Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DigitXT #26868 üzenetére
Nem lehetne, h ha valami újabb információhoz jutsz, akkor azzal indítasz, és nem harapófogóval kell kihúzni belőled?
Az általad említett cikkben IS szerepel, több helyen is, h a "legfeljebb 600Wattos" korlátot nem csúcsteljesitményként értelmezték korábban. (De lehet a fordító program nem tudta csak egyértelműen átadni.) Tehát jól tudtam, tavaly áprilisáig névlegesként értelmezték.
Sőt, az általad linkelt cikk egy másik linkje pont ezt a 250 vs 600 Wattos névleges vagy nem névleges teljesítményt fejtegeti.Abban igazad van, h az ottani minisztériumnál hoztak nem túl rég egy módosítást az e-bikeokra vonatkoztatva, és azóta még nem sikerült egyértelműsíteni az ottani minisztériumnak sem, h a rollerekre akkor most mit is akarnak bevezetni, mert azt elismerik, h a maximum 600Wattos csúcsteljesitményű rollert senki se veszi meg.
Erről szól az egész cikk.
Pontosabban közölték, h a rollerek esetében nem változik semmi, majd egy újabb kérdésre véletlenül azt találták mondani, h a csúcsteljesitményre vonatkozik, majd igyekeztek kompetens minisztérium látszatát keltve gyorsan bejelenteni, h azonnal felülvizsgálják, és ez tart hónapok óta.Kb ugyanolyan szinten vannak a döntéshozók úgy látszik ott is, mint nálunk a kormány.
De nem is értem hová árulják az osztrákoknak a Xiaomi, Segway rollereket, nincs is már 250W-os modelljük, és a 300 is kifut lassan; illetve németeknek a D-re végződő pl F2 sorozathoz tartozó rolllerek is mind 400/450Wattosak, G2 D is. Hogy kapnak akkor ezek rendszámot, ha a "legfeljebb 500Watt" teljesítményt meghaladják?
Egyszerűbb lenne a "legfeljebb" szócska mellé a "névleges"-t is odaírni, azt egyértelműbb lenne. :/
Amúgy is értelmetlenek az ilyen Wattok, hiszen kb tőled tanultam először ezt itt, h ha nem 36V-al hajtjuk az amúgy 250/300/350W-os motort, hanem pl 48V-al, akkor kb értelmét veszti a 250/300/350W-os teljesítménykorlát.
Hát ha idehaza tényleg 350W-ban határozzák meg, akkor elmondjatjuk, h egy óvodásnak több esze van, mint egy közlekedési szakembernek, akit felkértek rá, h alkossa meg a törvénytervezetet.Összefoglalva nem tudtam erről az e-bikeos szxrakodásról, ami miatt kb egy éve illegális minden roller az osztrákoknál, ami csúcsban 600W-nál többet is tud, mert korábban a 600Wattot névlegesre értették, nem csúcsra.
Viszont remélhetőleg az ottani minisztériumnak nem öt évbe telik majd egyértelműsiteni, h a 600Watt az ezentúl is a névleges lesz, mint korábban volt.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #26868 üzenetére
Thunderzolee-nak ideje lenne megértenie, hogy jogértelmezést kétértelmű esetben nem a vágyaihoz kellene igazítani, hanem rendesen utána járni. Vagy legalább racionálisan értelmezni.
https://www.evz.de/en/reisen-verkehr/e-mobilitaet/zweiraeder/e-scooter-regulations-in-europe.html
Ezt az oldalt korábban már belinkeltem, szépen összegyűjtik az adatokat.
Ausztria esetén erre hivatkoznak:
https://www.ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe?Abfrage=Bundesnormen&Gesetzesnummer=10011336
A szövetségi törvény konszolidálva: 1960, 2024.06.13-i változat.§ 88b. Roller [Robogó] vezetése
(1) Elektromos meghajtású kis- és mini rollerral (elektromos meghajtású kis- és mini robogó) járdán, gyalogúton és védőúton tilos közlekedni. E tilalom alól kivételt képeznek azok a járdák és gyalogutak, amelyeken hatósági rendelettel engedélyezték a legfeljebb 600 watt megengedett legnagyobb teljesítményű és legfeljebb 25 km/h tervezési sebességű elektromos meghajtású kis- és mini rollerek használatát. Szintén engedélyezett a legfeljebb 600 wattos maximálisan megengedett teljesítményű és legfeljebb 25 km/h tervezési sebességű elektromos meghajtású kis- és mini rollerek használata azokon a közutakon, amelyeken a kerékpározás engedélyezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest