- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
igaz hogy a bringázás még odébb van, de azért a tankcsapdát jól megnézzük a sportcsarnokban
bal kézzel is lehet fogni a sört, azt már teszteltm.
az ilyen spray láncolajok sztem kutyafülére se valók, a nagy része megy mindenhová, csak a láncra nem. inkább olajozok szemenként, akkor legalább tudom, hogy kapott a lánc úgy ahogy kell.
-
ludsimon
veterán
válasz
DonThomasino #22797 üzenetére
Annál sokkal jobb.
TF2 oda is megy ahová nem akarom, mivel fújós borzalom. -
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #22792 üzenetére
10-ig nem volt szél, de aztán megérkezett a nemkívánatos fajtája.
És mit szóljon az, aki a tervnek megfelelően felkel korán és elindul bringázni, csak a korán szó értelmezésébe kis hiba csúszik, és 11 óra lesz belőle?Sikerült magam úgy bekenni naptejjel, hogy 42 km és 550 méternyi szint után is látszott még rajtam a fehérség (na meg minden kosz, ami beleragadt)
A szelet megkaptam, a Thököly úton muszáj volt 20 km/h-ra lassítani és folyamatosan a kormányba kapaszkodni, különben az egyik széllökés kitett volna az autók közé. Aki arrafelé jár a napokban, vigyen magával pótbelsőt, végig sercegett-ropogott a kerék alatt a szél által letépett és odahordott szemét (nem megoldás a bringasáv helyett az úttest, az se volt jobb állapotban), valamint a kisebb homokszemekből és kődarabokból én is kaptam, eléggé sokáig fájt az arcbőröm ezután a szakasz után. Klasszikus és nagyon durva szembeszél csak egyetlen szakaszon volt, a Folyondár utcában, ami 6,5%-os emelkedőnek indul és a végére 8,9%-os lesz ... Nem sokkal Fenyőgyöngye előtt egy karvastagságú ág éppen akkor dőlt rá az útra, amikor én a túloldalon elmentem. Pár magasságinfó:
* a Zsigmond-tér - Folyondár utca - Fenyőgyöngye 6-8%-os emelkedő végig, kivéve a Folyondár utca végét, az szadistább
* a Fenyőgyöngye - Guckler vége rész 9-11%-os emelkedő, kivéve az elején, ott 13-16%-os rész is van benne, és inkább a 11% jellemző rá
* a Guckler vége - HHH rész 7-8%-os emelkedő, de itt is becsúsznak hosszabb 11-12%-os részek
* a Margit híd Budáról Pestre 3,2-3,9%-os emelkedőA Virágos-nyereg és a Vitorlázó közötti single track részen mit nem adtam volna egy össztelósért
Tavaly még csak az út eleje romlott le nagyon, de most a kőkemény földben annyi nyomvályú van, hogy vagy megvezeti a kereket, vagy szétráz, de általában a kettőt egyszerre. Amilyen jó volt 1-2 éve végigmenni ezen a szakaszon, most annyira szenvedtem, és vártam a végét
Aki megy a Buda Maratonra, az ne egy, hanem inkább kettő pótbelsőt vigyen magával. Ha van tartalék váltótartó fül, az sem árt, és én a meleg ellenére lábszárközépig érő zoknit vennék fel. Rengeteg kisebb-nagyobb méretű ág letört a nagy szél miatt, a sípcsontomat alapos kezelésbe vették a menetközben felkapott darabok, de ütötte meg nagyobb darab a bokámat is, és volt, amit a hátsó váltó környéke roppantott szét. Ha ilyen marad holnap is a szél, akkor szinte lehetetlen lesz a szervezőknek jól kitisztítani a pályát keddre. És defektveszély ide vagy oda, a kőkemény talaj miatt hardtail bringánál minimumnyomás környékét érdemes választani (én a pályatérképen a pirossal jelzett kör egy részét érintettem).
tvamos: csak szóltam, hogy ezek női bringák, de láttam már nem olyan darabot, amit simán bevállaltam volna (konkrétan egy Ghost Miss-ről volt szó, ha letakartad volna a feliratot, akkor meg nem mondtad volna a bringáról a festése alapján sem, hogy női). Nem babarózsaszín festésre kell gondolni a komoly gyártóknál, hanem alacsonyabban induló méretezésre, női anatómiájú nyeregre és minimálisan női anatómiához igazított vázra. Amúgy az a bringa pofátlan 500 koronás alkuval jó vétel lenne szerintem.
-
szki
őstag
válasz
ludsimon #22790 üzenetére
Szépet tekertél!
Csak óvatosan terheld magad ebben a hirtelen jött melegben, és szélben!
A folyadékot, és ásványi sókat meg folyamatosan pótolni a hosszú túráknál!Ma én csak intenzív rövidet tekertem, de így is látható foltokban kiizzadtam a sókat.
A nyári kánikulától nem tartok, mert addigra hozzászokunk a meleghez. Viszont a nap erős sugárzása már jobban zavar, illetve a napkitörések intenzitása.
-
válasz
ludsimon #22790 üzenetére
Én mikor megjöttem kinéztem a negyedikről. Pont rálátni a szántóföldekre batta határában. Kegyetlen milyen porvihar volt.
Te meg abban közlekedtél.
Én szerencsére megúsztam, mert 8:30 körül Alcsútdoboz után kezdett feltámadni a szél, de az még kismiska volt. Bár már fogott az is. De amikor ráfordultam a 6-osról battára ott jött a fekete leves. De nekem az már a célegyenes volt szerencsére.
(#22792) ludsimon
csak a meleg miatt indultam korán. Hatalmas mákomra
-
ludsimon
veterán
Még egy érdekesség.
A pisi meleg vizet a felhevült testemre öntöttem az út felénél és olyan volt mint ha hideg lenne, pedig meleg volt a víz!
Rendesen felhevülhetett a testem. -
ludsimon
veterán
Gyerekek, ez kegyetlen mi van kint.
Szél meg UV sugárzás, kinyiffantam a végére.
Hazafelé 31-esen egy motoros egy jó nagy balesetet szenvedhetett, mert a fél utat lezárták, hullazsákot nem láttam, szóval biztos már elvitte a mentős, mert mentős se volt már ott.
Én meg mindenfélét átéltem, de természetesen hátszelet kb 5 km-en keresztül élveztem, tekerés nélkül -1 %-os leejtőn 45-50 km/h-val tekerés nélkül.
Meg volt egy szakasz, ahol kb 500 méteren keresztül az úton a száraz földet vitte a szél, le kellett volna videóznom olyan durva volt mint valami sivatagi viharban. Szemem, szám, orrom mindenem tiszta por lett.
Szóval volt egy egészen pici szél.
Adatok sigmából:
105,17 km
04:11:13 h
Meters uphill: 489 m
Akkor jöjjön a maximum mért hőmérséklet, aszfalton! Max.: 39,0 °C Avg.: 34,5 °C
szél
végére pedig a trackHa minden nap megdől a meleg rekord, kérdezem én mi lesz még itt nyáron?????????
40-45 fok?? -
Djuree
félisten
na megvolt a 45km. igaz csak 37 lett a végére, nemtom, lehet rossz helyen fordultunk le vhol, pedig elvileg a többiek tudták az utat. 24km/h-s átlag tempó lett, volt ahol elég durvás szembeszél volt. jó volt így csapatban menni, teljesen tour-os hangulata volt
alig fáradtam el, elégedett vagyok magammal.
-
-
Na mára ennyi bőven elég is volt. Brutális déli szél van azt hittem belepusztulok az utolsó órába
-
Jamby18
senior tag
Légyszi valaki válaszoljon [link].
-
dqdb
nagyúr
válasz
tvamos #22780 üzenetére
A Merida Juliet, Scott Contessa, Specialized Myka, Cube WLS és Ghost Miss elnevezések mind egy adott bringa női változatát takarják.
Az arányok alapján nekem ez egy kis méretű bringának tűnik, nem 19"-esnek, hogy 180 cm magasnak is jó legyen. Nem tudom, hogy mennyit futott, de ezzel a(z amúgy egyáltalán nem rossz, a korábban linkelt újakhoz képest határozottan jobb) felszereltséggel egy 2007-es modell magyar viszonyok között nem számít olcsónak.
salieri.: igen, minőségre jó, a teleszkóp elmegy benne, egyedül az árával van problémám. Ha levonná belőle a hirdetésben emlegetett 500 koronás szervizelést, akkor az ára is jó lenne.
-
DonThomasino
veterán
A hátsó tárcsafékem, csak a menetközbe, a behúzás pillanatában
kattan egyet. Olyan fémes hang csak egy pillanatra.
Nem tudok rájönni... Mi lehet az? -
tvamos
nagyúr
válasz
salieri. #22779 üzenetére
Ahh... nem lattam!.. Este mar egy kicsit komolytalan voltam! Nincs ennyi penzem.
Ellenben talaltam egy ilyet:
Scott contessa 30 26"
Szerintetek ez jo lehet? Hasznalt... -
TripleB
senior tag
válasz
Vasinger! #22750 üzenetére
Szerintem meg romfüggő.
A konkrét készüléket nem ismerem, hogy mit tud, de sok embernek megoldotta a problémáját az optimalizált rom.salieri, tölts le egy gps státuszt és indulás előtt frissítsd az a-gps pozíciókat.
Nálam a Defy jól bírja , de főzött rom van rajta. Endomondo-t használok egyébként.
-
-
tvamos
nagyúr
Szep ez a bicaj...
http://www.cykelcenter.com/focus-super-bud-50-2011-p-536-c-181.aspx
De nagyon sokat kene meg gyujteni hozza!Na ehez meg megtobbet:
http://www.youtube.com/watch?v=1FWwZnuBNNo -
gooool
őstag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy monti alapokra fogok építeni egy outit.(alias virsli gumik és könnyű szerkezet)
Első telósat tervezek, hogy ha véletlen némi terep is közbe jön, akkor se legyen gáz.Első lépés valami olcsó, de jó váz lenne, ezekre gondoltam apróról:
Kelly's Imagine (1620gr)
Kona ShredAz olcsóbbak tényleg semmilyenek, drágábbra sajnos nincs keret. (Speci az álom.
)
Mit gondoltok?
Köszi!
-
ludsimon
veterán
Egy kérdés.
Hol tudok venni ilyenkor leértékelt téli szélálló mezeket, nadrágot, kamáslit?
Ha van még ilyen cucc amit még nem kapkodtak el most kéne megnézni.
Tud valaki ilyet? -
salieri.
őstag
Zsebembe raktam a telefont, és nem értem miért nem ment , de legalább szólna ,hogy a GPS vétel megszűnt ,vagy valami ,hogy tudja az ember rá kell nézni a kütyüre.
Az a helyzet látom neked HD2 van,nem hasonlítanám össze ezzel a kínai csodámmal, amúgy a második akksi van benne 1 év alatt. Pedig eddig nem is tudtam létezik ilyen sports tracker program(szóval nem volt igazán extrém használatnak kitéve)
De ha továbbra is ilyen lesz, hát akkor nem fogom tudni használni ,pedig nagyon tetszik. -
válasz
salieri. #22770 üzenetére
Nincs kormányra rögzítve, csak elindítom és annyi. Ja és van egy ilyen övtáskám, amibe minden belefér a nagy utak alkalmával.
De pl. azt figyeltem meg, hogy nálam sétánál mikor lassú az útvonal akkor cikcakkban húzza a nyomvonalat, azaz iszonyat pontatlan. Erdőben nagy szintkülönbségeknél még nem próbáltam az endomondo-t.
Szerintem próbáld ki hátha.
Az USB-s töltőt még nem kellett használnom, mert idei legnagyob tekerésem 8óra 30perc volt és azt vitte még az akku simán. Viszont itthon összedugtam és simán feltöltötte a telefont.
Én tegnap mentem 140-et, de én is ronggyá égtem az 5óra alatt képzelem mi lehet azokkal akik a mai napot végigkerekeztékHát most együtt érzek velük...
Az endomondo amúgy eléggé bejött, egy páran akik itt is vagyunk, ott is egy brancsot alkotunk
Most fekszem, mert holnap korán reggel kéne 2-3órát tekernem még a meleg előtt. -
salieri.
őstag
Még fürödtem is benne
Tényleg nyomasztó meleg volt és most elég csehül vagyok ég mindenem ,fejem hasogat..
Ha tudom ezt nem előre nem indulok el,hirtelen jött ez a meleg ,még nem akklimatizálódtam hozzá.
Van valami ötleted a sport trackerhez ? Városban,viszonylag sík terepen elég jól működött,és nem is szívta le az akksit annyira.Kormányra van neked rögzítve ez a kínai csoda USB töltő?Látom te endomondot nyomod? Az miben más? Ki kellene azt próbálnom.?Ez a sport trackert ugy veszem észre eléggé processzorigényes --
Az a ház pedig a vízműveknek valami gépháza!?
elég titokzatos...tiszta amerikai horrorfilm
-
-
-
válasz
---Lasali--- #22759 üzenetére
Szép! Gratula, de holnap üvölteni fogsz a fájdalomtól
Kenjél magadra gyorsan egy lavór tejfölt!
Én is terveztem egy 200-as kört, de garantáltan kihagyomMég az erdőben való sétálás is kikészített, nemhogy a tűző napon való tekerés
(#22750) Vasinger! - Az én HTC HD2-őm egy 2300mAh-ás akkuval online kb. 10órát tud . Plusz vettem egy ilyet, amibe beledobva 4db 2700mAh-ás cerka akku 1x fel is tölti a telót.
-
ludsimon
veterán
válasz
Széép! Grat!
-
rétisün
veterán
válasz
gratula!
(+ irigykedős smiley)
-
salieri.
őstag
válasz
Bandi18 #22758 üzenetére
Neked is trekkinged van? Vagy monti?
Az ősrégi is elvisz bárhova
Hát a mászás az nem síkon való tekerés ,tény.
De a mászás kárpótol mindenért ,gyönyörű a kilátás.Én pont emiatt szeretem.-- Ma tényleg melegrekord volt? Akkor azért égtem el ,meg nagyon nyomott is a levegő a fák között,legjobb lett volna ledőlni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Na hazaértem a Balatonkörről. 237km lett a vége nekem
Leégtem mint a barom, első napom volt rövid cuccban, ég mindenem, meg egy két apróság. -
salieri.
őstag
válasz
Bandi18 #22756 üzenetére
Idén kezdted újra?
Hát más a sík más a mászás az tény ,De ha jó átlagtempót tudsz diktálni síkon a 40 km alatt , akkor szerintem a hegy is megy, de szerintem először mindenképp ki fog fektetni egy 30 km es bükki túra is.
Én mindenképpen először 600 m -es pontokat ajánlok.
Pl. Mexikó völgyön keresztül Bükkszentlászló Bükkszenntkereszt. Ez kb.30 km-es jó kis edzőkör,igaz bükkszenten vannak 20 százalékos emelkedők ,ahol tolni kell
Hát igen arra nem nagyon vannak hegyek de ettől függetlenül nagyon jó a termál fürdő -
Bandi18
tag
válasz
Djuree #22754 üzenetére
Jabil 3 próbára mész talán ?
Nekem is tervben volt csak a hosszú hétvégére hazajöttem a családhoz.@salieri
7 év kihagyás után kezdtem újra a bicajozást és formában nem nagyon vagyoka kolis évek betettek rendesen. De itt az alföldön (Tiszaújváros és környéke) elég könnyű tekerni 35-40km-t, de a hegymenetet még nem bírom :S
-
salieri.
őstag
válasz
Djuree #22754 üzenetére
Járunk oda a termálba gyakran! Szeretem nagyon
Én benne vagyok a tekerésben,ha jössz miskolcra! !gyébként nekem is van már trekkingem is a monti mellett! Nem tudom a pontos megnevezését ,hogy most cross- e vagy mi
Van rajta sárvédő meg teleszkóp.
Következő tekerésnél azzal megyek aszfalton ! Váltogatom majd egyszer terep, egyszer aszfalt.
Igaz az utak minősége elég rossz a Bükkben(kivéve egri út) ,országúti nem való oda sajnos én pont emiatt adtam el.
De trekkingel még járható tökéletesen.
Következő tekerés trekkingel ,aszfalton :HOEP – Alsóhámor - Felsőhámor – Hámori-tó - Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Bányahegy –Pénzpatak – Rejtek – Hollóstető – Szinva-forrás – Lillafüred - Felsőhámor – Alsóhámor - HOEP
ja várjál már holnap Jabil 3próba van.
végignyomnám én is szívesen, de nincs kerkékpárszállítóm sajnos -
Djuree
félisten
válasz
salieri. #22753 üzenetére
én meg tiszaújvárosban székelek
majd tekerhetnénk együtt vmikor, nekem trekkingem van, durvább terepen ezzel nem nagyon lehet mondjuk. habár nekem még a 100km sok lenne, majd holnap a 45 meglátjuk hogy megy, ennyit már régóta nem mentem, ráadásul ez sík terep lesz csak. edzésben benne vagyok, futok, úszok, kosarazok
jaja, bicajjal jobban lehet nézelődni, meg élvezni a tájat. motorral inkább a kanyargás a jó -
salieri.
őstag
válasz
Djuree #22748 üzenetére
Voltak kint motorosok bőven, igaz ők Miskolc-Eger főútvonalon nyomják csak, más útvonalra nem nagyon merészkednek
Szerintem bringával sokkal szebb a Bükk és van egy feelingje.
Mindig másfelé megyek, tervbe volt még véve ma bálványos is csak sajnos már nem fért az időmbe bele.
Igen Miskolc egyébként ,mondhatjuk ígyBandi18: Ha edzésben vagy akkor bárhonnan könnyű.
Vasinger!: szomorúan látom,hogy szívja az akksit és még melegedik is ahogy érzem
Észre se vettem ,hogy megszakadt a tracklog, pedig még zenét sem hallgattam,mert úgy már eléggé szakadozikDe a gurulást szereti ő is mint én lehet azért nem rögzítette a mászást
-
salieri.
őstag
Mai napi tekerésem a Bükkben.
Ez a hulladék telefon (ZTE BLADE) nem örökítette meg a mászást csak az ereszkedés részét!(24 km)
Az össztáv pedig 103 km.Mi lehet ennek az oka? Jah és akksit fullra töltöttem reggel mielőtt indultam, most meg már nullán van.... -
ludsimon
veterán
Hát gyerekek, engem kiütött ez a hirtelen jött nyár.
17h-ig aludtam, utána meg kertészkedtem. -
Vasinger!
nagyúr
Gyors kérdés. A biciklim melyik kategóriába tartozik bele az alábbi adatokat tekintve: Elől 120, hátul 130 mm rugóút.
FREERIDE / DH
XC össztelósAnnyit tudok, hogy nincsen rögzítve sehol sem egy szabály ami ezt meghatározza ezért meghallgatnék pár hozzáértő véleményt is
(Hirdetésfeladáshoz kéne)
tzimash:
Köszönöm! -
Djuree
félisten
na holnap 45km-es bicajverseny, vagy nem is teljesen verseny, de nekem az lesz, verseny magammal
kíváncsi vagyok milyen lesz, biztos jó
-
Vasinger!
nagyúr
Tudtok még használt kerékpár eladó oldalt a TestBikeon, a Bikemagon és a BringaPiacon kívül ahova érdemes felrakni biciklit?
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nem tudom mennyire vagytok járatosak a Sachs gyártmányú agyváltók terén.
Jelenleg egy Sachs Torpedo Deigang 515-ös van befűzve a kerekembe, tökéletesen megy.
Kaptam nemrég egy szintén Sachs Torpedo-t, de ez már H3111 típus, tehát kicsit más. Szintén kivételesen jó állapotban leledzik, leszámítva a váltó rúd és bovden csatlakozó hiányát.
Nos leginkább a hozzávetőleges forgalmi értékekre lennék kíváncsi mind2 agy esetében.
Köszönöm. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #22734 üzenetére
Egy google-picasa-fenetudja milyen link volt róla, még az is lehet, hogy 2011-es. Akkor futottam bele, amikor az én építésem és fixik(mára már SS) kapcsán kerestem
Tudom, 20-ért maximum akciót foghatok, de ez a terv. És persze az is a terv, hogy ez még messzi terv
Először rázódjak vissza a tekerésbe, 3 éve jóformán nem is ültem bicón. Ez a 15km amúgy nem mondom, hogy meg se kottyant, mert a lábam éreztem a végén, de a tüdőm nem, és a lábam is jó volt negyed óra pihi után. A fenekem a gyenge pont egyelőre
És néha éreztem, hogy bizony jó lenne, ha a pedált nem csak taposni tudnám, hanem jönne felfele is. Na majd talán a nyáron, meglátjuk hogy alakul, megöl-e addig a szerelmi bánat, vagy a meleg
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
hoffman_ #22732 üzenetére
Nem tudom hol láttad,de egy ideje nem tettem fel képet már róla, és folyton változik természetesen...
Az a baj amugy egy cipő+pedál nem lesz meg 20-ból csak nagyon alsóhangon ráadásul, ugyhogy ez mindenképpen a jövő zenéje legyen. Nem is kell ebbe ig ybeleugrani egyből
-
Vasinger!
nagyúr
Jaja, nagyon durva. Meg is dőlt a meleg rekord. 2-3 nappal ezelőtt még 20 fok közelében sem volt a hőmérő, most meg árnyékban 30-at mutat itt.
Egyébként eléggé erős széllökések is vannak errefelé, ami megint csak megnehezíti a dolgokat.
Lehet, hogy én vagyok túl finnyás, de én nem tudtam átállni ilyen rövid idő alatt erre a melegre, nagyon hamar kipurcanok kint...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #22730 üzenetére
Köszi neked is
A tied is nagyon komoly, még anno láttam, talán utólag dicsértem is, gyönyörű minimalista gép.
Tudom, hogy a seggfájást nem oldja meg az új nyereg
Sajna. A cerkám miatt veszem elsősorban, sokat tervezek tekerni mostantól, és szeretném az ágyékomat biztonságban tudni. Tapasztalatot is olvastam, itt is kaptam, barátom is mesélt, próbáltam is, szóval nincs más hátra, mint előre. Itt is mókás lesz az ár arány, 80:15, bringa:ülés, de ez egy ilyen sport
Kell vennem egy gyorsszárat a nyeregcsőhöz, mert nem merem majd rajtahagyni.
Az SPD tényleg zseniális lehet, akivel csak beszélek, és komoly biciklis, ezt mondja, meg ti is állandóan. Az is lesz majd valamikor a gépen, csak most egy darabig nem lesz felesleges 20k-m.
mod:
Ja, és ráadásul, most, hogy utánajártam(és kiderült, hogy ezt tényleg nem úszom meg 15k alatt...), belefutottam, hogy van kék is, szóval azt hiszem kéket veszek, hogy passzoljon az agyakhoz, és a bowdenekhez, elég hasonló kék szerencsére.
-
válasz
ludsimon #22705 üzenetére
Az kemény lesz ebben az időben
Én pénteken 5óra alatt így jártam
Mind a két lábam és karom is ilyen. Ma viszketett mint állat. Mostanra már normalizálódott. Most sétáltunk a párommal és a kutyánkkal az erdőben, de ott is brutál meleg van. Szinte minden átmenet nélkül itt a nyár.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
hoffman_ #22718 üzenetére
jólett-jólett
Egyébként nem ismerem ezt a nyerget (ránézésre meg sem tudom egyről sem állapitani, hogy jó lehet-e),de nekem si komoly "gondjaim" voltak tizenév nem kerékpározás után. ha csak azért cseréled, mert fáj az ülőrészed
akkor nem fog megoldódni. Minden "újrakezdőtől" ezt hallom, hogy pár hétig megőrülsz minden alkalom után. De majd elmúlik... Szóval ha egyéb szempont nincsen akkor én lehet adnék neki időt, hátha megszokod.
Mondjuk én annakidején eleve ugy választottam ülést, hogy a bicikli értékéhez képest viszonylag sokat költöttem rá, mégiscsak ezen keresztül kontaktolok a géppel
MÁS: Négy nap SPD-s tapasztalat után azt mondom, ezt minden férfinak, és/vagy nőnek ki kell próbálnia. Azthiszem a tűz, és a kerék mellett a legnagyobb találmánya az emberiségnek
(és nem, a klipsz nem ugyanez, közelsem)
-
tzimash
őstag
válasz
Motaba78 #22726 üzenetére
Az északin hibátlan?
Kisfaludtól Pákozdig ok, Pákozdon belül térköves + vagy 3x átvezet a kövesúton. Pákozdtól a megint jó, amíg le nem érünk a tóparti útra, amit csak kineveztek bringaútnak 0 ráfordítással, az útminőség borzalmas.
Szóval nekem Pákozdig tart a bringaút, onnan végig a kövesúton megyek, a teljes kör alatt. -
bubi92
őstag
a velencei tó körül végig van bicikli út?
-
gooool
őstag
válasz
hoffman_ #22723 üzenetére
Szép kis összeg lett, de úgy vélem megérte.
Én is új bringát akarok mindenképpen, de még nagyon gondolkodok mit és hogyan...
Vagy egy MTB vázas bringa lesz, outi stílusban (afféle cyclocross) vagy vérbeli outi.
De itt is kérdés van:
Új vagy használt? Kész canga vagy egyedileg épített...? -
hoffman_
nagyúr
válasz
tzimash #22722 üzenetére
Köszönöm
Akkor leszek elégedett, ha fent lesznek a barna markolatok és a másik szép kék bowdenház. Ja, és az ülés lehet, hogy majd fekete lesz.
gooool:
Hát, építés volt, egy ideig számon tartottam, de ahogy haladt előre, elvesztem a részletekben, meg kaptam kedvezményeket is. Olyan 80k körül van, reményeim szerint alulról súrolja, de nem akarok utánaszámolni
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Vasinger! #22719 üzenetére
Basszus, alapértelmezetten mindig ilyen egyéni láthatóságot ad, és elfelejtem átállítani általában... Most már jó kell, hogy legyen!
-
hoffman_
nagyúr
Bizony! Végre kész a vas!
Illetve sajnos még csak félkész, de már legalább bele tudtam tekerni egy 15km-t, ezzel jöttem haza
Sajnos vannak még gondok, csak 90%-os, de lassan alakul. A hátsó kerék el van cseszve, ferdén van fűzve, ezt korrigálni kell, emiatt a hátsó féket sem raktuk fel. Mondanom se kell, laza 30+ tempónál egy vészfékezés nem túl ideális egy darab első fékkel, ami ráadásul nyúlt is sokat természetesen az első útján. A másik bibi a kormány, elég széles, 2-2 centit le kell csípjek belőle, ezért sincs fent a markolat még. Illetve a legrosszabb pontja a nyereg, az kuka, jövőhéten veszek egy SMP Extrát, lesz ami lesz. Nem azért, mert fájnak az ülőgumók, hanem mert féltem a hancúrlécet. Ha már úgy is vissza kell szokjak a nulláról, akkor arra szeretnék.
De összességében öröm és boldogság, ez már a célegyenes! Nagyon durván suhan, ha egyszer elindult, nem akar megállni, muszáj a hátsó féket mihamarabb felrakni. Adtam neki terepet is, volt egy kis cyclocross, jól bírta a gumi(=nincs defekt), ez 5000 forintért(első+hátsó, külső+belső) elég meggyőző volt ma, direkt kipróbáltam.
Egyelőre ennyi voltam, majd úgyis jövök még hosszú távú tapasztalatokkal
ui.:
Haza tekertem Pomázra a Bécsi útról, és még akartam egy Szentendre kört, de annyira szétcseszte a nyereg a fenekem(meg el is vagyok szokva tőle), hogy csak egy szolid pomázi tekerés lett belőle. Megnéztem a kedvesem házát, akivel tegnap 3 és fél év után kimondtuk a mocskosul fájdalmas véget, úgyhogy jó gyorsan tekertem arrafele :')
-
Teasüti
nagyúr
válasz
superecneB #22704 üzenetére
Én hátitáskában hordom a láncom és az U-lakatom.
A vázra rögzítés nekem nem jött be. Igaz így a fenekem bánja a plusz súlyt, de ez van.Azzal még játszhatsz, h vízszintesbe, vagy függőlegesbe helyezed a tartót. Pl. vízszintesben fejjel lefelé talán kisebb tengelyirányú erőhatások érik és nem fog csúszkálni.
Ezt a súly mizériát sosem értettem. Persze sok kicsi sokra megy, de most ilyen 1-1 kilók ide vagy oda... Ez igazi pénznyelő. (főleg az ilyen ideiglenes félmegoldások)
Amúgy nem csak a kereket védi. A felfüggesztett tömegre is máshogy hatnak az erők, főleg dinamikus igénybevételnél - kisimítja az erő-idő grafikont, a tüskéket tompítja. Ezzel kímélve az egész gépet. Akár többszörös különbség is lehet a biciklire ható erők között egy merev és egy rugózó esetnél. Szumma szummarum hamarabb elfárad a merev gép. -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
DonThomasino #22711 üzenetére
Nem teszi jó helyre a láncot a hátsó váltó, a kettő közzé teszi.
-
DonThomasino
veterán
Néha inkább terepen, megugrik a váltó egy pillanatra.
Az miért van? Beállítás probléma? -
Jamby18
senior tag
Na végül visszavittem minden hóbelebancot amit hétfőn meggondolatlanul megvettem. Elsőhöz 13, hátsóhoz 15 kónuszkulcs kellett volna, de már untam a kiadásokat.[link]
Szerencsére blokkal árába visszavettek mindent, és kihoztam inkább egy új kerót.Egyedül a teló nem tetszik rajta, (főleg a szürke rész) az oldalukon egy fehér, XCR volt rajta.
Ami miatt az egész keró megtetszett, csak nem akartam már "sok" lenni, hogy elégedetlenkedek, de ez az STR nagyon gagyinak tűnik. Valószínű egy SR Suntour RAIDON LOD lenne jó választás fehérbe.
Visszavittem most mert a váltó nagyon hangos volt. A fokozatok tökéletesen váltódnak, de a két műanyag fogaskerék nagyon hangos, minha egy bowdennel ütögetném ütemesen a vázat. Csütörtökön még szembe szélben is hallottam. Most állítottak rajta, csökkent a zaj, de mondták, hogy ilyen lesz egy ideig, össze kell kopnia a dolgoknak, ez így lenne?
A telóra rákérdeztem és szerinte jobb ez az STR mint a fehér XCR. Szerintetek? -
szki
őstag
Ha a hétvégén mentek tekerni, akkor a napsütés ellen védekezzetek! Nagyon erős a nap!
-
tvamos
nagyúr
válasz
ludsimon #22705 üzenetére
Junius 3-an otthon leszek. Nem tudtok valahol egy helyet, ahol kiprobalhatja magat a gyermekem? Meg csak most tanult meg bicajozni, jo lenne, ha latna mas kisgyerekeket is tekerni, nem csak a szomszed Zsoltikat...
Barmi erdekel, bicikli verseny, vagy BMX-es bemutato, Freestyle... akarmi! -
ludsimon
veterán
Hosszú hétvégén valamikor tervezek egy velencei tó kerülést 10x amolyan szintfelmérés gyanánt.
Holnapi napra terveztem, 7 órai Velencei startal.
1 a gond, hogy van pár cucc amit magammal kéne vinnem de nem hurcolnám azért a hátizsákot és nem tudom hová tegyem le. Pl ilyen a naptej, azzal nekem 5-6óránként újra kell kennem magam mert különben leégek.
Aztán lehet pest megyében tartom a szintfelmérést, mert nem tudom megoldani a csomagmegőrzést mivel nem autóval mennék.
-
superecneB
őstag
válasz
Teasüti #22701 üzenetére
Inkább egy könnyű merev villa, mint egy szarul mozgó rugós baromi nehéz SR XCM... Debreceni vagyok, itt nincs túl nagy szükség a teleszkópra csak apró kényelmi szempont. Mondjuk kicsit védi az első kereket, de le tudok normálisan jönni egy padkáról.
rétisün:
26"-os kerékhezIlletve még ahhoz kérnék tanácsot, hogyan rögzítsem a krypto u lakatom a bringára. A gyárilag hozzá adott cuccost akármilyen erősen rögzítem a vázra, egy idő után elkezd lemászkálni róla a rázkódás miatt és összekaristolta. Nincs valami jobb minőségű megoldás?
-
rétisün
veterán
válasz
superecneB #22699 üzenetére
mekkora kerékmérethez?
merida egyenes aluvillám van, de az fekete. csak tárcsás.
-
salieri.
őstag
válasz
DonThomasino #22696 üzenetére
Nem fogja úgy a lábadat mint egy 3 tépőzárral ellátott ,meg a talp összetételéből adódóan nem annyira merev!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
superecneB #22699 üzenetére
De hát egy tárcsás merevvilla már egy fél - belépő szintű - teleszkóp ára.
(ebike-ból kiindulva)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest