- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
.nah, ott tartok, h elkezd boot-olni, de megakad, és a POWER gomb se kapcsolja ki a PC-met :/ , csak ha konnektorbol ki .
System requirementnek eléggé jól megfelel PC-m.
http://en.wikipedia.org/wiki/Knoppix#Boot_optionsWikipedias angol cikk fotója szerint a köv. képernyő jelenik meg (egyes esetekben)
http://en.wikipedia.org/wiki/File: KNOPPIX_booting.png
(vigyázat! tettem direkt SPACE-t e linkbe, mert kulonben emotikonként jelent meg)
(inkább igy linkelem: _ )
[link]nos, tehát nekem néhány sor után megáll. Idézem onnantól, amikor csóválja buksiját az angol szöveg:
couldn't mount disk to /mnt-system
starting debugging shell...
sh: can't access tty: job controll turned off
/#Ennyi. Amúgy ez a " /# " parancssora utal? (mint a DOS-ban a ">" ? ) Enged irni ide, de lövésem sincs, mit tegyek.
viszonylag kezdő windows user vagyok, linuxszal most ismerkedek. Azt se tudom, hogyan kell particionalni, se mount-olni, de lehet, h kellene, mert esetleg ezert akad meg a knoppix bootolás??
-
mzx
senior tag
köszönöm!
igen, közben (mielőtt elolvastam volna válaszod) -hogy stílszerű legyek- "összeállt a kép" a fejemben, hogy ez a lemezképfile "dolog" valami hasonló lehet, mint pl. ahogyan a tömörített file-ok kulonféle file-okat tartalmaznak, az iso is vmi ilyesmi lehet, gondolom.Aztan rákerestem neten, és látom ,hogy backup -olásra, azaz biztonsági mentést készítésére az egyik ajánlott mód, ha iso lemezképfile-t képezunk adott alkalmazással. (ha jól értem) Akkor hát , gondolom, annyi kulonbség lehet egy iso tartalma és pl. egy zip tartalma kozott, hogy
míg a zip csak file- okat tartalmaz (adot esetben kódot is), addig az iso ezen felul tartalmazhat egyéb adatokat is , pl. windows backup esetén registrykulcsokat is .Jól értelemezem?
Sorry mindekitől, ha kissé butának tűnnének kérdéseim, még kezdő user vagyok.
Nah, remelem, sikeresen megirom Nero-val
iso file -ból a lemezképet cd-re, és végre be tudok boot-olni e linux disztróval,
amit az iso-m tartalmaz.Apropo, azt is láttam egyik site-on, hogy ügyelni kell a vonatkozó alkalmazásban (pl. Nero), hogy nehogy image writer-t válasszak, mert az
iso-t KÉPEZ !
Evvel ellentétes irányú folyamat, ha iso tartalmát irom ki .... az meg asszem Nero-ban az "CD/DVD write ..." elnevezésű funkció... Most nincs előttem a Nero (technikai okokból), ezert halvány emlékeimre támaszkodom (még sose irtam lemezképfile-t, de láttam már ilyesmi menüpontot Nero-ban.)LÉGYSZI JAVITSATOK KI, ha valami marhaságot irtam volna most ,vagy pontatlan lettem volna, ugyanis most megprobaltam összefoglalni, hogy mit értettem meg a leírásotokbol.
Apropo, kedves op-ok:
ha nagyon off-nak tűnne a lemezkép témám, akkor sorry, de kedves user a knoppix kapcsán tért ki a lemezkép témára, ami kulcsfontosságú volt a knoppix -om boot-olhatóságára, hiszen kezdőként
nem tudtam előzőleg, hogyan kell megírni a knoppix-et cd-re.Mzx
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest