Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Vladi #113 üzenetére

köszönöm! :)
    igen, közben (mielőtt elolvastam volna válaszod) -hogy stílszerű legyek- "összeállt a kép" a fejemben, hogy ez a lemezképfile "dolog" valami hasonló lehet, mint pl. ahogyan a tömörített file-ok kulonféle file-okat tartalmaznak, az iso is vmi ilyesmi lehet, gondolom. :)

Aztan rákerestem neten, és látom ,hogy backup -olásra, azaz biztonsági mentést készítésére az egyik ajánlott mód, ha iso lemezképfile-t képezunk adott alkalmazással. (ha jól értem) Akkor hát , gondolom, annyi kulonbség lehet egy iso tartalma és pl. egy zip tartalma kozott, hogy
    míg a zip csak file- okat tartalmaz (adot esetben kódot is), addig az iso ezen felul tartalmazhat egyéb adatokat is , pl. windows backup esetén registrykulcsokat is .

Jól értelemezem? :) Sorry mindekitől, ha kissé butának tűnnének kérdéseim, még kezdő user vagyok. :)

Nah, remelem, sikeresen megirom Nero-val
    iso file -ból a lemezképet cd-re, és végre be tudok boot-olni e linux disztróval,
    amit az iso-m tartalmaz. :)

Apropo, azt is láttam egyik site-on, hogy ügyelni kell a vonatkozó alkalmazásban (pl. Nero), hogy nehogy image writer-t válasszak, mert az
    iso-t KÉPEZ !
    Evvel ellentétes irányú folyamat, ha iso tartalmát irom ki .... az meg asszem Nero-ban az "CD/DVD write ..." elnevezésű funkció... Most nincs előttem a Nero (technikai okokból), ezert halvány emlékeimre támaszkodom (még sose irtam lemezképfile-t, de láttam már ilyesmi menüpontot Nero-ban.)

LÉGYSZI JAVITSATOK KI, ha valami marhaságot irtam volna most ,vagy pontatlan lettem volna, ugyanis most megprobaltam összefoglalni, hogy mit értettem meg a leírásotokbol.
    :)

Apropo, kedves op-ok:
    ha nagyon off-nak tűnne a lemezkép témám, akkor sorry, de kedves user a knoppix kapcsán tért ki a lemezkép témára, ami kulcsfontosságú volt a knoppix -om boot-olhatóságára, hiszen kezdőként
    nem tudtam előzőleg, hogyan kell megírni a knoppix-et cd-re. :)

Mzx

Új hozzászólás Aktív témák