Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz donbig #28386 üzenetére

A szerző, Zách Dániel nagyon régi motoros a szakmában, de az a cikk néhol kissé elkapkodott lett, egyértelmű gépelési hibák vannak. Pl. halmazok meghatározásánál VAGY használata ÉS helyett. Amikor nem ennek vagy annak a feltételnek kell megfelelni, hanem ennek ÉS annak.

Ha a publikált számok rendben vannak, akkor azt olvastam ki a cikkből, hogy az alábbi három halmazba tartoznak majd a rollerek:

#1 motoros rollernek minősülnek majd az
    - 1000 wattnál kisebb teljesítményű*,
    - vagy ÉS 35 kilónál könnyebb,
    - illetve síkúton, önerőből 25 km/óra sebességnél nem gyorsabb
    legalább kétkerekű, egy tengelyen kormányzott, vezetőjét állva szállító járművek.
    * Melyik teljesítményt értik alatta, az nem derült ki. Nominális nehezen illik bele a képbe, szerintem ebben az esetben maximális teljesítményre gondoltak.
    Jó példa erre a Xiaomi 4 Pro Plus roller:
    - Rated motor power 350W
    - Max. motor power 960W
    - max sebesség: 25 km/h
    - tömeg: 19,5 kg

#2 nagy teljesítményű motoros rollerek értelemszerűen azok lehetnek, amelyek
    - erősebbek 1000 wattnál
    - vagy nehezebbek 35 kilónál,
    - vagy gyorsabbak 25 km/óra sebességnél, de legnagyobb sebességük pedig a kategóriának megfelelően 40 km/óra lenne.

#3 És persze azok a rollerek, melyek a #2-es halmaz kereteit is kinőtték, de nem lettek nevesítve. Pedig az alap feltétel szerint (legalább kétkerekűek, egy tengelyükön kormányzottak, illetve vezetőjüket kizárólag állva tudják szállítani) ezek is rollerek.
    Például a Ninebot G1, GT2 SoperScooter-jei, melyek 48 és 53 kg öntömegűek, de a bér rollerek között is lehetnek akik túllépik a 35 kg-ot.
    60 és 70 km/h sebességükkel bőven a 40-es határ fölött vannak,
    és számítok arra, hogy a teljesítményt is beleveszik. a GT2 2×3000 W-os Peak Power sem egy kategóriába való azokkal az egyszerű rollerekkel, melyek éppen csak a 25 km/h sebesség fölé mennek, így #2-es kategóriába tartoznak.

• DigitXT

félisten

válasz donbig #28386 üzenetére

Szerintem az elírás lesz a cikkben. Lakotton kívül SMKP mehet a kerékpárúton.
    Ha az "erőgéped" csak azért nagy teljesítményűnek minősül, mert tudja a 30-at,
    emiatt az SMKP besorolást élvezi, csak lakott területen belül tiltott a kerékpárút.

Megjegyzés: ha eltörlik a jelenleg érvényes bringás sebességhatárokat, ezután
    mindenhol 50 km/h lesz a "limit" (kivéve járda, ahol 10), kezdhetnek reszketni a
    bringaúton nagy sebességű közlekedőktől fosók, és lehet oda engedni a rollert
    is, akkor is, ha tud menni 40-et, hiszen a bringás is tud annyit, és legális is lesz.
    (Eléggé zavarosnak érzem az egészet, de hát ez még csak háttérbeszélgetés.)

Szerk: nekem az is új, hogy kerékpár marad a kerékpár 1000W rásegítésig.:Y

Új hozzászólás Aktív témák