Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #800 üzenetére
lehet tesztlap volt, azért volt ennyi, amúgy 110-ért szokta volt akciózni, amúgy asszem 130-150 körül ment régen. jó kis lap, szerintem alkudj bele, vidd el 80ért
na, én ilyet vettem ugyanettől az eladótól. kettőt is. [link]
lol ez ennyiért továbbra is vicc, én vennék a helyedben egyet.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #802 üzenetére
Az egy puhabb, parkosabb lap, amit leirtal az alapjan es a slasht ajanlanam, foleg ennyiert. Eleve egy komolyabb lap. Hantrukkozni akarsz es yes-t, akkor greats vagy typo, fuggoen az agresszivitasodtol. De inkabb a slash, ha porhoban, meg valtozatos terepen akarsz menni. Wide lapra meg 43-as labbal es 85 kiloval nincs szukseged
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Amugy ha 500 euroert, listaaron nezned a slasht, nem ajanlgatnam.ennyirr. De ez postaval egyutt is a fele kb. Es csucs lap. Es megcsinalsz vele mindent, en ezzel mentem nyakig hoban nyilt terepen, erdoben, b*szatom neki kezelt palyan 90-nel, lefagyott, szetfujt hegyoldalakon, es most jottem vissza vele egy freestyle taborbol, siman megy boxon, railen, amin akarsz. Nyilvan nem egy twin lap, de ha azon a szinten lennel, hogy ez szamit, nem kerdezgetned hogy milyen lapot vegyel ☺
A vér nem válik VAZZE!™
-
stickermajom
addikt
Nem is értettem hogy jön az elvárásaimhoz, főleg egy wide lap az átlagos testalkatomhoz..
Freestyle-ra marad a Joystick, de ez az utóbbi években 1-2 nagyobb zakó miatt amúgy is háttérbe szorult. A kérdés is azért merült fel, mert eléggé leragadtam a Burton/Nitro vonalon, kellett az új nézőpont.
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #805 üzenetére
En egy ujonnan 140-ert vasarolt Burton Customot (camber) adtam el 80-ert es vettem helyette 110-ert es vettem helyette a slasht, es boldog voltam ☺csak hogy legyen perspektiva 😂 es mellette van hardcore freeridera egy Burton Branch Managerem, vagyis ketto. Szoval hater sem vagyok ☺
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #807 üzenetére
Fuuu en arra mindig magyon figyelek hogy atallitsam banki konverziora. Azt vsizont nem is tudtam h a boltjukon keresztul lenne erdemes. Nabakker. ☺ de igy is fillerekbol van egy rettenetesen jo lapod, grat ☺majd kerek beszamolot!
A vér nem válik VAZZE!™
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #807 üzenetére
Megjött. Ajánlott kategória ez a sportstore.
-
eron009
tag
Sziasztok!
Snowboard vásárlással kapcsolatban kérnék segítséget tőletek.
176cm 85kg vagyok 41-es lábbal, ezekhez a paraméterekhez keresek snowboardot. Erről mi a véleményetek, jó lehet nekem? Látom más is rendelt már innen. Pályán használnám szlalomozni, kipróbálni magam pályán kívül esetleg minimális buttering ha megtanulom, snowparkot kerülöm.
A snowboardshop-ban személyesen egy ilyet ajánlottak, csak 158-as méretben (az az egy deszka volt ami majdnem belefért a 70000ft-os keretbe)
Esetleg tudtok ajánlani külföldi boltot, deszkát külföldről (feltételezem hogy ott olcsóbb)? -
Phvhun
őstag
Idén 1 hetet boardoztam Alpe d'Huez-ben, ez volt a második hetem francia sípályákon az utóbbi 2 évben, és egy szóval kifejezve az egész élmény: WOW!
Első alkalommal oktatáson voltam, most meg a többiekkel csapattam és hihetetlen hogy ilyen rövid idő alatt milyen gyorsan lehet előrehaladni.
Így 2. héten már a 2. napon is volt hogy simán mentem a piroson/feketén, persze van róla videó és kívülről nézve azért nagyon óvatosnak tűnik a csúszás, de belülről fantasztikus az élmény már így is (kicsit olyan mint amikor városba tötymörgésből végre ki lehet huzatni autópályán és szinte repülsz)
Viszont a 4. napon sikerült elbíznom magam és esnem egy olyat amire nem emlékszem mivel elvesztettem az eszméletemet és sikerült átélni milyen amikor hegyi mentők ébresztenek és elvisznek helikopterrel
Szerencsére nem lett komolyabb bajom (reklám helye: Amigo Snowmanből az összes létező protektort amit magamra tudtam tenni tudtam bérelni tökre segítőkészek voltak minden pont jól illeszkedett, szoval ez tuti hozzá járult), de jó lecke volt hogy tisztelni kell a hegyet, vigyázzatok magatokra!
-
Phvhun
őstag
válasz stickermajom #817 üzenetére
Igen sajnos azt sem tudom hogy pontosan hol/hogyan történt, csak a pálya nevét tudtam meg utólag, viszont annak van az alján egy nagy sebességű lapos rész, szerintem ott kaptam el a rossz élemet vágtatás közben, és csapódtam arcra.
Tipikus kezdő hiba.
-
doc
nagyúr
uhh, kemeny...
ennyire nagy esesem meg nem volt, de olyan mar igen hogy (utolso nap, hazaindulas elotti orakban, NYILVAN ) akartam meg egy nagyon gyorsat menni, es ugy racsapodtam az eloreakado elnek koszonhetoen a palyara hogy par percig csak uldogeltem, es ugy szedultem hogy alig birtam ulni a hobuckan -
stickermajom
addikt
Következő szezonra elérhető lett a Smart Season Pass Chopokra. 269+80 euró a korlátlan, így már _annyira_ nem jó deal, mint az előző években volt.
-
stickermajom
addikt
Nem láttatok valahol jó áron L-es Ride Rodeo-t? Azóta sem találok..
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #822 üzenetére
Snowboard raktar fb csoportban láttam.valamit de lehet az nem rodeo volt
A vér nem válik VAZZE!™
-
Phvhun
őstag
Nah érik a mostani januári csúszás is franciában, már most madarat tudok magammal fogatni, sőt az egyik barátomat is meggyőztem hogy jöjjön, életreszóló az élmény
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #826 üzenetére
"csak"? baker, ausztria 3 nap kerül annyiba mint 6 nap franciáknál
A vér nem válik VAZZE!™
-
StLui
veterán
én nem ezt tapasztaltam, ezért voltam kíváncsi a francia árakra. Csúcs helyeken lehet van osztrákoknál 50 euro/nap, én még nem láttam. Napi bérlet árat vetsz össze heti-vel, buszos 24 órás zötyögést egyéni autóval kiutazással egy fő egyedül.
Én 35 eur-ért megyek szállás, félpanzióval, 230 eur a bérlet 6 napra, ez 440, 70 eur-ból 4 megyünk ki, tehát félpanzióval autós utazással (sokkal rövidebb idő is) max 460 eur, tedd hozz a franci 3-400 eur-hoz az étkezést, és a bevásárolgatásra elkészítésre fordított időt. Barátomnak van telepített lakókocsija kint, de jóval több a kaja pénzben a bilából, mint a félpanzió felára[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
orbano
félisten
Hat en nem tom hova mész, de ahova en megyek ott nem adnak 230 euroert bérletet. Szállásra 30-at írtam, nem 50-et. Es egyéni utazás egyedül az 50e forint alaphangon, nem 70 euro. De hajra, ne menj franciába. En 10 eve járok, ausztriaba pedig évi 30-40 napot, megvan a saját matekom. Franciába 17000/nap a csuszas, ausztriaba szinten 17000, ha szezonberletet veszek, anélkül 30000. De nekem iagazabol mindegy mesz-enfranciaba csuszni vagy sem ☺
A vér nem válik VAZZE!™
-
StLui
veterán
pl wildkogel
5literen belül vagyok fogyasztásban 1.5dci-vel, plussz osztrák matrica
de a végén megint csak dobálódzol a számokkal mitől lesz drágább nap 13000 forinttall ha nem szezonbérletet vesze? (ugye szezonbérlet kb 10-15 napi bérlet ára)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #838 üzenetére
Legyen csak oda 600km, az oda vissza 1200km, ami 7 literes fogyasztással mondjuk 84 liter benzin, ami vegyesen osztrák és magyar árakkal számolva mondjuk legyen 380ft literenként. Ez összesen 32e forint. Ehhez jön a két matrica, ami kb 6e, ez így 38 ezer. Mondjuk nekünk az elmúlt 3 éves átlaginkább 45e. És ehhez még hozzájön az autó km költsége, ami ha a 16 forintos NAV-os normát nézed, akkor még 20e. Persze ha más kocsijával mész, és csak a benyaköltséget osztjátok, ami elterjedt, akkor ez nem számolódik bele. És akkor ott van még, hogy esetleg nem ugyanarra a terepre mentek minden nap, az hozzá tud dobni.
Persze ha saját kocsid van, és 1.5dci, vagy egyéb 5 literes fogyasztású darab, és áltatod magad azzal hogy csak a benyát fizeted, akkor nyilván kevesebbre is kijön. De nem véletlenül írtam 50 eurót, kb egy főre ennyit szoktak elkérni. Volt már, hogy 12 volt, de volt 24-is nekem utasként a költség.A vér nem válik VAZZE!™
-
stickermajom
addikt
Szerintem számold még bele a KGFB-t, Casco-t, a 12 óra alatt bekövetkezett értékcsökkenést, az autódba fektetett pénz miatt elmaradt kamatokat, és a teljesítményadót is, úgy legalább 150k egy út a szomszédba.
Franciaország olyan 400-500 EUR szokott lenni a matricákat és a benzint számolva, Ausztria kevesebb, mint a fele. Legutóbb pl. 120-ra jött ki. Szállással együtt ettől függetlenül nem mennék oda, mert a bérlet és a kaják túlárazottak. Az útiköltség viszont szerintem nem drága, és mivel közel van ezért random is ki lehet ugrani, ha olyan az idő.
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #840 üzenetére
matrica? benzin? én inkább buszos úttal megyek, ha már szerveznek. a kocsid pedig eszi az olajat és koptatja a fékbetéteket, stb stb. Ezeket bele kell számolni, mert futás alapú költségek. Röhöghetsz ezen, de hülye aki nem számolja bele. A kötelezőt akkor is fizeted ha nem mész a kocsival, ezt pedig fölösleges. Ezek elég egyszerű, tényszerű dolgok, vitatkozni kár velük. Én csak örülök, ha valaki ezekkel nem számol, amikor ausztriába megy... De van olyan fuvar, ahol az a policy, hogy a sofőr nem fizet benyát, pont ezért.
A vér nem válik VAZZE!™
-
stickermajom
addikt
Az almát hasonlítod a körtéhez. Nyilván egy szervezett buszos út olcsóbb lesz azonos távra az autónál. Bár ha beleszámoljuk azt a plusz 8-10 órát amit utazással töltesz, akkor nem is olyan biztos..
Osztrák buszozást hasonlíts francia buszozással, vagy az egész beszélgetésnek semmi értelme.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Volt szerencsém a múlt hétvégén megismerkedni a snowboardozással és nagyon megtetszett.
Szeretnék egy saját lapot vásárolni, amiben kérnék némi szakmai segítséget.Hosszú távra tervezek, ezért a rászánt összegből a lehető legjobb ár/érték/minőség kombinációt szeretném kihozni.
Olyan 100-120k lenne így első körben a keret a lap-kötés-bakira. Nem kifejezetten szükséges, hogy új legyen a cucc, megelégszem a megkímélt használttal is.
Visszaolvasgattam a hozzászólásokban, így már van valamilyen alapvető irány, illteve a snowboardshop.hu oldalon is informálódtam.
Olvastam, hogy a Slash Straight lapról jó vélemény van, illetve a Ride Rodeo kötés is ajánlott. Sajnos most nem igazán találtam a használt piacon ilyet, a bolti ár pedig már túlnyúlik a rászánt kereten.
Esetleg találtam Slash Aurora lapot kötéssel, arról ha van infótok, vagy meg tudtok erősíteni, hogy jó választás-e számomra, akkor azt megköszönöm.
175 magas/75kg vagyok, egyelőre ugrálást nem terveztem, csak egy reladtíve könnyű, "jól kezelhető" (könnyen forgatható) lapot szeretnék.
Amit béreltem, valami régi cucc lehetett, a folyamatos felvonózástól meg a kitekert testtartástól megfájdult a térdem.
Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
-
Madn!ght
addikt
válasz stickermajom #844 üzenetére
Pont ezért gondoltam, hogy átugranám azt a részt, hogy fölöslegesen adjak hétvégenként 5-6000 Ft-ot bérlésre, ha úgyis hamar "kinövöm". Azt a keretet inkább a sajátba (újabba, jobb típusba) forgatnám.
Vagy esetleg vegyek egy 20-30e Ft közötti használt szettet (kb. 4-5 hétvégi bérlés ára), aztán majd kb. árában elpasszolom, ha már kinőttem. (a kölcsönzöttek sem különbek talán ettől a szinttől, legalább is itt helyben)
-
stickermajom
addikt
válasz Madn!ght #845 üzenetére
Hol bérelsz? Egy rendes kölcsönzőben (snowboardshop.hu pl.) azért jobb cuccokat adnak. Nem biztos, hogy 100k-n belül találsz jobbat mindennel együtt.
Ha feltétlenül saját cuccot vennél, akkor kezdj egy jó (új) bakanccsal, aztán arra lehet építkezni. De ez szigorúan ilyen szvsz dolog, nekem bevált az elején a bérlés, aztán "örököltem" lapot és onnan léptem tovább a saját felé.
-
Madn!ght
addikt
válasz stickermajom #846 üzenetére
Nyíregyháza.
De a hét végén amit béreltem Bialkan, az is erősen használt volt ("ütött-kopott") és még nehéznek is éreztem.Az ilyen jellegű kölcsönzők tudomásom szerint sokszor a Nyugat-Európai kölcsönzők, lomisok kimustrált cuccaiból szerzik a készletüket, azért is gondoltam, hogy ezektől komolyabb szettet vennék első körben.
A bakanccsal egyet értek, az mindenképp még ebben a szezonban venni fogok.
-
orbano
félisten
válasz stickermajom #844 üzenetére
Ride kötés lehet túl rázós. Slash aurorat felejtsd el, az egy pro cucc. Vegyél egy olcsó flat-to-rocker lapot, kozepes-puha flex-szel. Bakancs csak újonnan, kötésből szinten puha. Hosszú távra pedig ne tervezz ezekkel, kezdőként tanulni mas kell mint egy kozephalado statuszban. A slash straight egy qrva jo lap, vol nekem ketto is, de az első 10 napot egy alulméretezett lappal nyomd kölcsönzőből.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Madn!ght #845 üzenetére
A tovabbpasszolos egoldas jo ötlet. Addigra jobban fogod tudni mit akarsz. Kérdés meg h mennyit fogsz csuszni. Mert egy hosszú tavon jo szettre a 120k nevetségesen kevés. Egy jo bakancs 60k-tol indul. Egy.valamire való kötés használtan is 40-50e, a deszka szinten 80-tol felfele, mondjuk a slash straight most ebayen akciós meg talan, ilyen 200 euro környéke. Persze ha a freestyle lesz a befutó nálad, es nem a freeride, akkor nem a te lapod lesz. Ezért is erdemes varni.
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest