- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-peti
csendes tag
válasz
magántanár #3849 üzenetére
Agyvérzést ne kapj.
A fórumozók közül a régebb óta jelenlévők tudják, hogy a lista nem teljesen pontos, itt-ott felcserél magyar és szovjet objektumokat. Illetve az is előfordult, hogy a háború végétől a rendszerváltásig többször gazdát cserélt egy objektum.
-
magántanár
újonc
A békéscsabai Nagy Sándor Laktanya NEM volt szovjet laktanya, hanem MAGYAR!
Méghozzá Központi Tiszthelyettes képző Iskola volt 1963-tól 1973-ig. Édesapám, aki
a Magyar Néphadsereg őrnagya volt, ő volt a Filozófia Tanszék tanszékvezetője.
Később a Honvédség átadta a városnak, így átalakították középiskolává. Először
Rózsa Ferenc Gimnázium lett a neve, majd Gróf Andrássy Gyula Gimnázium.
Ezt a rövid tájékoztatást csak a pontosság kedvéért tettem meg. -
huppancs89
tag
-
D-peti
csendes tag
válasz
korcsillio #3846 üzenetére
Psszt!
-
korcsillio
addikt
Jobbágyi.Ki,mit tud róla?
-
sztanozs
veterán
Bolyai
[link] -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
LiquidCool
csendes tag
Üdv!
a 90-es években gyerekkoromban sokat játszottunk a BP. 17.ker-ben lévő ún. Nyúldombon. A domb tetején volt volt egy kerítéssel elzárt terület, (piros) telephelyek, illetve a Bakancsos utca felől egy családi ház kinézetű épület (kék), amit fegyveres őrök őriztek. A házon rengetek antenna volt. a Házat magas kőfal védte, csak egy vaskapu volt rajta. Kíváncsiak voltunk de mikor kukucskáltunk, folyton elzavartak minket a magyar fegyveresek. Valaki tudja-e milyen terület lehetett ez? A domb egyébként egy óvóhelyet is rejtett, párszáz méterrel lejjeb a Grassalkovich-kastély közelében volt egy óvóhely-bejárat (sárga)... Évekkel ezelőtt jártam arra, most nem tudom hogy áll a terület, csak GoogleMaps-ról látom.Kép: http://prohardver.hu/dl/upc/2013-12/20/292108_toss87umdqvbxmfz_pic1.jpg
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
nonee
aktív tag
válasz
huppancs89 #3835 üzenetére
Kiváncsian várom a folytatást!szép munka!üdv
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
TheMarci
addikt
Ez az, igen. Szóval, amikor tavaly jártunk arra valamiért, akkor amikor megálltunk a kapu mellett, már rögtön egy fegyveres katona jött, hogy mit keresünk itt, erre idén bent volt egy rendezvény a laktanyában, és kb nulla szigor volt. Sok minden nem maradt, pár képem van a google mapson is jól látható lakóházakról:
https://www.dropbox.com/sh/0p2t3pha3oex3u4/wlj291CT_n
Egy két gulyáságyú, konténer, pár rom épült, meg pár nem rom van, nem nagy extra igazából. Akkor már Öskü mellé, a gyakorlóterepre osonnék be, ott vannak szétlőtt tankok, harckocsik bőven, csak azt meg ugye őrzik még jól.
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
Sommi
aktív tag
Még 1 kérdés: a Szentkirályszabadjai bázis kinek a tulajdonában áll ? (mert ugye veszprémet és szentkirályszabadját is érinti, kb 50-50%ban.
Rájöttem h a Buda West holding Zrt tulajdona.
a kérdés viszont akkor úgy módosulna, hogy volt-e valaha az említett 2 város tulajdonában ? -
Sommi
aktív tag
Sziasztok !
Újmajoron járt már valaki ? (Veszprém város közigterületén északon) Az részben katonai logisztikai központként működik, arra lennék kiváncsi, hogy melyik az a része ahol a volt szovjet laktanya van, és ha vki kb körbekarikázná térképen annak nagyon örülnék !
Ha valaki segít akkor előre is köszi ! -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
föccer
nagyúr
válasz
huppancs89 #3817 üzenetére
hohohóóó ez részemre igazi kuriózum
Köszi
üdv, föccer
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
nonee
aktív tag
Sziasztok!
A polgardi orosz laktanyarol kellene info..sajnos meg nem talaltam me a lejaratot a laktanya alatti bunkerbe..pedig biztos vagyok benne hogy az egesz lakotelep alatt van bunker...vki ? -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
válasz
buldog-bódog #3812 üzenetére
Kedves Illés József, buldog-bódog!
Köszönöm az észrevételt, szívesen veszek minden hasonló intellektuálisan megfogalmazott üzenetet.
Már az szöveg elején volt egy tévedésed, ugyanis a dokumentumfilm messze áll tőlem.
Ez sem az, ahogy a többi sem. Többnyire régmúlt, múlt eseményeiről készítek kisebb, rövid videókat, amiknek elsődleges céljuk az, hogy akik megnézik ezeket, utánaolvassanak, beszéljenek ezen történésekről.
Ebből a videóból ki tudtam volna hozni egy 8-10 perceset is, de azt nem nézné végig senki a nézőim közül, bármennyire is érdekes, mert ilyenre nincs igény, mint amikor találok egy '70-es évekbeli üdítős üveget.
Az ilyen videók célja csupán figyelemfelkeltés, hogy "Igen, ilyen is történt/történik."
Ahogy írtad: "csak a témát felvető videót." Pontosan ez volt a célom, és szeretném is megismerni a véleményed ezzel kapcsolatban, mert ez kimaradt a terjedelmes írásodból.
Az utolsó mondattal pedig nem értek egyet: Nem az a hülye aki kérdez, hanem aki nem figyel.
Üdv, Hajner Gyula -
buldog-bódog
csendes tag
válasz
huppancs89 #3811 üzenetére
Kedves HUPPANCS, ZAJZA, alias Hajner Gyula!
Ne vedd cseszegetésnek (baszogatásnak), de már régen szerettem volna leírni ezeket a sorokat.
Tiszteletre méltó, hogy ilyen lelkes videós vagy, de szerintem , ez messze áll, a dokumentum filmezéstől. Közelebb állsz jelenleg, a kereskedelmi TV-k szenzációhajhász –most ez, holnap más- stílusához, mint az igazi, témát bemutató filmezéshez. Nem merűlsz el a témában!
Szívesebben vennék egy-egy linket a fórumokon, ami részletesen kitárgyalja, a témát, mint most, a rövid, kérdésekre nem válaszoló, csak a témát felvető videót.
Ne vedd sértésnek, de hallgasd meg a Kossuth rádióban délelőttönként Farkas Erika, tényfeltáró riportjait, vagy itt az interneten nézd meg Pesti László dokumentum filmjeit (vannak hasonló témái).
Tanúlni nem szégyen!
Aki kérdez hülye, aki nem az is marad!
Tisztelettel üdvözöllek ifjú titán!
Illés József, buldog-bódog, (INDEX: radarnyh) -
huppancs89
tag
-
Mici80
tag
válasz
huppancs89 #3809 üzenetére
Bruce Willis-nek szerintem erre több ráforditható anyagi kerete volt...
-
D-peti
csendes tag
Üdv!
Kiskunlacháza nem bejárható, de képek azért vannak: Kiskunlacháza
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Nemrég jártuk meg haverokkal Szentkirályszabadját, egy "kellemes" éjszakát töltöttünk az egyik ötödik emeleti lakásban.
Képek hamarosan jönnek.
A kiskunlacházi ojjektumot meg lehet látogatni szintén? Konkrétan a 'Csernobili ideglelés' forgatási helyszínét lesnénk meg, néhány panelházzal együtt.
-
Italy30
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam a fórumra és elég sokat visszaolvastam.Sok érdekes dolog van.Sajnálattal láttam,hogy a BARS501 is ennyire lepusztult.Én még láttam újkorában.Másfél évig ott szolgáltam.Ott voltam mikor vasúton meghozták a berendezéseket és mi segítettünk az orosz üzembehelyezőknek az adó beüzemeléséig.
Nem csak kódolt csatornák voltak,hanem voltak ún: szervízcsatornák amiken keresztül tudtam beszélni a másik adóval.Megjegyzem nagyon jó minőségben.Maga az elektronikai része az adónak messze felülmúlta a polgári életben akkor1986-ban látott hasonlóakat.Amire emlékszem és érdekel valakit majd leírom.
Most nincs több időm írni,de felnézek hamarosan. -
huppancs89
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest