Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BogyóBP

addikt

Sziasztok. Van egy korum 90G os dobosúlyú 3,6m es botom hozzá egy okuma custom black 60 as orsó. Namármost szeretnék kicsit finomitani mert szerintem az orsó nagy rá, de a fő kérdésem mégsem ez hanem az hogy most végeztem rajta karbantartást, ami érintette a zsinorvezető görgőt is mivel elég vicces hangot adott ki. Szétszedésekor szomorúan tapasztaltam hogy csapágy helyett két darab persely, egy fém és egy müanyag van benne. Kenőzsir szinte egyáltalán nem volt már benne így kiszedtem belőle mindent izotropillal kimostam őket majd kormoran orsóalajjal megolajoztam a hézagolóit és a tengelyt is és visszahelyeztem őket sorrendbe ahogy kiszedtem és most úgy tűnik simán fut de ezt majd csak egy peca fogja igazolni. Állitolag nagy erre a botra ez az orsó ugyhogy jó ár/érték arányban akár le is cserélném róla bár nagyon szeretem mert annak ellenére hogy nehéz jó nagy dobja van és viszonylag szépen is fut bár van a karnak egy kis holtjátéka a kezdetektől ez ugyebár a nem preciz hézagolás miatt van amit én nem tudok megcsinálni mert utána nem tudom összerakni..Nos a lényeg ami mégjobban zavar hogy amikor tekerem a szereléket folyton olyan érzésem van mintha a gyűrű vágná a zsinort és ad egy furcsa recsegős szerű hangot amit utálok.. Sajnos nemtudom mi lehet, lehet hogy a túl merev spicc is okozza és ez amúgy is ilyen hangot adó dolog, feederrel jár. Az orsóra visszatérve szeretném a benne lévő perselyeket lecserélni majd golyoscsapágyra, van értelme? Van itt a közelembe csapágy szaküzlet és kapható is ilyen csapágy de kérdés vajon van e értelme. Egy ilyen bothoz kb milyen orsó való? Régebben azért is ezt az orsót vettem mert ő volt az egyetlen aki távdobo dobbal rendelkezett viszonylag olcsó volt és gyorsfékes. Bár utolag már bánom mert szerintem a nyeletőféknél nincs kényelmesebb, nekem nem jön be ez a gyorsfékes rendszer..A döme féle 10.000ft osokat kerülném. Daiwa-t néztem de azok kurva drágák. Egyáltalán megéri megvenni egy ilyen úgymond alsó kategóriás botra egy prémium orsót?

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés