Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
ha most kezdesz, es nem vagy anyagilag nagyon eleresztve, szerintem hasznalt cuccok kozott nezelodj, ki lehet fogni nagyon jo allapotuakat olcson
a marka nem annyira lenyeg, inkabb az szamit, hogy passzoljon rad/hozzad, ugyhogy vagy szakuzletben vedd, vagy legyen olyan valaki veled, aki ert hozza
-
doc
nagyúr
szerintem az, hogy ertenek hozza, es olyan deszkat adnak, ami a magassagodhoz, sulyodhoz, nemedhez passzol, a labformadhoz illo cipovel, sokkal tobbet szamit, mint hogy a hetveged 1000 ft-tal kevesebbe keruljon (a snowboard amugy sem filleres sport, a siterepre eljutas es a siberlet tobbszorose a felszereles-berles dijanak)
-
doc
nagyúr
hova mentek csuszni?
amugy en tegnap elkezdtem a snowboard-szezont Eplenyben de az a csakanyos felvono a legborzalmasabb amivel eddig dolgom volt (nem mintha nem utalnam elbol mindet...)
ugyhogy legkozelebb akkor megyunk oda, ha beindul a negyuleses felvono (remelhetoleg nem kell mar sokat varni ra) -
doc
nagyúr
hat, franc tudja, en alapbol nem bizom az olcso cuccokban de ez nem tunik nagyon rossznak, elkezdeni szerintem teljesen jo, legalabb (a katalogus alapjan) nem full muanyag
aztan legfeljebb kovetkezo szezon elejen eladod
a deszka kb. az alladig erjen, esetleg elso deszka lehet 2-3 centivel rovidebb azt konnyebb talan kezelni amig nem szokod meg -
doc
nagyúr
a testsuly (foleg ha az 'atlag' alkatnal vekonyabb vagy nehezebb vagy) a deszka szelessegenel szamit, kisebb sulyhoz keskenyebb, nagy sulyhoz szelesebb a jobb
sosem voltam meg 183cm, szoval fogalmam sincs hany centinel van az all de ha magad ele allitod a boardot, gyorsan kiderul, all fole ne erjen, akkor inkabb ala, mondjuk ugy torok es all kozott valahol
-
doc
nagyúr
az teny hogy az en deszkamban sokkal laposabb az iv (vagyis szelesebb a hosszahoz kepest), mondjuk en eleg pocakos alkat vagyok (176 cm, meg sem merem merni hany kg de valahol 75-80 kozott)
ruhazatbol en sosem problemaztam sokat... olyan legyen ami melegen tart, kenyelmes. nem art ha a seggen csuszasok utan nem megy bele a ho a kabat ala hogy vegigfolyjon a hatan le a fenekedbe, mert az Qrva kellemetlen en olyan gumikantaros sinadragot hasznalok, ami hatul eleg magasra felnyulik, pont a hat/derek vedelme miatt. nem kimondottan divatos darab, de baromi praktikus. meg kabat alatt ugysem latszik
egy nagyon fasza Trespass markaju snowboard-dzsekim van meg, amiben kulon cimke van gyarilag bevarrva az olyan informacioknak, mint nev, SOS telefonszam es vercsoport, fo az optimizmus ugye melegen tart, alul osszehuzhato, meg a hasnal ket patenttel ossze is lehet fogni, igy lehuzott zipzarnal sem lafog az ember utan szetnyilva
a fenti problemak persze nem merulnek fel overall eseten, szoval az jo megoldas lehet, viszont az mashova nem nagyon fogod hordani, mig egy normalis kabatot siman fel lehet venni barhovaami nem art a dzsekinel/nadragnal ha van rajtuk rendesen zseb, pl. a kabatnal a felkaron jol tud jonni. az enyemen sajna pont ott nincs, es az olyan helyeken, ahol magasan van a silift beleptetojenek leolvasoja, mindig ki kell vennem a zsebembol ha lenne a karomon is zseb, oda siman be lehetne tenni, es csak odanyujtanam a zseb kinyitasa nelkul
bukosisakhoz nem nagyon ertek; a fo veszely ugyis az az elejen, hogy fejbevag a silift miutan elesel kiszallasnal szoval valami legyen ami vedi a fejet. ha otvennel nekicsapodsz a fanak, akkor ugyis lesz boven bajod, nem a sisak tipusa fog szamitani... azert nem art ha nem izzad bele a fejed hanem van nemi szellozese
ami viszont fontos, hogy keress normalis snowboard-kesztyut, amiben van csuklomerevito, hogy egy szerencsetlen esesnel mikor reflexbol a csuklodra esel, ne torjon sz@rra (marmint a csuklod, a kesztyut ki nem sz@rja le )
a kezdesnel jol johet esetleg terd/konyokvedo, bar en baromira nem szeretem. hasznos viszont valami fenekparna, az elejen sokat fogsz seggre esni es a hoban uldogelni
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
eloszor mindenkepp erdemes kiprobalni, hogy lasd egyaltalan erdekel-e a dolog. raadasul ott az oktatokkal meg tudod beszelni hogy milyen, mekkora deszka passzolna neked, stb
volt olyan ismerosom aki lelkesen indult neki, aztan ket nap utan kozolte hogy o tobbet nem all fel snowboardra bar kello kitartassal nem lett volna akadaly neki sem -
doc
nagyúr
nyugi, gyorsan ra fogsz jonni a legbiztosabb jele, hogy egyszer csak azt veszed eszre hogy hatalmasat estel pofara lenduletbol es fejjel elore csuszol a lejton ez a legszarabb fajta eses talan (leszamitva azt mikor a kezere esik az ember, de az inkabb funparkban fordul elo)
egyszer nekem sikerult egy erosen buckas terepen ellel beleszaladni egy buckaba, gyonyoru bukfencet bemutatva, meg egyszer egy felemeasra sikerult, de baromi latvanyos szaltot is produkaltam igya gordeszkas mult is segithet, bar a sitapasztalat tobbet szamit, igy az ember mar ismeri a havat, meg nem fel a sebessegtol (bar ez utobbi a deszkabol is adodhat)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
Tí milyen tippeket adnátok felvonóhasználattal kapcsolatban?
ne hasznald a csakanyost
komolyan, nagyon szar. plane mikor csontra jegesedik alatta a palya, azon baromi nehez megmaradni, mikor utoljara voltam Eplenyben es csak a csakanyos ment, kb. du. 3-ra elerte ezt az allapotota beulost meg szokni kell
-
doc
nagyúr
volt valaki a hetvegen Eplenyben? van mar deszkazasra alkalmas ho?
-
doc
nagyúr
tudtok valami olyan helyet, ahol olcson lehet belepo szintu snowboardot venni (Zasszonynak kene, tehat eleg kis meret) kotessel? leginkabb Veszprem megye jatszik
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
most voltunk Szlovakiaban, Martin-hegyen
jo a palya, bar nem ratrakozzak tulzottan, igy eleg huplis
nagyobb gond volt az, hogy a palyahoz feljutni kb. 1 ora, kozben holanc-szereles, egyebek, szoval maceras...
viszont van egy Qrva jo, meredek piros palyajuk kar hogy tul rovid -
doc
nagyúr
a cipot mindenkepp ugy probald, hogy TELJESEN bekotod (marmint a fuzojet normalisan, ahogy amugy is hasznalnad), es kicsit berogyasztod a terdedet
ugyanis a rendesen bekotott snowboard-cipoben kicsit 'arrebb megy' a labad, szoval az semmit nem jelent hogy befuzes nelkul hol nyom...egyebkent tegnap este jottem meg 4 nap szlovakiai deszkazasbol (magas-tatra), allat volt
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
Mi Mariborba megyunk penteken, jart mar arra valaki?
-
doc
nagyúr
válasz Tyler Durden #699 üzenetére
Hát az tényleg nem sok
-
doc
nagyúr
válasz Tyler Durden #701 üzenetére
legfeljebb majd tobb idot toltunk a hutteben, forralt bor mellett, valahogy majd megoldjuk
-
doc
nagyúr
válasz Tyler Durden #703 üzenetére
Megjartuk Maribort
Odafele azert meglepodtunk amikor kb. nyomokban sem lattunk havat, szerencsere a hegy masik oldalan, ahova mentunk mar nem volt nagy gond. Elso nap ugyan eleg keves volt a ho, de azert hasznalhato, utana egesz szep lett.
Az rontotta csak a kepet hogy utolso nap delutan olyan kod lett hogy kb. 1 m-re lattam (a szemuvegre lecsapodott a kod, mintha akvariumon keresztul neztem volna, szemuveg nelkul meg a hotol nem lattam semmit). Amikor masodszor vettem eszre hogy a palya bal szele nekem jobbra van akkor inkabb feladtam -
doc
nagyúr
uhh, kemeny...
ennyire nagy esesem meg nem volt, de olyan mar igen hogy (utolso nap, hazaindulas elotti orakban, NYILVAN ) akartam meg egy nagyon gyorsat menni, es ugy racsapodtam az eloreakado elnek koszonhetoen a palyara hogy par percig csak uldogeltem, es ugy szedultem hogy alig birtam ulni a hobuckan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851