Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
regent
aktív tag
válasz
ngabor2 #2697 üzenetére
Nem a kerékagyhoz van az rögzítve, csak a környékén a vázhoz. Amúgy pont a másik oldalát nézd meg a rögzítési pontnak. Azaz, hogy hogyan rögzül a tartórúd magához a sárvédööhöz. Ha könnyen kijár akkor ne vedd meg. Próbáld ki, hogy megemeled, megmozgatod egy kicsit a sárvédööt, ha a kezedben marad akkor felejtöös. Ilyenkor késööbb ha bármihez hozzáér (letámasztod egy oszlophoz a bicajt, kiveszed a tárolóból, stb...) akkor kiugrik majd a tartóból és összevissza mozog. Aztán csak hallgatod, hogy mi adja ezt a furcsa, surrogó hangot a kerék felööl.
Amúgy a nagyon gyenge, egy ujjal hajlítgatható tartórudak sem jók, mert ilyenkor meg menet közben nagyon ki tud lengeni a sárvédöö, ilyenkor is beleérhet a kerékbe.
Olyan a jó sárvédöö, ami elég hosszú, sokáig beburkolja a kereket, hogy ne csak dísztágyként funkcionáljon. Nem baj, ha müüanyag, de legyen rendesen szilárdan rögzítve a nem könnyen hajlítgatható tartókhoz, ha van akkor a csomagtartóhoz is. -
regent
aktív tag
válasz
spiceworld #2694 üzenetére
A bicajozás az egy drága sport, ha sportként üüzööd, és nem a helyváltoztatásra szolgáló mozgást érted alatta. Ezért a sporthoz szükséges eszközök is drágák. Ilyen a 7.000 Ft-os versenylánc. Valószinüüleg nem bír annyi km-t, mint a 700 Ft-os, de valamiért nem csörög-zörög, vajpuhán, csendesen vált, könnyüü, de eröös.
A metrós bringákkal sem lenne baj, ha úgy árulnák ööket, mint olcsó, helyváltoztatásra alkalmas eszközök. Ilyenkor az ember tudná, hogy kapott egy olcsó bringát, ezzel maximum a boltig, meg vissza tud majd kerekezni, valószínüüleg mindenféle karbantartás nélkül szerencsés körülmények (nem megy bele nagy gödörbe, nem ázik meg redszeresen) esetén legalább egy évig (egy szezont, tavasztól-ööszig).
De sajnos sporteszközként árulják ööket, a szülök meg megveszik a gyereknek (mert ugye csak a gyerekek/fiatalok bicajoznak magyarországon, a felnöötteknek kocsijuk van). Aztán csodálkoznak, hogy nem bírja az ugratót, pedig összteleszkópos, hogy mik vannak?
Amúgy igazad van, normális hétköznapi használatra egy drága bicaj pénzkidobás. Csak ugye kinek mennyi a drága?
Itt ausztriában nem egy nyugdíjas mama alatt látok KTM túragépet XTR hátsóváltóval szerelve. Biztos, hogy csak jóidööben, aszfalton használja, mégis megveszi, pedig drága. De neki telik rá, akkor miért ne?
Arra amire használja, egy 80 ezres bringa is elég lenne. -
ngabor2
nagyúr
igen, a bringás boltban minden kívánságomat el fogom mondani, a csomagtartót is. csak azt jeleztem, hogy az már nem egy akkora meló, még majdnem kezdőknek se, mint pl. egy centírozás, vagy gumicsere.
lámpában eleve elemesen, pontosabban ceruzaakksison gondolkodom, hisz azért téretm át szép lassan teljesen az akkukra, hogy kitapasztaljam a jó tulajdonságait. oké, hidegben hamarabb lemerül, mint az elem, de nagyon hidegben meg nem bicajozok. a dinamót ilyen esetben, ilyen távon feleslegesnek tartom, a táskámban elfér egy sorozat pótakksi (úgyis van benne). hátulra meg egy ledes villogó, oda úgyis csak azért kell, hogy meglássanak.
a sárvédőt én is megnézem, valszeg műanyag lesz, a kerékagyhoz is rögzítve. a festett acél egy idő után úgyis elkezd rozsdásodni, az meg csúnya. -
tr00p3r
addikt
sztok,
nem tudom volt-e már de:[link] március 11.-én szombaton kisebb Critical Mass megmozdulás lesz! -
regent
aktív tag
válasz
ngabor2 #2693 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha olyan bringát veszel amin minden van amit kívánsz. Gondolok itt csomagtartó, lámpa, egyebekre. Amennyire látom ezeket a dolgokat külön csak drágábban tudod megvenni. Igaz akkor van válaasztási lehetööséged, hogy mit vegyél, meg igazán csak a használat közben fog kiderülni, hogy kell-e valamelyik cucc. Amúgy egy rendes boltban átszerelik neked a bringát olyan alkatrészekkel amiket kérsz. Pl. keskenyebb/szélesebb kormány, esetleg egy jobb/rosszabb váltó.
Arra ügyelj, hogy ha esetleg dinamós lámpa van a bringán, akkor az csakis és kizárólag arra elég, hogy téged lássanak, de te nem fogsz jobban látni tööle. Azaz ha nem elég jó a közvilágítás felétek, és sötétben is akarod használni, akkor kell majd venned egy jobb elemes/akkus lámpát.
Nézd meg a sárvédööt is, az enyém olyan volt, hogy gyakorlatilag csak a vázhoz voltak fixen rögzítve a tartó''rudak'', inkább csak vastag drótok, a sárvédöönél csak valami müüanyag papucsba voltak bújtatva. Ezekbööl elég gyakran kiugrottak, és ilyenkor a sárvédöö csak liffegett, meg hozzáért a kerékhez. Rohadtul idegesítöö. Ha nem muszáj akkor az ilyet ne vedd meg, vagy még a boltban cseréltesd ki egy szilárdabb modellre. -
spiceworld
csendes tag
én kb 7-8000 km-t megyek egy évben. Egy ganyi mertós bicajom van, 1 évet viszonylag remekül megy és 18k-ért lehet már venni. Ha vettem volna pl 60k-ért, akkor ahhoz remélem hozzá se kell nyúlni min 60/18, azaz kb 3,5 évig, ugye? hisz akkor mindegy melyiket veszem, tulajdonképp a lényeg, hogy nem kelljen cserélgetni az gagyi alkatrészeket állandóan és minnél kisebb legyen a fajlagos ft/km alkatrész költség.
Én nem vennél 10x drágább alkatrész, ha nem megy min 10x többet ua kopással...
Ha pl 10x drágább és 10x többet megy, akkor azért választanám a drágát (hiába nincs költség megtakarítás), mert ahhoz nem kell annyit nyúlni, javítgatni, cserélni.
A költségekre visszatérve pl láncot lehet venni 700ft és ment nekem 4000km-t. Vettem én 1300 ért is, de as se ment többet, akkor minek vegyem a meg a drágábbat? tehát 700ft-4000km, akkor pl 7000ftosat csak akkor érdemes venni, ha 10X többet megy, tehát 40000km-t, csakhogy ez ki van csukva. Ilyen lánc hogy mire jó? vandálkodáshoz lehet jó, de normás használatra pénzkidobás.
vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
köszi neked is az összefoglalót, asszem e mellett fogok maradni. mindenképp biciklis boltban akarom venni, épp a rendes beállítás miatt. a teleszkópról most már lemondok, viszont a dupla felnit felvettem a ''jó, ha van'' kategóriába. szerintem az aluváz nekem csak árnövelőnek lenne, tehát marad az acél. körvonalazódik itt a bringa...
csomagtartón is gondolkodom, az se egy utolsó kiegészítő városi közlekedés esetén. de ez már szinte ''utolsó dolog'', azt én is fel tudom tenni utólag.
TexT-BoY: ss-en azért nem gondolkodom, mert jobban szeretem, ha az induláskor is kb. ugyan úgy kell tekerni, mint mikor már halad a gép. és a váltót épp erre találták ki, annyira nem drága, hogy lemondjak róla.
[Szerkesztve] -
-
TexT-BoY
addikt
válasz
ngabor2 #2687 üzenetére
Srác SS_en nem gondolkodsz?
SS= Signal Speed
veszel egy magellan vazat + merev villát ez monjuk egy 20as ha tavaji serpenset vennél,
kell még 2db kerék meg a sallang... erre is bőven elég a maradék 20 és már van mindened de ninsc váltód... és még1 dolgoggal kevesebb romlik el -
regent
aktív tag
válasz
ngabor2 #2687 üzenetére
Ha 4-5 km-t fogsz napi kétszer letekerni arra nem kell szuper bicaj.
Ami szerintem neked kell az: Egy teljesen hagyományos trekking váz, akár alu, akár acél mindegy. A súlyát csak akkor fogod észrevenni amikor a válladra kapod és felcipeled a negyedikre, ha földszinten laksz, ez tárgytalan. Hidd el a nehezebb váz is ugyanolyan jól gurul a sík aszfalton. Mivel debreceni vagy az ottani hatalmas hegyekremindenképpen a legolcsóbb, még megfelelöö váltót ajánlanám, ez lehet acera, alivio, vagy tourney, esetleg más, mindegy. Nekem tourney volt/van a trekkingemen, és jól beállítva tökéletesen vált, még hegyen is. Igaz nem terepre való durvulni, de te nem is arra szánod a bicajt.
Mivel sík terepen laksz egy alap V-fék tökéletesen elég kell legyen. Arra figyelj, hogy a fékkarok ne müanyagok legyenek. Ha mégsem találod majd meggyöözöönek a fékteljesítményt egy fékpofacsere csodákat müüvelhet.
Teleszkópos villa neked nem kell, ami már jó lenne az nem fér bele a keretedbe, és mások is írták, hogy egy kommersz amúgy is hamar tönkremenne a magas padkáknál. Inkább tanulj egy kis bicajkezelési technikát, és meg van oldva.
Ami viszont engem nagyon zavart a trekkingemen (Caprine wheelman 4.0) az a kormány-stucni összeillesztés. Mivel kb 40-50 km megtétele után szép lassan elfordult a kormány a stucniban és ezáltal elforogtak a fékváltókarok is, azaz kényelmetlenné vált a fékezés, váltás. Azt az egy db rögzítööcsavart meg hiába húztam meg. Azaz, ha teheted vegyél egy jobb, esetleg állítható stucnit, lehetööleg több csavarral rögzítse a kormányt. Persze lehet, hogy csak nálam volt ez probléma, vagy mégsem húztam meg elég eröösen a csavart.
A duplafalú felni az jó dolog, eröösebb, ritkábban kell majd nyolcasokat kihúzogatni a kerékbööl.
Ha ilyen paraméterekkel keresel, biztosan találsz 40 ezer Ft körül egy jó bicajt.
Nem szeretném megsérteni, vagy megbántani a fórumozó társakat, és nyilván akinek nem inge... de amennyire megismertem ööket a hozzászólások alapján, öök keményen bicajoznak. Van aki keményen terepezik, van aki triálozik, stb. Azaz egy kicsit talán mást értenek használható bicaj alatt, mint ami neked feltétlen szükséges. èrtem ez alatt az olyan megynyilvánulásokat, hogy 90-100 ezernél kezdöödnek a jó bicajok.
Szerintem számodra már 30 ezernél elkezdöödnek a jó bicajok. Ha egy igazi bringaboltban veszed, akkor ott beállítják majd neked, késööbb szervizelik, és remélhetööleg nem sóznak rád holnapután széttöröö vázat.
Ha pl. most eröödön felül veszel egy 60 ezres bicajt, csak mert azt mondták a Giant az szuper, késööbb mikor esetleg komolyan megszereted a bicajozást, és veszel majd egy tényleg jó országútit, vagy montit, sajnálni fogod azt a pénzt ami ott áll a nem használt bicajban. Ez történt velem is
Mai eszemmel megvenném a legolcsóbb, még megfelelööen felszerelt gépet, aztán minél többet hajtanám. Félévente elvinném oda ahol vettem 1-2 ezerért centríroztatni, meg bezsírozni, olajozni ahol kell. A fékeket magam is be tudom állítani, aztán boldog lennék vele minimum 5-6 évig. Aztán jönne a gumicsere. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Manitou #2684 üzenetére
elsősorban a felszereltséget néztem, az, hogy ''szép'', egy dolog. nekem a legtöbb bicaj tetszik
az ár... az elképzelésem és keretem felső részénél van, de körül fogok nézni alaposan. mondtak 2 márkát, ami a ''viszonylag olcsó, de megbízható'' kategóriába tartozik, most nem jut eszembe, melyeket, de ha látom, beugrik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Manitou #2680 üzenetére
a gyöngyházba és az x-factorba akartam menni. eddig a tescoval szemben voltam (lehet, hogy az a pótkerék?), meg a rákóczi utcán. de a többi helyre is elnézek. a rákóczi utcai nagy előnye, hogy 5 percre lakom tőle. persze ha már van egy jól beállított bringa, akkor utána haza is tudok tekerni
köszi a többi címet, sorba végignézem őket.
-
Manitou
veterán
válasz
ngabor2 #2678 üzenetére
Nem tudom merre voltál eddig bicikliboltban.
Ahol érdemes szétnézni:
-X-faktor (Plázánál)
-Pótkerék (Tesco mellett)
-Chili ( nyugati utcán a busz és troli végállomásnál)
-Corában a Gyöngyház meg van egy boltjuk a Vámospércsi úton is
-Keszol sportbolt ( Élményfürdőnél a csónakázótónál)
Sisakot én csak akkor használok ha hegyekbe megyünk túrázni, most lehet a többiek megköveznek.Sisakból 5-6 ezer körül már érdemes vásárolni. De olcsóbb is lehet jó.
Nekem Bell Aspin van, már régen vettem ez egy kicsit drágább volt olyan 12 ezer körül
Itt van pár márka ami most eszembejut: Bell, Giro, Cratoni,Mango, Vetta,Uvex, Rudy Project,MET, Specialized stb.. van még sok márka.
Ezek mind jó minőséget képviselnek
A külömbség ezekben az olcsóbb és drágák között:
-súly - a drágábbak könnyebbek
-általában a drágábbakon több szellőzőnyílás meg van napellenző
-kényelem, csat állíthatósága, tarkónál állítható fejreszabható rögzítés -
Manitou
veterán
válasz
Scream007 #2677 üzenetére
Na igen felnyulazni a legjobb
Én is úgy szoktam.
Ja 40-ért nem lehet valami jókat venni még. 60-as se sokkal jobb100 felett kezdődnek azok amiket már lehet is kicsit jobban nyúzni. Létezik 1 1/8-adosnál kisebben 1 colosban is jó villa, csak ritka mint a fehér holló(vagyis régen volt), de tényleg nem érdemes olyan vázat venni amibe 1 colos villa kell.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Manitou #2676 üzenetére
köszi a linket, jó cuccok vannak... ''kellemes'' áron. én (is) debreceni vagyok, és valahogy jobban szeretek személyesen vásárolni, mint netről rendelni. egy pár biciklis boltba még elnézek (eddig 2-ben voltam, de másik 3-ról tudok, biztos van több is), aztán meglátom. lehet, hogy egyelőre mégis csak az interspáros cucc marad, aztán valami komolyabb.
sisakok között van valami egetverő különbség, vagy ilyen munkábajárás céljára a legolcsóbb tg sisak is megteszi? -
Scream007
őstag
válasz
Manitou #2674 üzenetére
nekem már párszor sikerült úgy hogy elsőt megemelem és a lábammal a váz aljánál picit felemelem, de ez elég veszélyes mutatvány, ha nem figyelsz oda ezért nem is sokszorosítom, de meglehet csinálni.
Amúgy sebbességből is fellehet de oda már nagy sebbesség kell, egyszerűen felhuzod a bringát és ha olyna gyorsan mész akkor a hátsó is felférNa persze ha nem sikerül akkor kap egyet a felni elég szépen szóval ez se javalott.Hanem átlagra az amit te leírtál.
Amúgy meg 40é nincs jó bringa, 60 nál kezdődik amire érdemes komolyabban költeni, ha meg nincs ennyi akkor elég a tescos is. ha nem aluvázas amibe belemegy az 1 1/8as mára elfogadott szabványú villa akkor nincs értelme megvenni mert jó telúó abba sosem lesz. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Manitou #2674 üzenetére
köszi a választ. tehát teleszkóp helyett inkább a felszereltségre menjek rá. bár a hepehupák ellen talán jó lenne, a járdaszegély helyett meg az úton megyek.
a melóhelyen van a bicajnak külön őrzött, fedett tároló, de azért lakatot veszek. ezt is elég széles (ár)skálán látom, valami középszintet majd kiválasztok.
a tárcsaféket is hanyagolom, majd ha nem tudom hova tenni a sok pénzemet, úgyis átszerelem, vagy veszek egy másikat... ha kell.
-
Manitou
veterán
válasz
ngabor2 #2673 üzenetére
A teleszkóp nem azért van hogy a járdaszegélynek nekimenjél vele, de ha mégis így teszel, akkor nem igen lesz tartós életü az a teleszkóp, ilyen 10-12 cm es padkák még komolyabb telókat is érzékenyen érintenek
. Járdaszegélyre úgy szokás felmenni hogy kis lenduletből megemeled menet közben az első kereket a hátsóval meg óvatosan felgurulsz , vagy utánnahúzod, bár ez már sokkal több gyakorlást igényel, szerintem az első változat könnyebben elsajátítható az átlag biciklisnek.
Első teleszkóp nem feltétlen előny, mert míg új addig szép és jó, csak később mikor hullik szét, kotyog nem mozog stb, akkor jönnek a gondok. 40 ezernél kezdődik egy komolyabbnak mondható teleszkóp. Városba, arra amire te használnád feleslegesnek tartom a telót, pláne olyat ami beleférne ebbe a 40 ezer forintos árba biciklistől.Én inkább arra mennék rá hogy ebből a 40-ből olyan gépet vegyek aminek minél jobb a felszereltsége, bár ez nem lesz egyszerü.
És később ha mégis kéne teló előre, akkor lehet fejleszteni, és olyat veszel bele amilyet akarsz. Kilehet fogni elég jó akciókat
Aluváz könnyebb az acélváznál, és ez előny mert könyebb biciklit könyebb hajtani is. Kerekeknél, duplafalu erősebb mint szimpla. Tárcsafék ebben az árkategóriában felejtős, meg nehéz is, semmi értelme, meg szerintem 40-be nem is férne bele.
Monoblock, ez csak annyit jelent hogy a középcsapágy teljesen zárt ha elromlik, kikotyogósodik akkor mehet a kukába, mert nem javitható, de azért nem mennek olyan hamar szét ezek. Kibirnak több ezer kilómétert, persze kerékpározási stílustól is függ.
A munkahelyen hol tárolnád a bicajt? Kint lezárva? Mert akkor lakatra is szükséged van.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
előrebocsátom, hogy nem olvastam el a teljes topikot, és lehet, hogy benne van a válasz...
most akarnék bicajt venni, leginkább munkába járásra (kb.3-4km-re van a lakástól, városban, aszfalton, néhány járdaszegéllyel). arról már letettem, hogy tesco, spar, metro által forgalmazott cuccokat vegyek, tartós használatra lenne. mire kell nagyon odafigyelni? 40k-nál nem költenék rá többet, ha lehet. gondolom az első teleszkóp az előny, mert pár helyen fel kell menni a járdára (aminek a folytatása a bicikliút), hogy a hátsó előny, vagy hátrány, nem tudom. mit jelent az, hogy monoblokkos a hajtórész? gondolom a dupla felni és az aluváz előny, csak ezeknek az ára már kívül esik a költségvetésemennyújt-e annyival többet a tárcsafék, mint amennyivel többe kerül egy v-féknél?
hirtelen ennyi, bocs a kezdő kérdésekért, de tényleg kezdő vagyok e téren. -
raczger
őstag
Nézzétek mit talált a haverom a neten!
Nekem nagyon teccik: [link]
nem lenne rossz egy ilyen autómataváltós bicikli kipróbálni, bár most is félautómata már a biciklim(nem kell kuplungozni)
-
Manitou
veterán
válasz
Azazello- #2663 üzenetére
Simán bele fog menni. Nem hinném hogy a Kellys vázad 1 colos kormánycsapágyas lenne, tuti 1 1/8-ados. A Judy XC ugye 1egész 1/8-ados? Mérd le a villa nyakának átmérőjét, de szerintem a dobozra is rá van írva. Azért ezt előtte tisztázni kellett volna, de szerintem nem lesz gond.
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
kinek mi ugrik be a rocky mountainrol...
[link] -
Azazello-
senior tag
meg sem neztem mielott megvettem. ehhez a cangahoz ugye jo a judy xc?
[link]
jokor kerdezem meg vazze -
TexT-BoY
addikt
Budapesti arcok van programotok Szombatra?
LEsz egy franko kis felvonulás olyan cirka 1000fővel. NEm jöttök? Most picit más lesz mint ami szokott lenni de szerintem érdemes lezs kimenni én ott leszek.
[link]
De a LEGFŐBB :és CRITICALMASS
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
ennek az ebike.hu-nak mennyi koze van a kerekpar.hu uzemeltetojehez? nagyon hasonlo a valasztek es az ar is..
Aktív témák
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Alpine iLX-W690D
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest