- Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- WLMouse BEAST X MAX Gamer egér és WLMouse Xsoft L egérpad
- Intel Core Ultra 5 245KF teszt - az alsó középkategória csúcsa átlagosan közepes
- Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
TomMusic #107089 üzenetére
Ha fogsz egy 100kg-os, 30cm átmérőjű fémgolyót és egy 1kg-os 30cm átmérőjű műanyaggolyót, akkor egyszerre fognak földet érni....és ha veszel egy 10 gr. 30cm átmérőjű polisztirol golyót a 100kg-os mellé? Remélem sikerült elbizonytalanítanom téged.
(mert hát amit te írsz az vákuumban érvényes csak
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #107080 üzenetére
Azért 80km/h-val a vázra feküdve még hátra-hátra nézni?!
...és ha simán megyek és hátranézek,akkor is kacsázok egy kicsit,és nekem még az sem mindegy melyik oldalon nézek hátra.
(#107085) StLui ...pont ez az arány a lényeg,vagyis hogyan aránylik a többlettömege a többlet légellenállásához.Mert pl. egy 100kg-os puskagolyó alakú súllyal a bringán,a lejtőn esélye sem volna egy bringásnak sem.Ugyanakkor ott a kerék keménysége is,mert ha a nehéz ember alatt meghorpad,növeli a súrlódást,amint a többletsúly kissé növelheti a kerékcsapágyak súrlódását is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #107062 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Monyos #107071 üzenetére
Nem néztem át őket,de még ha egyforma is a felszereltségük akkor is sok +40e azért a sz@r kúpos fejcsőért.
Ha minden kötél szakad,átalakítóval beleteszel egy új villát x év múlva,mikor már nem lesz egyenes villanyakkal már teló. Amúgy nem könnyű lépést tartani ezzel a kereskedelmi mizériával,ahol ma kúpos,holnap átütős,aztán a boost és így tovább csak a haszon egyre nagyobb legyen.Nem is a fejlesztésekkel van baj,mert az tényleg indokolt ott,ahol másodpercekben mérik a pokol és mennyország közötti távolságot,csakhogy a versenyszintről azonnal minden lecsorog a hobbi szintre és/mert mindenkinek rögtön az kell ami a versenyzőknek van.Várom mikor jelennek meg a kúpos fejcsövű és átütőtengelyes boost-os bringák a teszkóban is.
(#107074) Sleek...helyes!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
kentucky #107050 üzenetére
Nem a lánckerék görbül,hisz az nem is oldalirányba terhelődik,hanem a váz.esetleg a középrész nyeklik egy kicsit mikor mondjuk kiállva terheled.Ez nem akkora gond,elég nagy állítási lehetőség van az első váltó terelőjének finomhangolására.
(#107054) Szoles...nekem max karmokkal szerelt Saint pedálom van,és igen,főleg mikor nagyon pörgetek akkor bizony próbálom az alsó holtpont után is követni lábammal a pedált,kvázi húzni egy picit a holtpont után is talpammal.Így könnyebb a pedálon maradni a talpaddal akkor is mikor már nehéz követni a pörgést,ugyanakkor érezhető erőtöbbletet is bele lehet tolni,csak hát ezt sokáig nehéz csinálni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Találtgyerek #107042 üzenetére
A hajtóműven mit zsíroztál? Az egy zárt csapágy,melyet akkor kell kiszedni,mikor eldobod.Ha már kivetted és szépen kitakarítottad a vázban a menetet,meg kell enyhén zsírozni,majd meghúzni a ráírt nyomatékkal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
zserrbo #107013 üzenetére
Érdekes összeállítás,de az ikszté szintet legkésőbb a fékre,agyra,leghamarabb a hátsó váltóra teszik.Cross kerékpárra meg nem nagyon tesznek komoly villákat.
(#107014) TomMusic ...hát nem.
A tegnap sikerült elkerülni,mikor Vácott voltam DK-n esett,majd fordítva,ugyanakkor száguldottam hazafelé és így a vizes úton olyan lettem mint a disznó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bunddog #107005 üzenetére
Csak a papírért kellett,mert a Paul Lange besokallt,hogy mindent kicseréltetek ami sz@r,így szervizes beszereléshez kötötte a garanciát...csak hát én nem várok napokig,és főleg nem hagyom ott a kereket egy ilyen egyperces hülyeség miatt.Ismer a fickó,tudja itt lakok,így lehetett volna méltányos és állítson ki egy papírt ezerért,és hagyja szereljem be előtte 3 perc alatt,csak,hogy garantálhassa nem fordítva (
) szereltem fel és azért törik el benne a rugó.
Én értem Vargányát is,hisz gyanús lehet,hogy annyi mindennel bajom van,a boltot is,hogy mondjuk nem állít ki látatlanban ilyen papírt,garantálva a beszerelés szakszerűségét,még akkor sem ha tényleg egy csavar becsavarása a feladat,melyet ha rosszul kapatsz be,vagy lazán hagysz akkor sem befolyásolhatja a kilincsmű törését ,de ők is értsenek meg engem,hogy tulajdonképp én vagyok az áldozat,aki második kazettáját (sorát,neje kerekét stb.) cseréli,vásárolja mert a minőség nem az aminek lenni kellene.Nem egy felhasználóbarát hozzáállás,az biztos. -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106991 üzenetére
Én csak letörlöm egy jó vizes ronggyal,mikor már fehér a sótól.
(#106995) Runner_fxr ...csak sumákolt,hisz ha odatartom eléje a csupasz kereket,kezébe nyomom a hozott új kazettát és a saját 14-es imbuszkulcsomat,csak nem küld a sor végére...vagy hagy6ná cseréljem én le előtte azért a nyamvadt papírért,de hát az nem buli neki.Ha tisztességes,azt mondja cseréljem le előtte,ő meg ad egy papírt a cseréről mondjuk 1000-1500 forintért,mert nem ingyen kértem...amúgy meg a Paul Lange is elmegy az anyjába,hogy ahelyett szólna a japánoknak több sz@rt nem küldjenek,a felhasználóval b@szakodik,mikor pontosan tudja azt a kazettát rosszul felszerelni tulajdonképp nem is lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #106959 üzenetére
Az új Acera egészen pofás,egy kezdőnek elég is.
(#106955) pc360 ...ugyanakkor ha azt nézem mennyi bajom volt az XT-vel is (fogaskoszorú tartóbak repedéstől,agyrágáson át a szabadonfutó kazettatest sorozatos meghibásodásáig) akkor már nem tudja az ember miben bíz6...és a nejem Fulcrumja sem különb,sőt.
Csak az olasz cicoma,semmi más.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
cozmo #106979 üzenetére
Nagyjából érvényes más nyergekre is.Ha megnézed mindenhol így adnak hozzá 1,5-től 3cm-ig a mért távolsághoz,vagy párosítják S,M,illetve L méretekkel.
Ha Selle Italiad van akkor itt megnézheted kábé milyen kell neked,ők 2x3 kategóriába sorolják,1,2,3,illetve S,M,L.(#106978) 6030D...
az még a dobot is elintézné! Amúgy arra írtam,hogy sokan (többek közt nekem is) csak fogják pl.a piszkos vászon,gyöngyvászon,mesh,gore tex meg még isten tudja milyen anyagból készült sportcipőt és kimossák a mosógépben.
...na az a vég kezdete egy cipőnek.
(#106982) emiki6 ...közben megnéztem és franciául is selle,spanyolul silla,portugálul selim,de ha latinul sagma,akkor érhető is,hogy minden abból eredő nyelvben hasonló.Az meg,hogy az olyaszoknál miért olyan sok gyártó foglalta nevébe a termék tulajdonnevét,az talán az olasz mentalitásban keresendő.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
TomMusic #106965 üzenetére
Ne száradjon túl gyorsan,napon vagy nagyon melegben.Kimosni,véleményem szerint,egy cipőt sem szabad.
gpeeter...az én esetem teljesen más,nem.keverendő össze külföldi vásárlással.Onnan vásárolva gond lehet a gariztatás,értelemszerűen ott kellene gariztatni,ugyanakkor már vannak itt akik vázat,stb.cseréltettek külföldi webshoppal.Megnyugtató lehet,hogy meglehetősen biztonságosak ezek a kerékpárok,olyan nagy baj nem szokott lenni velük.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Jim-X #106933 üzenetére
Ugyanakkor érdekes dolog a placebo,mert attól,hogy drága nem csak azt hiszed jobb,hanem az is.Vagyis a legújabb kutatások szerint a drágább bor ivásakor ugyanaz az agyi reakció lép fel,mint a finom bor ívásakor,vagyis nincs különbség a placebo,meg a valóság,illetve a drága sz@r és az igazán finom között.
