- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bondix
aktív tag
válasz
dirtboy86 #29949 üzenetére
Hát én nem csak az illat felhőre mentem de tény számít de az illata is nekem nagyon jó nem gagyi pacsuli.
Az meg tény ember válogatottja hogy ki milyen erőset szeret vagy este még szereti e magán érezni.Én nem tudom, hogy a Dominance gold vagy az Abu Dhabi inkább mivel az lett a befuto melyik "komolyabb, eredeti" parfüm utánzata ha utánzat akkor az ennél is tartósabb lenne és még olcsóbb is, de érdekelne ha valakinek erre van személyes tapasztalata mert esélyes egy próbát akkor meg érne nekem is.
Én elhiszem h sok kamu hozzászolas van a parfümök alatt mint más oldalakon is, de én saját tapasztalat alapján döntök mivel nem mindenkinek a bőrén tartós ugyan az ezt már én is tapasztaltam.
De az hogy most egy nagyobb név illata vagy tartósága jön be vagy egy kisebbé az őszintén nem érdekel.
Ha valami jó az jó főleg ha a vissza jelzések is jók a környezetembe -
dirtboy86
tag
Szerintem azt hogy kamu senki nem írta. A fundamentális gond a SuperZ -vel hogy szemtelenül drágán adják a kvázi dupe illatokat. Ahogy előttem írta a kollega, legtöbb ha nem minden illatuk "inspired by" - ennek ellenére olyan ml - árat számláznak mint a komoly múltal rendelkező saját illatokat kreáló házak. Nem kamu, egyszerűen lehúzás.
Ha x összegérr kapsz egy Porsche-t vagy ugyanannyiért egy Porsche -re hasonlíto másolatot, melyiket veszed meg?
Ügyesen csinálják - szerintem nagyobb a hype mint ami mögötte van. A többi dupe márka azért az erederi illat töredékéért adja a másolatokat - SuperZ nem vacakol, leránt
-
Jhonny06
veterán
Sokaknak nem tetszik, hogy ugye nem ők fejlesztik ki az illatokat, hanem kvázi a népszerű parfümökből csinálnak saját verziót. De ezen minden ilyen klón brand végigmegy, hogy sok utálatot kap, aztán egy idő után megszokják őket az emberek. Egyszer ránéztem az árakra náluk és ml-re kb. drágábbak voltak, mint az eredeti illat (legalábbis decant árakhoz hasonlítva), szóval nem igazán értem. Persze akinek ez a legfontosabb, hogy brutál illatfelhő legyen körülötte és/vagy nem igazán ért a parfümökhöz, azt meg tudják venni a reklámokkal.
Nekem inkább az illat fontos, mint az, hogy egész nap egy brutál illatfelhőben ússzak. Sőt, azok az illataim már kifejezetten idegesítenek nap végére, amik brutál tartósak, pl. Megamare, Cedrat Boise. Szerintem nem jó egész nap ugyanazt az illatot érezni.
Az tagadhatatlan, hogy az üzleti oldalát nagyon jól csinálják és sikeres a brand. Meg a DUA pl. kiírja az oldalára, hogy melyik az eredeti illat, amiből "inspirálódtak" (
). Ez szerintem hiba, mert eltereli a figyelmet, van rá esély, hogy egy idő után az eredetit fogja megvenni valaki. A Superz-nél ez ahogy látom nincs kiírva.
-
Bondix
aktív tag
Nem leszek népszerű de én végre újra megtaláltam a parfümöm és illatom.
Vagy 6-7 éve asszem istenitettem a Mancera Cedrat Boise parfümöt rá találtam és több évig csak azt vettem akkoriba a Pesti Váci utcába lévő parfüm boltba lehetet csak szinte kapni.
Egyszer csak az ottani srác eladó mondta nem lesz többet mert butitottak és....
Ez így is volt aztán már alig lehetet levadaszni a régi verziót.
Utána próbáltam sok parfümöt. Illatba találtam ami tetszet édes stb de tartóság és felhő a közelébe nem volt egyik se.
Lehet az én bőröm különleges de kb 1-2h után börközeli volt minden. És nem csak azért mert megszoktam őket.Aztan nagy rekláma volt a Suprez márka sok híresség YouTube-osok nem adtam rá mert gondoltam ez a sok kamu...
Egy hete egyik haverom rendelet illatmintát és benne volt az Abu Dhabi és egy másikba a Dominance gold.
A Dominance nagyon jó illat nagyon bejon de nekem kb semmi illatfelhő de bőr közeli tartóság az megvan 6-8h akinek ez kell annak nyerő nekem őszintén ez az egy ok h nem...
Az Abu Dhabi jobban tetszet az is édes és ahhh brutál.
Kockáztattam sose volt parfüm olajom de ha már rendelek akkor rendeltem belőle olajat és....
Megvan az új nagy kedvenc.
Felhője 5h után is nagyon brutál.
Volt h egy kávézóba voltam és egy óra mulva hívott haverom h most érkezet oda és érezte ott voltam.
De reggel elmegyek dolgozni 9h múlva haza érek és párom mondja h az ajtó nyitás után már érzi jövök be. Én már nem érzem akkor annyira valószínű megszoktam magamon de...
Tehát aki az édes illatot szereti és nagy illatfelhő kell neki sokan lehet tolakodónak mondanák kinek milyen érzékeny az orra, akkor ajánlom próbálja ki.
Többi illatokat nem tudom nem is érdekel mert nekem ez most nagyon favorit.
Nem tudom a 6ml olaj meddig fog tartani azt mondják 2honap kb de kiderul.
De tartóság és illatfelhő és az édes illat az nálam nagyon brutál. -
Fr0z3n
őstag
Megint kimaxoltam a 7scentses vásárlást
-
niof
veterán
válasz
hdanesz #29926 üzenetére
Kicsit körülnéztem a weboldalon. Van ez a Filippo Sorcinelli. Hát, erről a "kupakról" nekem egy rektális vizsgálat képe előbb beugrott, mint az egyházfő keze, vagy mint parfüm.
Nagyon nehéz volt másra asszociálni...
-
niof
veterán
Marc Gebauer illatokat próbált már valaki?
-
Piftuka
veterán
válasz
Freddycom #29855 üzenetére
"Hogy ez az illate-e a legjobb nyári-trópusi illat? Minden kétséget kizáróan igen
Szerelem volt első szaglásra."
Mondjuk annyi pénzért, amennyibe kerül, legyen is az!
Egyébként mennyire émelyítő egy ennyire gyümölcsös, édes illat nyáron? Az ilyen illatjegyekkel felvértezett parfümnek nincsen olyan hatása, hogy kevésbé érzed frissítőnek? -
csakany2001
senior tag
válasz
csakany2001 #29652 üzenetére
Folytatom:
- Azzaro Chrome EDP:
Nyitása elég markáns, felhívja magára a figyelmet, ez az első órában érezhető. Jól is vetít ebben a fázisban, kicsit virágos és tengeri is egyszerre(levendula végett). A 2. órában átalakul Profondora, ezt már jóval visszafogottabb formában teszi, 3-4 óra után szinte teljesen bőrközeli illat lesz. Lehet csak az én bőrömön nem teljesít olyan kiválóan. Nem veszem valószínűleg újra, de nem vész feltétlen kárba. 2-3 órára lehet vele számolni, de 30 fokban fog igazán kiteljesedni.
- Ralph Lauren Polo Blue EDP:
Eléggé a Bulgari Aqua-ra emlékeztet, annál kicsit erőteljesebb illat. De mindkettő férfias és kellemes citrusos-tengeri parfüm. A vetítése inkább közepes, az elejétől fogva is, viszonylag sok fújás esetén(7-8), viszont 3-4 óra elteltével is lehet érezni. A Bulgarival ellentétben nekem úgy tűnik, hogy a leszáradása is eléggé felhívja magára a figyelmet, nem "szelídül" meg annyira. Ezt simán el tudom úgy képzelni, hogy valahol a nap felén újra fújom és kitart egész napra, mivel a nyitástól a leszáradásig számomra nagyon kellemes.
A Light Blue Intense "szappanos" nyitásától sokkal jobban bejön.
(bár ebből tartok egy üveggel mindig, mert tartósságban verhetetlen, 8-10 óra után is elég jó vetítése van)Összesítve a kék-nyári vonallal megvagyok.
Y EDP lesz a következő szerzemény, Azzaro Wanted EDP mellé egy kellemesebb, édesebb 4 évszakos illat, aminek azért a vetítése és a kitartása is megfelelő.
De még nagyon gondolkozóban vagyok a Y EPD Intense illetően is, engem személy szerint papíron meggyőzött, de bőrömön nem tudom hogyan fog működni. -
Fr0z3n
őstag
válasz
hdanesz #29928 üzenetére
Lorenzo Pazzaglia sea kollekciót is nézd meg (dream, black, sex, artik. Szerintem ebben a sorrendben a legjobbak). Titkos favorit az Evil angel, de ebből inkább minta, lehet hogy nem jön be. Miguel Matos Summer oud, hard techno (az üzlet végén bal oldalon eldugva) . Meg ha Naomi Goodsir akkor or du sérail.
-
hdanesz
őstag
válasz
kk831228 #29927 üzenetére
Olyan sokat nem szeretnék ott időzni. Lorenzo Pazzaglia Summer Hammer-t és a Sun-gria-t néztem ki eddig. Azokat szeretném kipróbálni.
Majd kérek tanácsot az eladótól.Fújkáljon ő amit akar....
Amikor először voltam a Neroli-ban évekkel ezelőtt, nagyon fura volt hogy a csajok fújkáltak...és nem hagytak magamnak próbálgatni. Bár lehet hogy ha szóltam volna, hogy légyszi...majd nézem én magamnak...lehet hagytak volna.
A Naomi Goodsir Nuit de bakélite-en gondolkozom még. Abból van dekantom. Tetszik nagyon.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A 7scents-ből mit ajánlanátok nyárra? A legtöbb márkát nem ismerem ott.
Ma pedig lehet be tudnék ugrani szétnézni.
Valami tartós, erősebb dolog érdekelne.Köszönettel,
Dani -
niof
veterán
Azt nem ismerem. Pontosabban ismerem, de én már a reform után szagoltam, és nem is értettem nagyon a hype-ot körülötte. De ha a tiéd régi, akkor simán jó lehet. Esetleg ha valami újra akarsz beruházni, a Bois Impérial jó cucc, itt többen vettünk mostanában.
@Memmaao
Jól hangzik!Amúgy te hol vetted? Csak mert ha bejön (nekem a Stallion is izgatja a fantáziám), lehet nem bajlódnék a fransziákkal, meg a lassú postájukkal...
-
Ma reggel 6kor egyetlenegy fújást raktam az Oud maracuja-ból. Napközben 4 kollégáimnak kellett elküldenem a Crivelli linkjét, hogy mi ez és hol kapható. Konkrétan este 8kor, amikor haza indultam még mindig csíkhúzós volt. Most is érzem,.pedig már tussoltam.
#suits: én biza a cedrat Boise -t választanám. Sem a Naxos sem az Ani nem tavaszi illat! Nalam3gyij sem működik 15 fok felett. -
niof
veterán
Az én ízlésemnek mindegyik édes. Vacsorához fő' nem venném!
Komolyabbra fordítva, attól függ. Ha már a vacsoránál maradunk, romantikus? Hivatalos? Családi? Közösségi? Alkalmi?
Én valami tavaszhoz jobban passzoló, frissebb illatot választanék, de ne túl frisset, ne nyáriasan frisset. Valami zöldes, vagy könnyű fás illatot inkább. -
suits
tag
Tavasszal este(vacsora pl) a Xerjoff Naxos vagy a Nishane Ani mennyire hordható szerintetek?
-
-
niof
veterán
Ezek a Crivellisek nem kapkodnak. Még mindig csak "összekészítés alatt" címen szerepel a rendelésem... Aki rendelt tőlük, a webshopból, mennyi idő alatt kapta meg a motyót? Csak mert elvileg a rendeléskor készleten volt, szóval, nem értem, mit szuttyognak!...
-
gergo5991
őstag
megjött az aventus minta.. nem tudom mit mondjak rá.
Most vagy átkurt a bolt (már több rendelés volt tőlük gond nélkül, 2 percen belül küldték az üveget is batch kóddal meg minden), vagy ez kajak 1:1 cdnim edt -
leslien
nagyúr
üdv,
egy kis segítséget szeretnék kérni ,édesanyámnak szeretnék Zara parfümöt venni...neki kedvence a Dolce&Gabbana Light Blue ehez hasonlót keresnék..
választ előre köszönöm -
Petyuska111
tag
válasz
gergo5991 #29908 üzenetére
Plusz a szállítás költsége (9 EUR), azzal együtt jön ki a 30 EUR. Több cuccnál megoszlik, de én most csak ezt az egyet rendeltem tőlük próbaként (nem nagyon bíztam bennük előzetesen). Még csak karon teszteltem, elég lineárisnak tűnik az illat, nem nagyon változik (mondjuk az eredeti is ilyen), ami nekem rendben van. Tartóssága jó vagy nagyon jó lesz, szóval nincs panasz. Ez egy jó másolat, összbenyomásom feltétlenül pozitív az illatról is, cégről is. Eddig csak a Dua-t ismertem, de az jóval drágább, vám és áfa is játszik (Anglia), ez sokkal barátibb költségű amellett, hogy a minőség ok. Remélem a többi illatuk is hozza ezt!
-
gergo5991
őstag
válasz
Petyuska111 #29907 üzenetére
nálam 21 eurót mutat 30 mili + 3ml essencre, na de örülök hogy elégedett vagy vele.
magyar dupe-s fb csoportban amúgy árulnak mintákat is ebből meg mindenfélét, bár a legtöbb hirdetés kb női parfümökből van. Az illat amúgy mennyire változik órárol órára? ha jól emlékszem a prada carbom dupem tőlük 10+ órán át hozza ugyan azt az illatot, nem változik semennyire -
Petyuska111
tag
válasz
gergo5991 #29902 üzenetére
Kb. 1 hónapja írtad a Shobi-t (=clone house), hogy amit használsz, mennyire jó. Korábban nem ismertem őket, de most kipróbáltam egy klónjukat (Xerjoff 40 Knots), nos tényleg jó! Ez egy görög cég, nincs vám, áfa, 30ml szállítással és +3ml extra esszenciával 30 EUR (12e Ft). Xerjoff-ból dekantom van, az ment az egyik karra, a Shobi a másikra. Teljesen ugyanaz? Nem teljesen, de kb. 95%-ban megegyezik (a Xerjoff nyilván kifinomultabb valamelyest). Meg lehet különböztetni? Bőrről szagolva közvetlenül egymás után a kettőt, igen; levegőben érezve csak az egyiket: nem hiszem. Tartósság, vetítés: majdnem mint az eredeti, elég jónak tűnik. Meglehetősen elégedett vagyok vele, kösz a tippet!
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Misogi emlegette korábban a Fragancia parfümériát Debrecenben.
Vagy ő vagy más tudja milyen márkák vannak ott?
A weboldaluk nem túl informatív....Facebook-om meg nincs.Valamint tapasztalat is érdekelne az üzletről.
Köszönettel,
Dani@Jhonny06: Én is ettől tartok.
-
niof
veterán
válasz
Memmaao #29903 üzenetére
Hát igen, teljesen jogos elvárás. Az a baj, hogy sok olyan illattal találkoztam már, ami ezt, vagy hasonlót ígért, aztán meg rajtam a nagy semmi... Így kénytelen az ember kísérletezni velük. Bár, végül is nem egy utolsó szórakozás ez sem, csak nem olcsó. De melyik hobbi az?!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest