Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mufi
senior tag
válasz Petyuska111 #30395 üzenetére
Mi az a T21?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
addikt
válasz Petyuska111 #30395 üzenetére
Lehet nekem azért nem tartós a T21, mert csak max 3at fújok a 15ml kis üvegből
My name is Bond, James... Dean.
-
Petyuska111
tag
Rajtam a T21 összehasonlíthatatlanul tartósabb, mint a Renaissance. Utóbbi elég gyenge, 2-3 óra, azt is bőrközelben tölti. T21 meg az egyik legtartósabb parfümöm. Sőt, nemcsak tart, hanem projektál is keményen.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Rájöttem valamire. Egy pici még van a Kouros dekantom alján, fújtam belőle a kezemre. Meg tapogattam a többi mintámat, és kezembe került a L'oudh. Na, ez a kettő szinte tökéletesen applikálható együtt. Olyan fasza illat lett a kettőből, hogy nem találok szavakat!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Jhonny06
veterán
Ugyan nincs sok benne, de ezt nagyon ajánlom, jó alternatívája a Gucci Pour Homme II-nek.
-
Misogi
aktív tag
Megjott a Chaos. Hat ez 95% Megamare. 10ml, 2-t fujtam. Erdekel valakit?
-
niof
addikt
válasz dirtboy86 #30390 üzenetére
Hát lehet. Nem mondom, hogy nem. Sajnos a bőrkémia mindenkinél az, ami. Százszor leírtam már, hogy nálam, a másnak tartós illatok is hamar bebuknak 90%-ban. Aztán lehet a T21-ben van valami olyan, ami miatt az jobban érvényesül rajtam, a Renaissance meg nem. Ki tudja? A Wu Long Cha-ról is itt a legtöbben azt mondtátok, hogy nagyon tartós, aztán mikor megrendeltem a "friss" csomagot, az lett a legnagyobb csalódás, a 3,5-4 órájával. Még a legszutykabb designerek is tovább húzták annál sokszor... Ez van.
-
dirtboy86
tag
válasz Memmaao #30385 üzenetére
Én most vettem egy Renaissance-t. Szerintem alul értékelt Torino 21 -el szemben. Torino 21 -nek nagyobb jóval a hype-ja, de véleményem szerint a Renaissance amellett, hogy jobban is teljesít egy nagyon kellemes mentás mojitos illat. Érdemes megjegyezni, hogy leszáradás után az a fás, kicsit tömjénes illat megjelenik (nekem kifejezetten kellemes).
Tartósságra, ugyan torino 21 -ból csak teszterem volt Neroliból, de simán veri T21 -et (nekem 2022 es üveggel van).
-
niof
addikt
válasz Memmaao #30385 üzenetére
Ezt több ház weboldalán láttam már kiírva, hogy a batch-ek eltérő színe az összetevők függvényében változhat. Plusz az is csalóka, hogy az egyik üveg nagyobb. És ugye a víz is átlátszó, aztán ha megfelelő "vastagságú", akkor "bekékül".
De egyébként való igaz, hogy a Creed illatai legendásan ingadozók batch-ről batch-re... Ezt már Fragrantica-n is láttam több illatuk alatt beírva.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
addikt
Ma megjött a 2017es első batch viking. Hát ez valami brutális! Erősebb menta és Vetiver téren mint a 2018. Érdekes, hogy a színe pedig világosabb. A Creed esetén tényleg igaz, hogy nincs 2 egyforma batch.
Más: van itthon xerjoff T21, szeretem nagyon, de rajtam nem tartós. Valaki próbálta már a reneszánszt is? Melyik a tartósság szempontjából jobb? A reneszánsz mentás mojito illata vonz.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Misogi #30383 üzenetére
Nagyjából a szokásos. Akinek olyan a bőre, azon nagyon működik, akinek meg nem, azon is jó, de nem annyira. Rajtam szerintem a Megamare tartósabb (eddig maximálisan az a legtartósabb rajtam, bármivel is hasonlítgatom), és a nap végén is jobban érződik, de ez is ott van, csak nem annyira. Szóval, majd kiderül, ha magadra kened... 😄
-
Misogi
aktív tag
Én holnap veszem át a 10 ml-t a Chaos-ból, mennyi időre lesz elég a 10ml, mennyire bitang? Látom valakinek igen valakinek nem.
-
mufi
senior tag
Uh bakker tényleg ez 100 ml. Mondjuk jah, 2019-ben 90€-t fizettem a Megamareert. Sajnos most egy olyan időszakot élek amikor ez az ár már nem megengedhető számomra….
Ettől függetlenül látok benne fantáziát. Megamare nagyon lineáris ha ez nem akkor van is értelme .https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
addikt
Még kell váljak a Chaos -tól. Az asszony ki nem állhatja. És mivel 24+ rajtam, hiába akkor fújom, ha ügyel, zavarja másnap is, hogy érzi.
-
Amilo02
aktív tag
válasz Piftuka #30366 üzenetére
Jhonny06-tól vettem, én nagyon szeretem Porthole-t. Friss, kissé gyümölcsös. Nekem leginkább a Louis Vuitton Pacific Chill-re hasonlít(az is van itthon, fej-fej mellett versenyeztettem őket, ami egyébként [eladó] kb. 29ml). Kissé édesebb a Paci-tól, de nem émelyítően. Az én személyes élményem vele az, minta megfürödnék a Head&Shoulders egyik samponjában
-
niof
addikt
válasz Piftuka #30366 üzenetére
Ezen én is átestem. Aztán "visszaestem". És megint. És megint.
Édes illatokat mondjuk sosem bírtam elviselni, meg gourmand-ot sem. Az még OK, hogy citrusfélék, meg málna, szeder ilyesmik vannak a top-ban, de ne legyenek édesek. Mostanában kezd az érdeklődésem a zöld, animális, chypre irányba terelődni.
Mondjuk az, hogy lineáris, vagy átalakulni képes illat, annyira nem számít, inkább csak az, hogy tudjak vele azonosulni. Pl. most akarok rendelni egy Kouros-t. Elfogyott a dekantom, és ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megtetszett.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
mufi
senior tag
Az első parfis írásom az egyik “most complimented” parfüm a gyűjteményemben, amelyet Geza Schoen készített a parfümháznak.
Nem csak azért volt ez egy úttörő parfüm mert ebben használta Géza először ISO-e szupert, hanem mert a 2000-es évek elejére illetve a 90-es évekre abszolút nem ez a stílus volt a jellemző…
A teljes írást itt tudjátok elolvasni.
-
Piftuka
veterán
válasz Jhonny06 #29948 üzenetére
"Nekem inkább az illat fontos, mint az, hogy egész nap egy brutál illatfelhőben ússzak."
Én is így vagyok vele. Mostanra teljesen a könnyed, kölnivizes illatok irányába mentem el.
Amiben lehet "fürdeni", annyira tiszta, könnyed és frissítő. (Magammal is tudom vinni, és a nagy melegben mindig újrafújni.)
Ráadásul a kor előrehaladtával még az összetevőket illetően is egyre "lineárisabb" az ízlésem is. Az egyszerűség, természetesség és frissesség a lényeg.
Nyáron még alkalmi jelleggel sem tudnék már édes, szirupos és/vagy nehéz, fűszeres illatot használni.
Ezért is kérdeztem fentebb, hogy a "Loumari - Porthole" illata mennyire émelyítő...!?"Aquila non captat muscas."
-
niof
addikt
A vintage változatot nem ismerem, és elvileg volt egy reform már előbb is. Esetleg szerezz KM-án, vagy valahol a lekerekített piros üvegesből is, és hasonlítsd össze a hármat. Érdekes kísérlet lenne.
Amúgy, ahogy leírod a jegyeit, nagyon nem bodzás Fantára emlékeztet a kerek piros. Az egy meleg, fűszeres, őszi-téli illat. Tény, hogy van egy friss érzete az elején, de az nem tart sokáig.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
mufi
senior tag
válasz Jhonny06 #30361 üzenetére
Nincs mit, ami a kaktuszt illeti én inkább egy jól összekalapált frissítő citruskoktélt érzek, nem tudom pontosan mit takarhat maga a kaktusz illatjegy úgy külön, de én úgy írnám le a parfümöt, mint amikor kinyitok egy doboz bodzás Fantát, megcsapja az orromat valami pezsgés aztán nagyon gyorsan egy edés alapon sok sok citrusjegy jön elő, és az egésznek olyan 90-es évekbeli feelingje van.
niof: ez az amit én már nem tudok követni, de annyit elmondhatok, hogy a piros bordázott üveg az egy durvább illatt volt erősebb testesebb kivitelben, talán ez a reform jól jött neki, most sokkal viselhetőbb.
-
niof
addikt
Azért, mert a redesign miatt 2022-es. Egy darabig nem is lehetett kapni, mikor kifuttatták a piros (az ami a Fragrantica-n szerepel a képen) üvegest. Nekem még az van otthon. Ha fogyóban lesz, veszek egyet ebből, kíváncsi vagyok, hogy változtattak e rajta!
-
mufi
senior tag
Igen csak a parfumón 95-öt ír kiadási évre ez meg 2022-es. Na mindegy is, nekem ez a fenti van, illetve, a piros kerekített formájú üveg mint AS de volt a piros bordás üveges is, azt elajándékoztam egy gyűjtő ismerősömnek mert nekem nem tetszett.
-
niof
addikt
Elvileg ez a régi, piros üveges Rouge, és csak új design-t kapott. Egységesítették.
A Parfumo-n van a nagyon régi, és az új üvegről is kép.[ Szerkesztve ]
-
-
hdanesz
őstag
válasz hdanesz #30338 üzenetére
Na, megkaptam a magamét a Chaos miatt. Két kolléga is mondta, hogy soha...de soha többé ne használjam ha bejövök az irodába. Nem az illata rossz, hanem a töménysége... Reggel fél hétkor fújtam magamra egyetlen fújást...és még most is dögleni lehet tőle a környezetemben.
Lehet attól fáj a fejem is. Anno a Black Afgano-val voltam így, hogy az első használatnál...illetve ha sokáig nem használtam, akkor az ismételt fújáskor megfájdult a fejem.
-
niof
addikt
Télen én nagyon szeretem a Xeryus Rouge-ot hordani. Ha lesz alkalmam, valahol ezt is megszaglászom.
Amúgy milyen újra gondolsz? Ez egy nagyon régi illat, van valami új verziója?
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Nem tudom amúgy próbáltátok -e az új Xeryust. Volt egy régi afthershave a szekrényemben, kibontottam, hát rögtön rendeltem egy üveg parfümöt mellé. Szerintem irodába, meleg időben nem létezik jelenleg a piacon jobb megoldás. Nagyon könnyed és frissítő illet, nem tolakodó de rendesen tart 5-6 órát. Meg nem is drága, 100 ml 20 alatt van azt hiszem.
-
niof
addikt
válasz Memmaao #30339 üzenetére
Amiket felsoroltam, azok is mind vizes jegyes friss illatok. A kifogyott LBI üvegét kb. egy hónapja dobtam ki (esetleg kettő), de az szerintem nem ilyen. Az sokkal frissebb illat. Ez inkább mélyebb. Talán a Dior a legkevésbé hasonló, inkább a Code, vagy valamelyik Aqua. De utóbbiból nem tudom melyik. Az alap verziót elég sokáig használtam, és volt egy Marine is, a többiből csak mintám volt. De nagyjából 10 éve, úgyhogy konkrétan nem emlékszem, inkább sejtem.
-
hdanesz
őstag
Nekem mostanában a legrosszabb 'nyitó' élményem az Imaginary Authors Falling Into The Sea-vel volt. Olyan mint ha savanyú uborkát locsoltam volna magamra. Szerencsére csak 2-3 percig borzalmas...
-
Misogi
aktív tag
Nekem holnap vagy szerdán érkezik elvileg.
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok, valakinek lesz minta (~1-2-5ml) kiadó a Chaosból? (Ha számít, lokalizáció Debrecen)
Felkeltettétek az érdeklődésem. -
niof
addikt
Megjött a Chaos. Most fújtam a kezemre. Nagyon emlékeztet valamire, de eddig még nem jöttem rá, hogy mire. Holnap éles teszt!
-
suits
tag
Hali!
ISO-E Super nincs valakinek kiadó? -
mufi
senior tag
válasz Freddycom #30312 üzenetére
Két célom van, az egyik, hogy ha kicsit beindul az oldal akkor teszek fel fizetős linket pl ilyen buy me a coffee 5 vagy 10 vagy mittudomén mennyi €-t, amit egy családnak adományoznék, egy apa nélkül maradt 2 gyerekes családot. Legjobb barátom volt, januárban halt meg csontvelőrákban….2 kislányt hagyott maga után….
A másik egy komolyabb, nagyobb dolog de szintén ennek a családnak a megsegítése a cél….
Bár ezek a dolgok annyira nem publikusak…https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
mufi
senior tag
Az említett FB csopi még várat magára de instán már kezdek lassan.
A fotósom nagyon elfoglalt de remélem havonta legalább egyszer sikerül feltöltrni valamit.
-
pohár
félisten
válasz Memmaao #30305 üzenetére
JAAAAAA, én azt hittem, hogy az csak egy kapszula a fioláknak, hogy többet tudj vinni egyszerre, a csőpostán meg nevettél egyet
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Memmaao #30303 üzenetére
eskü úgy néznek ki, mint valami kapszula, ami csőpostába megy bele
néha még homályosan látok kicsit a PRK műtétem óta, de már egy álom a csütörtöki naphoz képest
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Memmaao #30301 üzenetére
nekem rettenetesen oldschool illat, nem az én világom egyáltalán
mi az isten az a falon az ajtó mellett? mintha csőposta volna
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja