Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacika_LP

csendes tag

válasz harry #6135 üzenetére

Nem hiszem, hogy le tudom írni a különbségeket, mert rengeteg van. A kettő dolog között a nevén kívül talán nincs is hasonlóság.

Az rkc technika egy kimondottan egyszerű dolog, a lényege, hogy mindenki számára elérhető legyen ugyan abban a formában.
    Itt a szakítást minden egyes emberre külön rá kell igazítani, hogy megfelelően működjön. Ezért látsz annyi félét, ha nézegeted a videókat.

Miért lenne rossz a gerincnek? 100 -szor annyit szakítunk és lengetünk, még sincs senkinek semmi baja. 70-80 éves papák versenyeznek még veteránban. :)
    Tesztelhetjük is, érdekes lehet. A lengetés az alap, az mindenkinek megy. Lengessünk 10percet, letétel nélkül. A kézcsere mindegy. A golyó súlya is. Mondjuk valaki 24kg-al, én 32-vel. Nekem biztos, hogy nem lesz gond a gerincemmel, alig kap terhelést. A combom használom szakításnál.

Egyébként nekem semmi bajom az sfg-vel, van pár haverom, aki azt csinálja. Mindenki el tudja dönteni, mi tetszik neki, ezzel az ég világon semmi baj nincs.
    Egyedül ezt a nagy oroszozást tartom benne képmutatásnak. A Pavel-en kívül nincs más orosz, aki ezt csinálja, vagy talán pár ember. Az oroszoknál ez egy tradicionális sportág, már 20-30 éve is rendezeték a versenyeiket. A katonai bajnokság is keményebb, mint a vb, nem hogy az orosz bajnokság. De ez nem is csoda, jó sok év előnyük van.

A Denisovot kérdeztem is erről mikor itt volt nálam, nagyon érdekes volt, amiket válaszolt.
    Kérdeztem, hogy mit gondolnak az oroszok az rkc-ről és a hard style-ról...
    Azt mondta, leginkább semmit, mivel azt sem tudják, mi az. Akik járják a világot versenyekre, azok tudják. A hardstyle kifejezés szerinte vicces. Akik ezt használják, azoknak érdemes lenne kipróbálni a 10 perc biathlont vagy longcycle-t 2*32kg-al. Az elég hard.. :D (Ebben egyet értek én is)

Vitát nem szeretnék, csak elmeséltem ezt a sztorit. Én tiszteletben tartok mindent, nem szretek más dolgával foglalkozni. Ha kérdeztek, szívesen válaszolok a sajátomról.

Szakítás oldalról Itt jobban látszik a technika.

Új hozzászólás Aktív témák