Solad...lehet csak a hangterjedésben van különbség,próbáltad máshonnan hallgatni? Mindenhol ugyanúgy hallod?
(#106934) StLui...alacsonyabb az olvadáspontja,de gondolom olyan forró úgysem lesz.Továbbá könnyebb és jobban bírja a korróziót.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106776 üzenetére
Végül megtörtént a kazettacsere,és most megrendeltem a tengelyszettet is az agyhoz.A bal oldali kónusz komoly golyópálya nyomot mutat,azon oldali agyi golyópálya sem 100%,de mivel a hajtásoldali golyópálya a kazettatestben van,az immár megint egy zsír új darab,így talán megéri elvégezni az agygenerált.1-2 héten belül megjön,jelentősen olcsóbban mint pl. a BD-ről.
Amúgy tegnap futottam egy kört a garancia miatti papírért,és az egyik helyi szervizben azt mondták 2500 forint+fél napig ott kell hagynom a kazettacseréért.Kissé elborult az agyam,és megkérdeztem,hogy mióta fél nap a fél perces kazettacsere,hisz én leszerelem a sort,tárcsát és kiveszem a tengelyt,így viszem oda neki,ezért csak 14-es imbuszkulccsal csavar ki-csavar be az egész.Otthagytam őket (végleg!) a francba és átmentem a másikhoz,akik már sokkal segítőkészebbek voltak,és 1000 forintért ki/becsavarták az én imbuszkulccsommal a csavart+adtak 2 csapágy golyót is (mert egyet szerelés közben valahogy elveszítettem) és írtak jegyzőkönyvet a szakszervizben való átszerelésről.
Már csak egy jó centrír kell a keréknek és elleszek vele még egy ideig,hisz van további 2 hiányos kazettatestem alkatrésznek.(A mostanit még nem szedtem szét,mert szokásomhoz híven elfelejtettem megbontani még fent a keréken,így levéve meg már nem tudom mire tudnám ráhelyezni,hogy megbonthassam.Kíváncsi vagyok mi ebben is már a hiba!
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bunddog #106873 üzenetére
Most már fent az új kazetta,így egyelőre ez marad,de a következő menet,remélhetőleg csak pár év múlva,de nagy valószínűséggel kerékszett lesz.
(#106875) StLui...miért vettél 2féle fékbetétet?
(#106877) Sputnyik12...alsó kategóriás szerb gyártó,jó 3 kg-al nehezebb kerékpárokat gyárt mint a nagyok.Kezdőnek jó lehet.
(#106892) cozmo ...hát én a hosszú kormányrafekvősökön nem sokra mennék azzal a 34/40-el,az biztos.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bunddog #106840 üzenetére
Eddig volt egy kazettatest 1,5k,majd most meg egy újabb ugyanannyiért,tehát 21k,+10 egy esetleges hátsó tengelyszett.Ha fűzetnék akkor sem használnám vissza ezeket a küllőket,meg peremet sem,hisz van bennük legalább 2 centrírozás és ~20-23e km.Sokat agyaltam,de még mindig ez tűnt legolcsóbbnak.Addig hajtom amíg megy,utána talán valami 100k alatti Mavic,DT,vagy Fulcrum kerékszett lesz.Addig szerintem a tárcsa is kuka lesz,így megérik a cserére minden.Aztán ki tudja,még meglátom...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Solad #106813 üzenetére
Terepet nem lehet aszfalttal összehasonlítani.Itt folyton kigurul egy kő,elkapar a hátsó kerék,vagy nem jó vájatba helyezed az elsőt,és ha letetted a lábad,megszakadt a lendület már nem biztos vissza tudsz egyáltalán ülni,így máris csak a mókuskerék segíthet ki.A legmeredekebb aszfaltot is úgy csinálják,hogy gépjárművel járható legyen,terepen nincs ilyen követelmény,ott a víz és a gyalogosok alakítják az útvonalat,ha meg jármű,akkor ez. Ott egy átlagos útépítés így néz ki.
Jah,és az idei enyhe tél miatt nem is igazás sikerült nekik az "aszfaltozás".
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78 #106723 üzenetére
Ma már a legalacsonyabb lányversenyzők is 29"-ossal nyomják.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106800 üzenetére
Nem tudom hol az a Nagybánya kő,de szerintem hamarosan lesz egy nap mikor rápihenek egy órát ott a Sparnál egy nekifutásra.
...feltekerhető ott a Látóhegy leágazásnál az úton ahol 700m-re írja a Naszály tetőt? Csak mert utoljára az ösvény túl meredeknek tűnt,az úton meg a nyomvályú látszott jár6atlannak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Benir8 #106745 üzenetére
Szerintem 28.
(#106764) 6030D ...csak azt ne mondd,hogy egy seggel mész fel,mert az nagyon elkeserítő lenne nekem.
(#106774) StLui ...most,hogy mondod mintha emlékeznék egyikre.
(#106776) Runner_fxr ...köszi,holnap szétszedem és elöntöm költök-e rá újabb tízet,vagy tisztítom,zsírozom ,aztán áldja isten.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106734 üzenetére
Ha belenézek nem látom? Az aggyal.az a baj,hogy át kellene fűzetni,stb.és akkor már nem hiszem megéri.Nem tudom túl lett-e húzva,de leghamarabb kotyogott,utána már éreztem rág.A.kazetta meg sem nagynyomásút,sem olajat nem kapott,mégis tönkrement...de hát ha 300(!) km után letörik a kilincs kis pöcke,nem csoda,hogy eltöri a rugót mikor elvándorol a kazettatestben.xt nem kellene többet,az biztos,mert bár 80-83kg vagyok,de nem Förstner lábam van,hogy széthajtsam 22/36-al.
Máshol sem olcsóbb a szett az agyhoz.ivana...nem láttam külön jobb+bal kónuszt,golyókkal,mert hát csak az kellene.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106711 üzenetére
Amint olvas6tad újra kazettatestet készülök cserélni,mert még mindig költség6ékonyabb mint kerékszettet venni...az a kérdésem szerelő barátom,van-e értelme berágódás jeleit mutató xt hátsó agyamban tengely/kónusz/golyók szettet is cserélni úgy 10e pénzért (magam cserélném),vagy annyit érne mint hótt lón a patkó mert ilyenkor az agyban a golyópálya is sérült?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106683 üzenetére
...jah és a tegnap volt 2 Superioros is,bár nem tudom ők milyen színvonalat képviselnek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106683 üzenetére
+StLui...voltam a tegnap,mert bár nem terveztem,nejemre rájött a bandázás.
Rekordszámban voltunk,talán 37,ezért is lett kissé nyögvenyelős,hisz volt vagy 5 defekt,+jó pár másra várakozás,esés,computerelhagyás stb.Szint,táv a fészbükkön lesz/van,mert nekem nincs olyan,meglehetősen fárasztó volt.Nem tudom neked milyen lenne,a felfelék gondolom kihívásosok (vannak páran akik másznak rendesen +20%terep körül is),lefele meg remekelhetnél,azok olyan középnehezek,egyáltalán nem déhászinten.Vannak erősebbek,közepesek és gyengébbek,van aki felfele remekel,van meg aki inkább lefele zúz 40-50el össztelóssal,de olyan is akad aki ismerve az utat,merevvel is elég jól ereszkedik.Tény,hogy olyan is részt vehet mint pl.nejem,aki helyenként leszáll,mert fél leereszkedni.Tegnap aztán volt egy fickó egy Ghost karbon össztelóssal,aki kis túlzással úgy ment felfele,mint más lefele,na ő durván kilógott a sorból,az egyik legmeredekebb emelkedőn,ahol egyesek tolták,ő néhányszor visszaereszkedett és kimászott újra.
Kábé ez a felállas,szerintem 1x érdemes lenne kipróbálni sima kerékpárral,mert elektromosok tudtommal még nem voltak.(Bár lehet tévedek,StLui többször volt,talán tudja)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #106645 üzenetére
A következő túrán egy zsír újjal.voltam és az is ott sz@rt be,szűk 300km után...otthon szétszedtem és el volt törve a rugó meg egyik kilincs.Megszereltem,mert nem akartam.heteket várni az új garaanciában kapottra,így.veszítettem a garit...ebben most van egy régi rugó+egy régi kilincs...na ez vacakol.most újra és ma hoztam el a.második új kazettát,de hát már nincs údőm átszerelni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #106638 üzenetére
Itt nem tudom mi lesz,mert míg nejem eddig tiltakozott,most menni akar...én meg eddig menni akartam,most meg tartok attól,hogy 2ből összerakott kazettatestem újból cserben hagy.Képzeld.ma újat hoztam el a boltból tízezerért,mert megint akadozik,így szűk év alatt már másodikat vásárolom.
Paul.Lange meg azt mondja nem is vállal garit csak ha szerviz szereli be,most meg vásárolhatok papírt is.a helyi szervizből,hogy beszerelhessem.
Félő,hogy ha a mostanival indulok bekrepál menet közben...el sem húszem,hogy egy év után is ugyanazzal küszködök/küszködnék ha megyek,a szabadonfutó meg-meg tépi a sort mikor keményebb hajtás után pörögnie kellene,ocsmányul csattogtatva a láncot.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #106574 üzenetére
Amit ők csináltak szerintem sem jó.Vastagabb olajat oda csepegtetni,majd nem is törölni le?!
Én teflonossal fújom,hagyom picit meggyűlni a lehúzón,feloldani onnan a dzsuvát,aztán megmozgatom teljesen és úgy törlöm,hogy az egész becsúszó átkenődjön.Végül olyan mintha csak csúszósabb lenne,de nincs olaj rajta,teljesen száraz,ugyanakkor kosz sem marad.Utálom látni a becsúszón meggyült port,homokot,melyet a víz sem hoz ki.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106571 üzenetére
Erről jut eszembe,a tesztnapon a Trek-esek úgy voltak öltözve mint az amerikaiak,feltolt napellenzős baseball sapkában,és (főleg ezen lepődtem meg) olajat csepegtettek a becsúszókra,a lehúzógyűrű fölé,minden menet előtt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106564 üzenetére
Eladod a gépet mellyel a pódium huszadik fokára hágtál?! Te hálátlan!
(#106563) TomMusic...városi legenda! Az említett Nutellát pl. német és francia feliratokkal forgalmazzák,onnan hozzák.Saját hálózatuk van,kikerülve a kiskereskedőkön zsírosodó nagykereket,ezért adhatják olcsóbban.Sztem.a magyar állam a magyar-kínai barátság jegyében engedékeny velük,hisz még magyar feliratozás sem kötelező nekik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Solad #106558 üzenetére
Akkor már fel is fújtad a kerekeket nyócbárra?
(#106560) TomMusic...nem olcsó mulatság,de a kínaiaknál jó áron hozzá lehet jutni.(Pl.Ázsia center) Nálunk szinte mindig van,és ah itt lenne az összes üveg amit már kiettem,hát kisebb hegyet lehetne építeni belőle.
(#106561) StLui...fel kell edzeni a trónörököst,ne ötvenévesen fogjon neki bringázni mint apja.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #106552 üzenetére
...minőségi aszfalt... te honnan írsz,Svájcból?
(#106550) TomMusic ...a Nutella sajnos (szerencsére?
) olyan mint a Kóla,pont olyan jót senki sem tud.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106536 üzenetére
Beáll előre egy olyan ember aki mindenhol fékez...szólított valaki?
...és tényleg,milyen a villacsoda amit vettél?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #106525 üzenetére
Össztelóssal még inkább gyötrelem,ezért is van kompromisszumos merevfarúm,csupán 2.0-ás kerékkel.
(#106526) IMIIKE1998...súlyodhoz túl kemény.
(#106527) TomMusic...még felteteted a Nutellát is a tiltólistára!
(#106528) emiki6 ...amit mutattam azt csak bringázni használom.Ugyanakkor bringázás közben pihenésképp néha sétálunk egyet,tolva a kerékpárt,vagy beülünk valahova enni,süteményezni,és akkor sem kopogok mint egy patkolt ló.
(#106530) StLui ...úgy nagyon sz@r menni,hogy bele sem jössz,újra meg kell állni.
...a baj inkább az,hogy nekem egy óra közepesen intenzív tekerés a Naszály lábához érni.Kábé fele pont elég lenne.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106520 üzenetére
Kicsit soknak érzem így délutánra,munka utánra,de most már tudom az utat,nagyjából érzem a távolságot így 7végén,rövid munkanapon stb. csak fel KELL tekerni oda,oszt kész!
...a baj az,hogy csak mire odaérek 23-25km/h átlaggal,már meglehetősen fáradt vagyok,így feltekerni még hab a tortán.
(#106521) Benir8...akkor jó!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106513 üzenetére
Ha a jó=gyötrelmes,akkor nagyon jó vót!
...az energiamezőnél áttettem a sorompón,majd felkanyarodva egyszer megpörgettem,így alig tudtam visszaülni.Aztán még egyszer elfogytam mint a gyertyaszál,de sokat lihegni nem hagytak a szúnyogok,majd nekimentem a Naszálynak a gyalogösvényen.
Persze vissza kellett fordulnom,ott amolyan Nino Schurteres,de az úton sem bírtam felmenni,olyan nyomvályús,hogy már elment a kedvem tőle.Így aztán irány a Látó hegy,amit persze szintén elcsesztem,elkezdve leereszkedni a jobb oldalán.
Visszafordultam,tekertem,toltam,míg újra bringáz6ó volt,aztán végre elmentem a Látó hegyre is.Visszafele persze megint elmentem rossz irányba,és jól beereszkedtem a szélesebb úton,hogy majd ki kelljen újra másznom a kis házig,aztán onnan már ismerős utakon ereszkedtem vissza a 2A alá,majd haza DK-ra.Déházásnak nem mondanám amit én ereszkedéskor művelek,és bár mászásom is olyan amilyennek leírtam,annál már csak ereszkedésem sz@rabb.
(#106515) emiki6...júniusban lesz 3 éves és ~17-18000 km-es.de még bírja.Többször szétszedtem,zsíroztam,egyik kissé avétos,a súlya meg fél kiló a kettőnek,de jól tapad,bírja a véletlen odaütéseket és jó nagy felülete van.Súlyán kívűl nincs kifogásom ellene.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Benir8 #106500 üzenetére
Igen,pl. ez.
(#106511) jjeahh...Map My Ride szerint 760m volt az összes emelkedő.A baj csak az,hogy ennek 95%-a az összesen 60km-ből kicsit több mint 10km-en volt.
(#106510) belaazallat ...ezt a hozzászólást ki kell nyomtatni és bekeretezni,mert az oda-vissza hátszél ritka mint a chupacabra.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #106456 üzenetére
A tesztnapon emelgettem a Men's Chiseljét a Specinek és ha nem láttad,biztos meg nem mondtad volna súlyáról,hogy nem karbon.
(#106451) Bati0501...ha megfigyeled,szinte az összes sebességcsúcsot kis kerekű kerékpárral állították fel.
(#106471) .Szaki. ...igen.
HEAHEA...azt,hogy reflexből ne tedd ki kezed,lábad,könnyebb mondani mint megcsinálni.Most lehet kulcscsontod,vállad,vagy isten tudja mid lenne eltörve.Amúgy meg a nyomvályú az én mumusom is,ha véletlenül elengeded a kerékpárt a lejtőn és nem tudsz a tarajon maradni,belecsúszva a vályuba szinte biztos bukta lesz a vége.
...a betonra száradt nyomvályús föld meg töri a csontodat mint a ropit.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
.Szaki. #106460 üzenetére
nagy tervem, hogy körbebiciklizem a Balatont, ezért MTB-ban gondolkodom....ez nem egy meggyőző érvelés,hisz egy szinte lapos,közepesen jó aszfaltos menetet teszel függővé egy hegyikerékpártól. Ha a Balaton kör az etalon,akkor oda leginkább Trekking,Cross-Trekking,esetleg Gravel,Cyclocross dukál.
(#106462) ro_bert17...igen,igen,igen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rob210 #106443 üzenetére
A kerékméret nincs egyenes összefüggésben a haladóssággal....a 26"ostól való megválást ugyanakkor értem.A nem túl hosszú,haladós tekerésekre aszfalton a fittness az igazi.
(#106439) r.levente75 ...és még húst is puhítottak alatta.Amúgy alsó nélkül én sem nagyon nyomom,talán 1-2x fordult eddig elő.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
coccolino #106424 üzenetére
Azt tőle kérdezd.Nejem pl.sosem akart nőire ülni.Ha szoknyában is akar tekerni,vagy bizonytalan a kerékpározási tudása,esetleg idősebb (60+),akkor indokolt lehet.
(#106420) Wheex...jól sikerült...viszont a seggem annak a nyeregnek már csak a puszta látványától is elkezd fájni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
HEAHEA #106412 üzenetére
Nekem gyerekkoromban volt eltörve 2x egyik,2x másik csuklóm.Sorban:autó,emelet,kerékpár,karate.
...mondjuk vén fejjel ropára tört térdemmel übereltem valamennyit.Az kerékpár volt.Na szóval...pihentetésen kívűl más nem nagyon van,a többi szerintem egyelőre bizonyítatlan hókusz-pókusz.Arra viszont emléxem,hogy gipszlevétel után mindig kábé olyan volt mint előtte,fájt,alig mozgott,csakhogy ez már a gyógyulás része volt és gyorsan javult.Mikor már tudsz ujjal pattintgatni,akkor lesz teljesen rendben.Ez komoly,törött csuklóval az nem megy!
Mielőbbi felépülést!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106410 üzenetére
Nem meleg?
...ami a Jagwire-t illeti,gondolom az Mountain Elite Sealed-re gondolsz,annál fut mintegy megkent héjban az egész sodrony.
(#106408) balintka ...a 40/11 nekem is bőven elég,sőt,a 38/11 is elég lenne,az előbbiben is csak lejtőkön,vagy erős hátszélben tekerek minden héten egy évben kétszer.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ivana #106375 üzenetére
Láttam én Exage szettet,de az valami újabb volt mint ez.
(#106372) MZsoltee...zsírhiány,rossz hézagolás stb.lehet,de hacsak nem felső kategóriás agyakról beszélünk,teljesen sima forgásra (mondjuk úgy ha kiszerelt,forgó kerék tengelyét fogod) ne is számíts...sőt,gyakran még ott sem.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
emiki6 #106356 üzenetére
Az már nem igazán áll meg,hogy annyira kell emelned a nyerget,amíg még lábujjad leér.Ma már más szempontok alapján lövöd be a nyeregmagasságot,ahol tulajdonképp a pedál alsó holtpontjától számított távolság a mérvadó,főleg most,mikor egyre magasabbra emelik a terepkerékpárok középtengelyét,és egyre ballonosabb gumikat szerelnek a kerekekre.Addig emeld amíg a térdednek,ergo a pedálozás hatékonyságának a legoptimálisabb.Amúgy meg az optimális is csak egy szamárvezető,pl. becsatolt cipővel lentebb kell tenni mint taposóval,mert jobban tudsz húzni.Ha megnézet Froome-ot (bár ő leginkább egy torzszülöttre hasonlít,mintsem egy kecses bringásra) olyan mintha leengedett nyereggel tekerne,míg más bringások jobban kinyújtják lábukat tekerés közben.Olvastam erről is,ugyanolyan átlépőmagasságú profik különböző nyeregmagasságot preferálnak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem össze fog kopni.Nálam akkor lett hangos,mikor nagyon megtakarítottam,vagyis minden résen áthúztam egy csíkra hasított rongyot.
...na olyan tisztára nem szabad pucolni,akkor érezni fox minden egyes láncszemet a talpad alatt.
(#106351) emiki6...egyrészt új tányérod van,másrészt pont a határon van lábhosszad,harmadrészt meg nem fogod számottevően érezni a különbséget.Tehát NE!
(#106353) pittlaren ...ne becsüld alá a placebo erejét.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
emiki6 #106339 üzenetére
Az erőkar,így a nyomaték nagyobb lesz.,de amint azt már írtam azonnal megérezte a térdem.Én váltanék,sőt ha tehetném még hosszabbat vásárolnék,de egyrészt terepen valóban számít mennyire ér le,másrészt nem igazán vesztegetnek 180mm-es monti hajtókarokat.Helyedben is csak akkor cserélnék,ha már amúgy is cserés,de akkor váltanék 175mm-re.
(#106344) RaiZka ...mikor először váltottam 170-ről,175-re akkor nem igazán követtem teljesítményem,de az enyhe és ideiglenes térdfájáson kívűl én sem éreztem egyebet.Amúgy ma már az M-es kerékpáriga gyártók 170,utána már sokan 175-ös hajtókarral szerelik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #106326 üzenetére
El...ugyanakkor miért vásárolnál olyant amivel már egyszer befürödtél?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Véreshurka #106304 üzenetére
De igen,csak hát ez ki van repedezve,így maxra fújva fennáll a veszély,hogy esetleg kidurran.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
MikulasB #106300 üzenetére
Ha zavar akkor takarítsd meg patyolat tisztára látszódjon új,készíts pár képet a hibákról és vágj bele.Veszítenivalód tulajdonképp nincs.
(#106299) deny330 ...ha így jobban belegondolsz,melyiket neveznéd prémium márkának? Csak mert a Canyon is ott van a világ minden porondján gépeivel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj #106293 üzenetére
Szerintem rendben van az a bringa,a Canyon híresen jó árérték arányú gépeket forgalmaz egyenesen a gyárból. A homlokcső meg biztos kúpos.
(#106294) MikulasB...ennyiért kétlem kicserélik.Ha sok ilyen van és mostanában kaptad,talán megpróbálhatod,de ha hetek óta megkaptad nehéz lesz érvelni a hibás teljesítés mellett.
(#106297) IMIIKE1998...Kelly's szlovák,régebben befutott,ezért kevésbé jó ár-érték arányú,Kross lengyel,később robbant be a piacra,de semmivel sem rosszabb,sőt,talán pont az ők lelkes,fiatal mérnöki csapatáról láttam minap egy szimpatikus videót.Mind2 ajánlott.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
emiki6 #106290 üzenetére
Én ezt használom immár 3-4 éve.100-150km-ként fújom,eső után pedig azonnal.Ez megy váltókra és becsúszókra is.Töröl,fúj,vár,töröl,kész.
(#106291) jolti...én húztam túl így küllőt,aztán kirepesztette a felnit.Lehet túl volt már eleve húzva tiéd.Ami a gumit illeti,szerintem az még messze van a kidurranástól,helyedben talán nem fújnám a maximális megengedettre sem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #106201 üzenetére
Hát ha ez olyan ahogy kinéz (és amilyen az árcímkéje,ugyebár
) akkor nem a teló lesz a szűk.keresztmetszet az biztos! Gratula,kíváncsi vagyok milyen lesz.
...méregess mielőtt neki esel a görgős vágóval nyakának!
Tothgera30...korábban,Strezi kolléga miatti nézeteltérés kapcsán már utána néztem ennek,és a vizszintesen hulló esőnél (
) és 130km/h sebességnél is csak ~3,5bar körül volt egy-egy esőcsepp nyomása,ami ugyebár töredéke egy magasnyomású mosónak.Ez így tulajdonképp nem számottevő.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #106072 üzenetére
Keresztes vipera,ritkán halálos.
(#106073) l4cz...nem rossz,de ez a Berguson nevetséges,hogy még egy rendes leírást sem tesz közzé.
A méret is kábé stimm.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #106043 üzenetére
Lehet belső nélküli volt,de biztos kevesebb volt benne mint kellett volna,szó szerint éreztem lefordulni a felniről,ugyanakkor helyben gurigázva nem éreztem lágynak és a váltóhibát sem vettem észre...lehet sz@rrávertem egy másfél millás járgányt 20 röpke perc alatt.
A DT villa viszont még így is figyelemreméltó volt.Végén kínomban nekimentem a kényszer42es tányéron a kijelölt pályán kívűli erdős 25%kosnak,melyen fel-le dzsaltam párszor.Persze állítgattam a visszaút csillapításon is közben,cefetül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest