Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
aktív tag
Steady74
Új haldorádó cikk nagyon gizda lett. Master Holler, felvonultat mindent ami kell egy 2,5Ha tavacskán
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz tepenzed #23774 üzenetére
Inkább azt mondanám, baj nem lehet belőle. De csak ésszel ezt is. Mert túl van ez lihegve kegyetlenül.
Bőven elég ha egy szezonra, az ember vesz mondjuk 2 édes valamint 2 büdös jellegűt . De az is jó ha simán megveszed valamelyik lötyit rá. Sajnos én is beleesem abba a hibába, legyen több. És amit többet ráköltök , az már nem kifizetődő . De visszagondolva jó pár évvel a dolgokat, mikor szerettem használni a TTX-et , akkoriban mindig raktam Sensas folyékonyat, vagy az epres poraromáját. Na azokat imádtam, és szépen is fogtam velük rendszeresen. Csak a pelletes vonalnak hála, meg vigyél magaddal a partra egy mini horgászboltot én is beszívtam rengeteg nagy nevű túl hype-olt szarral.Szissz
-
joe979
aktív tag
-
joe979
aktív tag
Majdnem lerúgtam a monitort a helyéről , beleolvastam a haldorádós új cikkiri cikkbe ....
" Gyönyörű, igazi vad harcos. Ilyen halakért jöttem! " És a képen egy 30 dekás compó !Mikor szoknak le az ilyen idióta kijelentésekről ??!! Tudom soha
Szissz
-
joe979
aktív tag
Shimano Cazna pergető orsó 2500 és 4000 méret 5290 valamint 5490 !! kB Catana szint. A bolti valamint az akciós ár sok helyen 10 körül van ... ennyiért jó
http://hal.hu/shimano_cazna_pergeto_orso_t54103.html
Szissz
-
joe979
aktív tag
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #23482 üzenetére
THX, szépek a dunai halak, többre tartom Őt is, na meg a Szilvát, mint a sima kocka pontyot. Most hogy ilyen jó a vízállás, és ilyen pöccintős peca lenne, lehet kiviszem a Pickert
Egy cimbi, aki sajnos már nem pecázik, ő mindig mondogatta, hogy érdemes, sőt ha kicsit még magasabb a víz,akkor sosem tudni, volt nekik hasonló , termelték ki a brutális nagy karcsikat.Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Szeszkazán #23480 üzenetére
Kiló és másfél közöttire tippeltem. Nem is mérlegeltem, mert gyorsan tettem is vissza. Ilyen fél sokkot kaptam, hogy ülök a lépcső közepén, és az alján lévő egy méter széles betonra volt pottyantva. majdnem a D.György metró vonalán voltam .
Szissz
-
joe979
aktív tag
Tegnap egy nagyon szép pecában volt részem a Dunán. Kegyes volt hozzám. Kis márna, kis harcsák ... Sikerült jókor lenni a jó időben, jó helyen. Amikor eltűntek előlem, ez kb olyan 15 - 20 méterre , volt egy megérzésem, elmentek, ennyi volt, maradjunk még , csak bepöccintem pár méterre mi baj lehet. dE ÁLMAIMBAN sem gondoltam, hogy pár méterre ilyen dögök lehetnek ..... még most sem hiszem el
Szissz
-
joe979
aktív tag
Én is mikor meglátom a haldorádó bérencek hozzászólásait, nekem is eltud gurulni a patika egyből ! Vannak jó cuccaik , ez tény, kajában is, sőt a pellet vonalán is van olyan , ami tényleg jó, de az árazás az tényleg nagyon magas ! Döme nagyon jól felépítette az egészet . Hiába szépek a filmek, minőségiek, de a beszédstílus, meg a szokásos szavak, a megkérdőjelezhetetlen és társai, na az a botrány ! A koppintós szar cikkek, az kb szintén
Szissz
-
joe979
aktív tag
Azért elég nevetséges , hogy a pár hónapos Döme orsókról úgy nyilatkoznak, mint mondjuk egy LB szériáról, ami több mint 10 éve a piacon van. Jelentem , én is kb addig zúztam 2db-ot. Most is használható, igaz már sebesek, az egyik nyeletőféknek nincsen hangja, meg a dob is klappoló hangot ad ki, a másiknak nem megy a visszaforgásgátlója, de fárasztáskor az első fék még most is hozza a tipikus rövid utas , de szépen fogó féket, és ennyiért .... Nincs jobb, ebben az árban , ilyen múlttal !
Szissz
-
joe979
aktív tag
-
joe979
aktív tag
válasz dragonfx #23416 üzenetére
Megesik jaja. Ma majdnem betliztem Jokeren.
4 órán keresztül egy mozdításom sem volt, végi próbáltam egy kisebb boltnyi pelletet. Már majdnem megkattantam hogy jövök haza, mert ciki is volt, mert mellettem 2 társaság, 15 - 30 méter között dobáltak, és húzták rendesen a pontyokat, volt közte nagy tok, olyan 8 körüli kb. Nemár ! legalább a becsület hal legyen meg. Beugrott beraktam a gumicsontit, mézes carp expert , párszor megúsztam hála neki a betlit. Lezártam egy kukoricával, 5 perc múlva kb már csavarta is le a ponty a feedert. Később jött még egy, majd kettő leakadt. Majd 2 kosár bent maradt, kicsit nagy volt a fejem ... Friss szerkó bezúz, majd 20 percig püfölgetés a spiccen, semmi extra, áááá elég volt, maradék kaját gombócólom össze , a bot meg meg már csavarodik lefelé, hát ilyen nincs ... a büdös ........ azt abba. Én többet nem kötök , irány haza.[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
Idén vettem Benzár 8mm epres valamint krilles pelletet, amit régóta szerettem volna kipróbálni, mondani sem kell , a krillesre semmi mozdításom nem volt. Az epres meg szétpüfölték a jó kis kárászok is. Sztem nincsen olyan ,. hogy mi a legtutibb. Sok múlik azon is, te melyik preferálod jobban, az édesebb vagy a büdösebb vonalat. Nálam, valamiért az édesebb illatok jobban mentek, és sokkal több halat hoztak. Haverral is mindig ezt firtatjuk, hogy hobbi pecára, 2 édes valamint 2 büdös jellegű , bőven elég, a többi pazarlás, vagy próbálkozás.
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz scoobydoo76 #23329 üzenetére
Lusta pecás vagyok mármint annyira nem szívem csücske az éjszakai Dunázás, de idén párszor megpróbálnám, inkább egy jó középkategóriásban gondolkoztam, de az ebayes elég jó áron van , csak azt nem tudom, mennyire érné meg befektetni egy ilyen 7ropis kategóriába.
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #23318 üzenetére
(#23318) sityupityu ; (#23319) vendingo ; (#23320) Zola007 :
Köszi, ezért is kérdeztem , hogy érdemes/e ezzel kezdeni , mert már jó lenne, de okvetlen szart nem veszek.
A Vartát pedig figyelni fogom ...Szissz
-
joe979
aktív tag
Használtok ilyen jellegű világítást ? Éves szinten pár alkalomra kellene. , nem folyamatos több órás használatra. Ennyiért jó lehet ?
Szissz
-
joe979
aktív tag
-
joe979
aktív tag
válasz Zola007 #23269 üzenetére
Ez így van. Hétvégén voltam a Moby Dick tón, az elején nagyon rámentek a minél több emberre. A tó elején beraktak még egy kaput, megnyitották azt a tavat is ahol nem lehetett pecázni évek óta, ez volt az öreg tó . A tulaj is párszor körbejárta a tavat mocival, szinte olyan 1,5 óránként megjelent, valamint volt egy idősebb fickó aki szintén motorozgatott fel s alá. Mikor eljöttünk, autó ellenőrzés, f@szi oldalán stukker is volt, azt nem tudom riasztó volt, vagy éles ... vagy hogy etikus e , de az tetszett hogy ha adódik bármi, akkor talán fel is lépnek. Tudom ez már szélsőséges esete a védelemnek, de manapság sosem tudni.
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #23250 üzenetére
Jó de ez speciális eset, ezért nem szabad ott hagyni a cuccot. Tanultál belőle, sőt olyan kurblit választottál, aminél ez nem történhet meg újra. De azért neked is megvan, hogy van a vizeken az a kaszt, aki elmegy, csacsog, nyelető bekapcs, ultralazán, vagy éppen elfelejti, és futkorászik mint a desznyó.
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz golyós #23207 üzenetére
Az én csomagom csak 8,5 kilócska
Most rendesen kapott a Dovit ... Pedig várható volt.Kedves vásárlóink!
A 40%-os akciónk kapcsán olyan "roham" ért minket amelyre mi sem számítottunk. Megtisztel minket a kitüntető figyelmük.
Noha ilyen még nem történt, most mégis egy csepp türelmet kérünk önöktől, mivel a rendelési, és csomagoló részlegünk teljesen leterhelődött. Minden megrendelés biztonságban van, de előre láthatólag az akciós kézbesítések a jövő hét folyamán folyamatosan történni fognak. Számításaink szerint a péntekig minden csomagot kézbesíteni fogunk.
Még egyszer köszönjük türelmüket, és megértésüket.
A Dovit csapata...Majd mesélj, milyen a merítőnyél, mert tervezek én is valami hasonló árfekvésűt.
Szissz
-
joe979
aktív tag
Dovit termékek
1 perce ·
Kedves vásárlóink!
Hálánk jeléül a 4000 oldalkedvelésért Június 3. péntek 08:00 órától, Június 4. Szombat 08:00 óráig webshopunkban MINDEN TERMÉK 40% àrengedménnyel rendelhető.
Jó böngészést kívánunkAki venne tőlük , az most hajrá
Szissz
-
joe979
aktív tag
#23173) csƵ : Érthető teljesen. Én sem szeretem az indokolatlan vékony dolgokat. De azért van egy régi Maver orsóm, amin 14es damil van. Ha eltudnék jutni olyan pecára, ahol kitudom használni , legyen egy nagyon szép keszeges víz, akkor oda azt vinném ! De az esetek többségében ahova megyek tóra, ott a célhal a ponty, és mivel az dominál ott én sem finomkodok. De az angolok sem. Náluk is inkább az a jellemző hogy 4-10LBig terjedő az ajánlott zsinór méret a botokhoz. Ha finomabb akkor 8Lb a plafon.
Egy időben , vagyis mikor bejött a Berkley Nanofil, akkor arra akartam átállni, mert vékony , és jobb a szakítója a sima damilnál. De az ára nem érte meg nekem. És akkor az előke még nem volt benne. És annyira nem szerette a csomókat sem .(#23174) Janusz001 : Igen, a fluorocarbon lehet jobb , de drágább is. Nem észleltem nagy eltérést. Lehet verseny szinten más lenne , de erről nincs tapasztalatom. Amiket használok, az a Trabucco XPS Match Strong, Nevis Spectron [ sokan szidták, nálam bevált,] Formax Spectre [ fluorocarbon ] - Trabucco forgalmazza, ez is kedvező áras. A monofil meg monofil nálam, nem bonyolítom túl
(#23175) golyós : Ez így van, van előnye , hátránya, erre direkt nem tértem ki, mert kinek mi jött be, és használható bármelyik. Sok tényezős ez . De lehet hétvégére kötök párat ha már szóba jött, olyan régen nem használtam
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Janusz001 #23166 üzenetére
Egy időben, nagyon rá voltam csummantva a fonottra. Nagyon nehezen találtam vékony bevonatos fajtát, ami nem is volt olcsó. Gardner Speci Skin. Szeretem nagyon finom előke. Csak nagyon nehéz volt lejönni róla ! Tavaly is simán csak monofilt használtam, pickerre, valamint medium feedere is. Teljesen jók, használhatóak, megszokás kérdése. Döme rendesen rászoktatta a népet a fonottra. Nem szeretem , az okát nem tudom miért, de hogy többet elvisel az tény. Az átlag horgász pedig előnyben részesíti a MH, de inkább a H botokat.
Mondjuk aki nagy halazik, és akadós terepen pecázik , annak inkább ajánlottabb. Csak sajnos olyan vizeken is ez megy ahol nem indokolt. De a Magyar az ilyen, többszörösen túl biztosítja magát. Ha kevésnek érzik a szakítót a damilon, akkor nem veszik meg egyszerűen !
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz BLUE TORNADO #23123 üzenetére
Az lesz, lassan lehet majd aprítani a nagy lapát gardákat is
Szissz
-
joe979
aktív tag
Péntek és a mai napom Dunán telt. Sajnos eredménytelenül. Annyira nem bántam, mert fogyott a sör, megjöttek a gyárott grippa ólmaim , 145grosak. Meg láttam amint az idős papika, elrakja a 2,5 feles balint, a halászlébe. Nem baj, egyen csak , legalább megtudtam , hogy kenyérre úsztatva jött neki
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz #46372352 #22977 üzenetére
Ebben a botban az vicces, hogy még tetszett is mikor kijött. Még mondtam is havernak milyen jó lehet oda ahova kell a kraft Meg lesem újra. ÉS még lehet ütni rúgni vágni vele.
(#22979) Steady74 :Lágynak lágy, de lehet vele határozottan bánni.Ilyen 3-as 4-es halakig lehet forgatni . Gondoltam rá, túl sok lenne nekem az a bot. Már bánom,hogy 2 éve eladtam a Shakespeare Mact 2 szettem, megvolt a sor: 2,4; 2.7 és a 3as is belőle. A 270 nagyon kézre állt de a többi nem. Hirtelen meghirdettem , és el is vitték egyből ..
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #22974 üzenetére
Az ívás szerintem lemegy,utána meg szétfalják a vizet
Rákerestem erre a Concept cuccra, elég " meleg" cucc ... minden szempontból .
A mai peca után elgondolkoztam egy feszesebb " rövid " cuccon. A Trinity bejött nekem a Walterba, pedig nagyon nem tetszenek a ma kapható botok, elég nagy százalékban. Csak kérdés , hogy mennyire lennék előrébb a SpeedMaster picker után. Mert olyat keresek 3méterig, ami kicsit kraftosabb, de ne legyen buta a bot. Van valami javaslatod ilyenre ?Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #22971 üzenetére
Köszi.
Csak eltűnik addigra, viszont a másik az ívás. A sarokban szépen be voltak azért indulva. Akiket láttam halat fogni, azok is csak bele bele nyúltak egy-egy halba ... De így sem vészes, mert van benne rendesen , csak hát sokkal sokkal többet kilehet termelni.Szissz
-
joe979
aktív tag
Kimentem ma pár órára Gardenre ..26-os állás. Pickereket vittem magammal, valamint Guru szakáll nélküli horgot. Egész nap evett a kárász, ütötte a csontit, kukoricát is, valamint az epres pelletet is. Fél zacsi Dovit methood narancsossal elvoltam egy bő 6 órát. Az elején 2 botoztam, de a nyárfa virágzás valamint az előttem , mindkét oldalt akadó. Végül gumikukoricára váltottam, dobás után 5 perc elteltével, már kapásom lett a tuttifruttisra . Kb olyan 10 percet birkóztam vele, de inkább ő dominált. Az elején szépen kitört oldalra, szerencsére jó fej volt a szomszéd mert szépen összeszedtem a cuccát Aztán volt akkora mákom, hogy visszajött felém. A fárasztás nem volt vészes, a picker karikába, és pechemre, kb 4x álltam meg nyárfát szedni a gyűrűk között. Élmény volt, de inkább mák ! Olyan hatosra tippeltem a súlyát.
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #22925 üzenetére
Ez teljesen érthető. Viszont kis területű vízen, nagy mennyiségű halnál, tipikus lavornál, sztem teljesen jogos és érthető ez a fajta elvárás. Sztem mindenki ismeri a tahó pecást, aki képes egy tokot berugdosni , mert nem ponty jött, és a facommba má alapon csinálja. A Lake esetében, ők úgy kezdték, hogy a maximális horogméret az 10-es , most már a 6-os a max. Maximálisan egyetértek velük, mert a sportjegyes pecák alatt rendesen megy a pirszingelés. egy pörgős tónál , nem olyan nagy tényező a fizetős kilós alapon elviszem a halat horgász. Pláne ha lehet válogatni , akkor ki az aki a szájsérült pontyot hazaviszi ??!! ....... Én sem vinném .... Most ez a félig harapjak magamba nem megoldás, vagy hozok kőkemény szankciókat vagy semmit . Erre is van igény és arra is.Szissz
-
joe979
aktív tag
Kis hazánkba valaki találkozott már ezzel a Guru horog szériákkal ? Méretben a 14-es pont jól esne nekem
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz dragonfx #22864 üzenetére
Ez így van, már tavaly sem volt az a halbőség , szép apránként kiárulta a kisöreg,bár így is maradt benne azért. Hiába kedvesek, de nagyon érződik milyen céllal vették meg, vették át. Nem hiába raktak be egy kaput bejárathoz, arra az oldalra is letudj menni pecázni, ahol a halak nagyjából védve voltak ... Most már semmi. Legyenek rengetegen, a többi nem lényeg ! Így már nekem se tetszik igazán, idén csak egyszer voltam kint , de a szélnek hála, meg a sóder kitermelés miatt, szépen nyeltem port . Köszi de nem, nem vágyom oda.
Gyálon a Garden Lake ?
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
(#22792) gban : a nagy pontyozás kemény terep oda kell a kényelmes komoly cucc az olyan fotelek vagy ágy, nekem is csak álom marad . mondjuk a peca aktív sport,hobby, ki minek tartja .
(#22793) golyós : köszi én is, a CZ magyart nem láttam mégSzissz
-
joe979
aktív tag
Ha valakit érdekel a Nevis 2016 katalógusa itt tudja meglesni .
[Nevis 2016 ]Rezgős pártiaknak, lesz egy új széria, a Vanity, a méretsor alapján valószínűleg a Döme botok klónjai lehetnek, kicsit eltérő dobósúllyal .
Mint ahogyan volt erre példa az előző szériában is. Pár apróság lesz csak ezen kívül még ...De azért most már forgalmaznak 18 fajta feeder családot az kicsit sok nem, ennyire még az Energo sem volt sosem elvetemedve
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #22766 üzenetére
Ja , találóra sikerült, a XIII.ker Jászai szépen az, de hagyjuk ezt a részét, mert megkapom hogy ...
De érted a lényeget, csupa olyan dolog amit nem sajnál oda az ember. Sok tényezős ez , de valahogy mégis tetszik ez a fajta peca, nem tudom megmondani miért , de azt mondai hogy szép a környezet, kilehet kapcsolódni mint egy szép tavi pecánál , nem mondhatni Lehet pont ezért, mert ultra igénytelen a vízpart, kövezés, üvegek szét zúzva, szemét, olaj foltok, tarháló helyiek, akik jönnek, hogy adjál ólmot, nincs, adjál sajtot, nincs,adjál horgot, nincs .. mindegy mit de adjál valamitSzissz
-
joe979
aktív tag
válasz Grillo #22761 üzenetére
Nem, gettó cuccal nyomom . Főlős ide a minőségi cucc . Silstar Yokozuna Soft Pilk, Orrel Next Lcc 8000 [Shimano klón szerintem] kurbli, 30as damil, jó nagy kampó, ólom , nagy hurkos szerkó . Ha csak 1 ólmom marad bent akkor jó napom volt A csali pedig csonti csokor volt .
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
Tegnapi 2 órás pecám egyetlen hala, Duna fővárosi szakasz, Jászai Mari térnél . Nem volt termetes, de zömök kis jóság volt, jó nagy béllel Valamint volt dzsingdzsa, meg a kicsit magasabb vízállás, rengeteg kövezéssel .
Szissz
-
joe979
aktív tag
Jó reggelt
Hátha nem találkozott még valaki ezzel 80 éves a Rapala szülinapi akcióval ...
A kerek évforduló alkalmából 2016. május 2-29. között már egyetlen Rapala megvásárlásával és egyetlen SMS elküldésével megnyerheted a 80 darab egyedi feliratozású Rapala Original Floater 11 Silver wobbler egyikét, vagy a 250.000 Ft értékű fődíjat, egy hazai vizekre összeállított 80 db-os Rapala kollekciót.oFF .
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Janusz001 #22548 üzenetére
A spiccek az eltérés ... 1 üveg és 2 carbon, vagy fordítva : [Nevis Boss & Envy]
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
-
joe979
aktív tag
Dunai nehéz szerkómra kellene nekem valami jófajta , nagy tekercses damil. Első körben volt nekem itthon Berkley Big Game fehér színben , viszont annyira nem látni belőle semmit sem, kénytelen leszek váltani, fluo cuccot venni. Sufix Ultra Knot vagy a Tritanium Neon Goldra gondoltam. 30-as körüli méret kellene a 8000es kurblira. Használtátok már őket ?
Szissz
-
joe979
aktív tag
Sajnos igen, ha szerencsés vagy, és jól tudsz alkudni akkor megáll a dolog 25ben. Én 4éve vettem az elsőt 22ért, ez használt volt rendesen, sebhelyes a parafa, lakozással, a másika pedig ismertebb pecástól vettem, szinte pár pecával, sajnos el is kérte az árat érte, ez 30ba fájt ....
Legutoljára a Walterban láttam, Speed Master Multi Wandot, ami még ritkább,és taknyos egy bot. Nem tudom honnét került 2 éve hozzájuk, de akkor azt adták 35ért. Kb, 1,5 hónap alatt el is adták .....Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz dragonfx #22360 üzenetére
Jól tudod , az öbölben tilos a peca, viszont az éves zsuga szerint : A Kopaszi gát Duna oldali külső partján engedélyezett a horgászat !
(#22361) tween : Sajnos ilyen pálcát nem ismerek, ezek az új botok, semmilyen formában nem nyerték el a tetszésemet . Hozzáteszem , nem értek hozzá ilyen szinten, sőt, kétlem a mostani szériák hoznák a régi Bm vagy SM széria sikerét, az árról nem is beszélve. Talán egy Ultegra
Szissz
-
joe979
aktív tag
Én nagyon örülök hogy sikeresen fejlődnek, az elmúlt kb 1,5 évben nagyon sok energiát , pénzt, helyet és készletet öltek bele , ezt végig követtem a facebook oldalukon amin végig mentek. Nekem van a Colmictól , egy 99-es évjáratból egy akkori áron egy baromi drága, verseny matchbotom. Imádom szeretem , a blank hibátlan , a gyűrűzés vagy 3 helyen kicsit megviselt, de nem válnék meg tőle !!! Talán 2 éve nem pecáztam vele, de az évek alatt , meg a rengeteg hal miatt, nagyon hozzám nőtt ! Ha nem lennék Shimi buzzancs, akkor ezt a márkát választanám. Számomra ezért is nagy öröm, mert újra van az országban, több mint 10 év után egy folyamatosan szűkölő piacon. A verseny csapatban pedig ott van : Nagy Benedek, és most már Novák Jani is .....Szissz
-
joe979
aktív tag
ha ebben az árfekvésben keresel spiccet, akkor érdemesebb lenne egy Trabucco, Colmic vonalon mozognod,én tuti náluk nézelődnék.Ő nekik van is választékuk, és mégis csak egy Olasz cucc, tudom ez nem sokat számít, de ők azért csak spicces, rakós,bolos nemzet ... Szerintem nyugodtan tudsz nekik írni, [ Redfish ] és megmondják melyik pálca lenne a legoptimálisabb Dam ilyen szempontból túl nagy lutri, a felső kategóriás cuccaik állítólag brutáljók és a szervíz hátérrel sincsen probléma, viszont kevés erre a tapasztalat . Nem elterjedtek nálunk. Nekem is csak egy fószer mesélte akivel anno botoltam az ultegra xtbét egy biomasterre. Ő mesélte ezt , mert hogy neki állt szépen eladogatni a Shimiket, mert belezúgott a Damba. Van ilyen is
Szissz
-
joe979
aktív tag
2 év kihagyás után, újra pecázom a Duna fővárosi szakaszon, van itt olyan aki errefelé szokott lógatni ? Most első körben , vagyis vasárnap a Kopaszi gátra megyek, van valakinek ezen részről tapasztalata ?
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #22341 üzenetére
Ez a része oké, de ezeknek a botoknak pont az a célja, rövid távon minél nagyobb menyiségben kitermeld azt ami horogra kerül, legyen az bármekkora méretű . De visszatérve , nem csak a 10+ hallal bánik így hanem a sima teszkós mérettel is ... Holott pont ez lenne a lényegük ..
Itt egy példa rá, igaz ez a Middy
NanoCoreSzissz
-
joe979
aktív tag
válasz Gabesz26 #22337 üzenetére
Pecáztál már velük ? Mármint az álmaid botjaival ? Viszont én még nem sajnos, viszont csak felvételen láttam , vagyis Feedermania van anyag a Walter Wolrd Champion botjáról, és meg lehet nézni hogyan fáraszt vele Jankovich, Valahogy nem látom a boton azt az erőtartalékot, olyan lehelet óvatosan tartja a botot fárasztás közben, hogy bele sem mer húzni, persze ettől lehet jó bot , csak az árazás szaladt meg, gondolom a Daiwa miatt, bár nem tudom , hogy ők készítik e .
Szissz
-
joe979
aktív tag
válasz nepszter1 #22308 üzenetére
Elsőre arra gondoltam, hogy a folyóvízi szerelék érdekel , bár már nem vágom, mire érted azt melyik az egyszerű és melyik a bonyolult számodra, mert egy sima fenekező készség sem egy nagy dolog, annál egyszerűbb csak a nagy hurkos szerkó létezik. Mind időben, mind felszerelés tekintetében. Cserébe korlátoltabb , mert nincs előkéd, vagyis van, de inkább ólommal használják. Vagy rocket kosárral, meg előkével, de az meg megint nem lesz egyszerűbb ....
Szissz
-
-
joe979
aktív tag
Ma sikerült az új Okuma kurblijaimra damilt töltenem, tudom nem nagy dolog, de a Cralusso kalkulációs , alátét töltős rendszere , egyszerűen kikúrtjóó ... Bár a többi cégről is elmondható lenne a méretarányos damil ! Azt lehet tudni melyik cég melyik damilja ilyen még ?
Szissz
-
joe979
aktív tag
Van persze, 2k körül az egyszerű laposat kapod. Talán ami már komolyabb az olyan 5800 környékén található Carp Zoomos. Ez vastagabb pufibb jellegű dolog, ezzel már könnyedén letudod cipelni a vízbe a szebb halakat minden erőfeszítés nélkül. Az hogy melyiket választod, az inkább a várható halak mérete alapján lődd be. Ha sima standard potyeszok vannak, akkor elég a legolcsóbb is , ha élménypark van, sok nagy testűvel, akkor érdemesebb a kicsit komolyabbat venni.
Szissz
-
joe979
aktív tag
Az lehet , viszont önmagában ez nem válasz rá. Pár pickeren amin végigmentem, egynél sem éreztm azt, nyugodtan beletudok csimpaszkodni a botba. Valahogy egyiknél sem mertem igazán meghúzni, ha úgy adódott. nagyon szerettem, a Spro Inspiration pickert. Addig a pontig, míg el nem mentem bányatóa, jelen esetben az Aranypikkelyre és 2kilós tokok alatt azt éreztem elfogy a bot, nem olyan ütemben zajlik a dolog, ahogyan szeretném. A hirtelen letöréseket, irány váltásokat nem tudta lekövetni a bot, sőt a red arc sem. Túl darabosnak éreztem hozzá ... Lehet pont kifogtam egy szart belőle, de el is adtam, nem tököltem vele tovább.Ilyen pecánál hátránynak éreztem az elég hosszú mikróféket. A Maver Reactorlite 9' es bottal, ami a 40- 50 ropis Prestonokkal van partiba, azt se éreztem hű de nagy cuccnak.Szerettem, mert extra volt. 110gr volt mérlegen az egész bot 3spiccel Rejszolni, gyűjteménybe jobb mint pecázni vele Ez a pillantok alatt C-be ugró blank nagyon nem jött be. Hallottam olyat is, sokan ezért váltottak a Shimikről erre, mert versenyeken érezhetően gyorsabbak fárasztás alatt .És akár egy két perccel is rövidebb lehet a kimenetel, és ott ez igazán számít. mindegy én nem tapasztaltam ilyet. Van egy rossz szokásom is. Szeretem ha fárasztáskor túl nyűlik a bot vége, biztonságosabbnak érezem így a fárasztást. Sok bot ez miatt esett ki nálam. Jó esetben, alkarom végéig értek és ennyi . De próba miatt kipróbáltam az Eurostar Grapho Devilt, Et Picker bladet, és egyik bot sem adta azt érzetét, hogy nyugodtan bele lehet állni a botba. Nem tudom ki hogyan van ezzel , de szerintem az ember innen tudja, hogy talált magának egy jó cuccot ..... Sajnos , lenne még pár bot, amit tesztelnék, de sem időm, se ismerős körökben nincs senkinek sem. Újjrakra már nem költök, pedig nagyon tetszett szárazon boltban, a Daiwa Windcast, nem az új hanem a régi, az kicsivel lágyabb és kicsivel vastagabb blankos. Az új is pokolian bejött , de ez már vékonyabb , és mégis vastagabb falú lett, kis méregzsák bot . Valamint a Yank n Bank is szimpi.
Már nem tudom , hogy azért mert öregszem, de valahogy mostanában nagyon elmentek a mostani botok ebbe az irányba. Vagy az ultralight vonal megy, vagy ezek a feszes kis dögök, vagy a heavy , de az meg magyar betegségSzissz
-
joe979
aktív tag
válasz besko65 #21954 üzenetére
Mikor a kezemben volt egy hete a következőheti ajánlat, csak vigyorogtam hogy mekkora ultra fos lesz, nagy full gagyesz műanyag , hát annyira még sem. Sebaj, szükségem nincs rájuk, így nem ért veszteség, csak egy jó bolt amiről lemaradtam, talán de az már az én problémámSzissz
-
joe979
aktív tag
Srácok nemá, szétugrik az idegrendszerem az 5ropis orsó miatt úgy mondjátok, mintha nem tudom milyen szuper cucc lenne .... remélem sok jó pecába lesz vele részetek ... csak ne hergeljetek vele, mert mire beérnék hulla fáradtan , lenne egy , és nem is tetszene, és csak az agyam nyomnám a plafonra
Szissz
-
joe979
aktív tag
Sziasztok.
A héten jártam az Atlantis horgászboltban , ők forgalmazzák az Okuma valamint a Prologic vonalat.
Sok dolog érdekelt volna, és mivel nem jártam arra vagy 1,5 éve, kicsit meglepett a dolog. Bejárati dupla ajtót zárják, csengetéssel lehet bejutni. Sajnos már nincsen kimondott eladótér, hanem nagyker. hangulat uralkodik.Ez nem tudom minek köszönhető, a környéknek, vagy azért mert megszaladt a szekér
Beérkezve fogadnak, mit szeretnék, és kihozzák. Okuma Caymus kurbli miatt mentem, végre rászántam magamat.Az első generációs,tiezenvalahány éves, itt ott, pár sebből vérző longbowok leváltására .Jelenleg nem volt a 30-as méretben, éppen vám alatt vannak. A fickó jó fej volt. Hozott az RTX szériából ,ami kasznira egyezik.
Őszintén szólva , nagyon apró, talán egy árnyalattal kisebbnek éreztem a shimi 2500 as modelleknél, persze Technium szint környékén. Ez meglepett. A 35 méret pedig, nagyjából megfelel a 40 méretnek bármi másból. Az eladó szerint a 35-ös és a 40-es méret ugyanaz,csak mélyebb dobbal jár.
Mivel pickeren lesznek, és szeretem ha nagyobb a kurbli, valamint nem szeretem az irreálisan apró méretű fogantyú tekerőket, így elhoztam a 35-öst . A kurbli nagyon masszív, a szoknyáját rászorítással szinte összenyomni sem bírtam, a Biomasterem ami más kategória, árban a sokkal többszöröse , azzal lazán és könnyedén lehet marokesrősítőzni. Párszó még az Okumáról. Az Eva tekerővég nagyon kényelmes, kemény anyag, mégsem dúrva.Noha EVA, ez nem tudom mit is takar pontosan, mégsem egyezik meg, mondjuk
egy EVA keverőtál anyagával.A felkapókar robosztus. Az orsó szépen jár, viszont kicsit lomhának érzem, nem adja azt a vajpuha járást. Az Okuma fékjeit nagyon szeretem, pont annyi fokozat van rajta amennyi kell, nem szeretem ezt a sokszoros mikroféket, pár pattintással határozott de fémes hangon pattan, teljesen jó értelembe.Már várom az első pecát, mert jó lenne végre élesben is tesztelni.
Ha hozza a longbow "hatásait" akkor nagyon jóban leszünk. Ami még szemetszúrt, lassan 1,5 éve kapható és állítólag nagyon fogynak, de apróban énmég nem találkoztam vele .......
Aki szeretne 15 környékén egy univerzális kurblit, az vegye számításba, mert minőségérzetre inkább közelebb lenne a 25 ropihoz.Szissz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest