- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi #40575 üzenetére
nem bírta a valós értéket, a reflo igen.
több tesztet is csináltam vele, több horgon. (egy fél tekercs meg is maradt)a reflo szinte gr-ra pontosan ott szakad ahol írják, lapkás/füles horogra kötve, csomóval a másik végén.
(mondjuk a csomót ennél a vastagságnál 3x tekerem a csomókötővel, ennyi talán a trükk)(nem tagadom a Facebook/match horgász csapat ajánlotta a zsinórt, első körben egy méretet vettem belőle, aztán jött még néhány, az összest leteszteltem szakítóra)
-
-
gban
veterán
válasz
hermanyi #40446 üzenetére
Ha van olyanom, általában 6 és 10 közöttieket használok.
De én is kíváncsi vagyok mit kezd az apró horgokkal, egyáltalán beletehető-e normálisan.
Zsinórvastagság szerintem mindegy.vendingo: én is így kötöm, de ezzel gyorsabb, egyszerűbb, és a hagyományos módszernél azért nem minden próbálkozás lett hibátlan, nem mindig lett elöl a zsinór, szétugrik még kötés közben, stb.
Nem bántam meg, akkor sem ha a 10-es horog is túl kicsi lesz neki, ennyit meg pláne megért. -
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi #40403 üzenetére
Megfogni kézzel undorodom tőle kissé, én biztos nem állnék neki pucolni
Tavaly ahol horgásztam a tavon idővel elzavarták a keszegeket az etetések helyén aztán utána már csak törpe jött, de nagyon aprók voltak. Próbáltam helyet változtatni időnként új etetés de nem jött be, ellepték az egész szakaszt konkrétan.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz
hermanyi #40401 üzenetére
No igen, én is nagyon haragszok rájuk. (Nem vagyok rá büszke, de a faluban lévő tónál a hasába akadt az ősszel a horog. Úgy felhúztam magam, hogy ki akartam tépni belőle. Egyenesre hajlitotta a méregdrága guru horgomat. Elhajitottam a picsába, a tóparti macskák megették sztem). Viszont úgy hallottam hogy macerás, de nagyon izletes a törpe, és inkább egy ilyet ennék meg, mint egy szép potykát. Igy elvinném haza ha már nem lehet visszadobni. Illetve egy barátom még törpéket keres, van valamilyen minikertje, ami a törpék sz*rjából kapják a táplálékot, és cserébe valamit visszajuttat a vizbe. Nekem magas volt, de azt mondta hogy van pár 30 centis törpéje is már, olyan szépen nőnek, és a növények is
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #40350 üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam, úgy értettem, hogy az én halaim alatt dolgozik úgy, ahogy írtam fentebb. Amúgy hosszához képest vékony kis pálca, látszik hogy bőven van még benne tartalék, ha kell. Remélem olyasmire is sor kerül idén, mint ami írtál (parabola).
(#40351) Vesporigo
360-asat.
Van egy 60-90 grammos (a mai trendben szerintem "MH"-nek megfelelő) feederem, az alá terveztem valamit (nem hosszban, hanem erősségben). Ez a Dart II meg szerintem egy "M"-nak felel meg, de javítsatok, ha nem így van, nekem pont jó átmenet a lágy és rövid botjaim, meg az említett MH feeder között.
Most már megvan a sor, amit egy ideje szerettem volna, 270-es picker (10-40 g), 300-330 (WC II), meg a fentebb említett két 360-as, így a magam módján és a célhalaimat tekintve lefedtem a palettát. Jöhetnek a halak. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #40344 üzenetére
Bezony, az elmúlt évi pecák listáján is top3-ban lenne, elsősorban a körülmények miatt persze. A Dart II-re kezdek ráérezni, a finomabbik spiccel tényleg jobb. A húsz grammos kosár töltve pont optimális hozzá, azzal 45-50m-ig jó vagyok, nekem bőven elég, az ilyen formapontyok meg nem ellenfelek neki, mégis jól dolgozik alattuk, főleg az első harmada. Tetszik, nem bántam meg, hiába volt már 360-as feederem, ez kezesebb, az én pecáimhoz jobban megfelel. Majd még valami normális orsót kell rá néznem. (Ideiglenesen egy kékDöme van rajta occoért, meglepően korrekt amúgy, de picit bumszli vele, az majd átkerül egy MH feederre, azzal úgyis csak baráti kiülős pecán horgászok, arra jó lesz).
Steady74
Köszönöm! Igen, ez a "sekélyebb" rész, talán 48-as hely, de nem emlékszem pontosan... Azért az idézőjel, mert érzésre mélyebb, mint a lentebbi helyek (ott 11-ig számoltam, míg leért a kosár, itt 13-ig, ebből olyan szűk egy méterrel nagyobb vízre tippelek).tween
Isteni bot, nekem találták ki.Pillekönnyű, finom, mégis van benne tartalék, 10-es előke mellett úgy dolgozik, ahogy a képeken látható, eddig ilyet csak a kis pickerem tudott. Az én célhalaimra (kis fehérhalaktól a formapontyokig) nagyon jó kis eszköz, már most imádom. :-)
-
joe979
aktív tag
válasz
hermanyi #40334 üzenetére
Már majdnem helyeseltem , hogy igazad van, de a végére teljesen elvesztettem a fonalat
jól megcsavartad
(#40335) Steady74 : " Jelzem, én elvagyok a saját homokozómban, "
srácok én inkább elmegyek ledőlök, túl sok az infó nekem , ilyen dolgokkal én nem tudok versenyezni
-
Grillo
őstag
válasz
hermanyi #40162 üzenetére
100 métert?
Gondolkodom valami orsón a Rubin Match-Feederre. Mindenképp pótdobos legyen, hogy csak azt kelljen cserélni, és akkor az egyiken lenne 16-os, másikon 20-as zsinór, mondjuk.
Hétvégi WL engedménnyel meg is lehetne venni.
Igazából nyeletőshöz nem ragaszkodom, akkor meg első fékes, gondolom. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #40159 üzenetére
Majd ha bicajjal lecipeled a cuccot, akkor jöhetsz rakózni az Ipolyra.
Amúgy persze, az volna az igazi... Majd eccer, ha esetleg visszaköltözöm haza vidékre...
(#40158) csƵ
Ja, én elsősorban a bothosszra hegyeztem ki a dolgot. Ez a picker még a "köztes" időszak (dióverő --> feeder) egy irányzata, így nem csoda, hogy manapság nem erőltetik annyira ezt a vonalat, pláne hogy a csapból is a százhúsz méteres dobások folynak. -
joe979
aktív tag
válasz
hermanyi #40100 üzenetére
Köszi , pont egy ilyen 15% kellene ! Nem sok minden , amolyan kezdőpackra van szükségem ... Method kaja , wafters és pop up csali , aroma . Idén ezt a márkát próbálnám ki . Csak valahogy, valamiért a zónával sosem jövök ki . Kártyám nincsen, asszonyt nem terhelném számokkal
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
hermanyi #40082 üzenetére
Köszönöm! Körbenézek a környéken, milyen vizek vannak, ahová érdemes lenne járni. (Buda és környéke)
Közös peca: a meghirdetettre sajnos most nem tudok elmenni. Milyen sűrűn szerveztek ilyesmit?
Kék: dehogy szidom...
Asszem a botot és az orsót is onnan vettem. (Bár nem vagyok teljesen biztos benne.)
(#40081) FireFox1996 : Végülis nem rossz ötlet ez sem...
-
-
Steady74
Topikgazda
-
sityupityu
veterán
válasz
hermanyi #39879 üzenetére
Amúgy még ezt a botot is taknyosnak lehet szerintem nevezni, mert hát lágy ez is, csak megtalálták az arany középutat. Tök finom az egész bot, viszont egy ponton minimálisan gerincesebb mint az egészen taknyos botok a piacon.
A walterok előtt ilyen célra a 3,90-es botjaim Speedmaster AX 5-15 grammosak voltak. Természetesen nem az FA (fast action), azok nem lettek volna jók kimondottan csak keszegezni. Lecseréltem őket walterokra mert valahogy jobban bejöttek azok, és az ívük is szebb valamivel.tween Nyugodt szívvel ajánlom egyébként, nem csalódnál benne csak úgy, mint ahogy a feederben sem csalódtál. Gyönyörű íve van, igazi prémium bot. Minden tökéletes rajta.
-
joe979
aktív tag
válasz
hermanyi #39840 üzenetére
Ebben van valami, de azt se hagyjuk ki a történetből, hogy az elmúlt 10 vagy 15 évben, mekkora összeget tolt ebbe bele. Ha jól emlékszem , pénzt energiát nem kímélve , az ifitől a veteránig , valamint a nŐi szakágat is cipelte magával elég rendesen. Nem tudom , hogy más képest lett -e volna erre, vagy megtett volna ennyi mindent. A diktatúra nem tudom jó jelző -e erre.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz
hermanyi #39816 üzenetére
[kép]
Ezt a methodos csoportban is észrevették. Nem bántom őt, mert nem ő irta oda, meg birom én a DG-t (most jövök rá, hogy igy hivjuk a főnökünket is), csak fenntartásokkal kell kezelni a dolgait. Pár dolgot az ő videóiból tanultam meg, ami (Isten látja lelkemet) működik.
-
vendingo
veterán
válasz
hermanyi #39811 üzenetére
Én maradok a trabucconál. Most szerettem volna rendelni walterból, de sajna ez nincsen akcióban.
Várok a szokásos tavaszi akcióra, aztán bevásárolok tartalék spiccekből, zsinórokból, horgokból.A stradic átkerül a feederbotra, befejeztem a pergetést egy időre.
Más: Tavasszal vennék pontyos feederbotot 3-3.30 vagy max 3.60-as méretben.
Erre valakinek tipp? Cirka 20-30k a keret, de nem dióverő kellene.
Supernova carp? Valami kurbli is kellene, gyorsfékes, esetleg nyeletős 20k környékén.
Okuma custom black nagyon vad lenne? Csak 80-as méretben láttam eddig. 50-70 méternél nem dobok messzebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra