- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Játékos #8916 üzenetére
Nem kell 42V-ot szolgaltatni, csak eppen annyit, mint a belso akku. Ha nagyobb a feszultsege, akkor tolteni fogja a belsot, ilyenkor figyelni kell ra.
A tolteskiegyenlites a ket akku kozott tobb tenyezo fuggvenye. Egyik a pillanatnyi uresjarasi feszultsegeik. Ha ez megegyezik es osszedugod, akkor nincs gond. Viszont hasznalat kozben az aram a belso ellenallasuk es a bekotes ellenallasa alapjan oszlik meg. Emiatt menet kozben eltero feszultsegre tudnak kisulni, igy a terheles valtozasakor tolteskiegyenlites is megindul. Ha egyformak az akkujaid, akkor biztosan allithato, hogy a kulso akku kap kisebb aramterhelest, mert tobb vezeteken es csatlakozon van bekotve, ami ellenallast jelent, viszont a terheles megszuntevel o lesz a toltottebb, tehat nagyobb feszultsegu, tehat a belso akkut ismet elkezdi tolteni. Azt nem tudom megmondani, hogy ez milyen esetben jelenthet problemat, azaz lehet nagyobb, mint a megengedett toltoarama a belso akkunak, mert eleg sok tenyezos, ki kene merni/szamolni, az akkukat karakterizalni, stb.. Egyszerubb es biztonsagosabb valamilyen aramkorlatozast beiktatni a rendszerbe. Ennek tobb megvalositasa is lehet, a legegyszerubb valamilyen mosfet-es aramkorlatozo, de igy hirtelen csipobol nem tudok kesz termeket mondani erre, utanakeresek, hatha talalok valamit.
A masik elonye az aramkorlatozasnak, hogy ilyenkor raksz a kulso akkura is egy toltocsatit es egyszerre tudod a gyari toltovel tolteni a kettot, az aramkorlatozo majd megoldja, hogy hogyan osztja el az aramkot a ketto kozott.
A hatranya, hogy a hajtasnal is korlatozza az aramot. Tehat ha max gazon mesz es TFH 11 amperes a motorvezerlod es 4A a tolteskorlatod, akkor a kulso akkurol fog 4A-t enni es a belsorol a maradek 7-et, tehat gyorsabban fog merulni a belso, mint a kulso, igy a hatotav max terhelesnel nem fog osszeadodni. Amikor a terheles csokken a kulso elkezdi visszatolteni a belsot. Emiatt az utjaidtol fugg, hogy mekkora kulso akkukapacitasnak van ertelme, ha vegig nyelgazon mesz max terhelessel, akkor a max aramok aranya fole nincs ertellme vinni a kapacitasok aranyat. -
DigitXT
félisten
válasz
Játékos #8916 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a külső akku azonos feszültségre töltve simán párhuzamosan köthető a gyárival, és onnantól kvázi egy nagy akkuként funkcionálnak... És éppen azért fontos, hogy egyformák legyenek, hogy ne legyen olyan helyzet, hogy egyik tölti a másikat. Ha egy nagy gyári mellé egy kisebb kiegészítőt raksz, nem ideális! De fordítva sem! Mondjuk nem szakmám, de így tudom... Ezért én csak egyforma akkukat kötöttem párhuzamosan. Igaz, előfordult, hogy azokból hármat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest