az első a kihasználtság elve: nem veszek hathavonta új telefont, csak mert kétszer több memóriája van, mint a réginek - mert így nem használom ki jól a meglévő készüléket, hisz jóval a kifutási ideje előtt cserélem le, a nem túl jelentős előny fejében. Így én sosem veszek új dolgokat, csak akkor, amikor a régi cuccnak már lóg a bele (ez mindenre igaz).
A másik kulcselv: ha házépítés, akkor CASH. Mindegy, mennyi zsét gereblyézel össze a leendő házikóra, az annál mindig többe fog kerülni. Ez az elv igaz még a legkisebb felújításoknál is. Az okokat inkább nem részletezem.
Hasonló cipőben járván elgondolkodtam hát: hagyjam inkább a családit lepusztulni, hogy összespórolhassam a lóvét egy vadiújra? Vagy a ''hozott anyaggal'' dolgozzak? Nos, utóbbit választottam. A családink egyébiránt a te ''álomházad'' paramétereivel rendelkezik, cak nem ksz és nem is tégla, hanem tömör beton. Hogy mi tud mégis elromlani egy olyan házon, amit még a tornádó sem vinne el? Csak ízelítő: korszerűtlen fűtés és villamos rendszer, külső szigetelés hiánya, öreg nyílászárók, penészedő, koszos falak, 3x éves málló tetőcserepek, siralmas udvar. Mindezek egy (kis) részét már orvosoltam, a maradékra még rengeteg pénzem, időm és energiám el fog menni. Hogy mégis miért vállalom be mindezt? Egyrészről a házunk ''kasztnija'' kis túlzással örökkévalókig kitart. Számold ki, hogy (új) telekkel, engedélyekkel, anyaggal, munkadíjjal mennyi pénzembe kerülne, hogy eljuttassak egy új házat legalább erre a készültségi fokra: na elvben ennyi pénzt buknák az egészen, hisz' felépítek valamit, amivel már amúgy is rendelkezem. Az új ház előnyei csak ezután a stádium után jöhetnének elő, de eddigre már rengeteg pénzem fekszik benne, amit akármire is költhettem volna. Másrészről az általam említett felújításokat megcsinálva akármelyik régi ház szinte uo. komfortossá tehető, mint egy új, így minimum egy újabb emberöltőig nem lesznek komoly gondok. Persze, mint említettem, nem tudom, mik a TE házad adottságai, miért is érné meg neked más házba költözni (környékbeli adottságok, súlyosan elöregedett szerkezet, különköltözés, stb). Így csak egy jótanács: ha a szerkezettel nincs gond, a többi csak ''kozmetika'' - és ha a környékkel sincs gond, inkább leheljetek a házba új életet, anyagilag sztem mindenképp jobban jártok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ANTARES 1850 OMNIA
- PlayStation 5 Fat Lemezes Konzol 1GB
- Új/bontatlan WQ-W4 Pro elektromos roller. 25km/h végsebessége és 12.5 kg. Nem biztosítás kategória!
- Tangent Ampster BT II erősítő + Monitor Audio Monitor 50 hangfal pár
- Lenovo ThinkStation P300 Tower - i5-4570 - i7-4770 / 8-32GB DDR3 / USB 3.0 / DVD / több db / számla
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest