Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz rtrace #93118 üzenetére

Értem. Rápihentem még egy utolsó körre a fonott japánok csuka különböző erősségű pergetőbotok témára. Ha már én kezdtem el PpenoO -nak mondani 0,10-et felejtse el ne lázongjak. :)

Szóval felejtsd el a szabványokat és csak a zsinór tényleges fizikai állapotával foglalkozz egy kis ideig. Bármilyen olyan fonottat megmérsz amit árulnak és ráírtak valamilyen mm átmérőt annak a valódi vastagsága több lesz mint amit ráírtak. Nem csak a YGK-nak vagy más egyéb világ leginkább körfonott és legcsendesebb bevonattal ellátott, és baromi kopásálló , és 0 vizet hoz fel a dobra (persze én meg ma jöttem le a falvédőről és még nem használtam bevonatos zsinórt télen ) és a többi reklámszöveget. 8 szál és baromi szoros szövés és a többi. Mindegyiknek a leginkább prémiumként árultnak is a valódi vastagsága lényegesen több lesz mint amit ráírtak. 0,10-nél szerintem nem lenne ritka 0,15-0,20 mm között van még a teljesen körfonottként árult zsinórnak is . Ami nem bevonatos az nem annyira kör alakú ott még magasabb értékét lehet mérni a legszélesebb részén mert kör alakú. Lehet mérsz 0,10-nél 0,20-at a legvastagabb részét mérve. Szabványtól függetlenül japán, kínai , vagy usa vagy indonézia. :)

Ha eddig megvan akkor tegyél rá súlyokat olyan zsinórokra amiket te baromi jónak tartasz 0,10 mm ráírt átmérővel a címkéjükön a kapcsot kötve.

Nekem volt egyszer ygk soul zsinórom 0,165 mm volt ráírva. 8x körfonott , baromi halk és a többi. Eléggé szakadozott nem győztem vágni belőle. Ledobtam és kíváncsiságból azt a végét ami alul volt nem volt használva csak rátekerve az orsóra megmértem kb olyan 3-4 kiló között szakadt kötve. Új állapotában. Persze kopásálló zsinór ha áll a szekrényben az orsón. :)

Használtam daiwa j braidet igaz 4x fonás nem a csúcszsinórjuk 0,14 mm 2-3 peca után dobtam le. Milyen szabvány szerint volt 0,14 nem tudom de valójában biztos volt vagy 0,20 vagy ki tudja mennyi ahogy az összes fonott, és nem volt alkalmas a számomra azon boton azokkal a körülményekkel.

0,10 mm ráírt értékű fonottat kétféleképpen lehet használni pergetéshez. 1. Egy olyan boton ami egy tenyeres keszegtől is már görbül rendesen (tekintsünk el mi van ráírva dobósúlyként mert abban is elég zavaros a helyzet) 2. Olyan fékkel horgászol 1. pontban említett botnál erősebb eszközzel ami bot érdemi hajlása előtt zsinórt ad. Minden más esetben baromi sok halvesztésed lesz még a majdnem új zsinórral is feltéve ha csukákat fogsz stb. Kemény fárasztás alatt azt értem nem szólal meg a fék 1 kilós csuka ugrándozásától és húzod emeled a halat . Ennyit minimum kell tudnia vsz egy csukázó bot +zsinór kombónak mert hányszor van ki kell tépni a bokorból a hínárból nagyobb akadókról nem beszélve. Ha ez se tudja egy csukázó kombó kár vele elindulni valahová pecázni vsz. Ezt egy 40-50 grammos valódi 40-50 grammos bot ráírt 0,10mm-es vastagságú fonottal (akármilyen szabvány az mm) nem fogja tudni. Egy ennél finomabb bottal esetleg.

Ennyit tudok még elmondani a témáról . Ezzel már tényleg zárnám gondolataim mert elég sok voltam itt a dumával.

Új hozzászólás Aktív témák