Hirdetés

Aktív témák

• Bikeman

aktív tag

válasz TexT-BoY #1794 üzenetére

Nekem a retro bájkomon (ami egy Peugeot országúti), mely csak 7 sebességes hátul ('92-es) azon van most egy Connex 800-as lánc, mely erre való. De ez csak 8 seb. kompatibilis, meg olcsó is. (2,2k)
    Tehát erről tudok beszámolni. Van benne kb. 1500-2000 km. Egy Shimano Exage 300 soron van, most érett majd meg a cserére, mert féltem az RX100-as hajtómű tányérjait. Ezenkívül nem volt vele, gond, nincs benne patantszem (aminek mondjuk nem örültem/örülök), de nem szakadt el. Kicsit nyalta el a fogsort. De ehez hozzátartozik, hogy nagyrészt a Börzsönyben használom, ami nem egy kimondott sík terület, magyarán aszfalton terpezek néha...:D Tehát van amikor 16%-os emelkedőkön hajtom fel a gépet 42-es első, és 23-as hátsó tányéron, ami nem kimondottan lánc meg fogsor kímélő.
    Van, amikor Szlovákiába járok át vele, mert sokkal jobbak az utak (és ez ugye országútinál számít, mert nem egy 2,5-ös DH gumival megyek, hanem (már) 23C-s (2,3 cm széles) gumikkal 8,8 Bar-on), egyenes úton jól pörgethető, hangtalalan, 45-50 tartható vele.

Az is fontos, hogy egy lánc többször annyi ideig használható országúton, mert kisebb a rá nehezedő terhelés (mondjuk nálam ugyanannyi szinte....;]), meg nem szed össze annyi koszt, sarat, port, ami a fő okozója a láncnyúlásnak.

Számodra a 900-as széria felel meg, név szerint (a cikkszámok egyenesen arányosak az árral)
    900,904,908, és a legfaszább 9X1 ez 14,5k.
    De ezen az oldalon meg tudod nézni:
    [link]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés