- Hóban vigad a ló
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz AssAssynn #32022 üzenetére
Az alkohol fagyáspontja alacsonyabb, mint a vízé. Gondolj csak a téli szélvédő mosóra. Illetve mivel a parfümökben más anyagok is vannak (olajok) ezeknak a fagyáspontja még alacsonyabb. Nem lesz gond szerintem kb. -5 és -10 közöttig ig. Utána kérdés, hogy egyes elemek túlhűlése, fagyása nem okoz-e a parfüm szerkezetében változást.
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
dirtboy86
tag
Picit utána olvastam - azt tudtuk, hogy a meleg és az UV nem jó a hidegről ezt találtam:
"A legtöbb parfüm három fő komponensből áll: illóolajok (illatanyagok), alkohol (hordozó közeg), és kisebb mennyiségben víz. Az alábbi tényezők fontosak a hideg hatásainak vizsgálatakor:
---
1. Fagyáspont
Alkohol tartalom: A parfümök általában nagy mennyiségű alkoholt tartalmaznak (etanolt), amelynek fagyáspontja körülbelül -114 °C. Ezért a parfüm folyadék maga nem fagy meg 0 és -5 °C között.
Illóolajok és víz: Az illóolajok nem fagynak meg ilyen hőmérsékleten, de a parfümben lévő víz apró jégkristályokat képezhet extrém hidegben (bár az alkohol jelentősen csökkenti a víz fagyáspontját).
---
2. Illatanyagok stabilitása
Az illatanyagokat alkotó vegyületek általában stabilak alacsony hőmérsékleten, de jelentős hőingadozás (pl. gyors hűtés és melegedés) okozhat:
Reverzibilis aggregáció: Az illóolajok molekulái hidegben időlegesen aggregálódhatnak, ami az illat ideiglenes gyengülését okozhatja. Ez azonban a szobahőmérséklet visszaállítása után normalizálódik.
Nem reverzibilis bomlás: Ez hidegben nem valószínű. A bomlás inkább hő, UV-sugárzás és oxidáció hatására történik.
Tehát röviden cc. 0 és -10 °C közötti hőmérséklet valószínűleg nem okoz maradandó károsodást a parfümben az alkohol és az illóolajok stabilitása miatt a parfüm fizikai és kémiai tulajdonságai nem változnak jelentősen ilyen hőmérsékleten."
Szerintem egész jó kis összegzés
-
gergo5991
őstag
válasz AssAssynn #32024 üzenetére
mi cégünk is árul parfümöt, igaz nem niche, nem is dizájner, saját gyártás, és sima teherautóba jön, bár lehet más cégek jobban figyelnek erre, kétlem. Egy hűtős vagy egyébb kocsi jelentősen megdobná a szállítási árakat, és így is próbálnak mindenen spórolni, szóóóval nemtom.
[link] ezt a videót valaki alá tudná támasztani h mennyi igazság van benne?
A shobis dupe-ot megráztam, az hozza a 25-30% ot a videóval összehasonlítva.
Az armani adg edp 5-10% között lehet, a dior homme edt meg 15% körül.. érdekes h armani edp míg a dior edt és a diorban több a koncentrátum.[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
nálunk ugyan ez volt a téma rendezvények után nem-e árt az elektronikának ha melegen bekerül a teherautóba mikor utazunk haza. Most gondolj bele így vagy úgy, az a parfüm utazik ide MO-ra, és nem fűtött kocsiban. Az, hogy most 10 órát kint van a 0 foknak a csomagautomatában amíg átveszed szerintem nem csinál semmit, mert úgyis utazik 10+ órákat a kamionban a - okban este. Vagy ha nem érkezik kipakolni a kamiont este, úgyanúgy áll másnap délig a kamion kint. Gondolj bele nyáron milyen lehet a parfümnek, mikor 50 fokos kamionban ott áll simán 1-2 napig is?
[ Szerkesztve ]
-
bbdzyx
senior tag
válasz AssAssynn #31997 üzenetére
Müllerben, Douglasben valóban kint szokott lenni, de üzlete válogatja.
Szerintem ez lesz az, amit keresel. Fűszeres, levedulás, enyhén fahéjas-szilvás összhatású illat, ami nem édes, de mégis testes és karakteres. Évek óta hordom télen, mert potom pénzért van, így az ár-érték aránya ellensúlyozza hogy enyhén szintetikus hatású és locsolni kell magadra, mert a projekció 2 óra után nem az igazi. Bár mások mindig azt mondják, hogy még érzik rajtam, amikor én már rég nem. Nők imádják, egy jó gyapjúkardigánnal társítva igazi bújós randi kellék.
Más: visszatérve a 'Mit hordtál idén legtöbbet?' kérdésre: vettem egy Perle de Lalique üveggel ajándékba sógornőmnek, mert a Chanel Chance-hoz hasonlóan ez is pacsuli domináns illat és én imádom. Neki nem jött be végül, mert férfiasnak/maturenek találta sajnos, így végül nálam kötött ki Eskü, nem csak karakteres, határozott nőkön működik, hanem férfiillatként is megállja a helyét, ha a pacsuliról nem a szocreál húsvéti locsolókölnikre asszociál az agyad először. Összhatása és leszáradása olyan, mint annak cukrozott/cukormázas pattogatott kukoricának egy kis adag borssal fűszerezve. Projekció és tartósság is átlagon felüli.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
bbdzyx
senior tag
válasz AssAssynn #31946 üzenetére
A többiek már írták mindet. Ezek akár blindbuyok is lehetnek.
Westendben tuti, de talán masik Douglasben Margiela By The Fireplace kint szokott lenni, annak élethű füst és édeskés gesztenye illata van.
Notino összes üzletében volt kitéve régen viktor&rolf Spicebomb/Spicebomb Extreme és Burberry London. Ezek könnyen fogyasztható fűszeres designer illatok.“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
pohár
félisten
válasz AssAssynn #31938 üzenetére
vannak olcsóbb és drága márkák is, akár 30k-ból is tudsz parfümöt venni, de akár 500k-ért is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz AssAssynn #31931 üzenetére
Neroli/Belodore, ahol ezek az illatok megtalálhatók, Douglas-ben csak designerek vannak
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Piftuka
veterán
válasz AssAssynn #31931 üzenetére
Esetleg teszel egy próbát a "DEMETER" illatház termékeivel:
[Demeter Fragrance Gingerbread][Demeter Fragrance Pumpkin Pie]
[Demeter Fragrance Christmas Tree]Amcsi illatház, és arra álltak rá, hogy alapvetően teljesen "lineáris" illatokat állítanak elő; a mindennapi életből ismert (több esetben parfümként esetleg "furcsának" ható) illatokat megidézve.
A mézeskalács illatukra egyöntetűen minden értékelés azt írja, hogy 1:1-ben azt hozza, amit ígér.
A sütőtökös pitében éppen a sütőtök illatjegyeit hiányolják sokan, ám a vajas tészta, a fahéj és a szegfűszeg érezhető.
A karácsonyfa illatra pedig a legtöbb értékelő azt mondja, hogy a szobában használják, műfenyő mellett (vagy azt befújva vele), mert teljesen olyan illata van, mint amikor beállítod a frissen vásárolt valódi fenyőt a szobába.
Szvsz ennyi pénzért még "blind buy"-ként sem nagy kockázat megvenni a Neked szimpatikusat. Legrosszabb esetben kicsit olcsóbban eladod, vagy használod lakásillatosítónak.
(Megjegyzem, a minőségéhez mérten ennyiért szerintem még arra a célra sem számít drágának. Különféle pálcás illatosítókkal történt több "melléfutást" követően én is erősen gondolkodom, hogy rendelek ilyet pusztán erre a célra.)"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hóban vigad a ló
- Energiaital topic
- Assetto Corsa Competizione
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Vasutas topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Canyon Stoic 2 XL
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest